Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 30, 08:08)
Tevelis i dekreta eiti negali,kol kas pas mus vyrai nenesteja smile.gif Jis gali eiti i tevystes atostogas nuo vaiko gimimo iki kol sueis menuo ir i vaiko prieziuros atostogas.
O jus dirbanti?

vaje, ne taip surašiau blush2.gif taip, jis eis į vaiko priežiūros atostogas smile.gif o jis gali eiti ir tą mėnesiuką ir paskui į VPA?
aš dirbanti smile.gif tik mano atlyginimas tik mma oficialiai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(alita. @ 2012 11 30, 10:13)
vaje, ne taip surašiau  blush2.gif taip, jis eis į vaiko priežiūros atostogas  smile.gif o jis gali eiti ir tą mėnesiuką ir paskui į VPA?
aš dirbanti  smile.gif tik mano atlyginimas tik mma oficialiai  blush2.gif

Taip,gali eiti menesiukui,o kai baigsis jusu dekretas (nestumo ir gimdimo atostogos) eiti i VPA,bet jums tada reikes gizti i darba.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 30, 08:14)
Taip,gali eiti menesiukui,o kai baigsis jusu dekretas (nestumo ir gimdimo atostogos) eiti i VPA,bet jums tada reikes gizti i darba.

o negalime būti kartu atostogose? aš dekretinėse, o jis vpa? blush2.gif suprantu, kad teks grįžti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alita.: 30 lapkričio 2012 - 09:17
QUOTE(alita. @ 2012 11 30, 10:16)
o negalime būti kartu atostogose? aš dekretinėse, o jis vpa?  blush2.gif suprantu, kad teks grįžti  smile.gif

Ne,abu tevai vieno vaiko VPA kartu buti negali,arba jus arba vyras.
Dekretas pas jus tik iki kol vaikui sueis 2 men,paskui eina VPA,todel jus jau nebebusit dekrete.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 30 lapkričio 2012 - 09:19
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 30, 08:18)
Ne,abu tevai vieno vaiko VPA kartu buti negali,arba jus arba vyras.
Dekretas pas jus tik iki kol vaikui sueis 2 men,paskui eina VPA,todel jus jau nebebusit dekrete.

ačiū labai 4u.gif tai jei gerai supratau, aš galiu būti dekrete iki kol vaikeliui sueis 2 mėn, o vyras vieną mėnesį po gimdymo ir paskui kai sueis du mėn ir aš išeisiu į darbą, tada jo vpa prasidės.
Atsakyti
QUOTE(alita. @ 2012 11 30, 10:22)
ačiū labai  4u.gif tai jei gerai supratau, aš galiu būti dekrete iki kol vaikeliui sueis 2 mėn, o vyras vieną mėnesį po gimdymo ir paskui kai sueis du mėn ir aš išeisiu į darbą, tada jo vpa prasidės.

Taip,iki kada dekretas pas jus bus,jums pasakis gydytoja.
Atsakyti
Laba diena, jau išsiaiškinau Sodroje, kad galiu pirmaisiais VPA metais pakeisti darbovietę (iš vienos parašyti prašymą išeiti ir įsidarbinti kitoje) ir joje dirbti, išlaikant teisę į 40 % motinystės pašalpą antraisiais VPA metais ir skirtumą tarp atlyginimo ir pašalpos, jei atlyginimas mažesnis, pirmaisiais metais. Tuo atveju, anot Sodros konsultantės, darbindamasi turiu iš karto rašyti prašymą išleisti į VPA.
BET tada gaunasi, kad toje pačioje darbovietėje aš tuo pat metu ir dirbu, ir esu VPA. Ar taip gali būti? Kaip man mokės atlyginimą, jei bus išleidę į VPA? Ar turėčiau dėl to sukti galvą, ar čia jau personalo skyriaus reikalai?
Atsakyti
I dekreta isejau 2010m., vaikui dar nesuejo 2 metai ir noriu grizti i darba, girdejau, kad jei darbe neuzdirbi tos sumos, kuria moka sodra na pvz.: as gaunu 1000lt, o uzdirbsiu 600lt tai man sodra primokes 400lt., gal kas esat susidure ir zinot ar tai tiesa?
Atsakyti
QUOTE(ingrida+2 @ 2012 11 30, 15:11)
I dekreta isejau 2010m., vaikui dar nesuejo 2 metai ir noriu grizti i darba, girdejau, kad jei darbe neuzdirbi tos sumos, kuria moka sodra na pvz.: as gaunu 1000lt, o uzdirbsiu 600lt tai man sodra primokes 400lt., gal kas esat susidure ir zinot ar tai tiesa?

Taip,tiesa,moka skirtuma.
Atsakyti
Gal galite padeti ir man? Vyras is kazkur prisigaude ziniu, kad db reikia 24men stazo iseinant vaiko auginimo atostogoms. Puoliau skaityti sodros puslapy ir radau toki sakini:
Tais atvejais, kai asmuo neturi reikiamo ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes prieš tai buvo vaiko priežiūros atostogose, ligos ir motinystės socialinio draudimo stažas skaičiuojamas iš 24mėnesių laikotarpio, buvusio iki vaikui sukaks 2 metai.
Gal galite paaiskinti? Kaip ji suprasti? Norint iseiti y antro vaiko prieziuros atostogas kiek visgi reikia tureti sukaupto stazo? Pati siuo metu auginu vieneriu mergyte.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MSM: 01 gruodžio 2012 - 12:37
QUOTE(MSM @ 2012 12 01, 13:36)
Gal galite padeti ir man? Vyras is kazkur prisigaude ziniu, kad db reikia 24men stazo iseinant vaiko auginimo atostogoms. Puoliau skaityti sodros puslapy ir radau toki sakini:
Tais atvejais, kai asmuo neturi reikiamo ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes prieš tai buvo vaiko priežiūros atostogose, ligos ir motinystės socialinio draudimo stažas skaičiuojamas iš 24mėnesių laikotarpio, buvusio iki vaikui sukaks 2 metai.
Gal galite paaiskinti? Kaip ji suprasti? Norint iseiti y antro vaiko prieziuros atostogas kiek visgi reikia tureti sukaupto stazo? Pati siuo metu auginu vieneriu mergyte.

Reikia tureti 12 men stazo,bet kai esi VPA su vienu vaiku ir iseini i NGA su antru,tai antram vaikui skaiciuos ismokas is to DU kaip ir pirmam.
Atsakyti
Jei aš stoviu Darbo biržoje, pradėjau lauktis, ar man priklausys ir kokia nors pašalpa už vaiką kai jis gims?
Atsakyti