Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN, 12 tema

QUOTE(flight @ 2013 08 20, 10:49)
Aš irgi apie gimdymą nesitarus nė negalvoju.
Nenorėčiau plyšti, o iš pasakojimų vigi panašu, kad na, nepasaugo jie ten ko reikia...  g.gif

Mano vaikas lindo galva ir rankute, su apsivijusia virkštele, buvo išvargintas ilgo sąrėmiavimo, pamėlęs. Taigi, stūmimo metu aš jau iš daktaro ir akušerės balsų supratau, kad nuo mano stūmimo efektyvumo priklauso mano vaikelio savijauta... Todėl stūmimas buvo gana greitas. Tiesa, nelabai sekėsi nestumti, kai nereikėjo stumti - galbūt, tada ir plyšau... rolleyes.gif

Šiaip, manyčiau, priklauso daug kas nuo pačios gimdyvės. Jeigu tarpvietė ištreniruota ir gimdymas vyksta sklandžiai - pavyks viskas be plyšimų. 4u.gif

Mano natūralistinė gimdymo vizija neišsipildė pavedus mano kūnui, o personalui jokių priekaištų neturiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 08 20, 09:49)
Nenorėčiau plyšti, o iš pasakojimų vigi panašu, kad na, nepasaugo jie ten ko reikia...  g.gif

Mane tai labai saugojo, kad neplysciau smile.gif bet paciai nepavyko paklausyti ir stumti/nestumti tada, kada reikia.. tikrai klausant akuseres galima isvengti plysimu.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 08 20, 10:49)

na gimdziau vgn 3 kartus ne karto neplysau ir nekirpo . nors pirma gimdyma kirpo. iskart pasake ,kad saugos ir tikrai neplysiu.

esu 100% patenkinta vgn . dabar vaziavau su gimdymo planu ,kuris buvo 100% ivykdytas. Nors su niekuo nesitariau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo make-up: 20 rugpjūčio 2013 - 11:26
QUOTE(vylabusle @ 2013 08 20, 11:38)
Mano vaikas lindo galva ir rankute, su apsivijusia virkštele, buvo išvargintas ilgo sąrėmiavimo, pamėlęs.

Supratau, išties sudėtinga situacija 4u.gif

Dėl virkštelės, tai kiek žinau, nėra blogai tas apsivijimas (blogai tik, jei virkštelė per trumpa ir vaikiukas "paimba"), bet va jei rankytė eina kartu su galvyte - tai tikrai sudėtinga ir vargu ar įmanoma išvengti plyšimų.
Atsakyti
Seikos, mamytes,

gal galite man bruksteleti, ko reikia vaziuojant I VGN gimdyti man paciai ir vaikeliui. Pirma gimdziau RK, tai nzn kokie cia reikalavimai. Aciu labai uz atsakyma.
Atsakyti
[quote=Roberta.A,2013 08 19, 15:39]
[quote=flight,2013 08 19, 13:26]
Planuoju gimdyti VGN, taigi labai aktualu. Ar visgi, leidžia pasirinkti norimą pozą stūmimo metu? Ar automatiškai nedaro epiziotomijos? Ar sąrėmių metu leido vaikščioti, tupėti ir kt? Kaip dažnai matavo tonus, ar matavimo metu reikėdavo gulėti, ar kažkaip kitaip?
[/quote
Pries kelias savaites ir pati cia klausinejau apie stumimo pozos pasirinkima smile.gif
Tikrai tiesa, kad viskas priklauso nuo to, pas ka gimdysite. Nezinau kaip ka leidzia saremiu metu, kadangi man jais teko "pasidziaugti" tik kelyje i ligonine ir pildant dokumentus, o gimdykloje jau is karto gimdymas ir prasidejo. Bet jau tada tai nieko man neleido (nors viskas su manim buvo gerai). Nei ant sono pasiversti, nei kedes pasikelti taip, kaip man patogiau, kojas irgi istate taip, kaip jiems atrode geriau, net rankas vis pataisydavo, kai isikibdavau i kita vieta, nei nurode gyd.
Aplink girdejau tik nurodymus, pasipiktinima sioki toki, kad turiu savo noru, o cia tam ne vieta ir nera salygu. Tokia mano patirtis smile.gif
Gimdziau nesitarusi ir nemokejau, pas K.Skleriu ir Tatjana. Tikrai profesionaliai viska jie daro (pries darant nieko neaiskino, kas domino, turejau klausti pati), bet mano nuomone, gimdymas (kai nera riziku) yra toks naturalus dalykas, kad tas profesionalumas kartais tik apsunkina visa eiga.

