Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Apelsinka @ 2012 11 27, 15:42)
Sveikutės norėjau pasiteirauti, nes gavosi tokia situacija, kad gryzau i darbą kai vaikui suėjo 2,8 m 2012 m lapkritį. Darbe prasėdejau savaitę ir darbdavys pasakė, kad man darbo nėra ir arba duoda laiko ieškotis darbo arba galiu išeiti su visomis išeitinėmis, tačiau niekaip kitaip jis manęs negalėjo atleisti, tik šalių susitarimu. Kai pasirašėm visus dokumentus, po savaitės sužinojau kad laukiuos. Dabar žadu registruotis darbo biržoje ir išeiti nėštumo ir gimdymo atostogų, kurios turėtų prasidėti gegužės mėn, tai jei gerai suprantu, tai aš galėsiu prašymą rašyti kad skaičiuotų išmoką pagal ankstesnį vidurkį (tai yra pagal pirmo vaiko DU)?
Papildyta:

Sugryžti galite bet kada įspėję darbdavį prieš dvi savaites, tai yra parašę prašymą kad norite po dviejų savaičių gryžti.

Ačiūūūū thumbup.gif
O dirbti per trečius VPA metus galima?
Atsakyti
QUOTE(zorzet @ 2012 11 27, 15:56)
Ačiūūūū  thumbup.gif
O dirbti per trečius VPA metus galima?

aišku kad galima ir negali atleisti iki vaikui sueis 3 metai, nesant darbuotojo kaltės. Išvis girdėjau teisininką kalbant, kad jo klientė darbdavį kankina, išeina savaitei vaiko priežiūros atostogų, po to savaitę padirba ir vėl išeina ir darbdavys nieko negali padaryti.

O jeigu jūs turite galvoje ar galima papildomai dirbti per VPA trečius metus, tai galima ir tas tik tada būna geriau darbą iš kurio išėję pasidaryti papildomu darbu, o tą kurį dirbsite tiesioginiu, nes papildomame darbe nuo pirmų uždirbtų litų skaičiuoja mokesčius (netaikomas neapmokestinamas minimumas, nes jūs skaitosi jį gaunate pirmame darbe). Na gal suprasite ka aš čia prirašiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apelsinka: 27 lapkričio 2012 - 15:03
QUOTE(Apelsinka @ 2012 11 27, 16:00)
aišku kad galima ir negali atleisti iki vaikui sueis 3 metai, nesant darbuotojo kaltės. Išvis girdėjau teisininką kalbant, kad jo klientė darbdavį kankina, išeina savaitei vaiko priežiūros atostogų, po to savaitę padirba ir vėl išeina ir darbdavys nieko negali padaryti.

O jeigu jūs turite galvoje ar galima papildomai dirbti per VPA trečius metus, tai galima ir tas tik tada būna geriau darbą iš kurio išėję pasidaryti papildomu darbu, o tą kurį dirbsite tiesioginiu, nes papildomame darbe nuo pirmų uždirbtų litų skaičiuoja mokesčius (netaikomas neapmokestinamas minimumas, nes jūs skaitosi jį gaunate pirmame darbe). Na gal suprasite ka aš čia prirašiau

Palaukit palaukit. Pagal seną tvarką 90/75 pasirenkant 3 metus vaiko priežiūros atostogų (VPA) - NEGALIMA DIRBTI. Ar aš kažko nežinau?
Atsakyti
QUOTE(zorzet @ 2012 11 27, 16:14)
Palaukit palaukit. Pagal seną tvarką 90/75 pasirenkant 3 metus vaiko priežiūros atostogų (VPA) - NEGALIMA DIRBTI. Ar aš kažko nežinau?

trečius metus pagal seną tvarką irgi galima dirbti, nes kai Sodra nemoka jokių pajamų, tai ką jie gali nubraukti?
Atsakyti
o jeigu as, likus 4 men. iki dekreto isidarbinciau antram darbe. man prisiskaiciuotu antro darbo atlyginimas prie ismokos?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 27, 14:15)
Ne,svarbiausia apskritai tureti 12 men stazo,o kiek antrame darbe pradirbsit,cia jau nesvarbu,tiesiog ismoka bus skaiciuojama is abieju darbu algos vidurkio.

bet geriausia kai pradirbi 12 men iki dekretiniu, as apie antra darba, juk jei iki dekretiniu pradirbsiu tik sakykim 6 men tai ir paskaiciuos vidurki kaip uz 6 men antram darbe + 12 men pirmam, vat as ir galvoju ar prasytis dirbt iki pastojimo, ar jau pastojus galiu, bet tada nukentesiu finansiskai smile.gif ar taip suprantu? o is kitos puses gal nepastosiu visus metus ar daugiau, o art per 2 darbus kazkaip nenoriu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Meletele @ 2012 11 27, 16:40)
o jeigu as, likus 4 men. iki dekreto isidarbinciau antram darbe. man prisiskaiciuotu antro darbo atlyginimas prie ismokos?

