Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(inaja @ 2012 09 30, 19:31)
o gal zinot, ar isidarbinant reikia informuoti darbdavi apie nestuma, jei jo tik pradzia?

Nu kad neprivaloma tai tikrai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inaja @ 2012 09 30, 20:31)
o gal zinot, ar isidarbinant reikia informuoti darbdavi apie nestuma, jei jo tik pradzia?

Siaip tai reikia,bet neprivalot tai daryti,as isidarbinau 4 men nestumo ir nieko nesakiau ir nieks nenutiko,isleido i visas atostogas kaip ir priklauso.
Atsakyti
QUOTE(inaja @ 2012 09 30, 19:31)

Tikrai nereikia, nera jokio teises akto, kad tai butu numatyta.
Atsakyti
Sveiki, prireikė skubaus atsakymo- mažyliui tuoj bus vieneri, tačiau nė vienas iš tėvelių neėmėm atostogų, negavom jokių pašalpų (aš studentė, man niekas nepriklausė, o vyras norėjao smarkiai darbuotis. smile.gif ). Dabar vyras ketina išeiti vaiko priežiūros atostogų iki kol sūnui sueis dveji metukai. Klausimas toks- prieš kiek laiko vyras turi įspėti darbdavį? Mums ši situacija labai skubi, norėtųsi, kad tai netruktų dar kelis mėnesius. Būsiu labai dėkinga už atsakymą, nes jau nuo 10 val. ryto negaliu prisiskambint į darbo inspekciją... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vytautesi @ 2012 10 01, 15:00)
Sveiki, prireikė skubaus atsakymo- mažyliui tuoj bus vieneri, tačiau nė vienas iš tėvelių neėmėm atostogų, negavom jokių pašalpų (aš studentė, man niekas nepriklausė, o vyras norėjao smarkiai darbuotis. smile.gif  ). Dabar vyras ketina išeiti vaiko priežiūros atostogų iki kol sūnui sueis dveji metukai. Klausimas toks- prieš kiek laiko vyras turi įspėti darbdavį? Mums ši situacija labai skubi, norėtųsi, kad tai netruktų dar kelis mėnesius. Būsiu labai dėkinga už atsakymą, nes jau nuo 10 val. ryto negaliu prisiskambint į darbo inspekciją... blink.gif

Aš tiksliai nežinau, bet nemanau, kad turi įspėti prieš kelis mėn. g.gif , sakyčiau kokių poros sav. turėtų pakakti g.gif , bet nenoriu ir suklaidinti.
Gal kokiu kitu tel. nr. pabandykit į tą Darbo inspekciją pasukt? Į bet kokio miesto g.gif
Atsakyti
Bandziau pildyt prasyma del NGA ismokos sodrai,ir nesuprantu kaip geriau imti ismoka,vienu kartu ar per du kartus,ir ar taikyti isvis ta NPD? Dekretas prasideda 2012 10 01 ir baigsis 2013 02 03,tai persoka i kitus metus....Kuris budas labiau apsimoka ismokos atzvilgiu?
Atsakyti
QUOTE(Aushrita @ 2012 10 01, 23:24)
Bandziau pildyt prasyma del NGA ismokos sodrai,ir nesuprantu kaip geriau imti ismoka,vienu kartu ar per du kartus,ir ar taikyti isvis ta NPD? Dekretas prasideda 2012 10 01 ir baigsis 2013 02 03,tai persoka i kitus metus....Kuris budas labiau apsimoka ismokos atzvilgiu?

"Atkreipiame dėmesį, kad tos motinystės pašalpos gavėjos, kurių nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpis apima dviejų skirtingų metų mėnesius, gali pasirinkti, kaip turėtų būti išmokėta motinystės pašalpa – visa iš karto ar dalimis. Pastaruoju atveju, pašalpos dalis už laikotarpį iki gruodžio 31 d. bus išmokėta iki gruodžio 31 d., o dalis už laikotarpį nuo sausio 1 d. – po sausio 1 d. Savo pasirinkimą asmuo gali pažymėti prašymo dėl neapmokestinamojo pajamų dydžio taikymo formoje.