Ligonine ir personalas tikrai liuks, tik naturaliai gimdyti ten turbut tikrai ne vieta..
Laimingai visoms!! smile.gif
[/quote]jau ne pirma karta girdziu tokius atsiliepimus ir apie skleriu ir apie razuma.......matyt jei sukalbami ir geri tik toms , kurios moka pinigelius is anksto.....iki siol dekoju Dieva, kad ne pas juos gimdziau. As toks zmogus nekenciu, kada man sako"patylek, daryk kaip liepia ir tavo norai cia niekam nesvarbus" blink.gif .....Pati zinau , kad reikia klausyti gydytojo, bet ir jis/ji turi isklausyt gimdyve. Man irgi sakydavo, kad turiu daugiau stengtis stumimo metu ir pan., bet maciau, kad taip sako, del to kad jiem rupi vaiko sveikata ir bukle, niekas nesake kad noriu vaika nuzudyti:///
Atsakyti
Sveikos, mielosios VGN mamytės 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Noriu paklausti, ar kai atvažiavote gimdyti į VGN turėjote gimdynmo planą? Ir kaip į jį reagavo personalas? ax.gif taip pat, ar leidžia gerti vandenį gimdymo metu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nene11 @ 2013 08 22, 14:41)
Seikos, mamytes,

gal galite man bruksteleti, ko reikia vaziuojant I VGN gimdyti man paciai ir vaikeliui. Pirma gimdziau RK, tai nzn kokie cia reikalavimai. Aciu labai uz atsakyma.

Reikia turėti savo valgymo įrankius ir puodelį. smile.gif
Palučių turėti nebūtina, duoda vietoje. Vaiką aprengia ligoninės rūbeliais, tad savų galima vežtis nedaug.

O šiaip standartiškai: higienos priemonės, chalatėlis, šlepetės (būtinai vyrui - švari avalynė)... Jeigu po 17 val. norėsit valgyt - reikia turėti savo maisto, nes VGN vakarienė 17 val.

QUOTE(Smiltele99 @ 2013 08 23, 19:44)
Sveikos, mielosios VGN mamytės 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Noriu paklausti, ar kai atvažiavote gimdyti į VGN turėjote gimdynmo planą? Ir kaip į jį reagavo personalas?  ax.gif  taip pat, ar leidžia gerti vandenį gimdymo metu? ax.gif

Vandenį leidžia gerti ir netgi liepia. Kai mums baigėsi vanduo, vyrą akušerė nusiuntė pirkti naujo butelio.
Make-up šioje temoje rašė, kad vyko su gimdymo planu, ir jis buvo pilnai išpildytas.

Aš plano neturėjau, išsakiau pageidavimus žodžiu. Reaybėje šis tas keitėsi, bet niekas nebuvo daryta man nepranešus ir neatsiklausius.
Atsakyti
Dėkui užs atsakymus bigsmile.gif
Dar truputį galite patikslinti? blush2.gif O valgymui indų reikia? ar tik įrankius pasiimti ir puodelį? Ai ir ar gimdymui duoda naktinius ar su savo reikia? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltele99 @ 2013 08 24, 12:07)
Dar truputį galite patikslinti? blush2.gif  O valgymui indų reikia? ar tik įrankius pasiimti ir puodelį? Ai ir ar gimdymui duoda naktinius ar su savo reikia? 4u.gif

gimdžiau prieš mėnesį, tai davė ir įrankius, ir puodelį, ir naktinius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltele99 @ 2013 08 24, 14:07)
Dar truputį galite patikslinti? blush2.gif  O valgymui indų reikia? ar tik įrankius pasiimti ir puodelį? Ai ir ar gimdymui duoda naktinius ar su savo reikia? 4u.gif

Tik įrankių reikia. smile.gif Kaip sakė Aetna, duoda ir valdiškus, jei savų nėra, bet tikisi, kad gimdyvės turės savų. smile.gif

Naktinius duoda, netgi dydį nutaiko thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū, merginos thumbup.gif nu jau šiaip ne taip tašes susikroviau biggrin.gif doh.gif
Atsakyti