Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Sveikos, gal galit kas patart, kaip elgtis. Esu visiškai žalia, nes susiduriu pirmą kartą su viskuo. Darbe dirbu nuo šių metų vasario 1 dienos, prieš tai stovėjau darbo biržoje pusmetį, gavau pašalpą. Nesenai pranešė, kad mūsų parduotuvę uždarys nuo sausio 1, o man dekretas nusimato tik nuo balandžio 20 kažkur, turiu mėnesį nepanaudotų atostogų dar. Atlyginimas oficialiai- minimumas. Minėjo, kad gali iškelti kitur, tik jau sąlygos bus kitos, tektų ir už krovėją dirbt (dabar irgi tenka, bet kadangi, šalia namų, tai padeda vyras) , o kilnoti dėžių su buteliais nelabai man galima. Vedėja siūlo biuletenį, paskui atostogas, bet , kiek skaitau, tai labai neapsimoka šitaip? Esu labai pasimetusi, kaip bus su motinystės pašalpos skaičiavimu...
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2012 12 12, 10:58)
Laba diena, noriu pasiteirauti apie VPA už trečius metus apmokėjimą  4u.gif

Turiu vieną vaiką 2 metų. Buvau parašiusi VPA iki dvejų metų, dar jom nepasibaigus pastojau ir išėjau į dekretą su antru. Dabar jau pirmojo VPA iki 2 metų pasibaigė, bet galvoju, gal galiu parašyti naują prašymą VPA pirmam vaikui iki 3 metų ir gauti kažkokią pašalpą už jį (anksčiau lyg apie 100 Lt išmoka būdavo už trečius metus)?
Dekretas antro vaiko baigsis sausio vidury, paskui eisiu VPA.
Ar taip negalima būti dviejų vaikų VPA, o gal ir nėra jau jokios prasmės, t.y. vistiek nieko negausiu už antrojo trečius metus?

Tikiuosi kas nors supras, ką čia surašiau  4u.gif

uz trecius metus nieko nemoka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2012 12 12, 11:58)
Laba diena, noriu pasiteirauti apie VPA už trečius metus apmokėjimą  4u.gif

Turiu vieną vaiką 2 metų. Buvau parašiusi VPA iki dvejų metų, dar jom nepasibaigus pastojau ir išėjau į dekretą su antru. Dabar jau pirmojo VPA iki 2 metų pasibaigė, bet galvoju, gal galiu parašyti naują prašymą VPA pirmam vaikui iki 3 metų ir gauti kažkokią pašalpą už jį (anksčiau lyg apie 100 Lt išmoka būdavo už trečius metus)?
Dekretas antro vaiko baigsis sausio vidury, paskui eisiu VPA.
Ar taip negalima būti dviejų vaikų VPA, o gal ir nėra jau jokios prasmės, t.y. vistiek nieko negausiu už antrojo trečius metus?

Tikiuosi kas nors supras, ką čia surašiau  4u.gif

Pratesti negalit,nes esat jau su antru vaiku NGA.Be to uz trecius metus sodra nieko nemoka,o apie tuos apie 100 lt,cia is soc.centro moka (97.50 lt iki 2-ju metu,nuo 2-ju-po 52 lt) ir ziuri praeitu metu pajamas,jeigu zmogui nevirsija 525 lt,tai turite gaudineti.
Atsakyti
Dauguma cia prakalbo apie trecius metus VPA. Kaip gautusi jei as tarkim su pirmu vaiku pries iseidama VPA turejau terminuota darbo sutarty ir likau be darbdavio, pastociau vaikui suejus tarkim 18men ir pagimdyciau kai vaikui bus ~2.3men. Pagal ka skaiciuotu motinystes ismoka? Sodra sako, jog ir nedirbanti esu socialiai drausta iki kol vaikui sueis 3metai ir jie skaiciuotu taip kaip ir pirmam vaikui? Ar jie neklaidina? Siuo metu esu parasius prasyma 2 metams, o vaikui jau vieneri. Nesigaudau dar gerai siuose reikaluose. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MSM: 13 gruodžio 2012 - 16:46
QUOTE(MSM @ 2012 12 13, 05:43)
Dauguma cia prakalbo apie trecius metus VPA. Kaip gautusi jei as tarkim su pirmu vaiku pries iseidama VPA turejau terminuota darbo sutarty ir likau be darbdavio, pastociau vaikui suejus tarkim 18men ir pagimdyciau kai vaikui bus ~2.3men. Pagal ka skaiciuotu motinystes ismoka? Sodra sako, jog ir nedirbanti esu socialiai drausta iki kol vaikui sueis 3metai ir jie skaiciuotu taip kaip ir pirmam vaikui? Ar jie neklaidina? Siuo metu esu parasius prasyma 2 metams, o vaikui jau vieneri. Nesigaudau dar gerai siuose reikaluose. g.gif

