Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Natele @ 2012 09 24, 11:13)
kalbant apie Vpa, reiktu dekreto pajamas zinot, nes 3 men is dekreto ieina i VPa skaiciavimus. Parasykit, kuriuos men. jusu pajamos buvo didesnes - parasysim tiksliau. Jeigu cia pajamos i rankas ir butu tais men. tokios, kaip paraset, tai tas 70pr. VPA nuo tokiu pajamu gaunasi minimumas mazdaug i rankas  4u.gif . O jau antrais metais maziau, aisku - 40pr.

Jos ne buvo, o turėtų būt didesnės. Aš kol kas tik preliminariai skaičiuoju, nes planuose yra darbo keitimas (jeigu aplinkybės bus man palankios). Didesnės pajamos (į rankas 1500 Lt) turėtų būt nuo lapkričio mėn. ir iki dekreto (kovo 29).
Atsakyti
QUOTE(Eripa @ 2012 09 24, 13:34)
Jos ne buvo, o turėtų būt didesnės. Aš kol kas tik preliminariai skaičiuoju, nes planuose yra darbo keitimas (jeigu aplinkybės bus man palankios). Didesnės pajamos (į rankas 1500 Lt) turėtų būt nuo lapkričio mėn. ir iki dekreto (kovo 29).

Na tas zodis buvo ar bus, kolkas situacijos nepakeis smile.gif . Jei i dekreta kova eitumet, tai nieko gero, nes dekretui pajamas skaiciuotu nuo sausio 2013m. ir taip 12 men atgal. taip kad pakliutu tik 3men. su didesnem pajamom. VPA skaiciavimui ieitu pradedant 2013m. birzeliu 12 men. atgal (jei VPA prasideda rugpjuti). Isejus balandzio 1d. i dekreta ar keliom dienom veliau, dekr. skaiciuotu pradedant vasario men.2013m., o VPA taip pat. Norint ir VPA pasalpos skaiciav. pasislinkimo, reiktu paskaiciuot taip, kad 126d. dekreto baigtusi rugpjucio paskutine d. ar rugsejo pr.
Ir dar pagalvojau - ar Sodra tikrai skaiciuosja kaip staza, kai pajamos ne ketvirtadalio minimumo nesiekia kai kuriuos menesius? g.gif Bet gal per tuos 2m., kai turi but 12 men stazas, turejot ir didesniu pajamu ir neverta jaudintis ir Sodros moteryciu klausinet smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 09 24, 14:55)
Ir dar pagalvojau - ar Sodra tikrai skaiciuosja kaip staza, kai pajamos ne ketvirtadalio minimumo nesiekia kai kuriuos menesius? g.gif Bet gal per tuos 2m., kai turi but 12 men stazas, turejot ir didesniu pajamu ir neverta jaudintis ir Sodros moteryciu klausinet  smile.gif .

Aš dėl to ir domiuosi kaip keistųsi situacija jeigu padidėtų pajamos paskutiniais mėnesiais, kadangi pastaruosius 2,5 metų mano pajamos per mėnesį į rankas 52 lt
Atsakyti
QUOTE(Eripa @ 2012 09 24, 16:05)
Aš dėl to ir domiuosi kaip keistųsi situacija jeigu padidėtų pajamos paskutiniais mėnesiais, kadangi pastaruosius 2,5 metų mano pajamos per mėnesį į rankas 52 lt

Jei cia mamos nezinos, tai butinai Sodroj aiskinkites si ta dalyka del mazu pajamu. O kad ir zinos, geriau dar pasitikslint, nes visu situacija vis kitokia buna. Tiesiog galima nueit su asmens dokumentu ir klausti, kiek stazo pas jus per paskutinius metus ar 2 ir kaip ten jie skaiciuoja ta staza.
O visa kita gal supratot, ka ten prirasiau. Jei kas neaiskiai ten parasyta, klauskit .
Atsakyti
O per kiek laiko, nuo prašymo pateikimo dėl NGA, išmoka pinigėlius?
Atsakyti
QUOTE(vilka_vagilka @ 2012 09 25, 10:02)
O per kiek laiko, nuo prašymo pateikimo dėl NGA, išmoka pinigėlius?

