Visi ten gali dalyvauti, čia jų puslapyje parašyta apie jį.
Tarptautinis TOC for Education kongresas tai trijų dienų renginys, skirtas mokytojams, moksleiviams, moksleivių tėvams, švietimo sistemos dalyviams, nevyriausybinių organizacijų atstovams, visiems, besidominantiems efektyvaus mąstymo metodais ir įrankiais, jų integravimu į mokymo programas, netradiciniu ugdymo formų skatinimu.
http://tocforedu.lt/
QUOTE(Zydrune @ 2012 09 25, 22:09)
Klausimas pirmokėlėms, ką darote su tais vaikais kurie per pamokas neklauso, ką sakote, dainuoja, kalbina kitus? Kaip juos sudominate? Įtraukiate į darbą?
Tikrai nežaidžiu, juk darbą visiems reikia padaryt. Aišku, vardą kartoju per pamoką gal dvidešimt kartų, bet man jie turi dirbt. Aišku, tokių turiu vos vieną-du. Priklauso nuo dienos
mANE TAI PASKUTINIS SU KĄ? NULIŪDINO TREČDALIS RAŠĖ Y, VIETOJ Į, NORS DIKTUODAMA KLAUSIAU PAPILDOMAI KĄ.....?
[/quote]
Su nosinėm raidėm ir maniškiai visai susipainiojo - dabar ir žodžio viduje kabina nosines, jeigu tik ilgiau balsį tariam. PUPOS testą rašysiu kitą savaitę, o matematikos kartojimo pamokai į paštą nusiunčiau SMART puslapius su papildomom testo užduotimis. Manau, kad vaikams tas žodis masė bus neaiškus, o ir paskutinė užduotėlė su užšifruotais skaičiais sudėtinga.
QUOTE(Iruciukass @ 2012 09 25, 17:21)
Maniškiams irgi labai sunkiai sekasi jungti raides, o dar ir eilutes pameta, neranda ryškios linijos. Ir raides rašo labai netaisyklingai. Liūdnas vaizdelis. Jaučiu, kad be papildomo darbo namuose nieko nebus. O kaip jūs į tai žiūrite? Ar prašote rašyti namie? Bijau, kad tėvai tam nepritars.
Maniškiams irgi sunkiai sekas ir rašyt. Jau nekalbu apie žodžius, kiti ir raides rašo Į sąsiuvinius rašom labai nedaug. Nespėjam. Tas ir matematikoj. Paskaičiuojam vadovėlyje, raštu pratybose ir viskas. Kalbos apie darbą sąsiuvinyje net nėra.
Užduodu rašyt po keletą eilučių namie. Šiandien nešės knygas. Nusibodo visko bijot. Juk reik kažkaip išmokyt. Vien klasėj, bent man, tai neįmanoma misija.
QUOTE(Inusia @ 2012 09 25, 18:41)
Sveikutės!
Aš tėvelių pasiklausiau, gavau jų pritarimą, o ir vaikučiai nori, tad karts nuo karto užduodu po kelias eilutes išrašyti. Nes kitaip neįmanoma-tempas didžiulis.
Aš tėvelių pasiklausiau, gavau jų pritarimą, o ir vaikučiai nori, tad karts nuo karto užduodu po kelias eilutes išrašyti. Nes kitaip neįmanoma-tempas didžiulis.
Labutis ketvirtokėms,
Sakykit, kaip darote su Riešuto testu. Kaip skaičiuojate papildomas užduotis, už kurias gauna medalius? Parašykit savo darbo specifiką. Mes darėme taip: vertinu testą, o už papildomas užduotis renka vadinamus medalius ir mokslo metų pabaigoje daugiausia surinkęs medalių gauna siurprizą(iš mokytojos kišenės). Kaip Jūs darote?
Sakykit, kaip darote su Riešuto testu. Kaip skaičiuojate papildomas užduotis, už kurias gauna medalius? Parašykit savo darbo specifiką. Mes darėme taip: vertinu testą, o už papildomas užduotis renka vadinamus medalius ir mokslo metų pabaigoje daugiausia surinkęs medalių gauna siurprizą(iš mokytojos kišenės). Kaip Jūs darote?
[quote=klaipedike,2012 09 25, 19:39]
Mergaitės noriu informacijos...mano vienas mokinukas (antrokas)ruošias išvykti į Norvegiją, o mama nori, kad mokytusi bent jau lietuvių k. nuotoliniu būdu. Ar turit patirties ir kaip tai daroma?
