Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(dzese @ 2012 10 02, 16:35)
is anksto buciau dekinga uz atsakyma. vat situacija kad mergina 12 men nweturi stazo,reiskia siu pinigeliu negaus. o tai gal kokia socialine pasalpa priklauso ar kaip???

socialine priklausys, jei vienam seimos nariui nevirsys 350lt bendros seimos pajamos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 10 02, 19:29)
socialine priklausys, jei vienam seimos nariui nevirsys 350lt bendros seimos pajamos  4u.gif

apie sita socialine girdejau,bet gal kokia priklausys kudikelio kraiteliui supirkti pasalpele,na pinigeliai? na vietoj dekretiniu g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Sveiki,

man nera 26 m., mokausi dieniniame skyriuje universitete, taip pat dar dirbu. Gimdyti tureciau balandzio menesi - tuo metu dar mokysiuos dieniniame skyriuje, taciau darbo stazas bus tik 8 men. (žinau, kad negausiu motinystes ismokos tuo pagrindu, kad neturiu reikiamo darbo stazo). Taciau istatyme yra numatyta isimtis, kad ismoka mokama, jei darbo stazo neigijo del to, kad mokesi dieniniam ir t.t.

Man buvo paaiskinta, kad ismoka man nepriklausys jokia, nes nors mokausi dieniniam, bet pradejusi dirbti tapau apdraustaja, bet neturesiu pakankamo stazo.

Ar tai tiesa?!??!?! man nepriklausys jokia ismoka?
Atsakyti
QUOTE(MazojiMama @ 2012 10 02, 21:45)
Sveiki,

man nera 26 m., mokausi dieniniame skyriuje universitete, taip pat dar dirbu. Gimdyti tureciau balandzio menesi - tuo metu dar mokysiuos dieniniame skyriuje, taciau darbo stazas bus tik 8 men. (žinau, kad negausiu motinystes ismokos tuo pagrindu, kad neturiu reikiamo darbo stazo). Taciau istatyme yra numatyta isimtis, kad ismoka mokama, jei darbo stazo neigijo del to, kad mokesi dieniniam ir t.t.

Man buvo paaiskinta, kad ismoka man nepriklausys jokia, nes nors mokausi dieniniam, bet pradejusi dirbti tapau apdraustaja, bet neturesiu pakankamo stazo.

Ar tai tiesa?!??!?! man nepriklausys jokia ismoka?

Taip,tiesa.
Atsakyti
QUOTE(dzese @ 2012 10 02, 20:23)
apie sita socialine girdejau,bet gal kokia priklausys kudikelio kraiteliui supirkti pasalpele,na pinigeliai? na vietoj dekretiniu g.gif  g.gif  g.gif

Gaus vienkartine nesciai-260 lt
Gaus vienkartine gimusiam vaikui-1430 lt
Gaus vaiko pinigus po 97.50 lt,jeigu praeitu metu pajamos nevirsijo zmogui 525 lt.
Tik reikes eiti i soc.centra pagal deklaruota gyvenama vieta ir reikes pildyt prasymus.
Atsakyti
QUOTE(MazojiMama @ 2012 10 02, 21:45)
Taciau istatyme yra numatyta isimtis, kad ismoka mokama, jei darbo stazo neigijo del to, kad mokesi dieniniam ir t.t.

Del to, kad mokĖSI, o ne mokOSI. Jus gi dar nebaiget g.gif .
Atsakyti
Sveiki,
kai skaičiuoja NGA išmoką, tai skaičiuoja tik už darbo dienas, kurios įeina į tą 126 dienų laikotarpį?
Ir kaip geriau imti NGA išmoką - per kartą, ar per du kartus? Nes man dekretas nuo spalio 15 d. iki vasario 17 d. - gaunasi metų sandūra. Kaip su NPD? Girdėjau, kad jeigu imi iškart visą sumą, tai netaiko už 12 ir 01 mėn NPD, o juos paskui reikia susigrąžinti per deklaraciją? g.gif Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Efese @ 2012 10 03, 11:50)
Sveiki,
kai skaičiuoja NGA išmoką, tai skaičiuoja tik už darbo dienas, kurios įeina į tą 126 dienų laikotarpį?
Ir kaip geriau imti NGA išmoką - per kartą, ar per du kartus? Nes man dekretas nuo spalio 15 d. iki vasario 17 d. - gaunasi metų sandūra. Kaip su NPD? Girdėjau, kad jeigu imi iškart visą sumą, tai netaiko už 12 ir 01 mėn NPD, o juos paskui reikia susigrąžinti per deklaraciją?  g.gif Ačiū

1.Taip.
2.6 psl. paskaitykit,viska parasyta ir paaiskinta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 03 spalio 2012 - 10:52
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 03, 11:51)
2.6 psl. paskaitykit,viska parasyta ir paaiskinta.

Kad paaiškinta tik teoriškai, ką aš ir pati žinau blush2.gif Man įdomu, kaip realiai labiau apsimoka blush2.gif Nemanau, kad nuėjus į Sodrą pakonsultuos, kaip man naudingiau būtų...
O kur galima rasti tas skaičiuokles?
Atsakyti
QUOTE(Efese @ 2012 10 03, 11:56)
Kad paaiškinta tik teoriškai, ką aš ir pati žinau  blush2.gif Man įdomu, kaip realiai labiau apsimoka  blush2.gif Nemanau, kad nuėjus į Sodrą pakonsultuos, kaip man naudingiau būtų...
O kur galima rasti tas skaičiuokles?

Sodroj vargiai pakonsultuos, cia ne ju sritis. O skaiciuokles jokios tikslios nera - tik atlyginimu skaiciuokles.
Atsakyti
šiaip pagalvojus labai durna nauja skaičiavimo sistema. Dirbau dirbau 8 men be jokiu biuleteniu ir tt. O kiek suprantu dabar gimdymo atostogos tai kaip biuletenis turetu but, tai kam ta sodra tada reikalinga, jei dabar nieko nemoka. Reikia toliau dirbt iseit paprastu atostogu ir vel eit i darba, kokiu cia tikslu dar i tas sodras reikejo vaiksciot...
cia siaip pamastymas, labai jau jie mane sunervavo.
Atsakyti
QUOTE(geidre @ 2012 10 03, 12:33)
šiaip pagalvojus labai durna nauja skaičiavimo sistema. Dirbau dirbau 8 men be jokiu biuleteniu ir tt. O kiek suprantu dabar gimdymo atostogos tai kaip biuletenis turetu but, tai kam ta sodra tada reikalinga, jei dabar nieko nemoka. Reikia toliau dirbt iseit paprastu atostogu ir vel eit i darba, kokiu cia tikslu dar i tas sodras reikejo vaiksciot...
cia siaip pamastymas, labai jau jie mane sunervavo.

Pries iseinant i dekreta reikia visada suzinoti savo staza,jeigu jo neuztenka,tai nera ko ir eiti i dekreta,dirbi iki gimdimo,po gimdimo imi atostogas,paskui dirbi vel,iki reikiamo stazo ir iseini i VPA ir gauni pinigelius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 03 spalio 2012 - 11:37