na va pasirodo nepriklauso man skaiciuot pagal palankesni varianta nes nesiskaite kad as esu vaiko prieziuros atostogose (nescia atleido is darbo) nors ir gavau is sodros pasalpas buciau zinojus tai buciau tik isidarbinus i nauja darba iskart isejus VPA su pirma dukra tai but viskas gerai buve
tai dabar uzklausiau konsultantes ar galiu iseit darbe su pirma dukra VPA iki 3m nors jau isejus i dekreta su antru. gal sakau bent tada kai skaiciuotu VPA pasalpa jau skaiciuotu pagal palanesni varianta, tai nezinojo. sake bandyt su darbdaviu sneket ar imanoma taip, o kaip skaiciuos tada irgi nezino nes tokio varianto dar neturejo
QUOTE(saulute32 @ 2012 12 10, 11:56)
na va pasirodo nepriklauso man skaiciuot pagal palankesni varianta nes nesiskaite kad as esu vaiko prieziuros atostogose (nescia atleido is darbo) nors ir gavau is sodros pasalpas buciau zinojus tai buciau tik isidarbinus i nauja darba iskart isejus VPA su pirma dukra tai but viskas gerai buve
tai dabar uzklausiau konsultantes ar galiu iseit darbe su pirma dukra VPA iki 3m nors jau isejus i dekreta su antru. gal sakau bent tada kai skaiciuotu VPA pasalpa jau skaiciuotu pagal palanesni varianta, tai nezinojo. sake bandyt su darbdaviu sneket ar imanoma taip, o kaip skaiciuos tada irgi nezino nes tokio varianto dar neturejo
Na va,matot,nieko apie tai nepasaket ir mus irgi suklaidinot
Su pirma dukra jau niekaip neiseisit i VPA,nes esat jau NGA,tad belieka susitaikiti.
Papildyta:
QUOTE(bobausiukas @ 2012 12 10, 10:46)
sveiki, norėjau paklausti, jei aš dirbu papildomai antraeilėse pareigose, kiek laiko aš juose turiu išdirbti, jog papildomas atlyginimas man būtų skaičiuojamas kaip išeisiu į dekretines. Kažkas sakė, jog turiu būti išdirbus 6 mėnesius, ar tai tiesa? nes man dekretinės prieina kai būsiu išdirbus 5 mėnesius?
Kuo daugiau menesiu papuls i NGA apskaiciavima ios dvieju darbuovieciu tuo geriau,bet realiai tai galit nors ir menesi tik dirbt,skaiciuos is visu pajamu.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 12 10, 12:22)
Na va,matot,nieko apie tai nepasaket ir mus irgi suklaidinot
Su pirma dukra jau niekaip neiseisit i VPA,nes esat jau NGA,tad belieka susitaikiti.
kai daviau rastiska uzklausa i sodra tai man ir nieko apie tai neuzsimine, nors rasiau kad atleista nescia su pirma dukra ir t.t. tai parase kad jei iseinant su antru i dekreta busiu dirbani tai tada skaiciuos pagal palankesni varianta
Gal kas žinote tokioj pat situacijoj, dekretas ant nosies, o aš tik dabar susimąsčiau kaip skaičiuos. Ar taiko palankesnį varantą skaičiuojant pagal prieš pirmą dekretą pajamas laukiantis trečio vaikelio, kai nebuvau grįžusi į darbą. Iš eilės trys nėštumai Ačiū.
QUOTE(Angele @ 2012 12 10, 18:04)
Gal kas žinote tokioj pat situacijoj, dekretas ant nosies, o aš tik dabar susimąsčiau kaip skaičiuos. Ar taiko palankesnį varantą skaičiuojant pagal prieš pirmą dekretą pajamas laukiantis trečio vaikelio, kai nebuvau grįžusi į darbą. Iš eilės trys nėštumai Ačiū.
Taip.
Jei pries NGA iseiciau menesiui kasmetiniu atostogu (turiu neisnaudotu dar), ar nepabloginciau sau finansines padeties del NGA, VPA?
QUOTE(Airona @ 2012 12 10, 21:04)
Jei pries NGA iseiciau menesiui kasmetiniu atostogu (turiu neisnaudotu dar), ar nepabloginciau sau finansines padeties del NGA, VPA?
Nepabloginsit tikrai.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 12 10, 21:18)
Nepabloginsit tikrai.
Aciu, gerai tada, atostogausiu Juk taupyt atostogas ir po VPA atostogaut tai tikrai gal neapsimoka?
O jei biuletenis pries NGA ir VPA - pablogintu?
QUOTE(Airona @ 2012 12 10, 22:12)
Aciu, gerai tada, atostogausiu Juk taupyt atostogas ir po VPA atostogaut tai tikrai gal neapsimoka?
Biliutenis taip,pablogintu VPA kazkiek,nes uz biliuteni mazai moka.
sveikutes,
nuo vakar isejau i dekreta, norejau paklausti,kaip geriau rasyti ar kad per 2 kartus ismoketu ar vienu kartu?aciu...
nuo vakar isejau i dekreta, norejau paklausti,kaip geriau rasyti ar kad per 2 kartus ismoketu ar vienu kartu?aciu...
QUOTE(ingulite @ 2012 11 06, 14:52)
Skirtumas tas kad sodra negali taikyti NPD uz kitus metus. Todel jai jus pazymesim vienu kartu jums uz sausi ir vasari netaikys NPD bet ji galesit susigrazinti per pajamu deklaravima. Jaigu pazymesit 2 kartus tai gausit pinigelius per 14 dienu uz laikotarpi iki gruodzio 31 o likusia suma gausit sausi, bet jums pritaikys NPD ir nieko nereikes susigrazinti per deklaravima.
Papildyta:
QUOTE(diukute @ 2012 12 11, 09:42)
sveikutes,
Laba diena, noriu pasiteirauti apie VPA už trečius metus apmokėjimą
Turiu vieną vaiką 2 metų. Buvau parašiusi VPA iki dvejų metų, dar jom nepasibaigus pastojau ir išėjau į dekretą su antru. Dabar jau pirmojo VPA iki 2 metų pasibaigė, bet galvoju, gal galiu parašyti naują prašymą VPA pirmam vaikui iki 3 metų ir gauti kažkokią pašalpą už jį (anksčiau lyg apie 100 Lt išmoka būdavo už trečius metus)?
Dekretas antro vaiko baigsis sausio vidury, paskui eisiu VPA.
Ar taip negalima būti dviejų vaikų VPA, o gal ir nėra jau jokios prasmės, t.y. vistiek nieko negausiu už antrojo trečius metus?
Tikiuosi kas nors supras, ką čia surašiau
Turiu vieną vaiką 2 metų. Buvau parašiusi VPA iki dvejų metų, dar jom nepasibaigus pastojau ir išėjau į dekretą su antru. Dabar jau pirmojo VPA iki 2 metų pasibaigė, bet galvoju, gal galiu parašyti naują prašymą VPA pirmam vaikui iki 3 metų ir gauti kažkokią pašalpą už jį (anksčiau lyg apie 100 Lt išmoka būdavo už trečius metus)?
Dekretas antro vaiko baigsis sausio vidury, paskui eisiu VPA.
Ar taip negalima būti dviejų vaikų VPA, o gal ir nėra jau jokios prasmės, t.y. vistiek nieko negausiu už antrojo trečius metus?
Tikiuosi kas nors supras, ką čia surašiau