Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Laba diena,
dirbu mokytoja ir metus buvau vaiko priežiūros atostogose. Ar tie nepilni du mėnesiai kasmetinių mokytojų atostogų man priklauso? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(casscada @ 2012 11 21, 11:10)
Sveikos,

Turiu klausimeli, gal padesit  smile.gif  nezinau ar i sita tema rasau, bet ar apsimoka pastojus pasikelti atlyginima ir susimoketi mokescius, kad po to gautum didesnes ismokas is sodros? Gal jus galetumet pasakyti, kiek tarkim pasikelus atlyginima nuo 950 ( ant popieriaus) iki 2000 lt ( ant popieriaus) reiketu susimoketi mokesciu kas menesi ?
Aciu labai uz atsakyma, tikiuosi galesit kas nors padeti smile.gif)

internete yra atlyginimu skaiciuokle, o jai planuojat pastoti, tai gal is anksto pasikelkit atlyginima, nes tas pora menesiu nieko per daug neduos. tik problemu gali buti.
Atsakyti
Labas rytas smile.gif ar darbo birzos ismokos skaiciuojasi i pajamas nuo kuriu bus apskaiciuojamos gimdymo ir vaiko prieziuros ismokos?
aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(makaliuze @ 2012 11 23, 10:24)
Labas rytas smile.gif ar darbo birzos ismokos skaiciuojasi i pajamas nuo kuriu bus apskaiciuojamos gimdymo ir vaiko prieziuros ismokos?
aciu smile.gif

Taip.
Atsakyti
Labukas, turiu klausimą, gal kas padės, nes niekaip nerandu informacijos tikslios mano klausimu.
Aš esu išdirbusi daugiau kaip metus laiko, bet prieš tai buvo maža alga ir motinystės neplanavome dėl to, kad mažos išmokos būtų. Dabar darbas pasikeitė, jis daug geriau mokamas ir žinau, jog šiame darbe dirbsiu tik metus, kol grįš iš motinystės atostogų kita darbuotoja. Kaip man pasiskaičiuoti, kada turėčiau pastoti, kada vėliausiai galiu, kad gaučiau normalias išmokas pagal dabartinės algos skaičiavimus?
Jeigu tarkim pastosiu tik tada, kai jau bus mano sutartis į pabaigą ir paskui teks stovėti darbo biržoje, jau man sumuosis mano alga + darbo biržos pinigėliai?
Niekaip nesuprantu, kokiu principu skaičiuojamos tos išmokos atgaline data... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurore_ @ 2012 11 23, 23:39)
Labukas, turiu klausimą, gal kas padės, nes niekaip nerandu informacijos tikslios mano klausimu.
Aš esu išdirbusi daugiau kaip metus laiko, bet prieš tai buvo maža alga ir motinystės neplanavome dėl to, kad mažos išmokos būtų. Dabar darbas pasikeitė, jis daug geriau mokamas ir žinau, jog šiame darbe dirbsiu tik metus, kol grįš iš motinystės atostogų kita darbuotoja. Kaip man pasiskaičiuoti, kada turėčiau pastoti, kada vėliausiai galiu, kad gaučiau normalias išmokas pagal dabartinės algos skaičiavimus?
Jeigu tarkim pastosiu tik tada, kai jau bus mano sutartis į pabaigą ir paskui teks stovėti darbo biržoje, jau man sumuosis mano alga + darbo biržos pinigėliai?
Niekaip nesuprantu, kokiu principu skaičiuojamos tos išmokos atgaline data... g.gif

Išmoka skaičiuojama iš metų laiko, tai pasiskaičiuokit - į NGA išeinama 30 sav., pvz. 2013 05 mėn., tai NGA skaičiuos iš 2012 04 - 2013 03, toliau, kai baigias NGA po 126 d. prasideda VPA; tai jei NGA prasideda 05 mėn., tai grubiai skaičiuojant VPA galėtų prasidėti 09 mėn., tuomet visą metų/dvejų laikotarpiui pašalpą skaičiuos 2012 08 - 2012 07.
Aišku jums geriausia būtų be DB apseit, o kad tiesiai į dekretą išeit iš darbo.
Atsakyti
Sveiki, norėjau paklausti, ar išeidama NGA mėnesiu ar daugiau vėliau nei nustatyta gydytojos (t.y. dirbti beveik iki gimdymo) galėsiu gauti tuos pačius pinigėlius už NGA t.y. už visas 126 d, ar gausiu tik už likusias dienas iki gimdymo bei tą po gimdymo laikotarpį ??
Sodra rašo taip, bet ar tikrai suprantu teisingai, kad dirbti iki kol gali nėra tikslo.
(Moterims, kurios iki gimdymo datos (suėjus 30 ir daugiau nėštumo savaičių) nepasinaudojo teise į nėštumo ir gimdymo atostogas, motinystės pašalpa mokama už 56 kalendorines dienas po gimdymo. Komplikuoto gimdymo atveju ar kai gimė daugiau negu vienas vaikas, motinystės pašalpa mokama už 70 kalendorinių dienų po gimdymo)

