Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(trude @ 2012 12 06, 21:41)
Sveikos, noriu paklausk kaip skaiciuojama is pasalpos? ar pasalpa tiesiog automatiskai paskiriama tokia pati kaip su pirmu vaikeliu, ar skaiciuojama nuo tu 70 ir 40 %?  ar skaiciuoja nuo to antlyginimo kuris buvo pries pirmaji?

Skaiciuoja is to DU kaip ir pirmam,tik aisku jau procentai kitokie.
Papildyta:
QUOTE(priklausomybe @ 2012 12 06, 20:58)
Gavo mano draugė raštišką atsakymą iš Sodros, tai dabar galiu tikrai patvirtinti, kad tikrai gali apskaičiuoti pašalpą iš buvusios pašalpos  4u.gif , jei taip mamai palankiau smile.gif

Taip,skaiciuoja palankesni varianta,bet dazniausiai buna,kad palankesnis iseina butent kad skaiciuotu is to DU kaip ir pirmam,bet jeigu alga tuos 6 men yra trygubai didesne nei buvo pries pirma vaika,tai aisku bus palankiau is naujo DU skaiciuoti.
Atsakyti
sveiki,norejau paklausti ir as.
kovo 24 baigiaisi mano vat(buvau parasiusi 2 metam),dabar laukiuosi antro,kaip geriau man gaunasi,ar keleta menesiu grizt i darba,nors zinau kad alga dvigubai bus mazesne,nei pries pirma nestuma,ar pratesti atostogas vaikui iki 3 metu? ar nebus blogiau jei nedirbsiu,kaip ta vidurki apskaiciuos busimu pinigeliu,sr geriau grist padirbet tuos keleta menesiu.

dėkui kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
sveikos.
siandien gavau paskaiciavim auz dekreta gruodzio menesi (03-31 dienos), ir labai jau mazai blink.gif dukrai tik birzeli bus 3m, antrasis gims vasari. tai ar neturejau gaut tokios pat sumos kaip uz dukra kad gavau, nes jai dar nera 3 metu ir turejo skaiciuot is to pacio laikotarpio kaip ir dukrai skaiciavo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrixe @ 2012 12 07, 10:29)
sveiki,norejau paklausti ir as.
kovo 24 baigiaisi mano vat(buvau parasiusi 2 metam),dabar laukiuosi antro,kaip geriau man gaunasi,ar keleta menesiu grizt i darba,nors zinau kad alga dvigubai bus mazesne,nei pries pirma nestuma,ar pratesti atostogas vaikui iki 3 metu? ar nebus blogiau jei nedirbsiu,kaip ta vidurki apskaiciuos busimu pinigeliu,sr geriau grist padirbet tuos keleta menesiu.

dėkui kas atsakys 4u.gif

Alga mazesne negali buti,nebent pasirasysit,kad sutinkat,kad ja sumazintu.
Galit pratesti iki 3-ju metu,galit padirbti,nera skirtumo,skaiciuos vistiek is to DU kaip ir pirmam,nes bus palankesnis variantas.
Papildyta:
QUOTE(saulute32 @ 2012 12 07, 14:49)
sveikos.
siandien gavau paskaiciavim auz dekreta gruodzio menesi (03-31 dienos), ir labai jau mazai blink.gif dukrai tik birzeli bus 3m, antrasis gims vasari. tai ar neturejau gaut tokios pat sumos kaip uz dukra kad gavau, nes jai dar nera 3 metu ir turejo skaiciuot is to pacio laikotarpio kaip ir dukrai skaiciavo? g.gif

Per viena karta emet ar per 2 kartus?
Nes jeigu per viena,tai nepritaike NPD,atgausit,kai deklaruosit pajamas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 12 07, 15:03)

Per viena karta emet ar per 2 kartus?
Nes jeigu per viena,tai nepritaike NPD,atgausit,kai deklaruosit pajamas.

