Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Valentukė @ 2012 11 26, 16:41)
o man dabar klausimas iškilo ar dekretas būtinai skaičiuojamas nuo 30 savaitės , ar galima gauti išmoką už 126 darbo dienas jei dirbi iki pat gimdymo

Jeigu speji iseiti i dekreta,tai gausi uz visas 126 dienas,jeigu pagimdai dar neisejusi i dekreta,tai gausi tik uz 70 dienu po gimdimo.Galit nors ir ta diena kai terminas sueis eit i dekreta,svarbiausia spet i ji iseit,kol nepagimdei.
Atsakyti
Sveiki,
kazkada domejausi kai buvo aktualu, dabar vel prireike info . Siuo metu nedirbu, dekretas butu apie geguzes 13.

'' ar butinas darbdavys, kad isleistu i dekreta? Nes lyg kai keitesi istatymas, tai gydytojas isleidineja i dekreta. g.gif

''' per paskutinius 24 menesius susidarytu 12 men stazo, i kuri ieitu DB ( gauta pasalpa) . Bet iki isejimo i dekreta visi 11 men tusti, be jokiu pajamu.

Yra sansu kazka gauti ? unsure.gif
Atsakyti
Klausimas (tikiuosi čia pataikia):
1. Jau išsiaiškinau lyg ir, kad jei išeičiau į nėštumo gimdymo atostogas su antru leliuku ir tuo mat metu būtų pirmojo vaiko antrieji metai (gaunant 40 proc.), tai vistiek gaučiau iš sodros 100 proc. atlyginimo, o ne 140 proc (kadangi dubliuotusi). Aš teisi?
2. Jei vistiek norim su vyru planuoti leliuka kol mažajam nesuėjo 2 metukai, tai ar įmanoma, man išėjus į nėštumo gimdymo atostogas gauti 100 proc atlyginimo iš sodros, o vyras vietoj manes išeitų į vaiko auginimo atostogas ir gautu tuos 40 proc...?? na iš esmės ar galiu, pvz kad ir dabar (vaikui dar nėra metuku, atostogos pasirinktos 2 metams) aš eiti į darba, o vyras išeiti vaiko auginti? Kaip su pajamom?
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2012 11 26, 17:24)
Sveiki,
kazkada domejausi kai buvo aktualu, dabar vel prireike info . Siuo metu nedirbu, dekretas butu apie geguzes 13.

'' ar butinas darbdavys, kad isleistu i dekreta? Nes lyg kai keitesi istatymas, tai gydytojas isleidineja i dekreta.  g.gif

''' per paskutinius 24 menesius susidarytu 12 men stazo, i kuri ieitu DB ( gauta pasalpa) . Bet iki isejimo i dekreta visi 11 men tusti, be jokiu pajamu.

Yra sansu kazka gauti ? unsure.gif

Isleidineja gydytoja,bet,kad gauti pasalpa reikia kad darbdavis issiustu sodraj tam tikra forma,todel be darbdavio niekaip.
Iekokit darbdavio,tada iseisit i dekreta ir gaudinesit minimalias pasalpas.
Papildyta:
QUOTE(asise @ 2012 11 26, 17:26)
Klausimas (tikiuosi čia pataikia):
1. Jau išsiaiškinau lyg ir, kad jei išeičiau į nėštumo gimdymo atostogas su antru leliuku ir tuo mat metu būtų pirmojo vaiko antrieji metai (gaunant 40 proc.), tai vistiek gaučiau iš sodros 100 proc. atlyginimo, o ne 140 proc (kadangi dubliuotusi). Aš teisi?
2. Jei vistiek norim su vyru planuoti leliuka kol mažajam nesuėjo 2 metukai, tai ar įmanoma, man išėjus į nėštumo gimdymo atostogas gauti 100 proc atlyginimo iš sodros, o vyras vietoj manes išeitų į vaiko auginimo atostogas ir gautu tuos 40 proc...?? na iš esmės ar galiu, pvz kad ir dabar (vaikui dar nėra metuku, atostogos pasirinktos 2 metams) aš eiti į darba, o vyras išeiti vaiko auginti? Kaip su pajamom?

