Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Melancholy @ 2012 12 02, 13:34)
Jei aš stoviu Darbo biržoje, pradėjau lauktis, ar man priklausys ir kokia nors pašalpa už vaiką kai jis gims?

Virsuj isvardintos visos pasalpos.
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 02, 22:23)
Gaus vienkartine nesciai-260 lt
Gaus vienkartine gimusiam vaikui-1430 lt
Gaus vaiko pinigus po 97.50 lt,jeigu praeitu metu pajamos nevirsijo zmogui 525 lt.
Tik reikes eiti i soc.centra pagal deklaruota gyvenama vieta ir reikes pildyt prasymus.

Atsakyti
Sveiki, gal kas susidure su tokia problema?MOteris dirba kaip savanore Vaiku Dienos centre,atlyginima 200 litu gaus " i rankas'.KOl kas jokios sutarties su darbdaviu nesudare( darbdavys- siuo metu isvykes).PLanuose-vedybos ir kudikis.Ar ji pati turetu moketi LIgoniu kasai savanoriska sveikatos draudima ,ar darbdavys turi apiforminti sutarti, tegul ir savanoriskos veiklos?Kaip tada skaiciuotusi nestumo ir gimdymo bei vaikucio prieziuros atosotogos? g.gif

Taip pat - dar viena problema- kaimynu seima, auginati 5 men dukryte, globoja ( veliau isivaikins) 2 metuku mergyte.Kaimyne- vaikucio prieziuros atostogose, ar gali ji uz globotine taip pat gauti vaikucio prieziuros atostogas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prie dubysos: 04 gruodžio 2012 - 10:43
QUOTE(alita. @ 2012 11 30, 11:22)
ačiū labai  4u.gif tai jei gerai supratau, aš galiu būti dekrete iki kol vaikeliui sueis 2 mėn, o vyras vieną mėnesį po gimdymo ir paskui kai sueis du mėn ir aš išeisiu į darbą, tada jo vpa prasidės.

laba, mane irgi tas domina. O jei aš nedirbsiu dokumentaliai, ta prasme būsiu neįdarbinta - galės vyras būti vaiko priežiūros atostogose? O gal DB galėsiu stovėti ? ar ne ?
Atsakyti
Sveikos, reikia patarimo, norejau paklausti norint iseiti i motinystes atostogas reikia turetio 12 men staza, as turiu 6 men, ir dabar 6 men, nedirbu stoviu birzoje, tai jei dabar isidarbinciau ar galeciau iskart pastoti? ar reiketu dar padirbti pora menesiu?
o jei birzoje toliau stoveciau, kokia pasalpa gauciau? kazkur skaiciau kad po 56 d. nuo vaiko gimimo siulo darba, ar tai tiesa? labai reikia patarimo, aciu 4u.gif
Atsakyti
Jei mano VPA prasideda nuo gruodzio 5 d., tai pirma ismoka uz si menesi gausiu gruodzio 31 d. ? Ar tik po Naujuju? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skorpione @ 2012 12 04, 15:58)
Jei mano VPA prasideda nuo gruodzio 5 d., tai pirma ismoka uz si menesi gausiu gruodzio 31 d. ? Ar tik po Naujuju? ax.gif

Sausio menesi gausit uz nepilna gruodi.
Papildyta:
QUOTE(svajotojaa @ 2012 12 04, 13:47)
Sveikos, reikia patarimo, norejau paklausti norint iseiti i motinystes atostogas reikia turetio 12 men staza, as turiu 6 men, ir dabar 6 men, nedirbu stoviu birzoje, tai jei dabar isidarbinciau ar galeciau iskart pastoti? ar reiketu dar padirbti pora menesiu?
o jei birzoje toliau stoveciau, kokia pasalpa gauciau? kazkur skaiciau kad po 56 d. nuo vaiko gimimo siulo darba, ar tai tiesa? labai reikia patarimo, aciu  4u.gif

Jeigu is birzos gaunat bedarbio pasalpa,tai tas laikotarpis ieina i staza.Pries dekreta reikia turet 12 men stazo per paskutinius 2 metus ir reikia but dirbanciai,kad kazka gauti is sodros.
Papildyta:
QUOTE(Bailiukee @ 2012 12 04, 11:57)
laba, mane irgi tas domina. O jei aš nedirbsiu dokumentaliai, ta prasme būsiu neįdarbinta - galės vyras būti vaiko priežiūros atostogose? O gal DB galėsiu stovėti ? ar ne ?

