Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Tacė @ 2012 10 04, 14:04)
Gal kas žino, ar aš galiu perleist savo 40 proc. vyrui, jei jis - statutinis pareigūnas? Kaip darbovietėje argumentuotai paaiškinti, kad tam kad gauti pašalpą jam nereikia eiti vpa?

Kiek girdejau,tai pareigunams tai netaikoma,nes jie ne is sodros gauna pasalpas.
Bet galiu ir klysti.
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 10 04, 07:56)
piniginis, jei mama uzdirba minimuma, o tetis kokis bent 2000, tai apsimoka 40 proc. atiduoti teciui, o nei mamai gauti 40 proc. nuo minimumo. tetis gauna pasalpa ir dirba toliau, mama sedi su vaiku namie.

Be abejo mama gali grizti i darba, bet manau daugeliui gaila toki maziuka palikt su aukle ar neuok dieve leisti i lopseli jau.

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 04, 08:02)
Papildyta:
Vyras greiciausiai neblogai uzdirba,todel ir naudingiau perleisti 2 metus pasalpos gavima jam,nes 40% nuo vyro algos skaiciuos ir plius ka dirbs,alga.
Papildyta:
Nutraukineti VPA nereikia,galit ir toliau buti,tik kad negaudinesit pinigelius.

QUOTE(*drauge* @ 2012 10 04, 10:15)
Sveikos. vakar perrašiau 40 % vyrui. O as pati ir toliau busiu VPA, sveikatos draudimas taip pat galios wink.gif
Sodros darbuotojos klaidina žmones dėl nežinojimo. Taip yra todėl, kad mes esame pirmoji šios naujos mokėjimo tvarkos karta smile.gif

Tai kaip suprantu galima perleist vyrui pasalpa,o paciai sedet vpa ir nereikia gryzti i darba arba jo mesti? bigsmile.gif Fantastika cia kazkokia blush2.gif
Butinai tuom pasinaudosiu tada thumbup.gif
O pildyti tai po metu vpa reikia sodroj taip? O vyrui reik kazka daryt jo darbovietei pranest ar dar kazka? Ar tik sodrai prasymas kad perleidi pasalpa vyrui? Ir jau sekanti ismoka bus ismoketa perskaiciuota pagal vyro alga?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aushrita: 04 spalio 2012 - 17:27
QUOTE(Aushrita @ 2012 10 04, 18:24)
Tai kaip suprantu galima perleist vyrui pasalpa,o paciai sedet vpa ir nereikia gryzti i darba arba jo mesti?  bigsmile.gif Fantastika cia kazkokia blush2.gif
Butinai tuom pasinaudosiu tada  thumbup.gif
O pildyti tai po metu vpa reikia sodroj taip? O vyrui reik kazka daryt jo darbovietei pranest ar dar kazka? Ar tik sodrai prasymas kad perleidi pasalpa vyrui? Ir jau sekanti ismoka bus ismoketa perskaiciuota pagal vyro alga?

Vyrui darbovietei nieko pranesti nereikia. kai jau vaikui bus metukai, kartu nueinat i sodra, jus rasot prasyma kad nutrauktu jums pasalpa, vyras raso kad moketu. ir viskas. ir tada pasalpa apskaiciuos pagal vyro alga.

Man tai atrodo kad cia spraga palikta istatyme, kazin ar nepakeis jie nieko??? Visko cia su jais gali buti manau. Bet jau tiems kas pasinaudos, nebegales atsaukti, gal kas zinot? istatymas atbuline data netaikomas ar kaip cia issireiksti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolita: 04 spalio 2012 - 19:51
O jeigu as daryciau taip - kadangi iki gimdymo atostogu turesiu tik apie 8 men stazo, ar galiu neimti gimdymo atostogu ir dirbti iki gimdymo ir po jo? (darbe pasiimciau atostogas, kuomet reiks gimdyti), po vaikelio gimimo vaiko prieziuros atostogu eitu tetis - tarkim 3 menesius, as tuos 3 menesius toliau dirbsiu, ir man gausis 12 men darbo stazas. Tuomet as iseisiu vpa.

Ar taip galima? T.y. esminis klausimas ar galima pvz iseiti vpa atostogu teciui tam tikram laikui, o paskui mamai?
Atsakyti
QUOTE(Dolita @ 2012 10 04, 20:50)
Vyrui darbovietei nieko pranesti nereikia. kai jau vaikui bus metukai, kartu nueinat i sodra, jus rasot prasyma kad nutrauktu jums pasalpa, vyras raso kad moketu. ir viskas. ir tada pasalpa apskaiciuos pagal vyro alga.
Man tai atrodo kad cia spraga palikta istatyme, kazin ar nepakeis jie nieko??? Visko cia su jais gali buti manau. Bet jau tiems kas pasinaudos, nebegales atsaukti, gal kas zinot? istatymas atbuline data netaikomas ar kaip cia issireiksti g.gif

Visko gali buti,bet kol ka jokiu naujenu apie kazkokius pakeitimus nera.
Papildyta:
QUOTE(MazojiMama @ 2012 10 04, 20:57)
O jeigu as daryciau taip - kadangi iki gimdymo atostogu turesiu tik apie 8 men stazo, ar galiu neimti gimdymo atostogu ir dirbti iki gimdymo ir po jo? (darbe pasiimciau atostogas, kuomet reiks gimdyti), po vaikelio gimimo vaiko prieziuros atostogu eitu tetis - tarkim 3 menesius, as tuos 3 menesius toliau dirbsiu, ir man gausis 12 men darbo stazas. Tuomet as iseisiu vpa.

