Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Sveiki, labai dar nesidomėjau šiais reikalais, bet va kilo man klausimas

ar skiriasi kuo pinigėliai jei aš išeinu į dekretines kaip priklauso (net nžn nuo kada, ligtai apie 7 mėn.)
ar aš dirbu iki pat galo?
kiek žinau anksčiau taip buvo, o kaip yra dabar
Atsakyti
QUOTE(bobausiukas @ 2012 11 29, 16:41)
Sveiki, labai dar nesidomėjau šiais reikalais, bet va kilo man klausimas

ar skiriasi kuo pinigėliai jei aš išeinu į dekretines kaip priklauso (net nžn nuo kada, ligtai apie 7 mėn.)
ar aš dirbu iki pat galo?
kiek žinau anksčiau taip buvo, o kaip yra dabar

Skiriasi tuo,kad kuo veliau einat i dekreta,tuo veliau paskui iseisit i VPA,kuo veliau einat i dekreta tuo skiriasi laikotarpiai is kuriu bus skaiciuojamas dekretas.
Galit dirbti iki beveik gimdimo,tada iseiti i NGA,tada i VPA iseisit,kai vaikui bus jau beveik 4 men ir VPA ismoka gausit iki metu tik uz 6 men.Jeigu metams imsit gaudineti ismoka.
Atsakyti
o jei as ketinu imti 2 metam, tai nelabai suprantu kur cia apsimokėjimas dirbti iki paskutinės dienos

ar tada kai jau iseisiu VPA man bus paskaiciuota daugiau pinigu nes busiu gavus ir darbo uzmokesti ir NGA pinigus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bobausiukas: 29 lapkričio 2012 - 15:55
QUOTE(bobausiukas @ 2012 11 29, 16:53)
o jei as ketinu imti 2 metam, tai nelabai suprantu kur cia apsimokėjimas dirbti iki paskutinės dienos

As ir nesakiau,kad apsimoka,jus papraset skirtuma aprasyti,aprasiau smile.gif mintis ta,kad kuo veliau eisit i dekreta,tuo veliau eisit i VPA ir iki metu gaudinesit maziau menesiu pasalpos negu jus iseitumete kaip ir priklauso i dekreta.
Atsakyti
ačiū už atsakymą 4u.gif

tiesiog man kilo toks klausimas, nes prisimeniau, jog prieš pora metų buvo toks bumas, kai ligtai daug kas dirbo iki galo nes daugiau pinigų gaudavo...

bet aišku prieš einan galutinai reikės viską išsiaiškinti nuvykus į sodrą...
Atsakyti
QUOTE(bobausiukas @ 2012 11 29, 17:02)
ačiū už atsakymą 4u.gif

tiesiog man kilo toks klausimas, nes prisimeniau, jog prieš pora metų buvo toks bumas, kai ligtai daug kas dirbo iki galo nes daugiau pinigų gaudavo...

bet aišku prieš einan galutinai reikės viską išsiaiškinti nuvykus į sodrą...

Cia pries nauja istatyma 2011 m liepos men,tada dirbo visi iki gimdimo,kad spet iseiti i VPA iki liepos 1 d., kad patekti dar kad moketu pagal sena tvarka.
Dabar jau tokio nera,nes jau visiems pagal nauja tvarka skaiciuoja smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 29 lapkričio 2012 - 16:05
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 29, 14:34)
Skaiciuos is to DU kaip ir pirmam,vienu ir kitu atveju,kad is naujo DU skaiciuotu,reikia pradirbti vel 13 men.

Mano draugė išdirbs iki antrojo dekreto tik 6 mėn., bet kai skambino į Sodrą - sakė kad nebūtinai skaičiuos kaip pirmajam, nes mano draugei būtų palankesnis var. šitie išdirbti 6 mėn. ir kiti 6 mėn. iš buvusios pašalpos - sakė ir taip gali skaičiuoti. Bet ji dar parašė į Sodrą raštišką užklausimą, tik gal koks mėnuo negauna atsakymo.
Tai 100% negaliu taip teigti, kol n4ra ra6ti6ko 5rodymo, o tik telefoninis atsakymas.
Atsakyti
QUOTE(bobausiukas @ 2012 11 29, 16:53)

ar tada kai jau iseisiu VPA man bus paskaiciuota daugiau pinigu nes busiu gavus ir darbo uzmokesti ir NGA pinigus?

