QUOTE(Biškis @ 2012 11 26, 17:24)
Sveiki,
kazkada domejausi kai buvo aktualu, dabar vel prireike info . Siuo metu nedirbu, dekretas butu apie geguzes 13.
'' ar butinas darbdavys, kad isleistu i dekreta? Nes lyg kai keitesi istatymas, tai gydytojas isleidineja i dekreta.
''' per paskutinius 24 menesius susidarytu 12 men stazo, i kuri ieitu DB ( gauta pasalpa) . Bet iki isejimo i dekreta visi 11 men tusti, be jokiu pajamu.
Yra sansu kazka gauti ?
Isleidineja gydytoja,bet,kad gauti pasalpa reikia kad darbdavis issiustu sodraj tam tikra forma,todel be darbdavio niekaip.
Iekokit darbdavio,tada iseisit i dekreta ir gaudinesit minimalias pasalpas.
Papildyta:
QUOTE(asise @ 2012 11 26, 17:26)
Klausimas (tikiuosi čia pataikia):
1. Jau išsiaiškinau lyg ir, kad jei išeičiau į nėštumo gimdymo atostogas su antru leliuku ir tuo mat metu būtų pirmojo vaiko antrieji metai (gaunant 40 proc.), tai vistiek gaučiau iš sodros 100 proc. atlyginimo, o ne 140 proc (kadangi dubliuotusi). Aš teisi?
2. Jei vistiek norim su vyru planuoti leliuka kol mažajam nesuėjo 2 metukai, tai ar įmanoma, man išėjus į nėštumo gimdymo atostogas gauti 100 proc atlyginimo iš sodros, o vyras vietoj manes išeitų į vaiko auginimo atostogas ir gautu tuos 40 proc...?? na iš esmės ar galiu, pvz kad ir dabar (vaikui dar nėra metuku, atostogos pasirinktos 2 metams) aš eiti į darba, o vyras išeiti vaiko auginti? Kaip su pajamom?
1.Gautumete 60% dekreto,nes uz pirma vaika gaudinetumete 40%,o abi pasalpos negali virsiti 100%.
2.Taip.O ka su pajamom,jus dirbsit gaudinesit alga,vyrs dirbs gaudines alga ir olius 40% is sodros pasalpa.