Ar taip galima? T.y. esminis klausimas ar galima pvz iseiti vpa atostogu teciui tam tikram laikui, o paskui mamai?

Galima.
Atsakyti
QUOTE(Dolita @ 2012 10 04, 20:50)

Na gali buti kad spraga,o kol as pasinaudosiu ja dar virs metu praeis,belieka tiketis kad nieko nepakeis blush2.gif
O atbuline tvarka tikrai negalios,visi pakeitimai ima galioti tik naujai isejusioms i vpa
Atsakyti
QUOTE(Aushrita @ 2012 10 04, 21:41)
Na gali buti kad spraga,o kol as pasinaudosiu ja dar virs metu praeis,belieka tiketis kad nieko nepakeis  blush2.gif
O atbuline tvarka tikrai negalios,visi pakeitimai ima galioti tik naujai isejusioms i vpa

Na tai dabar rinkimai, nieks pries rinkimus nekeis nieko biggrin.gif o be to ir mazai laiko praejo manau. Kaip sake ministras, siuo istatymu norejo padaryti taip kad antrais metais mamos galetu i darba sugrizti, dirbtu, moketu valstybei mokescius, biudzeta papildytu, o db gausis atvirksciai biggrin.gif aisku reik tiketis kad nesikeis niekas..
Atsakyti
QUOTE(MazojiMama @ 2012 10 04, 20:57)

Viska, ka paraset, galima, tik su darbdaviu tarkites, kad gimdymo metu jums formintu atostogas, reiks turbut prasyma is anksto parasyti, tik be datos (patys isirasys). Paskui gimdymo namuose sakykit, kad neemet jokiu atostogu nestumo ir gimdymo, ir po gimdymo nieko neimsit. jeigu internetinej kartais sistemoj jie ten ka uzpildytu visgi (gal dar ir tebera taip, kad parasa reikia padet, kad pildytu - nedekit), tai Sodra gaus ir issius darbovietei, kad jums isduotas biuletenis... Tad darbovietej turit ispet, kad jei per klaida taip nutiktu, kad nieko SOdrai nepildytu... Kitaip galit per buhalterio nezinojima prabut kuri laika dekrete, o ne atostogose- kol grysit i darba...
Kitas dalykas - tegu neskuba vyras eiti i VPA, jam dar priklauso tevystes atostogos - nuo vaikucio gimimo dienos iki sueis vienas menuo. Jos apmokamos 100pr.(irgi Sodra moka), o ne 70, kaip VPA. Va po to menesio ir tegul eina i VPA. O po to jau jus.
Tiesa, jums po gimdymo neliks tu 3 men. dirbt, nebent noresit, kad pasalpa butu kiek didesne (kad 1 men. nebutu tuscias is pasalpos skaiciav. laikotarpio). Iki gimdymo mazdaug 2 men., jei anksciau nepagimdysit, paskui atostogos, kurios irgi uzsiskaito... tik sodroj reikes tikslu staza susizinot, kada jums sueis tas 12 men.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 05 spalio 2012 - 07:32
QUOTE(MazojiMama @ 2012 10 04, 19:57)

geras variantas, man taip irgi reikejo elgtis, tik kažkaip aiškinausi ir neišsiaiškinau laiku, kad taip galima....

klausimas būtų toks-

jeigu man truksta stažo ir negaunu jokių pašalpų, bet kadangi išėjau į dekretą dirbanti, tai bent koks darbo stažas skaičiuosis tą pusmetuką ar metus kol nedirbsiu, ar jokių įmokų tai ir jokio stažo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geidre: 05 spalio 2012 - 10:16
QUOTE(geidre @ 2012 10 05, 11:16)
geras variantas, man taip irgi reikejo elgtis, tik kažkaip aiškinausi ir neišsiaiškinau laiku, kad taip galima....

klausimas būtų toks-

jeigu man truksta stažo ir negaunu jokių pašalpų, bet kadangi išėjau į dekretą dirbanti, tai bent koks darbo stažas skaičiuosis tą pusmetuką ar metus kol nedirbsiu, ar jokių įmokų tai ir jokio stažo  g.gif

Stazas nesikaups,todel ir pataria,kad geriau dirbti iki gimdimo ir po jo.
Atsakyti
Sveikos smile.gif.
Turiu tokiu klausimeliu. Buvau studente ir po baigimo isidarbinau per tris men (uz minimuma). Neturiu 26 metu, tai igijau teise gauti minimalia pasalpa. Kokio dydzio yra ta minimali pasalpa siuo metu? Kokia suma tureciau gaut uz dekretines? 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Zuczak @ 2012 10 06, 08:53)
Sveikos smile.gif.
Turiu tokiu klausimeliu. Buvau studente ir po baigimo isidarbinau per tris men (uz minimuma). Neturiu 26 metu, tai igijau teise gauti minimalia pasalpa. Kokio dydzio yra ta minimali pasalpa siuo metu? Kokia suma tureciau gaut uz dekretines?  4u.gif

Minimali 496 lt-mokesciai,cia menesine.
Atsakyti