Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

Sveikutės 4u.gif . Pirmokės, ką jūs darot su elgesiu? Turiu omenyje, gal turite kokią drausminančią priemonę? Man tie taškai tai perdaug darbo ir savęs apsikrovimas, nenoriu jų. Gal ką paprasčiau turite susigalvoję?
Atsakyti
QUOTE(kara117 @ 2012 09 28, 18:25)
Nepasiteisino ir man susirinkimas su arbata ir kava, taip ir likau nesuprasta, nes kelios mamytės visai atsisakė arbatos, kitos net saldainio nepasiėmė.Daugiau neeksperimentuoju biggrin.gif

Labukas, su ankstesniais dariau prie kavos, tiesa, ir patys tėvai prisinešė vaišių, buvo smagu bendrauti, nes jautėmės partneriais, o dabar doh.gif negaliu prisikviesti į bendrą susirinkimą, nežinau nė ką daryti, tiesa dažnai paskambina, bet ir skambučiai retėja. g.gif
Atsakyti
QUOTE(kara117 @ 2012 09 28, 18:25)
Nepasiteisino ir man susirinkimas su arbata ir kava, taip ir likau nesuprasta, nes kelios mamytės visai atsisakė arbatos, kitos net saldainio nepasiėmė.Daugiau neeksperimentuoju biggrin.gif

Aš anksčiau darydavau. Iš namų tempdavau 24 puodelius su lėkštutėm, šaukštelius, po cukraus, kavos, arbatos pakelį, arbatinį, servetėles, sausainius, saldainius. Ir visa tai darydavau gyvendama už 15 km nuo mokyklos ir be mašinos doh.gif Serviruodavau, dėliodavau saldainius, sausainius ir t.t. Vis norėdavau to gražesnio bendravimo. Rezultate- kava ir arbata negerta. Gal viena ir pasivaišindavo. Saldainis irgi vienas paimtas. Tėvai žiūri akis įsmeigę ir laukia... Ko aš iš jų norėsiu, jei vaišinu g.gif
Po susirinkimo vėl viską pakuodavau ir atgal tempdavau namo. Ir vėl be mašinos doh.gif
Taip padariau kelis kartus ir pasakiau sau, kad šio žaidimo daugiau nebežaisiu schmoll.gif
Nueidavau pas dukrą į susirinkimą- ten tas pats. Tėvai per prievartą raginami įsideda kavos ar arbatos. Ir vėl sėdi, tyliai maišo šaukšteliu, tvyro ramybė ir įtampa, o auklėtoja pasakoja apie rezultatus. Nepatiko ir man pačiai.
Daugiau nebedarau... Susirinkimas yra susirinkimas. Tėvams laikas brangus. Jie ateina ne atsipalaiduoti, o sužinoti naujienas ir nori kuo greičiau namo po darbų. Mokykla- ne ta vieta. Toks jau tas mūsų gyvenimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 28 rugsėjo 2012 - 17:06
QUOTE(zuzanele @ 2012 09 28, 19:05)
Aš anksčiau darydavau. Iš namų tempdavau 24 puodelius su lėkštutėm, šaukštelius, po cukraus, kavos, arbatos pakelį, arbatinį, servetėles, sausainius, saldainius. Ir visa tai darydavau gyvendama už 15 km nuo mokyklos ir be mašinos doh.gif  Serviruodavau, dėliodavau saldainius, sausainius ir t.t. Vis norėdavau to gražesnio bendravimo. Rezultate- kava ir arbata negerta. Gal viena ir pasivaišindavo. Saldainis irgi vienas paimtas. Tėvai žiūri akis įsmeigę ir laukia... Ko aš iš jų norėsiu, jei vaišinu g.gif
Po susirinkimo vėl viską pakuodavau ir atgal tempdavau namo. Ir vėl be mašinos doh.gif
Taip padariau kelis kartus ir pasakiau sau, kad šio žaidimo daugiau nebežaisiu schmoll.gif
Nueidavau pas dukrą į susirinkimą- ten tas pats. Tėvai per prievartą raginami įsideda kavos ar arbatos. Ir vėl sėdi, tyliai maišo šaukšteliu, tvyro ramybė ir įtampa, o auklėtoja pasakoja apie rezultatus. Nepatiko ir man pačiai.
Daugiau nebedarau... Susirinkimas yra susirinkimas. Tėvams laikas brangus. Jie ateina ne atsipalaiduoti, o sužinoti naujienas ir nori kuo greičiau namo po darbų. Mokykla- ne ta vieta. Toks jau tas mūsų gyvenimas.

Aš susirinkimus dariau su kavom ir arbatom toje laidoje, kur tėvai buvo kaip viena komanda. Tikrai nebuvo nejaukios tylos, bendravimas liedavosi per kraštus. Jie jau pabaigė dvylika, bet ir dabar su tais vaikais ir tėvais labai šiltai bendraujam.
Atsakyti

[/quote]

Labutis, aš praeitą vakarą irgi pravedžiau tėvų susirinkimą. Tik pimoje klasėje darau "arbatėlę". Tad ir šį kartą šone, ant atskiro stalelio, paserviravau. Ir kol visi rinkosi, pasiūliau pasitaisyti kas ko nori. Tikrai pati nebuvau už padavėją. Kas norėjo, tas ir pasitaisė. Ir visai neblogai gavosi. Puodelius atsinešiau iš mokyklos valgyklos. Bet geriausia buvo, kai užsiminus apie pagalbą perkeliant "rozetę", kad dažų sienai dar turiu, nes pati dažiau prieš rugsėjo pirmąją sieną, tai viena mama pajuokavo, kad ir jai reikia namuose padažyti... Ot juokeliai ir šiuolaikiniai tėveliai doh.gif doh.gif
O dėl drausminimo priemonių, tai mano pirmokėliams labai tinka, bent kol kas,
jei laksto ar mušasi, tai sėdi visą pertrauką suole. Aš ,žinoma, žinau, kad taip nepedagogiška, bet veiksminga thumbup.gif Tėvus informavau.
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 28, 19:04)
Sveikutės  4u.gif  . Pirmokės, ką jūs darot su elgesiu? Turiu omenyje, gal turite kokią drausminančią priemonę? Man tie taškai tai perdaug darbo ir savęs apsikrovimas, nenoriu jų. Gal ką paprasčiau turite susigalvoję?

