Žinau kad labai skanu būna koncervuoti baklazanai. Bet jie prieš tai dar būna kažkaip patroškinti, ar pakepinti. Gal kartais žinot kaip tai daroma? Žinau kad yra maximos parduotuvese, bet labai jau brangiai kainuoja.
QUOTE(betite @ 2006 05 05, 11:23)
Žinau kad labai skanu būna koncervuoti baklazanai. Bet jie prieš tai dar būna kažkaip patroškinti, ar pakepinti. Gal kartais žinot kaip tai daroma? Žinau kad yra maximos parduotuvese, bet labai jau brangiai kainuoja.
As radau viena recepta pas save, bet as jo neisbandziau, todel nezinau, kas gaunasi
Baklazanus isplauti, supjaustyti grezineliais ir 10 minuciu palaikyti verdanciam vandeny(4 litrams vandens reikia:1 arbat. saukstelis sodos, 1 valg. saukstas druskos), istraukus imerkti i salta vandeni, nukosti, sudeti i stiklainius uzpilti marinadu (1litras vandens, 20g druskos), uzsukti ir sterilizuoti 2 valandas
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Merginos ar kas darot baklazanus ziemai?
QUOTE(Agniska @ 2010 08 05, 16:32)
Merginos ar kas darot baklazanus ziemai?
Agnieška,aš turiu receptuką{bet ,čia,misraine su baklažanais]
Ruošiuosiu tai daryti.
baklažanai,
raudona,žalia geltona paaprika,
pomidorai,aitriosios paprikos,
krapai,
česnakai,
marinatui:
vyno actas,
vanduo,
cukrus,
pipirų,garstyčių grudeliu
baklažanus supjaustyt kūbeliais,
Paprikas paruošti supjaustyti kūbelias.
Svogūną - griežinėliais,aitriaja paprika -žiedeliais,
Česnaką-susmulkinti.
Stoiklainyje susluoksniuoti,užbert smulkintų krapų.,česnakų,aitriosios paprikos.
Iš acto vandens,cukraus ir prieskonių išvirtimarinatą
Supilti ant daržovių ir užsukti.
Svogūna griežinėliais.
Vakar pasidariau baklazanus su cesnakais,ziuresiu koks skonis bus
QUOTE(Agniska @ 2010 08 09, 15:21)
Vakar pasidariau baklazanus su cesnakais,ziuresiu koks skonis bus
o pagal koki receptuka darei? nes is tiesu radau pagooglinus delfi Konkurse skelbtame, kad juos su aliejumi apkepine vakuoja, vat norisis man irgi ziemai koki viena paruosti tas suku galva ar saldyti ar koncervuoti?
QUOTE(georgiana @ 2010 08 20, 13:18)
o pagal koki receptuka darei? nes is tiesu radau pagooglinus delfi Konkurse skelbtame, kad juos su aliejumi apkepine vakuoja, vat norisis man irgi ziemai koki viena paruosti tas suku galva ar saldyti ar koncervuoti?
As taip pat kepiau,susipjausciau riekelem,tada druska apibarsciau,ir leidau pastoveti,po to skysti nupyliau,apkepiau is abieju pusiu,ir i stiklainiukus,tiksliau sluoksnis baklazanu,sluoksnis smulkintu cesnaku,ir taip iki virsaus,o receptas is zurnalo Darbstuole,berods vadinasi baklazanai ziemai,nes ir vienus skanu valgyt,ir kaip garnyra
QUOTE(Agniska @ 2010 08 21, 14:12)
As taip pat kepiau,susipjausciau riekelem,tada druska apibarsciau,ir leidau pastoveti,po to skysti nupyliau,apkepiau is abieju pusiu,ir i stiklainiukus,tiksliau sluoksnis baklazanu,sluoksnis smulkintu cesnaku,ir taip iki virsaus,o receptas is zurnalo Darbstuole,berods vadinasi baklazanai ziemai,nes ir vienus skanu valgyt,ir kaip garnyra
patislinki prasau receptuka
QUOTE(georgiana @ 2010 08 22, 10:58)
patislinki prasau receptuka
Baklazanai ziemos pietums
1kg baklazanu,
2 saukstai druskos,
cesnakas,
aliejaus
Baklazanus nuplaukti ir supjaustyti plonomis riekelemis.Pabarstyti druska,sudeti i dubeni ir prislekti.Po valandos nupilti susidariusias sultis.Cesnako skilteles nulupti ir sugrusti.
Keptuveje ikaitinti alieju,apkepti baklazanus iki aukso spalvos,po 1.5min is abieju pusiu.Stiklainius pasluoksniui prikimsti baklazanu ir cesnaku.Uzpilti 2-3 saukstais karsto aliejaus.
Sie baklazanu konservai gerai issilaikys visa ziema.Ju galima deti i salotas,tiekti kaip garnyra prie mesos ir zuvies arba tiesiog valgyti kaip salta uzkandi.
QUOTE(Agniska @ 2010 08 22, 11:49)
Baklazanai ziemos pietums
1kg baklazanu,
2 saukstai druskos,
cesnakas,
aliejaus
Baklazanus nuplaukti ir supjaustyti plonomis riekelemis.Pabarstyti druska,sudeti i dubeni ir prislekti.Po valandos nupilti susidariusias sultis.Cesnako skilteles nulupti ir sugrusti.
Keptuveje ikaitinti alieju,apkepti baklazanus iki aukso spalvos,po 1.5min is abieju pusiu.Stiklainius pasluoksniui prikimsti baklazanu ir cesnaku.Uzpilti 2-3 saukstais karsto aliejaus.
Sie baklazanu konservai gerai issilaikys visa ziema.Ju galima deti i salotas,tiekti kaip garnyra prie mesos ir zuvies arba tiesiog valgyti kaip salta uzkandi.
1kg baklazanu,
2 saukstai druskos,
cesnakas,
aliejaus
Baklazanus nuplaukti ir supjaustyti plonomis riekelemis.Pabarstyti druska,sudeti i dubeni ir prislekti.Po valandos nupilti susidariusias sultis.Cesnako skilteles nulupti ir sugrusti.
Keptuveje ikaitinti alieju,apkepti baklazanus iki aukso spalvos,po 1.5min is abieju pusiu.Stiklainius pasluoksniui prikimsti baklazanu ir cesnaku.Uzpilti 2-3 saukstais karsto aliejaus.
Sie baklazanu konservai gerai issilaikys visa ziema.Ju galima deti i salotas,tiekti kaip garnyra prie mesos ir zuvies arba tiesiog valgyti kaip salta uzkandi.
Axiukas, o kazin tas kg baklazano jau pjaustyto eina ar cielo ir kazin nuo 1 kg turbut tik vienas puslitrinis sloikiukas iseina
QUOTE(georgiana @ 2010 08 23, 09:09)
Axiukas, o kazin tas kg baklazano jau pjaustyto eina ar cielo ir kazin nuo 1 kg turbut tik vienas puslitrinis sloikiukas iseina
As ciela sveriau Gavosi 2 puslitriukai