Per 15 d.d nuo visu dokumentu pridavimo.
Atsakyti
Sveikos,

pildau VPA prašymą EGAS. Nežinau kokį NPD laikotarpį pažymėti? Nuo tada kada išeinu VPA iki kol vaikui sueis 2 metai? g.gif

Ir kaip suprantu, dabar dar turiu keliauti į darbovietę parašyti prašymą?
Atsakyti
Sakykit, o gal kas nors susidure su tokia situacija ar bent patar ka g.gif
Jeigu man truksta 4 menesiu stazo ( galeciau padirbti dar menesi, tai truktu 3 men.) - tureciau iseiti i dekretines ir kai gims vaikutis, dar + 2 menesiai. Sodroj pasake, kad geriausiai neimti jokiu nestumo ir gimdymo atostogu, o dirbti kiek imanoma ilgiau, o po vaiko gimimo grizti i darba trukstamam laikotarpiui. Bet gal galima sumoketi sodrai imokas uz trukstama laikotarpi? g.gif Gal kas pasakys, ar yra tokios galimybes?
Atsakyti
QUOTE(SviesatamsojE @ 2012 09 25, 13:10)
Sveikos,
pildau VPA prašymą EGAS. Nežinau kokį NPD laikotarpį pažymėti? Nuo tada kada išeinu VPA  iki kol vaikui sueis 2 metai? g.gif

Ir kaip suprantu, dabar dar turiu keliauti į darbovietę parašyti prašymą?

Siaip tai ispradziu reikia darbuovietej prasyma parasyti,o paskui pildyti smile.gif
O del NPD,tai nuo tada kai prasideda VPA iki tos datos iki kada renkates,jeigu iki 2-ju metu,tai iki 2-ju.
Papildyta:
QUOTE(ginaja @ 2012 09 25, 15:52)
Sakykit, o gal kas nors susidure su tokia situacija ar bent patar ka g.gif
Jeigu man truksta 4 menesiu stazo ( galeciau padirbti dar menesi, tai truktu 3 men.) - tureciau iseiti i dekretines ir kai gims vaikutis, dar + 2 menesiai. Sodroj pasake, kad geriausiai neimti jokiu nestumo ir gimdymo atostogu, o dirbti kiek imanoma ilgiau, o po vaiko gimimo grizti i darba trukstamam laikotarpiui. Bet gal galima sumoketi sodrai imokas uz trukstama laikotarpi? g.gif  Gal kas pasakys, ar yra tokios galimybes?

Nemanau,kad galit.Nes darbas moka mokescius nuo tos sumos kiek uzdirbat,o kokia jus suma mokesit!?
Cia gi ne PSD,kad zinai,kad po 77 lt/menir moki.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 25, 16:29)
Siaip tai ispradziu reikia darbuovietej prasyma parasyti,o paskui pildyti smile.gif
O del NPD,tai nuo tada kai prasideda VPA iki tos datos iki kada renkates,jeigu iki 2-ju metu,tai iki 2-ju.

O prašyme darbe galiu rašyti kad noriu eiti VPA 3 metams?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 25, 17:29)

Nemanau,kad galit.Nes darbas moka mokescius nuo tos sumos kiek uzdirbat,o kokia jus suma mokesit!?
Cia gi ne PSD,kad zinai,kad po 77 lt/menir moki.

As gaunu minimuma. Girdejau, kad galima sudaryti kazkokia autorine sutarti, bet daugiau apie tai niekas nekalba schmoll.gif Tai tiksliai nieko ir neissiaiskinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(SviesatamsojE @ 2012 09 25, 17:39)
O prašyme darbe galiu rašyti kad noriu eiti VPA 3 metams?

Taip.
Papildyta:
QUOTE(ginaja @ 2012 09 25, 17:45)
As gaunu minimuma. Girdejau, kad galima sudaryti kazkokia autorine sutarti, bet daugiau apie tai niekas nekalba schmoll.gif  Tai tiksliai nieko ir neissiaiskinau g.gif

Jeigu turit su kuo sudaryti autorine sutarty,tai gal ir galima taip,manau sodroj jums geriau paaiskintu.
Atsakyti