Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(daivajazz @ 2012 09 28, 19:53)
Ūkiškai mušdavau, skylamušiu ir dar tokiu senu girgždančiu lotuliukas.gif su garsu, kad dar baisiau būtų lotuliukas.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif O kaip atrodė talonas?
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 28, 20:59)
lotuliukas.gif  thumbup.gif  O kaip atrodė talonas?

Tikrai ne meno šedevras. A4 formato lape sutalpindavau kokius keturis vienoj eilej. Mokykloj turiu seną variantą. Jie nedideli.
Atsakyti
QUOTE(daivajazz @ 2012 09 28, 20:06)
Tikrai ne meno šedevras. A4 formato lape sutalpindavau kokius keturis vienoj eilej. Mokykloj turiu seną variantą. Jie nedideli.

tai čia galima pasidaryti. O ką ant jų rašei? Kaip užvadinai?
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 28, 21:11)
tai čia galima pasidaryti. O ką ant jų rašei? Kaip užvadinai?

Ką rašiau tikrai nepamenu, reikia pažiūrėt mokykloj. Bet manau, kad čia yra vietos fantazijai. Nes vieta skylėms tai tik apačioj, o viršuj galima ir klasės taisykles surašyt, kurias pažeidus gauna skylę, aišku būtina vardas ir mėnuo. Aš dariau kiekvienam mėnesiui skirtingų spalvų. Specialiai be jokių gražumų, paveikslėlių. Vien pavadinimas toks baugus buvo vaikams - baudos talonas.
Atsakyti
QUOTE(daivajazz @ 2012 09 28, 20:14)
Ką rašiau tikrai nepamenu, reikia pažiūrėt mokykloj. Bet manau, kad čia yra vietos fantazijai. Nes vieta skylėms tai tik apačioj, o viršuj galima ir klasės taisykles surašyt, kurias pažeidus gauna skylę, aišku būtina vardas ir mėnuo. Aš dariau kiekvienam mėnesiui skirtingų spalvų. Specialiai be jokių gražumų, paveikslėlių. Vien pavadinimas toks baugus buvo vaikams - baudos talonas.

Nu pas mane yra tokių, kurie per pirmą dieną skylėm pasipuoš tą taloną beveik visą doh.gif , tai vietos reikėtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2012 09 28, 17:05)
Susirinkimas yra susirinkimas. Tėvams laikas brangus. Jie ateina ne atsipalaiduoti, o sužinoti naujienas ir nori kuo greičiau namo po darbų. Mokykla- ne ta vieta. Toks jau tas mūsų gyvenimas.

Labas vakaras,
diskutuojate apie tėvų susirinkimus rolleyes.gif
Aš dabar turiu tokį nusistaymą sau, kad tėvai, atėję į mokyklą noti gauti aktualią ir reikalingą informaciją, kuri turi būti perduota per 1 val. Superantu, kad g.b. ir susirinkimas kitokio pobūdžio - na prieš kokias šventes (kalėdas), kai reikia ir padiskutuoti ilgiau, tai galima ir prie apskrito stalo. Bet tai taip ir įvardinti reikia biggrin.gif
Ar dalyvavote „Tyrėjų naktyje“?
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 28, 21:24)
Nu pas mane yra tokių, kurie per pirmą dieną skylėm pasipuoš tą taloną beveik visą  doh.gif , tai vietos reikėtų  g.gif

Patikėkit, kai šitą taikiau aš dirbau tikrai ne dabartinėj mokykloj, o tokioj, kur dažniausiai ateidavo laaaabai visokio plauko vaikų. Pradžioj buvom nusistatę už kiek žodinių ar rašytinių pastabų bus viena skylė. Nes jei būčiau už kiekvieną pastabą mušus tai viso lapo nebūtų užtekę.
Tiems, kuriems tai neveikė turėjau tokį juodą aplanką (tikrąja to žodžio prasme). Ten prisidirbę rašydavo pasiaiškinimą. Tada - penki lapeliai - tėvai į mokyklą ir ant tų lapelių pasirašo, taip pat aptariam ką daryti. Visaip buvo, kur tėvai reagavo, tiems tikrai poveikis buvo. Vienam buvo tik iki lemputės.
Atsakyti
Aš gal pradžioje pabandysiu spalvinti kasdien smailus. Pasidariau tokią lentelę kaip lankomumo. Jei pvz. tris kartus rimčiau nusidės, nuspalvinsiu smailą raudonai, o jei viskas per dieną gerai, spalvinsiu tarkim žaliai ar geltonai. Jei nepadės, tada darysiu baudos talonus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 28, 21:47)
Aš gal pradžioje pabandysiu spalvinti kasdien smailus. Pasidariau tokią lentelę kaip lankomumo. Jei pvz.  tris kartus rimčiau nusidės, nuspalvinsiu smailą raudonai, o jei viskas per dieną gerai, spalvinsiu tarkim žaliai ar geltonai. Jei nepadės, tada darysiu baudos talonus  ax.gif

