Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(naminukė @ 2012 09 28, 22:37)
Įdomu, kaip tos nuobaudos pagal skylių skaičių būdavo skiriamos?

Su pirmokais kažkada esu darius namukus, kur žymėdavau pliusus už aktyvų dalyvavimą pamokoje  ir minusus už taisyklių nesilaikymą. Mėnesio pabaigoj suskaičiuodavau ir apdovanodavau keletą, surinkusių daugiausiai pliusų. Minusas panaikindavo pliusą. Bėda tik, kad tie, kurie susirinkdavo daugiau minusų vėliau nustojo stengtis, nes "vis tiek gi nelaimės".
Papildyta:
Labai labai dėkui  smile.gif

Aš labiau akcentuodavau ne tuos pačius geriausius, nes ten buvo stabiliai tie patys, o tuos, kurie praeitą mėnesių turėjo daug skylių, o šį nors keliomis mažiau. Tie pastebėjimai, pagyrimai būdavo daugiau žodiniai, arba raštu į pasiekimų knygeles. Apdovanojimai būdavo tik gale mokslo metų. Turi stengtis ne dėl dovanų.
Atsakyti
QUOTE(daivajazz @ 2012 09 28, 21:43)
Aš labiau akcentuodavau ne tuos pačius geriausius, nes ten buvo stabiliai tie patys, o tuos, kurie praeitą mėnesių turėjo daug skylių, o šį nors keliomis mažiau. Tie pastebėjimai, pagyrimai būdavo daugiau žodiniai, arba raštu į pasiekimų knygeles. Apdovanojimai būdavo tik gale mokslo metų. Turi stengtis ne dėl dovanų.

O kokias nuobaudas taikydavot? Gal būt galima surašyt, kas už kiek skylučių? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pusele30 @ 2012 09 26, 17:03)
Nepavydžiu ,kurios dirbate su Šaltiniu  doh.gif Aš su ŠOK nuo pat pradžios draugauju, jau berods šešti metai - nekeisčiau į Šaltinį nė už ką doh.gif Mokytojų, tokių kaip mes, parašyti pritaikyti praktiškai mokiniams, o Marcelionienė pasenus jau su savo teorijom: sunkūs tekstai, Lietuvos rašytojų tekstukų mažai persausas .....

Aš taip pat dirbu su Marcelionienes Šaltiniu, tai jokios integracijos, tekstai tikrai sudėtingi, pratybos nuobodžios. Vis mąstau kitokių užduočių, bet jei kažką į šoną, tai atsilieki pagal programą. Skaityti vaikams duodu Pupa Skaitinius 1 klasei. Pirmokės, o kur Jūs mokotės lietuvių dabar pas Šaltinį.? Tėvų susirinkimus aš darau prie kavos ir arbatos. Pirmą kartą tėvai labai nustebo, bet nedrąsiai keletas pasivaišino, Dabar kai dariau prieš gerą savaitę, buvo drąsesni ir pasivaišino. Bet pritariu toms merginoms, kurios už įvairių formų susirinkimus. Tik aš pati labai nemėgstu, kai susirinkimo metu reikia žaisti žaidimus. Tai to ir su savo tėvais nedarau, kartais išvykdavom pabūti visi kartu ir vaikai į gamtą ar pan. Bet per metus kokius 2 kartus( tai buvo kitose klasėse). Su šiais pirmokais ir jų tėvais, dar nieko neplanavau. Šiaip tai tokie geranoriški.
Pas mus mokykloje tai tradicija per mokytojų dieną, kad tėveliai pravestų pamokas. Tai va jau 2 pamokos užimtos smile.gif Ir man ruoštis nereiks.
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2012 09 28, 22:53)
O kokias nuobaudas taikydavot? Gal būt galima surašyt, kas už kiek skylučių?  ax.gif

Sėdžiu ir galvoju, kądarydavom g.gif nu nepamenu. Prisimenu, kad buvom susitarę "leistiną" skylių skaičių. Tokią tuštumą - nei giriam nei baram. Čia tiems, kurie norėdavo taisytis, bet mažai stengdavosi.Bet kai maža motyvacija, kartais jų neliesti jau irgi gerai. Su tais didžiausiais skylininkais tai bendraudavo jau socialinė, tėvai ir aš.
Atsakyti
QUOTE(lamur @ 2012 09 28, 21:57)
Aš taip pat dirbu su Marcelionienes Šaltiniu, tai jokios integracijos, tekstai tikrai sudėtingi, pratybos nuobodžios. Vis mąstau kitokių užduočių, bet jei kažką į šoną, tai atsilieki pagal programą. Skaityti vaikams duodu Pupa Skaitinius 1 klasei. Pirmokės, o kur Jūs mokotės lietuvių dabar pas Šaltinį.? Tėvų susirinkimus aš darau prie kavos ir arbatos. Pirmą kartą tėvai labai nustebo, bet nedrąsiai keletas pasivaišino, Dabar kai dariau prieš gerą savaitę, buvo drąsesni ir pasivaišino. Bet pritariu toms merginoms, kurios už įvairių formų susirinkimus. Tik aš pati labai nemėgstu, kai susirinkimo metu reikia žaisti žaidimus. Tai to ir su savo tėvais nedarau, kartais išvykdavom pabūti visi kartu ir vaikai  į gamtą ar pan. Bet per metus kokius 2 kartus( tai buvo kitose klasėse). Su šiais pirmokais ir jų tėvais, dar nieko neplanavau. Šiaip tai tokie geranoriški.
Pas mus mokykloje tai tradicija per mokytojų dieną, kad tėveliai pravestų pamokas. Tai va jau 2 pamokos užimtos  smile.gif  Ir man ruoštis nereiks.