Sveiki na taip jūs soc drausta esat kol vaikui sueis 3 metai ..jaigu parašėte , kad būsite iki 2 metų turit pratęsti prašymu iki trijų metų..

norint išeiti į dekretą reikia darbdavio , kad išleistų kitaip nėra pagal ką paskaičiuoti vidurkio ir tt 4u.gif

Papildyta:
[quote=saulute32,2012 12 09, 23:56]
na va pasirodo nepriklauso man skaiciuot pagal palankesni varianta nes nesiskaite kad as esu vaiko prieziuros atostogose (nescia atleido is darbo)

Sveiki
kaip jus atleido nestuke.gif metu g.gif mane taip pat norėjo atleisti nieštumo metu tačiau susiradus darbdaviai gerą notarą pritaikė man įstatymą , kad po gimdymo išeinu savo noru kito variantu nenbebuvo norint gauti vaiko pinigėlius ax.gif
Papildyta:
JOLANČIUK kreipiuosi į jus dar vienu klausimėliu ..ar įmanoma man perleisti savo mot.atostogas vyrui internetu ar visgi reikia važiuoti į sodrą nes dekretinius susitvarkiau būdama namie
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo samantila: 13 gruodžio 2012 - 21:14
[quote=samantila,2012 12 13, 22:21]
Sveiki na taip jūs soc drausta esat kol vaikui sueis 3 metai ..jaigu parašėte , kad būsite iki 2 metų turit pratęsti prašymu iki trijų metų..

norint išeiti į dekretą reikia darbdavio , kad išleistų kitaip nėra pagal ką paskaičiuoti vidurkio ir tt 4u.gif

Papildyta:
[quote=saulute32,2012 12 09, 23:56]
na va pasirodo nepriklauso man skaiciuot pagal palankesni varianta nes nesiskaite kad as esu vaiko prieziuros atostogose (nescia atleido is darbo)

Sveiki
kaip jus atleido nestuke.gif metu g.gif mane taip pat norėjo atleisti nieštumo metu tačiau susiradus darbdaviai gerą notarą pritaikė man įstatymą , kad po gimdymo išeinu savo noru kito variantu nenbebuvo norint gauti vaiko pinigėlius ax.gif
Papildyta:
JOLANČIUK kreipiuosi į jus dar vienu klausimėliu ..ar įmanoma man perleisti savo mot.atostogas vyrui internetu ar visgi reikia važiuoti į sodrą nes dekretinius susitvarkiau būdama namie
[/quote]
Reikia vaziuoti,nes nera tokios formos kad galima butu uzpildyti per el.bankininkyste,reikes laisva forma prasyma rasyti.
Atsakyti
QUOTE(samantila @ 2012 12 13, 21:21)

norint išeiti į dekretą reikia darbdavio , kad išleistų kitaip nėra pagal ką paskaičiuoti vidurkio ir tt  4u.gif