per du kartus. ir kolkas matau tik paskaiciavima uz gruodzio menesi. tai dabar uz viena menesi paskaiciuota suma (atskaicius mokescius) praktiskai dvigubai mazesne nei uz pirma dukra (viena menesi) unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute32: 07 gruodžio 2012 - 14:11
QUOTE(saulute32 @ 2012 12 07, 15:11)
per du kartus. ir kolkas matau tik paskaiciavima uz gruodzio menesi. tai dabar uz viena menesi paskaiciuota suma (atskaicius mokescius) praktiskai dvigubai mazesne nei uz pirma dukra (viena menesi) unsure.gif

Tai uz gruodi tik ir gausit,be to ne uz visa gi menesi,nes ne nuo 1 d. isejot,o likusia dali kitais metais,tada gal ir bus ta didzioji dalis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 07 gruodžio 2012 - 14:25
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 12 07, 15:24)
Tai uz gruodi tik ir gausit,be to ne uz visa gi menesi,nes ne nuo 1 d. isejot,o likusia dali kitais metais,tada gal ir bus ta didzioji dalis.

na tikiuos kad bus normali suma, nes dabar lyginant viena menesi gauta suma dabar ir viena menesi gauta suma uz dukra tai beveik dvigubai maziau doh.gif unsure.gif
o kazin paskaiciavimas uz kitus metus kada bus? siemet dar ar tik po nauju metu? g.gif jei ka tai reiks aiskintis su sodra kodel cia taip mazai jei turejo kaip ir tiek pat but unsure.gif

ne nuo pirmo isejau, nuo 3d, bet kas cia tas pora dienikiu. o va su dukra isejau nuo 14 dienos, tai uz ta pirma menesi nuo 14d iki 30 (uz 16 dienu) gavau 117 Lt daugiau nei dabar praktiskai uz pilna menesi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute32: 07 gruodžio 2012 - 14:29
QUOTE(saulute32 @ 2012 12 07, 15:27)
na tikiuos kad bus normali suma, nes dabar lyginant viena menesi gauta suma dabar ir viena menesi gauta suma uz dukra tai beveik dvigubai maziau doh.gif  unsure.gif
o kazin paskaiciavimas uz kitus metus kada bus? siemet dar ar tik po nauju metu? g.gif jei ka tai reiks aiskintis su sodra kodel cia taip mazai jei turejo kaip ir tiek pat but  unsure.gif

ne nuo pirmo isejau, nuo 3d, bet kas cia tas pora dienikiu. o va su dukra isejau nuo 14 dienos, tai uz ta pirma menesi nuo 14d iki 30 (uz 16 dienu) gavau 117 Lt daugiau nei dabar praktiskai uz pilna menesi unsure.gif

Greiciausiai po nauju.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 12 07, 15:31)
Greiciausiai po nauju.

pasiskambinau i sodra, tai skaiciavo man is 2011 lapkricio - 2013 spalio, o ne taip kaip dukrai, kadangi as su dukra VPA buvau iki dvieju metu o ne iki 3 blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 12 07, 15:47)
pasiskambinau i sodra, tai skaiciavo man is 2011 lapkricio - 2013 spalio, o ne taip kaip dukrai, kadangi as su dukra VPA buvau iki dvieju metu o ne iki 3 blink.gif

Tai teisingai,bet jeigu nors viena diena ieina is buvusiu atostogu,tai skaiciuoja is to DU kaip ir pirmam vaikui.Nebent palankesnis variantas jums is naujo DU skaiciuoti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 12 07, 15:53)
Tai teisingai,bet jeigu nors viena diena ieina is buvusiu atostogu,tai skaiciuoja is to DU kaip ir pirmam vaikui.Nebent palankesnis variantas jums is naujo DU skaiciuoti.

galit pasakyt ar ieina bent viena diena g.gif dukrai du metukai suejo birzelio 5 diena, o i nestumo ir gimdymo atostogas isejau gruodzio 3d.
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 12 07, 15:57)
galit pasakyt ar ieina bent viena diena g.gif dukrai du metukai suejo birzelio 5 diena, o i nestumo ir gimdymo atostogas isejau gruodzio 3d.

Taigi aisku,kad ieina smile.gif ir ne viena diena,o nemazai menesiu smile.gif
Atsakyti