Mes pirmadienį imsim Ss. Bet kad kai kuriems niekas nelenda į galvą doh.gif . Kelios raidės dar tik praeitos, o jau maišo doh.gif
Atsakyti
Labutis,
Ištaisiau antrokų Gilės testą, bet rezultatai liūdina. Atrodo per pamokas klauso, šnekam, o reikia patiems rašyti ir žinios liūdnos.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2012 09 28, 21:10)
Labutis,
Ištaisiau antrokų Gilės testą, bet rezultatai liūdina. Atrodo per pamokas klauso, šnekam, o reikia patiems rašyti ir žinios liūdnos.

Pagal ką suskirstėte vaikus berods 5 užd./ viena pora - pagal sportą, o kaip kiti? Man ir pačiai tinka bent keli variantai.
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2012 09 19, 19:41)
Aš vis dar nerimstu dėl to skaitymo blush2.gif Dar paklausiu, o kurį tekstą paprastai užduodat mokytis namie: ar tą, kurį jau klasėje skaitėt, ar tą, kur dar tik ryt skaitysit? Ketvirtokams užduodavau tą tekstą, kurį dar tik skaitysim. Ateidavo pasiskaitę, tai paprasčiau tada tekstą analizuot. O kaip su antrokais?
Ir vertinimas ramybės neduoda: ar vertinti naujo teksto skaitymą, ar pasiruošto namie?

mes klasėje nagrinėjame tekstą, jį namuose mokosi raiškiai skaityti ir iš jo gauna įvertinimą, jeigu matau, kad moka mintinai, skaito ten kur aš baksteliu pirštu

QUOTE(vaiduuse @ 2012 09 20, 13:40)
turiu 1 kl. Šaltinėlio Cd. Reikia?
Klausimą labai aktualų turiu: kaip skaičiuojate klaidas diktante - ar žodžius "namą", "galvą", jei juose neužkabinta nosinė, skaičiuojate kaip 2 klaidas, ar kaip vieną (nemoka taisyklės Ką?)? Kuo tolyn, tuo man neaiškyn darosi... g.gif

mums nuo seniai į galvą įkalta, kad ta pati klaida skaičiuojama vieną kartą
QUOTE(NOKIA @ 2012 09 23, 18:43)
juos reikėjo pristatyt? o kur tai buvo pranešta?
jau perskaičiau, ryt paskutinė diena. Ačiū, ryt vešim medžius. thumbup.gif

nepaskaičiau jūsų savaitę ir štai ką pražiopsojau doh.gif unsure.gif

QUOTE(b.s @ 2012 09 28, 21:17)
Pagal ką suskirstėte vaikus berods 5 užd./ viena pora - pagal sportą, o kaip kiti? Man ir pačiai tinka bent keli variantai.

dar netaisiau testų, parsivežiau namo, gal ryt reiks kibti į darbus
Atsakyti
Sveiki! Baisia reikia pagalbos! Turiu didelį prašymą: gal kas turite mokyklose pažįstamų mokytojų, kur spalio 1 Siemens arenoje eis į "Bohemos" pastatymą? Baisiai reikia nueiti, bet renginys skirtas tik mokytojams ir bilietų kitaip negausi, nes savivaldybė juos tiesiogiai padovanojo mokykloms. Tai vat, jei kas turit kokių mokytojų, kurie negalės nuvykti, su mielu noru nupirkčiau iš jų du bilietus! ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 28, 22:03)
Mes pirmadienį imsim Ss.

Ir mes drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(b.s @ 2012 09 28, 20:36)
Ar dalyvavote „Tyrėjų naktyje“?

Dalyvavom. Piešėm mokyklą po 100metų. Mėginom atlikti kažkurios forumietės atsiųstą eksperimentą su pienu ir dažais, bet išėjo kažkokia pliūrza.... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(lamur @ 2012 09 28, 21:57)
Tėvų susirinkimus aš darau prie kavos ir arbatos. Pirmą kartą tėvai labai nustebo, bet nedrąsiai keletas pasivaišino, Dabar kai dariau prieš gerą savaitę, buvo drąsesni ir pasivaišino.

Išmėginau įvairias susirinkimo formas: nuo saldainių iki žaidimų ir... galutinai pasilikau prie tuščio darbinio stalo smile.gif Tiesa , ne visai tuščio. o nukrauto susirinkimo špargalkėmis ir vaikų darbais.
Papildyta:
QUOTE(Neena @ 2012 09 29, 00:26)
Turiu didelį prašymą: gal kas turite mokyklose pažįstamų mokytojų, kur spalio 1 Siemens arenoje eis į "Bohemos" pastatymą? Baisiai reikia nueiti,

Turiu bilietą ir planuoju eiti. Bet pasiklausiu kolegių, gal kartais kuri negalės/nenorės ar pan.
Atsakyti
QUOTE(lutute1 @ 2012 09 29, 00:30)

Turiu bilietą ir planuoju eiti. Bet pasiklausiu kolegių, gal kartais kuri negalės/nenorės ar pan.

Būsiu labai dėkinga!
Atsakyti
Ministras Gintaras Steponavičius Mokytojų dienos proga kviečia mokytojus į tradicinį susitikimą „Mokytojų naktis muziejuje“. http://portalas.emok...ujiena7998.aspx
Atsakyti