Atsiminkit kad uz NGA mokama 100 proc, o uz VPA gausit tik 70 proc. Aisku menesiai kiti, bet jeigu nesumazejo DU vidurkis, tai ilgiau gausit 100 proc
Papildyta:
QUOTE(priklausomybe @ 2012 11 29, 17:30)
Mano draugė išdirbs iki antrojo dekreto tik 6 mėn., bet kai skambino į Sodrą - sakė kad nebūtinai skaičiuos kaip pirmajam, nes mano draugei būtų palankesnis var. šitie išdirbti 6 mėn. ir kiti 6 mėn. iš buvusios pašalpos - sakė ir taip gali skaičiuoti. Bet ji dar parašė į Sodrą raštišką užklausimą, tik gal koks mėnuo negauna atsakymo.
Tai 100% negaliu taip teigti, kol n4ra ra6ti6ko 5rodymo, o tik telefoninis atsakymas.

Kiek as klausiau tai moters prasymu gali skaiciuot pagal ankstesnio vaiko, bet sprendimas priimamas ta diena, kai atsiranda teise gauti ismoka. O jeigu draugei palankesnis, tai jie ir pasake kita varianta. Man pvz ipuola 3 VPA metai, uz kuriuos nieko negavau, tai lieka tik pagal ankstensio vaiko DU skaiciuoti
Atsakyti
Sveikos, norejau pasitikslinti kaip suprasti šį pasakyma: jeigu pakliuna bent viena diena is buvusiu atostogu i antro vaiko atostogu apskaiciavima,tai skaiciuos vistiek is to DU kaip ir pirmam. Ar aš teisingai suprantu, jei pastočiau būtant VPA išmokas skaičiuotų nuo tų pačių pinigėlių kaip ir pirmam??

Beje norejau dar pasiteirauti gal žinote apie dekreto pinigėlius. Dabar esu VPA, į darbą turėčiau sugrįžti 2013 m. liepos mėn. Jei pastočiau kaip skaičiuotų dekreto pinigėlius. Ar nėra taikoma "lubų"?

Atsakyti
QUOTE(Tigi @ 2012 11 30, 00:20)
Sveikos, norejau pasitikslinti kaip suprasti šį pasakyma: jeigu pakliuna bent viena diena is buvusiu atostogu i antro vaiko atostogu apskaiciavima,tai skaiciuos vistiek is to DU kaip ir pirmam. Ar aš teisingai suprantu, jei pastočiau  būtant VPA išmokas skaičiuotų nuo tų pačių pinigėlių kaip ir pirmam??

Beje norejau dar pasiteirauti gal žinote apie dekreto pinigėlius. Dabar esu VPA, į darbą turėčiau sugrįžti 2013 m. liepos mėn. Jei pastočiau kaip skaičiuotų dekreto pinigėlius. Ar nėra taikoma "lubų"?

Skaiciuotu is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Atsakyti
sveikutės 4u.gif

norėjau paklausti, jei mūsų tėvelis eis į dekretą, tai nuo kada jis gali išeiti, tik gimus vaikučiui ar iki tol? taip pat kokius pinigėlius gausiu aš? tas 126 dieneles?

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alita. @ 2012 11 30, 10:05)
sveikutės  4u.gif

norėjau paklausti, jei mūsų tėvelis eis į dekretą, tai nuo kada jis gali išeiti, tik gimus vaikučiui ar iki tol? taip pat kokius pinigėlius gausiu aš? tas 126 dieneles?

ačiū  4u.gif

Tevelis i dekreta eiti negali,kol kas pas mus vyrai nenesteja smile.gif Jis gali eiti i tevystes atostogas nuo vaiko gimimo iki kol sueis menuo ir i vaiko prieziuros atostogas.
O jus dirbanti?
Atsakyti