manau, kad pradžiai tikrai reikia daugiau pozityvo mirksiukas.gif aš čia pasipasakojau jau tuos atvejus, kai sunkesnės bėdos.
Dirbau tikrai sudėtingoj mokykloj, ten su tokiais gražiais ir šiltais dalykais galima buvo dirbti tik su dalim klasės. Kitus tai veikė priešingai, kaip tik visi tie gerumai iššaukdavo agresiją.
Atsakyti
QUOTE(daivajazz @ 2012 09 28, 19:55)
manau, kad pradžiai tikrai reikia daugiau pozityvo mirksiukas.gif aš čia pasipasakojau jau tuos atvejus, kai sunkesnės bėdos.
Dirbau tikrai sudėtingoj mokykloj, ten su tokiais gražiais ir šiltais dalykais galima buvo dirbti tik su dalim klasės. Kitus tai veikė priešingai, kaip tik visi tie gerumai iššaukdavo agresiją.

Nu gal ne visai taip. Matosi iš vaikų, kaip jie šeimoje bendrauja, taip ir namie. Jei namuose „lipa ant galvos“ tėvams, tai ir mokykloje stebuklas neįvyksta.
Atsakyti
QUOTE(b.s @ 2012 09 28, 22:09)
Nu gal ne visai taip. Matosi iš vaikų, kaip jie šeimoje bendrauja, taip ir namie.  Jei namuose „lipa ant galvos“  tėvams, tai ir mokykloje stebuklas neįvyksta.

Čia eina kalba apie vaikus, kurie gal nelabai ir turi ant ko lipti. Kai yra problematiškos šeimos, kur vertybių skalė toli toli prasilenkia su mūsų suprantama.
Bet dabar esu kardinaliai kitoje pusėje, tai kažkaip nebenoriu daugiau prie to grįžti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daivajazz @ 2012 09 28, 18:31)
Man buvo visai tikę baudos talonai, bet ne su pirmokais. Dariau su vyresniais. Kaip vairuotojams kad būdavo anksčiau už prasižengimus išmuši skylę. Ant jo buvo užrašytas vaiko vardas ir mėnuo. Tuos, kurie negaudavo skylių mėnesio gale apdovanodavau. Tiems, kurie prisiskyliavo, būdavo įvairios nuobaudos, pagal skylių kiekį. Kaip visada būdavo tokių, kurių niekas neveikia. Tai tėvus informuodavom, profilaktiškai pas socialinę nuvesdavau ir t.t.

Įdomu, kaip tos nuobaudos pagal skylių skaičių būdavo skiriamos?

Su pirmokais kažkada esu darius namukus, kur žymėdavau pliusus už aktyvų dalyvavimą pamokoje ir minusus už taisyklių nesilaikymą. Mėnesio pabaigoj suskaičiuodavau ir apdovanodavau keletą, surinkusių daugiausiai pliusų. Minusas panaikindavo pliusą. Bėda tik, kad tie, kurie susirinkdavo daugiau minusų vėliau nustojo stengtis, nes "vis tiek gi nelaimės".
Papildyta:
QUOTE(Frezija13 @ 2012 09 28, 18:59)
_
Štai galimi komentarai:  smile.gif
Atlieka..., išlaiko..., pakartoja...,geba pademonstruoti...,derina..., valdo..., techniškai lipa..., bando..., laikosi...,

Labai labai dėkui smile.gif
Atsakyti