1.Gautumete 60% dekreto,nes uz pirma vaika gaudinetumete 40%,o abi pasalpos negali virsiti 100%.
2.Taip.O ka su pajamom,jus dirbsit gaudinesit alga,vyrs dirbs gaudines alga ir olius 40% is sodros pasalpa.
Atsakyti
Sveikutes smile.gif turiu klausimeli, planuojame su vyru leliuka, dirbu viename darbe 24men. nepertraukiamai, iki 2012 05 men. dirbau ir antrame darbe apie 12 men. zodziu galvoju vel isidarbinti i antra darba, kada man tai daryti patogiausia ar turiu isdirbti 12 men iki dekreto ir antrame darbe?
Atsakyti
QUOTE(akušeryte @ 2012 11 27, 12:53)
Sveikutes  smile.gif turiu klausimeli, planuojame su vyru leliuka, dirbu viename darbe 24men. nepertraukiamai, iki 2012 05 men. dirbau ir antrame darbe apie 12 men. zodziu galvoju vel isidarbinti i antra darba, kada man tai daryti patogiausia ar turiu isdirbti 12 men iki dekreto ir antrame darbe?

Ne,svarbiausia apskritai tureti 12 men stazo,o kiek antrame darbe pradirbsit,cia jau nesvarbu,tiesiog ismoka bus skaiciuojama is abieju darbu algos vidurkio.
Atsakyti
Sveiki, prašau pagalbos apsispręsti.

Esu VPA antrus metus iki gruodžio 2d. (išėjau pagal sena tvarką 90/75).
Planuojam antrą leliuką (ar išėjo pastoti sužinosiu gruodžio 12d.), su juo gaunasi išeiti į NGA 2013-06, o VPA 2013-10.

Klausimas: ar imti su pirmu vaiku trečius VPA metus ir iš jų išeiti į antro vaiko NGA ir gauti tokias pačias išmokas kaip ir pirmam vaikui, ar išeiti į darbą ir pasirinkti palankesnį išmokų skaičiavimo būdą?

Pasiskaičiavau, kad antram vaikui išmokos bus skaičiuojamos iš tokių mėn ir tie periodai įtelpa į pirmo vaiko VPA:
NGA 2012.05.01 2013.04.31
VPA 2012.09.01 2013.08.31

Dar klausimas: prieš kiek laiko turiu paduoti sodrai prašymą tretiems VPA metams (vaikui 2 metai bus - 2012-12-02)? Ir prašymas turi būti patvirtintas darbdavio?
Atsakyti
QUOTE(zorzet @ 2012 11 27, 14:06)
Sveiki, prašau pagalbos apsispręsti.

Esu VPA antrus metus iki gruodžio 2d. (išėjau pagal sena tvarką 90/75).
Planuojam antrą leliuką (ar išėjo pastoti sužinosiu gruodžio 12d.), su juo gaunasi išeiti į NGA 2013-06, o VPA 2013-10.

Klausimas: ar imti su pirmu vaiku trečius VPA metus ir iš jų išeiti į antro vaiko NGA ir gauti tokias pačias išmokas kaip ir pirmam vaikui, ar išeiti į darbą ir pasirinkti palankesnį išmokų skaičiavimo būdą?

Pasiskaičiavau, kad antram vaikui išmokos bus skaičiuojamos iš tokių mėn ir tie periodai įtelpa į pirmo vaiko VPA:
NGA 2012.05.01 2013.04.31
VPA 2012.09.01 2013.08.31

Dar klausimas: prieš kiek laiko turiu paduoti sodrai prašymą tretiems VPA metams (vaikui 2 metai bus - 2012-12-02)? Ir prašymas turi būti patvirtintas darbdavio?