Ačiū
___
Taip turiu patirties,nes 3m.mokiau vaiką nuotoliniu būdu. Atsakingai dirbant atima laiko,o kai tėvai labai norėjo ir dirbo su vaiku,tai tekodaug rekomendacijų,metod.patarimų siųsti, dėstyti paaiškinimus kahp to ar ano mokytis,į ką atkreipti dėmesį, duoti daug pvz.kokiu būdu palengvinti mokymosi savar.procesą.
Pirmiausia-tai sudaroma sutartis,viskas turi būt fiksuota.Po to Jums numatys kiek val. skiria mokymui.Sutarsit su tėvais kaip mokysitės,bendrausit,kaip rašysit diktantus,ar Skype diktuosit,ar mama užsiims,kaip atsiskaitys už patikrinamuosius darbus ir t.t. Užduotis galit skanuot, bet jie butų gerai, kad nuskanavę mokinio darbus taip pat Jums siųstų.
Mergaitės noriu informacijos...mano vienas mokinukas (antrokas)ruošias išvykti į Norvegiją, o mama nori, kad mokytusi bent jau lietuvių k. nuotoliniu būdu. Ar turit patirties ir kaip tai daroma?
Ačiū
___
Taip turiu patirties,nes 3m.mokiau vaiką nuotoliniu būdu. Atsakingai dirbant atima laiko,o kai tėvai labai norėjo ir dirbo su vaiku,tai tekodaug rekomendacijų,metod.patarimų siųsti, dėstyti paaiškinimus kahp to ar ano mokytis,į ką atkreipti dėmesį, duoti daug pvz.kokiu būdu palengvinti mokymosi savar.procesą.
Pirmiausia-tai sudaroma sutartis,viskas turi būt fiksuota.Po to Jums numatys kiek val. skiria mokymui.Sutarsit su tėvais kaip mokysitės,bendrausit,kaip rašysit diktantus,ar Skype diktuosit,ar mama užsiims,kaip atsiskaitys už patikrinamuosius darbus ir t.t. Užduotis galit skanuot, bet jie butų gerai, kad nuskanavę mokinio darbus taip pat Jums siųstų.
QUOTE(klaipedike @ 2012 09 25, 20:39)
Ačiū
Ačiū
Turim tokios patirties... Mes tokių mokinių neišbraukėm iš sąrašų pirmais metais. Mergaitei mokytoja siųsdavo užduotis. Kiek galėjo, tiek atsiųsdavo. Turėjo gale metų grįžt atsiskaityt. Grįžo visam, atsiskaitė, sėkmingai perkelta į aukštesnę klasę su kitais.
O kita neplanavo grįžt, tai iš pradžių bandė su mokytoja kontaktuot, po to bendravimas baigėsi, pasakė, kad nebegrįš ir išbraukėm iš sąrašų.
Papildyta:
QUOTE(Inusia @ 2012 09 25, 16:17)
Šiokį tokį įmečiau įpaštą. Gal pritaikysi
Ačiū vis tiek.
Niu ir vel jau prikalbejote, tik spek mintis delioti )) Darbstuolytes juk mes - pradinukes
Vat vat, kad dazniausiai kencia seima....nes su mokykla susijusiu reiklu - amzina begalybe, ar tu darbe, ar autobuse, ar mieste, ar gatveje - vis mintyse begales ideju... va cia taip darysiu, va cia taip pakeisiu... o kai grizti namo ir bandai visus mokyklinius darbus susitvarkyti, tai ir paroje val. neuztenka...ir, graudu, bet kazkas vis lieka nuskriaustas... o labaisuiai lieki nuskriaustas, tai juk pats, ak ... kai vos su beatlimpaciomis akimis nuo miego vel leki i darba. Pasaka be galo
p.s. dekui, peliuik22, kad itraukei ir mane i pradinukiu sarasiuka, tik pakoreaguoti reikia viena raidele))
Kaip malonu girdėti, kad ne aš viena tokia. Visada vėlai namo ir krūva darbų nepadarytų. Šiandien grįžau, parsinešiau darbo, bet jau ir nedirbsiu. Vakarą paskyriau šeimai. Sūnaus pamokos, truputį kambariai, einu gamint pietus. Gana gyvent valdiškai, reik jau ir šeimyniškai. Nes šeimai visai nepalieku savęs. Ir tegul stovi krūva valdiškų darbų. Nes krūva nenudirbtų ir naminių darbų. Vat kaip aš pradėjau gyvent. mirksiukas.gif Atsiprašau už ne į temą. Mokykloj prie kompo neturiu net svajonės prisėst. Nors kompas ant stalo.
