Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Natele @ 2012 10 03, 07:24)
Del to, kad mokĖSI, o  ne mokOSI. Jus gi dar nebaiget  g.gif .

O tai kaip būtų tokiu atveju, jei ji išeitų iš darbo g.gif ?
Atsakyti
Sveikos! Norejau paklausti kaip yra su tais 40 proc. antrais metais, perrasiau juos vyrui dbr nebegausiu nieko, bet va paskambino kolege ir pasake kad jai sodroj pasake kad to deka neeis darbo stazas ir nebesu drausta privalomuoju sveikatos draudimu... Ar tai tiesa? darbe VPA esu parasius iki 2 metu, vyras darbe nieko nerase
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2012 10 03, 16:06)
O tai kaip būtų tokiu atveju, jei ji išeitų iš darbo  g.gif ?

Kol mokosi,jai netaikoma ta isimtis,gi aiskiai parasyta
"pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą arba neįgijo nustatyto ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes:

yra iki 26 metų amžiaus ir nurodytu laikotarpiu mokėsi nustatyta tvarka įregistruotose bendrojo lavinimo ar profesinėse mokyklose pagal dieninę mokymo formą bei aukštosiose mokyklose pagal dieninę ar nuolatinę studijų formą ir pertrauka nuo mokslo pabaigos (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą) iki tapote apdraustąja, neviršija 3 mėnesių; "

http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
Nuo mokslu pabaigos turi isidarbinti per 3 men,tada taikoma si isimtis.
Papildyta:
QUOTE(tigriuke666 @ 2012 10 03, 18:06)
Sveikos! Norejau paklausti kaip yra su tais 40 proc. antrais metais, perrasiau juos vyrui dbr nebegausiu nieko, bet va paskambino kolege ir pasake kad jai sodroj pasake kad to deka neeis darbo stazas ir nebesu drausta privalomuoju sveikatos draudimu... Ar tai tiesa? darbe VPA esu parasius iki 2 metu, vyras darbe nieko nerase

Netiesa,bunant VPA,stazas eina ir esi drausta,nes esi dirbanti.
Atsakyti
Labas vakaras, norejau paklausti. Esu NGA iki lapkricio 23 dienos, bet dukryte gime po cezario pjuvio operacijos, ligonineje isdave biuleteni papildomai 2 savaitems. Mano klausimas - ar uztenka informuoti darboviete,k ad susisiektu su sodra ar man reikia vel uzpildyti prasyma?
Atsakyti

Paklausiu ne i tema truputi,kodel perleidziat vyrui ta pasalpa? Tiesiog domiuosi galimybem ivairiom,ka tai duoda? 4u.gif Jus skaitysites vistiek vpa juk ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Aushrita @ 2012 10 03, 22:33)
Paklausiu ne i tema truputi,kodel perleidziat vyrui ta pasalpa? Tiesiog domiuosi galimybem ivairiom,ka tai duoda?  4u.gif Jus skaitysites vistiek vpa juk ar ne?

Bet idomiai gaunasi tada. Nes as kiek klausiau Sodroj sake kad VPA gali buti tik vienas tevelis ir siuo atveju jei as noreciau perduoti vyrui tuos 40% su galimybe dirbti turėčiau nutraukti savąsias VPA.
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2012 10 03, 22:37)
Bet idomiai gaunasi tada. Nes as kiek klausiau Sodroj sake kad VPA gali buti tik vienas tevelis ir siuo atveju jei as noreciau perduoti vyrui tuos 40% su galimybe dirbti turėčiau nutraukti savąsias VPA.

Na tai VPA gali buti vienas is tevu, jeigu Jus perrasot pasalpa teciui, tai juk jis i VPA neiseina. Jus savo atostogu nenutraukiat, tiesiog pasalpa teciui atiduodat. Pasalpa ir atostogos tai du skirtingi dalykai. Senesnej temoj buvo placiai tai aptarinejama, netingekit pasiskaityt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolita @ 2012 10 03, 22:52)
Na tai VPA gali buti vienas is tevu, jeigu Jus perrasot pasalpa teciui, tai juk jis i VPA neiseina. Jus savo atostogu nenutraukiat, tiesiog pasalpa teciui atiduodat. Pasalpa ir atostogos tai du skirtingi dalykai. Senesnej temoj buvo placiai tai aptarinejama, netingekit pasiskaityt  mirksiukas.gif

Bet tai koks tikslas perduoti pasalpa vyrui o paciai likti vpa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aushrita @ 2012 10 04, 00:05)
Bet tai koks tikslas perduoti pasalpa vyrui o paciai likti vpa? g.gif

piniginis, jei mama uzdirba minimuma, o tetis kokis bent 2000, tai apsimoka 40 proc. atiduoti teciui, o nei mamai gauti 40 proc. nuo minimumo. tetis gauna pasalpa ir dirba toliau, mama sedi su vaiku namie.

Be abejo mama gali grizti i darba, bet manau daugeliui gaila toki maziuka palikt su aukle ar neuok dieve leisti i lopseli jau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murčikas: 04 spalio 2012 - 06:56
QUOTE(baltoji_feja @ 2012 10 03, 22:27)
Labas vakaras, norejau paklausti. Esu NGA iki lapkricio 23 dienos, bet dukryte gime po cezario pjuvio operacijos, ligonineje isdave biuleteni papildomai 2 savaitems. Mano klausimas - ar uztenka informuoti darboviete,k ad susisiektu su sodra ar man reikia vel uzpildyti prasyma?

Sodraj vel reikia pildyti prasyma,nes kitaip negausit pinigu uz tas 2 sav.
Papildyta:
QUOTE(Aushrita @ 2012 10 03, 22:33)
Paklausiu ne i tema truputi,kodel perleidziat vyrui ta pasalpa? Tiesiog domiuosi galimybem ivairiom,ka tai duoda?  4u.gif Jus skaitysites vistiek vpa juk ar ne?

Vyras greiciausiai neblogai uzdirba,todel ir naudingiau perleisti 2 metus pasalpos gavima jam,nes 40% nuo vyro algos skaiciuos ir plius ka dirbs,alga.
Papildyta:
QUOTE(Smiltele82 @ 2012 10 03, 22:37)

Nutraukineti VPA nereikia,galit ir toliau buti,tik kad negaudinesit pinigelius.
Atsakyti

Sveikos. vakar perrašiau 40 % vyrui. O as pati ir toliau busiu VPA, sveikatos draudimas taip pat galios wink.gif
Sodros darbuotojos klaidina žmones dėl nežinojimo. Taip yra todėl, kad mes esame pirmoji šios naujos mokėjimo tvarkos karta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *drauge*: 04 spalio 2012 - 09:31
Gal kas žino, ar aš galiu perleist savo 40 proc. vyrui, jei jis - statutinis pareigūnas? Kaip darbovietėje argumentuotai paaiškinti, kad tam kad gauti pašalpą jam nereikia eiti vpa?
Atsakyti