Kad nelikti be pajamu,nes uz 3-cius metus sodra nemoka,galit iseiti i darba,jeigu pakliuna bent viena diena is buvusiu atostogu i antro vaiko atostogu apskaiciavima,tai skaiciuos vistiek is to DU kaip ir pirmam,tik aisku procentai jau kiti.
O i sodra jums nereikia,jeigu prasitesit,jums tik darbe reikia prasyma parasyti,kad pratestu VPA iki 3-ju metu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 27, 14:24)
Kad nelikti be pajamu,nes uz 3-cius metus sodra nemoka,galit iseiti i darba,jeigu pakliuna bent viena diena is buvusiu atostogu i antro vaiko atostogu apskaiciavima,tai skaiciuos vistiek is to DU kaip ir pirmam,tik aisku procentai jau kiti.
O i sodra jums nereikia,jeigu prasitesit,jums tik darbe reikia prasyma parasyti,kad pratestu VPA iki 3-ju metu.

Ačiū už operatyvumą!!! thumbup.gif
CHM, o jei nepastojau?... rizika, jei išeinu į darbą ir pradirbu daugiau nei 6 mėn, tai nematyti man gerų išmokų. verysad.gif
Gal pasakysit kaip skaičiuojama nuo VPA išmokos? Nuo tos sumos, kuri į rankas+21%/70 ar 40/ -21%?
O nesvarbu, kad antro vaiko NGA pakliūva i pirmo VPA atostogas?
Atsakyti
QUOTE(zorzet @ 2012 11 27, 14:32)
Ačiū už operatyvumą!!! thumbup.gif
CHM, o jei nepastojau?... rizika, jei išeinu į darbą ir pradirbu daugiau nei 6 mėn, tai nematyti man gerų išmokų.  verysad.gif
Gal pasakysit kaip skaičiuojama nuo VPA išmokos? Nuo tos sumos, kuri į rankas+21%/70 ar 40/ -21%?
O nesvarbu, kad antro vaiko NGA pakliūva i pirmo VPA atostogas?

Svarbiausia,kad nors viena diena papultu is ankstesniu atostogu,galit ir 10 men dirbti,jeigu papuls diena is tu pirmu atostogu i antru atostogu apskaiciavima,tai skaiciuos is to DU kaip ir pirmam,tik procentai jau bus ne kaip uz pirma vaika gaudavot,o kiti arba metus 100%,arba dviejus 70%/40%.
Kaip tik gerai.
Atsakyti
O jeigu pasiimti trečius VPA metus, tai iš jų išeiti galima bet kada ir grįžti į darbą? Tarkim po trijų mėnesių?
Atsakyti
Sveikutės norėjau pasiteirauti, nes gavosi tokia situacija, kad gryzau i darbą kai vaikui suėjo 2,8 m 2012 m lapkritį. Darbe prasėdejau savaitę ir darbdavys pasakė, kad man darbo nėra ir arba duoda laiko ieškotis darbo arba galiu išeiti su visomis išeitinėmis, tačiau niekaip kitaip jis manęs negalėjo atleisti, tik šalių susitarimu. Kai pasirašėm visus dokumentus, po savaitės sužinojau kad laukiuos. Dabar žadu registruotis darbo biržoje ir išeiti nėštumo ir gimdymo atostogų, kurios turėtų prasidėti gegužės mėn, tai jei gerai suprantu, tai aš galėsiu prašymą rašyti kad skaičiuotų išmoką pagal ankstesnį vidurkį (tai yra pagal pirmo vaiko DU)?
Papildyta:
QUOTE(zorzet @ 2012 11 27, 15:26)
O jeigu pasiimti trečius VPA metus, tai iš jų išeiti galima bet kada ir grįžti į darbą? Tarkim po trijų mėnesių?

Sugryžti galite bet kada įspėję darbdavį prieš dvi savaites, tai yra parašę prašymą kad norite po dviejų savaičių gryžti.
Atsakyti