Man buvo visai tikę baudos talonai, bet ne su pirmokais. Dariau su vyresniais. Kaip vairuotojams kad būdavo anksčiau už prasižengimus išmuši skylę. Ant jo buvo užrašytas vaiko vardas ir mėnuo. Tuos, kurie negaudavo skylių mėnesio gale apdovanodavau. Tiems, kurie prisiskyliavo, būdavo įvairios nuobaudos, pagal skylių kiekį. Kaip visada būdavo tokių, kurių niekas neveikia. Tai tėvus informuodavom, profilaktiškai pas socialinę nuvesdavau ir t.t.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Tęsiant apie vertinimą norėjau paklaust, gal kas turit vertinimo komentarų pavyzdžių? Labai jau nelengvai man sekasi kurti tas "sparnuotas" frazes.. Ypač apie šokio ir kūno kultūros pamokas. Norėtųsi parašyt, kad per pamoką daugiau išdykavo nei šoko, bet bendradarbė pareiškė, tai - ne vertinimas. Reikėtų rašyti, kad jis labai daug visko moka, tik galėtų atlikti judesius dar tiksliau, jei labiau susikauptų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daivajazz @ 2012 09 28, 18:31)
Man buvo visai tikę baudos talonai, bet ne su pirmokais. Dariau su vyresniais. Kaip vairuotojams kad būdavo anksčiau už prasižengimus išmuši skylę. Ant jo buvo užrašytas vaiko vardas ir mėnuo. Tuos, kurie negaudavo skylių mėnesio gale apdovanodavau. Tiems, kurie prisiskyliavo, būdavo įvairios nuobaudos, pagal skylių kiekį. Kaip visada būdavo tokių, kurių niekas neveikia. Tai tėvus informuodavom, profilaktiškai pas socialinę nuvesdavau ir t.t.

O kur tie talonai būdavo? Pakabinti? Pas juos kažkur?
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 28, 19:48)
O kur tie talonai būdavo? Pakabinti? Pas juos kažkur?

To mėnesio būdavo pas mane, kad nedingtų su visom skylėm, o pasibaigus mėnesiui įklijuodavau į pasiekimų knygelę, kad ir tėvai matytų. Dar parašydavau pagyrimą, kurių būdavo sveikas. Maniškiams labai patikdavo.
Atsakyti
[quote=naminukė,2012 09 28, 17:45]
Sveikutės 4u.gif

Tęsiant apie vertinimą norėjau paklaust, gal kas turit vertinimo komentarų pavyzdžių? Labai jau nelengvai man sekasi kurti tas "sparnuotas" frazes.. Ypač apie šokio ir kūno kultūros pamokas. Norėtųsi parašyt, kad per pamoką daugiau išdykavo nei šoko, bet bendradarbė pareiškė, tai - ne vertinimas. Reikėtų rašyti, kad jis labai daug visko moka, tik galėtų atlikti judesius dar tiksliau, jei labiau susikauptų doh.gif
[_______________________________________
Štai galimi komentarai: smile.gif
Atlieka..., išlaiko..., pakartoja...,geba pademonstruoti...,derina..., valdo..., techniškai lipa..., meta..., pasirenka..., domisi, tobulina...pasirenka..., suderina..., reaguoja į..., pritaiko..., išmatuoja..., dalyvaja..., bando..., laikosi..., vykdo..., orientuojasi..., koordinuotai atlie: stovėsena , laikysena taisyklinga; geba būti komandos nariu; žino pvz.; šliaužimo, metimo ...būdus; demonstruoja vikrumą, sumanumą i rpan.; taisyklingau atlieka mankštos pratimus; žino pagr. higienos reikalavimus; geba paaiškinti žaidimo taisykles; tiksliai vykdo komandas; juda ritmingai; jaučia ritmą; moka atlikti pratimus; moka susikaibnti; geba šokti poroje; geba atlikti ...žingsniu; lengvai ir greitai išmoksta; kuria derinius; demonstruoja žingsnius, pratimus draugams;
Nesupranta kas yra pavojinga; galėtų būti atsargesnis;sukelia pavojingas situacijas;, neišlaiko pusiausvyros;retai taisyklingai atlieka..;nesiseka ....; ir daug kitokių variantų.
Atsakyti
QUOTE(daivajazz @ 2012 09 28, 18:55)
To mėnesio būdavo pas mane, kad nedingtų su visom skylėm, o pasibaigus mėnesiui įklijuodavau į pasiekimų knygelę, kad ir tėvai matytų. Dar parašydavau pagyrimą, kurių būdavo sveikas. Maniškiams labai patikdavo.

Visai gal ir įdomu g.gif . O kuo skyles mušei? skylamušiu?
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 28, 20:35)
Visai gal ir įdomu  g.gif . O kuo skyles mušei? skylamušiu?

Ūkiškai mušdavau, skylamušiu ir dar tokiu senu girgždančiu lotuliukas.gif su garsu, kad dar baisiau būtų lotuliukas.gif
Atsakyti