Vyras gali eiti i VPA,o jus i birza,nes esat nedirbanti.
Atsakyti
pas mus temoj tarp panų kilo čia tokia diskusija, ateinu pasiteiraut, nes skambint sodron kolkas nenoriu.
Žodžiu viena teigia, kad sodra sakė taip: Po metų VPA,mama ir tėtis gali parašyt sodroj prašymą, kad antri metai VPA skaičiuotųsi iš tėvo pajamų.Ir tipo tėtis gali dirbt toliau, gaut 40% pinigų nuo savo algos iš sodros (čia kolkas logiška) bet mamai nereikia gryžt darban (štai kur kosmosas). Juk negali abu tėvai būti tose pačiose VPA vienu metu? g.gif
Atsakyti
Sveiki

iškilo klausimukų
šiuo metu esu su dukrytėm motinystės atost. mažąjai susėjo lapkričio 8d. 1 metukas, darbe ir sodroje rašiau kad einu dviem metams ..dabar pinigėliai labai sumažėjo , o ir esu jau bedarbė
Tai va galvojam, kad tėvelis galėtų išeiti vietoj manęs į vaiko priež atost. Kaip suprantu jis parašo sodroje prašymą, kad eina vietoj manęs.

* Ar vyrui nukenčia bent kiek alga ar gaus taip pat kaip iki šiol ir dar plius tuos 40 % nuo algos
**Ar yra kažkokios lubos jai alga pas jį vierš 2000 lt ar ji nesumažės ?
va kas mums svarbiausia ar nenukentės alga ir jos priedai jam išėjus į vaiko priežiūros atost. o aš kaip suprantu galiu prasitestiki 3 m ir į Darbo biržą noriu stoju noriu nestoju dar blush2.gif

tikiuosi aiškiai išdėsčiau blush2.gif iš anksto dėkoku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Insa @ 2012 12 04, 17:27)
pas mus temoj tarp panų kilo čia tokia diskusija, ateinu pasiteiraut, nes skambint sodron kolkas nenoriu.
Žodžiu viena teigia, kad sodra sakė taip: Po metų VPA,mama ir tėtis gali parašyt sodroj prašymą, kad antri metai VPA skaičiuotųsi iš tėvo pajamų.Ir tipo tėtis gali dirbt toliau, gaut 40% pinigų nuo savo algos iš sodros (čia kolkas logiška) bet mamai nereikia gryžt darban (štai kur kosmosas). Juk negali abu tėvai būti tose pačiose VPA vienu metu? g.gif

Tai kad tetis nebus VPA,jis dirbs smile.gif ir tik pasalpa gaudines.
Atsakyti
nu taip aš suprantu,pasiskambinau į Sodrą- pasirodo taip, toks fintas įmanomas bigsmile.gif nu ir kuo čia LT bloga gyvent? čia pasaka! bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(samantila @ 2012 12 04, 18:02)
Sveiki

iškilo klausimukų
šiuo metu esu su dukrytėm motinystės atost. mažąjai susėjo lapkričio 8d.  1 metukas,  darbe ir sodroje rašiau kad einu dviem metams ..dabar pinigėliai labai sumažėjo , o ir esu jau bedarbė
Tai va galvojam, kad tėvelis galėtų išeiti vietoj manęs į vaiko priež atost.  Kaip suprantu jis parašo sodroje prašymą, kad eina vietoj manęs.

* Ar vyrui nukenčia bent kiek alga ar gaus taip pat kaip iki šiol ir dar plius tuos 40 % nuo algos 
**Ar yra kažkokios lubos jai alga pas jį vierš 2000 lt ar ji nesumažės ?
va kas mums svarbiausia ar nenukentės alga ir jos priedai jam išėjus į vaiko priežiūros atost. o aš kaip suprantu galiu prasitestiki 3 m ir į Darbo biržą noriu stoju noriu nestoju dar  blush2.gif 

tikiuosi aiškiai išdėsčiau  blush2.gif iš anksto dėkoku  4u.gif

1. Vyrui niekur nereikia eiti,jis ir toliau sau dirbs,tik sodroj jus jam perleisit pasalpos gavima.
2. Nieks nenukencia,tik sodros pasalpa turi "lubas".
3.Alga nesumazes.
4. Jums i darbo birza geriau stoti,jeigu esat jau bedarbe,tada gaudinesit bedarbio pasalpa,o prasitesti VPA jums gi nera kur,nes nera darbdavio.Galit tiesiog su lygoniu kasa susitvarkyti ir busit drausta,jeigu nenorit i birza eiti.
Papildyta:
QUOTE(Insa @ 2012 12 04, 18:07)
nu taip aš suprantu,pasiskambinau į Sodrą- pasirodo taip, toks fintas įmanomas bigsmile.gif  nu ir kuo čia LT bloga gyvent? čia pasaka! bigsmile.gif  4u.gif

Joks cia fintas,kaip ir mama,kuri eina antrais metais dirbti ir gauna is sodros pasalpa,ji irgi ne VPA bus,o dirbs ir gaudines pasalpa,tas pats ir teciams.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 12 04, 18:09)

Joks cia fintas,kaip ir mama,kuri eina antrais metais dirbti ir gauna is sodros pasalpa,ji irgi ne VPA bus,o dirbs ir gaudines pasalpa,tas pats ir teciams.

nene, man fintas čia tame,kad mama ir toliau sėdi namuose su vaiku, o jos darbo vieta saugoma. O pašalpą gauna tėtis. Va kur man niekaip nesuėjo galai,na paskambinau į Sodrą- patikino, kad taip,ryt vistiek važiuosiu,nes netikiu dar.
Atsakyti