Pasirinkus visos motinystės pašalpos išmokėjimą iš karto, apmokestinant gyventojų pajamų mokesčiu išmokos dalį už kitų metų mėnesius, nebus pritaikytas neapmokestinamas pajamų dydis. Permokėtą mokestį pašalpos gavėjai galės atsiimti Valstybinei mokesčių inspekcijai pateikę tų metų metinę pajamų mokesčio deklaraciją. Pasirinkus pašalpos išmokėjimą dalimis, pašalpos dalis už kitų metų mėnesius bus išmokėta pritaikius neapmokestinamąjį pajamų dydį."

http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
Papildyta:
QUOTE(vytautesi @ 2012 10 01, 16:00)
Sveiki, prireikė skubaus atsakymo- mažyliui tuoj bus vieneri, tačiau nė vienas iš tėvelių neėmėm atostogų, negavom jokių pašalpų (aš studentė, man niekas nepriklausė, o vyras norėjao smarkiai darbuotis. smile.gif  ). Dabar vyras ketina išeiti vaiko priežiūros atostogų iki kol sūnui sueis dveji metukai. Klausimas toks- prieš kiek laiko vyras turi įspėti darbdavį? Mums ši situacija labai skubi, norėtųsi, kad tai netruktų dar kelis mėnesius. Būsiu labai dėkinga už atsakymą, nes jau nuo 10 val. ryto negaliu prisiskambint į darbo inspekciją... blink.gif

Vyras antrais metais gali dirbti ir gaudineti 40%,net neeiti i VPA,tik reikia,kad darbas uzpildytu sodraj forma,o pats vyras turi prasyma sodroj uzpildyti.
Atsakyti
QUOTE(Aushrita @ 2012 10 01, 23:24)

As kai skaiciavausi sau sita dalyka, tai man pasirode, kad geriau, kai imama dalimis. Bet jeigu atlyginimas buvo didelis, labai netoli tos sumos ar virs jos, kai nebetaikomas neapmokestinamas minimumas, tai buciau emusi pasalpa visa is karto.
Jei imsite viska is karto, tai 2013 jus tikrai permokos neatgausite, gal dar ir primoketi, uzpildzius deklaracija, teks. Permoka turetumet atgauti 2014m., bet tai dar nereiskia, kad visa skirtuma ir atgausit - gali pajamos tiesiog per metus, kuriuos ir ziuri VMI per mazos but, kad atgautumet... Esme tame, kad MOkesciu insp., ima metu pajamas ir ziuri, kiek jus turejot sumoket pajamu mokesciu nuo per metus gautos sumos.
Gal as ka ir ne taip skaiciuoju, tad gal pabandykit pasikalbet su kokiu pazystamu buhalteriu - gal pades suprast ar net paskaiciuot 4u.gif . kaip minejau, priklauso ir nuo atlyginimo - pasalpos dydzio.
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 10 02, 09:13)
As kai skaiciavausi sau sita dalyka, tai man pasirode, kad geriau, kai imama dalimis. Bet jeigu atlyginimas buvo didelis, labai netoli tos sumos ar virs jos, kai nebetaikomas neapmokestinamas minimumas, tai buciau emusi pasalpa visa is karto.
Jei imsite viska is karto, tai 2013 jus tikrai permokos neatgausite, gal dar ir primoketi, uzpildzius deklaracija, teks. Permoka turetumet atgauti 2014m., bet tai dar nereiskia, kad visa skirtuma ir atgausit - gali pajamos tiesiog per metus, kuriuos ir ziuri VMI per mazos but, kad atgautumet... Esme tame, kad MOkesciu insp., ima metu pajamas ir ziuri, kiek jus turejot sumoket pajamu mokesciu nuo per metus gautos sumos.
Gal as ka ir ne taip skaiciuoju, tad gal pabandykit pasikalbet su kokiu pazystamu buhalteriu - gal pades suprast ar net paskaiciuot  4u.gif . kaip minejau, priklauso ir nuo atlyginimo - pasalpos dydzio.

