[quote=Roberta.A,2013 08 19, 15:39]
[quote=flight,2013 08 19, 13:26]
Planuoju gimdyti VGN, taigi labai aktualu. Ar visgi, leidžia pasirinkti norimą pozą stūmimo metu? Ar automatiškai nedaro epiziotomijos? Ar sąrėmių metu leido vaikščioti, tupėti ir kt? Kaip dažnai matavo tonus, ar matavimo metu reikėdavo gulėti, ar kažkaip kitaip?
[/quote
Pries kelias savaites ir pati cia klausinejau apie stumimo pozos pasirinkima

Tikrai tiesa, kad viskas priklauso nuo to, pas ka gimdysite. Nezinau kaip ka leidzia saremiu metu, kadangi man jais teko "pasidziaugti" tik kelyje i ligonine ir pildant dokumentus, o gimdykloje jau is karto gimdymas ir prasidejo. Bet jau tada tai nieko man neleido (nors viskas su manim buvo gerai). Nei ant sono pasiversti, nei kedes pasikelti taip, kaip man patogiau, kojas irgi istate taip, kaip jiems atrode geriau, net rankas vis pataisydavo, kai isikibdavau i kita vieta, nei nurode gyd.
Aplink girdejau tik nurodymus, pasipiktinima sioki toki, kad turiu savo noru, o cia tam ne vieta ir nera salygu. Tokia mano patirtis

Gimdziau nesitarusi ir nemokejau, pas K.Skleriu ir Tatjana. Tikrai profesionaliai viska jie daro (pries darant nieko neaiskino, kas domino, turejau klausti pati), bet mano nuomone, gimdymas (kai nera riziku) yra toks naturalus dalykas, kad tas profesionalumas kartais tik apsunkina visa eiga.
Ligonine ir personalas tikrai liuks, tik naturaliai gimdyti ten turbut tikrai ne vieta..
Laimingai visoms!!
[/quote]jau ne pirma karta girdziu tokius atsiliepimus ir apie skleriu ir apie razuma.......matyt jei sukalbami ir geri tik toms , kurios moka pinigelius is anksto.....iki siol dekoju Dieva, kad ne pas juos gimdziau. As toks zmogus nekenciu, kada man sako"patylek, daryk kaip liepia ir tavo norai cia niekam nesvarbus"

.....Pati zinau , kad reikia klausyti gydytojo, bet ir jis/ji turi isklausyt gimdyve. Man irgi sakydavo, kad turiu daugiau stengtis stumimo metu ir pan., bet maciau, kad taip sako, del to kad jiem rupi vaiko sveikata ir bukle, niekas nesake kad noriu vaika nuzudyti:///