Taip, prasymas VPA iki 2metu, bet kaip jau minejau as dirbau pagal terminuota darbo sutary ir pries gimdyma isejau is darbo, tai ir klausiu ar skaiciuotu ir pagal ka skaiciuotu pinigelius antram vaikui jei as pasigimdyciau ji pirmajai sukakus ~2.3-2.6men. Sodra sako jog rasyti treciu metu prasymo nereikia, nes nera darbdavio, t.y. kam pranesti, tiesiog pasigimdau iki pirmam vaikui sueis 3m ir tada skaiciuoja vel taip kaip ir pirmam. Ar visgi turiu pastoti ir pagimdyti antra mazyli iki pirmos atzalos antru metu? Ar sodra teisingai informavo? Gal kas susiduret su panasia situacija? Nors cia visos situacijos daugmaz vienodos unsure.gif pasimeciau... verysad.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Auginu mažiuką, jam dar tik 5 mėn. Užsinorėjau dirbti, ir turiu galimybę tą daryti su verslo liudijimu. Norėjau pasiteirauti, kaip būtų su mano išmoka? Jeigu tarkim gaunu per mėnesį 100 Lt pajamų. O pašalpa mano 1150 Lt. Tai tą 100 Lt man atskaičiuotų iš pašalpos? O jeigu tarkim gaunu 3000 Lt, tai pašalpos išvis negaučiau?
Būsiu labai dėkinga už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Jolanciu gal padesit? Jei vyras dabar ieseis menesiui tevystes atostogu (taip turbut vadinasi), o paskui nori iseiti vaiko prieziuros atostogu metams, tai kaip bus? Jei iseis tam menesiui, tai po to jau bus 11 men vaiko prieziuros atostogu, ar visvien 12 menesiu, ta prasme tas menesis skaitosi i tuos metus ar ne? Dekui labai. 4u.gif
Atsakyti
o man kilo toks klausimas: tarkim as jau perleidusi savo vyrui VPA ismoka antrus metus,man reikia gultis i ligonine,vyras ima bilioteni ant to vaiko uz kuri gauna ismoka,ar jam skaiciuotusi biliotenis ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2012 12 14, 15:00)
Jolanciu gal padesit? Jei vyras dabar ieseis menesiui tevystes atostogu (taip turbut vadinasi), o paskui nori iseiti vaiko prieziuros atostogu metams, tai kaip bus? Jei iseis tam menesiui, tai po to jau bus 11 men vaiko prieziuros atostogu, ar visvien 12 menesiu, ta prasme tas menesis skaitosi i tuos metus ar ne? Dekui labai. 4u.gif

Bus 10 men,nes i VPA gali tetis eiti,kai pasibaigs jusu dekretas,nebent jus neemet jo.
Papildyta:
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 12 14, 15:18)
o man kilo toks klausimas: tarkim as jau perleidusi savo vyrui VPA ismoka antrus metus,man reikia gultis i ligonine,vyras ima bilioteni ant to vaiko uz kuri gauna ismoka,ar jam skaiciuotusi biliotenis ar ne? g.gif

Skaiciuotusi,nes ne jis VPA yra,o jus,o jus i lygonine gulates,todel neturit galimybes priziureti vaiko.
"motinai (tėvui), įmotei (įtėviui), prižiūrintiems vaiką, kurio priežiūrai suteiktos nėštumo ir gimdymo ar vaiko priežiūros atostogos kitam asmeniui, dėl savo ligos ar traumos negalinčiam šio vaiko prižiūrėti, ne ilgiau kaip 14 kalendorinių dienų."
http://www.sodra.lt/index.php?cid=324
Atsakyti
[quote=JOLANCIUK,2012 12 14, 16:25]
Bus 10 men,nes i VPA gali tetis eiti,kai pasibaigs jusu dekretas,nebent jus neemet jo.
Papildyta:

Dabar jau susipainiosiu, nenemiau as dekreto, esu nedirbanti. Tai jei nememiau tai gaunasi 12 men. ar 11men. Dekui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija1: 14 gruodžio 2012 - 16:32