QUOTE(akušeryte @ 2012 11 27, 16:41)
bet geriausia kai pradirbi 12 men iki dekretiniu, as apie antra darba, juk jei iki dekretiniu pradirbsiu tik sakykim 6 men tai ir paskaiciuos vidurki kaip uz 6 men antram darbe + 12 men pirmam, vat as ir galvoju ar prasytis dirbt iki pastojimo, ar jau pastojus galiu, bet tada nukentesiu finansiskai smile.gif ar taip suprantu? o is kitos puses gal nepastosiu visus metus ar daugiau, o art per 2 darbus kazkaip nenoriu verysad.gif

šiaip tai pagal mane, tai tie keturi ar šeši mėnesiai vidurkį pakelia, juk jeigu gauni pvz 1000 vienam darbe, ir 400 kitam, tai jau menesio pajamos 1400 ne 1000. Nzn kaip su dviem darbais, bet as pries iseidama gavau premija menesio dydžio, tai Sodroj puse lūpų ta darbuotoja nusišypsojo, kad man pasiseke, nes pakėlė vidurkį. Tai antro darbo pajamos irgi kelia, nes sakykim 6 men pajamos 1000x6 ir plius 1400x6, tai vidurkis gaunas 1200, o jei gauni tik 1000 litu, tai vidurkis tik 1000
Atsakyti
QUOTE(Apelsinka @ 2012 11 27, 16:25)
trečius metus pagal seną tvarką irgi galima dirbti, nes kai Sodra nemoka jokių pajamų, tai ką jie gali nubraukti?

Kažkaip nesusidėlioja galvoje: juk prižiūri vaiką - atostogos ARBA dirbi?
Atsakyti
QUOTE(zorzet @ 2012 11 27, 16:57)

o tai kaip dabar antrus metus gali gauti 40 proc ir dirbti netgi visu etatu? tai taip ir treciais metais gali dirbti pagal seną tvarką. Ir pagal seną tvarką greičiausiai tave atšaukia iš atostogų, o pagal dabartine gaunasi kaip papildomas uždarbis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apelsinka: 27 lapkričio 2012 - 18:07
QUOTE(zorzet @ 2012 11 27, 16:57)

Tai sava darbe gali arba buti VPA,o kitam dirbti,arba nebuti VPA ir eini dirbti i savo darba.
Atsakyti
Labas, gal galit man padeti: esu isejusi VPA dviems metams, dabar laukiuosi trecio vaikelio, VPA baigsis birzelio 22 d. Su antru vaikeliu i NGA iseiciau kazkur birzelio 2 diena. Kaip man skaiciuotu antram vaikeliui ismokas, pagal pirma vaikeli? Ir dar jei as iki tos birzelio 2 d. eiciau dirbti nuo sausio 1 dienos, tai gautusi 6 men naujo DU, tai is ko man skaiciuotu likusius 6 men? is to DU kaip pirmam vaikeliui, ar is dabar gaunamos VPA ismokos?
Gal ir suveliau ka cia, bet tikiuosi suprasit ka noriu paklausti, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaitex @ 2012 11 29, 15:04)
Labas, gal galit man padeti: esu isejusi VPA dviems metams, dabar laukiuosi trecio vaikelio, VPA baigsis birzelio 22 d. Su antru vaikeliu i NGA iseiciau kazkur birzelio 2 diena. Kaip man skaiciuotu antram vaikeliui ismokas, pagal pirma vaikeli? Ir dar jei as iki tos birzelio 2 d. eiciau dirbti nuo sausio 1 dienos, tai gautusi 6 men naujo DU, tai is ko man skaiciuotu likusius 6 men? is to DU kaip pirmam vaikeliui, ar is dabar gaunamos VPA ismokos?
Gal ir suveliau ka cia, bet tikiuosi suprasit ka noriu paklausti, aciu 4u.gif

Skaiciuos is to DU kaip ir pirmam,vienu ir kitu atveju,kad is naujo DU skaiciuotu,reikia pradirbti vel 13 men.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 29 lapkričio 2012 - 14:34