Na atlyginimas nedidelis 1300 mazdaug ant popieriaus..
Tai kaip suprantu imant vienu kartu pasalpa visumoj gaunasi didesne nei imant per du kartus?
O del damokejimo per deklaracija,as ir taip skola turiu,tai tik kazkiek dasidetu dar prie skolos,tai tuo atveju kur galima bus susigrazinti as vistiek nesusigrazinciau nieko...Tai ir suku galva kuris variantas man palankesnis...
Atsakyti
Laba diena, esu visiškai žalia šioje srityje, tad kreipiuosi i Jus visas.
Situacija tokia: esu dirbusi 3 mėn., bet dėl sveikatos teko išeiti iš darbo. Po poros nedarbo mėnesių pradėjau dirbti pagal individualios veiklos pažymą (žinoma, mokėjau mokesčius sodrai ir deklaravau VMI). Taip išdirbau 8 mėn. Po to metus nedirbau ir susilaukiau vaikelio. Kitąmet vaikelį jau leisiu į darželį, o pati ieškosiu darbo. Klausimas būtų toks- jei norėčiau susilaukti antrojo vaikelio (išeiti į dekretą), kiek laiko turėčiau išdirbti?
Būčiau labai dėkinga už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Aushrita @ 2012 10 02, 12:54)
Na atlyginimas nedidelis 1300 mazdaug ant popieriaus..
Tai kaip suprantu imant vienu kartu pasalpa visumoj gaunasi didesne nei imant per du kartus?
O del damokejimo per deklaracija,as ir taip skola turiu,tai tik kazkiek dasidetu dar prie skolos,tai tuo atveju kur galima bus susigrazinti as vistiek nesusigrazinciau nieko...Tai ir suku galva kuris variantas man palankesnis...

Man del panasios sumos ir susidare ispudis skaiciuojant, kad as kazkiek prarasiu, jei imsiu vienu kartu g.gif . KUo maziau uzdirbi, tuo maziau ir atgauni... Bet labai idomi kitu nuomone ir zinios butu tuo klausimu.
Zaidziau as su ta skaiciuokle atlyginimu, sudejau tada visu metu pajamas (iskaiciuodama ir busima dekreto suma) - vienu atveju emiau tik dali dekreto pasalpos, kitu atveju visa is karto. Visas metu pajamas dalinau is 12, gautas menesio pajamas rasiau i skaiciuokle, lyginau su savo gautom pajamom ir t.t. , ziurejau, kiek nuskaiciuoja pajamu mokescio abiem atvejais...paskui ir ateinanciu metu pajamas taip pat skaiciavau - na zodziu pasizaidziau doh.gif .
Papildyta:

Ne, jei netaikys neapmokestinamo pajamu dydzio, kaip raso,tai kaip tik mazesne suma gausit - nes nuskaiciuos uz tuos du kitu metu menesius pajamu mokesti nuo pirmo lito, o nuo siu metu dekreto menesiu- viska kaip priklauso. Tik va nera aisku, gal tikrai ir permoka susidarys, kai VMI paims visus metus pajamu ir paskaiciuos. Bet ar tikrai ji bus tokio dydzio, kad nebutu nuostolio, lyginant su per 2 kartus imama pasalpa. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 02 spalio 2012 - 15:23
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 06, 21:16)
Taip pat kaip ir visiems,reikia tureti 12 men stazo per paskutinius 2 metus ir pacia pasalpa skaiciuos is paskutiniu 12 men.

is anksto buciau dekinga uz atsakyma. vat situacija kad mergina 12 men nweturi stazo,reiskia siu pinigeliu negaus. o tai gal kokia socialine pasalpa priklauso ar kaip???
Atsakyti