Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Laba diena, domina antruju metu VPA perrasyma snat tecio, kiek suprantu galima antruosius metus ta 40proc perrasyti ant tecio, bet vyro tokia darbo situacija dirbo 0,5etato vienoje imoneje ir 0,65 kitoje, isviso 1,25etato, nuo birzelio isejo is abieju darbu du menesius gavo is darbo birzos 650lt pasalpa, db jau dirba pinu etatu, tai jeigu nuo spalio 1dienos persirasytu VPA ant saves (vyras), kuriuos menesius jam imtu? ar isiskaiciuotu darbo birzos ismokos?
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2012 09 28, 10:46)
Laba diena, domina antruju metu VPA perrasyma snat tecio, kiek suprantu galima antruosius metus ta 40proc perrasyti ant tecio, bet vyro tokia darbo situacija dirbo 0,5etato vienoje imoneje ir 0,65 kitoje, isviso 1,25etato, nuo birzelio isejo is abieju darbu du menesius gavo is darbo birzos 650lt pasalpa, db jau dirba pinu etatu, tai jeigu nuo spalio 1dienos persirasytu VPA ant saves (vyras), kuriuos menesius jam imtu? ar isiskaiciuotu darbo birzos ismokos?

2011.09.01-2012.08.31
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 28, 11:30)
2011.09.01-2012.08.31

aciu, o darbo birzos pasalpa iskaiciuos?
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2012 09 28, 11:48)
aciu, o darbo birzos pasalpa iskaiciuos?

Jeigu ieina i ta laikotarpi,tai taip.
Atsakyti
siandien prasidejo mano NGA Priminkit ar reikia koki prasyma darbe rasyti, ar tik uztenka ta prasyma sodroi uzpildyti? Ir dar pildant per egas ka rasyti NPD Cia antras vaikas.
Atsakyti
Laba diena, sužinojau, kad mamai esant VPA 2 m. antrais metais 40% galima perrašyti vyrui, o mamai ir toliau būti VPA. Gal kuri nors, taip ir padarėte? Vis dar nesitiki, kad tai būtų tiesa g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulite @ 2012 09 28, 19:56)
siandien prasidejo mano NGA Priminkit ar reikia koki prasyma darbe rasyti, ar tik uztenka ta prasyma sodroi uzpildyti? Ir dar pildant per egas ka rasyti NPD Cia antras vaikas.

Darbe nereikia jokiu prasymu,o del NPA tai tiesiog pazymit nuo kada iki kada dekretas ir tada taikys NPD.
Papildyta:
QUOTE(*drauge* @ 2012 09 29, 15:00)
Laba diena, sužinojau, kad  mamai esant VPA 2 m. antrais metais 40% galima perrašyti vyrui, o mamai ir toliau būti VPA. Gal kuri nors, taip ir padarėte? Vis dar nesitiki, kad tai būtų tiesa  g.gif  4u.gif

O kodel nesitiki?
Mot(tev) pasalpa turi teise gaudineti vienas is tevu,jeigu zmona perleidzia vyrui,tai jau vyras gaudines,o zmona gali buti VPA ir toliau,tik kad jokiu pasalpu jau nebegaudines.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
noreciau informacijos 4u.gif
as i dekreta iseinu spalio 10 d. mano pirmam vaikui lapkricio 17 d bus 3 metukai,ar as gausiu ismoka pagal pirma vaika???? i darba grizau kai vaikui sukako 2 metukai,nors rasiau prasyme kad busiu iki 3 metu,tai nuo gruodzio jau dirbu . Ir dar,ar vyras gales paimti vaiko prieziuros atostogos 2 metais ir dirbti, o as iki 3 metu sedesiu su vaiku ir negaausiu pinigus bet grizti i darba galesiu po 3 metu???
Atsakyti
QUOTE(likma @ 2012 09 29, 15:07)
Laba diena 4u.gif
noreciau informacijos  4u.gif
as i dekreta iseinu spalio 10 d. mano pirmam vaikui lapkricio 17 d bus 3 metukai,ar as gausiu ismoka pagal pirma vaika???? i darba grizau kai vaikui sukako 2 metukai,nors rasiau prasyme kad busiu iki 3 metu,tai nuo gruodzio jau dirbu . Ir dar,ar vyras gales paimti vaiko prieziuros atostogos 2 metais ir dirbti, o as iki 3 metu sedesiu su vaiku ir negaausiu pinigus bet grizti i darba galesiu po 3 metu???

Taip,jums skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Geriau jums imti 2-ms metams VPA pasalpa,pirmus metus busit jus,nes dirbti pirmus metus neapsimoka,o antrus metus perleisit vyrui,o pati busit VPA iki 3-ju metu,tada vyras gales dirbti ir gaudineti 40% pasalpos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 29 rugsėjo 2012 - 14:12
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 29, 15:07)

O kodel nesitiki?
Mot(tev) pasalpa turi teise gaudineti vienas is tevu,jeigu zmona perleidzia vyrui,tai jau vyras gaudines,o zmona gali buti VPA ir toliau,tik kad jokiu pasalpu jau nebegaudines.

Vyro alga gerokai didesnė, todėl ir nesitiki, kad galima taip padaryti biggrin.gif vadinasi jis gautu ir 40% nuo savo algos ir atlyginima. Jo alga nuo to nenukentes?
O kaip būtų man, jei pradėtumėm planuoti antrą vaikelį? Iš kokių pajamų man skaičiuotų dekretą ir visus kitus pinigėlius? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*drauge* @ 2012 09 29, 15:54)
Vyro alga gerokai didesnė, todėl ir nesitiki, kad galima taip padaryti biggrin.gif  vadinasi  jis gautu ir 40% nuo savo algos ir atlyginima. Jo alga nuo to nenukentes?
O kaip būtų man, jei pradėtumėm planuoti antrą vaikelį? Iš kokių pajamų man skaičiuotų dekretą ir visus kitus pinigėlius?  4u.gif

Nenukentes.
Is to DU kaip ir pirmam.
Atsakyti
o gal zinot, ar isidarbinant reikia informuoti darbdavi apie nestuma, jei jo tik pradzia?
Atsakyti