Vat vat, kad dazniausiai kencia seima....nes su mokykla susijusiu reiklu - amzina begalybe, ar tu darbe, ar autobuse, ar mieste, ar gatveje - vis mintyse begales ideju... va cia taip darysiu, va cia taip pakeisiu... o kai grizti namo ir bandai visus mokyklinius darbus susitvarkyti, tai ir paroje val. neuztenka...ir, graudu, bet kazkas vis lieka nuskriaustas... o labaisuiai lieki nuskriaustas, tai juk pats, ak ... kai vos su beatlimpaciomis akimis nuo miego vel leki i darba. Pasaka be galo
p.s. dekui, peliuik22, kad itraukei ir mane i pradinukiu sarasiuka, tik pakoreaguoti reikia viena raidele))
Tai ko nemiegate pradinukės? Kuriate naujas idėjas?
QUOTE(zuzanele @ 2012 09 25, 18:52)
Aš tai visada, kai tėvai klausia, akcentuoju, kad namie reikia pabaigti rašyti sąsiuviniuose. O ten, aišku, yra užduota. Apsidraudžiu
Norėjau paklausti, ką tėvams parašot į Tamo dienyną apie atliktą testą? Kiek surinko riešutukų? Jei taip, ar jie mato visų mokinių surinktų riešutukų kiekį? (Neturiu mokyklinio amžiaus vaikų, tad nežinau ką mato tėvai )
Norėjau paklausti, ką tėvams parašot į Tamo dienyną apie atliktą testą? Kiek surinko riešutukų? Jei taip, ar jie mato visų mokinių surinktų riešutukų kiekį? (Neturiu mokyklinio amžiaus vaikų, tad nežinau ką mato tėvai )
Pradinukų tėvai kitų vaikų rezultatų nemato, nes rašomi aprašai, o ne pažymiai, todėl jokių lyginimų nėra. Nemato ir kitų vaikų lankomumo. Gali matyti tik kitų vaikų gimtadienius, jei mokytoja suvedė ir viskas - daugiau jokių kitų vaikų duomenų.
Papildyta:
QUOTE(gabija4 @ 2012 09 25, 18:50)
Mes jau šiandiena mokėmės citrina, bet aš manau, kad testas turėtų būti panašiai su Kiek mokėsi, tiek turėsi. Tai maždaug kita savaitė.
Ir aš taip manau. Šiandien tik pusę citrinos paėmėm
QUOTE(daivajazz @ 2012 09 25, 20:10)
Tevai mato tik savo vaiko duomenis.
...O aš maniau, kad mato ir kitų mokinių palyginamuosius rezultatus ( tik be vardų ir pavardžių). Orientavausi pagal savo gimnazistą.
Papildyta:
QUOTE(zuzanele @ 2012 09 25, 18:06)
"Pupoje" ryt mokysimės Oo raides. Niekur neskubu.
Taip gera buvo draugauti su 'Pupa', o dabar - 'Šaltinėlis" Negaliu niekaip adaptuotis: trūksta diferencijuotų tekstų pagal skaitymo lygius, vaikai juokiasi iš senovinių klausymo įrašų, pasenusi mokytojo knyga ir t.t.
O dėl testų... Tai paprotinkite, ar yra Šaltinėlio testai? Jau kaip ir reikėtų pirmąjį parašyti
QUOTE(lutute1 @ 2012 09 26, 15:11)
Taip gera buvo draugauti su 'Pupa', o dabar - 'Šaltinėlis" Negaliu niekaip adaptuotis: trūksta diferencijuotų tekstų pagal skaitymo lygius, vaikai juokiasi iš senovinių klausymo įrašų, pasenusi mokytojo knyga ir t.t.
O dėl testų... Tai paprotinkite, ar yra Šaltinėlio testai? Jau kaip ir reikėtų pirmąjį parašyti
Tu visiškai teisi. Jau įrašai tai "nerauk rūtų" . Aš daugumą keičiu šiuolaikiškesniais, nes vaikams juokinga ir man net gėda juos leisti. Testai tai yra, aš juos turiu, galėčiau nuskanuoti, bet tik darbe, nes neparsinešusi namo. Mano galva jie gana sunkūs, aš saviškiam nedaviau praeitoj laidoj, tai ir šitiems dar neduodu .