Taip pat įdomu, ar galiu eiti metams VPA ir gauti 100 proc, bet po metų pratęsti neapmokamas VPA iki sueis 2 ar trys metai? 4u.gif

Ir dar vienas klausimėlis, nesupratau dėl maksimalios VPA metu mokamos pašalpos. "(1488 Lt x 3,2 = 4761,60 Lt)" Čia iš Sodros tinklapio, kas tas 1488? Jei pajamos į rankas yra apie 4 tūkst, tai pašalpa bus mažesnė (nes minėjote, kad nuo šios sumos minus 21proc)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GRAIKIJA: 24 lapkričio 2012 - 22:30
QUOTE(GRAIKIJA @ 2012 11 24, 22:15)
1. Sveiki, norėjau paklausti, ar išeidama NGA mėnesiu ar daugiau vėliau nei nustatyta gydytojos (t.y. dirbti beveik iki gimdymo) galėsiu gauti tuos pačius pinigėlius už NGA t.y. už visas 126 d, ar gausiu tik už likusias dienas iki gimdymo bei tą po gimdymo laikotarpį ??
Sodra rašo taip, bet ar tikrai suprantu teisingai, kad dirbti iki kol gali nėra tikslo.
(Moterims, kurios iki gimdymo datos (suėjus 30 ir daugiau nėštumo savaičių) nepasinaudojo teise į nėštumo ir gimdymo atostogas, motinystės pašalpa mokama už 56 kalendorines dienas po gimdymo. Komplikuoto gimdymo atveju ar kai gimė daugiau negu vienas vaikas, motinystės pašalpa mokama už 70 kalendorinių dienų po gimdymo)

2. Taip pat įdomu, ar galiu eiti metams VPA ir gauti 100 proc, bet po metų pratęsti neapmokamas VPA iki sueis 2 ar trys metai?  4u.gif

3. Ir dar vienas klausimėlis, nesupratau dėl maksimalios VPA metu mokamos pašalpos. "(1488 Lt x 3,2 = 4761,60 Lt)" Čia iš Sodros tinklapio, kas tas 1488? Jei pajamos į rankas yra apie 4 tūkst, tai pašalpa bus mažesnė (nes minėjote, kad nuo šios sumos minus 21proc)

1. Gausit už visas 126 d., svarbu nepagimdyt darbe smile.gif, tada jau gautumėt tik už 70 d.
2. Galit.
3. Skaičiukų tiksliai neatsimenu, gal kas tiksliau pasakys, bet šitoj ar praeitoj temoj tikrai buvo skaičiavimai kiek galima max gauti pirmais ir antrais metais. O tuos 70% ir 40% jums skaičiuos ne nuo jūsų gaunamų pajamų (kurios kaip suprantu didesnės nei lubos), o nuo nustatytų "lubų".
Atsakyti
Ačiū labai už atsakymą. pabandysiu temoje dar dėl tų paskaičiavimų paieškoti. smile.gif
Vadinasi į pirmąjį klausimą Sodros tinklapyje netaip aprašymą supratau.. Gerai tada, nes visai nenoriu atostogauti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GRAIKIJA @ 2012 11 25, 18:57)
Ačiū labai už atsakymą. pabandysiu temoje dar dėl tų paskaičiavimų paieškoti. smile.gif
Vadinasi į pirmąjį klausimą Sodros tinklapyje netaip aprašymą supratau..  Gerai tada, nes visai nenoriu atostogauti. smile.gif

Is to pacio sodros puslapio
"Priskaičiuota mėnesio motinystės (tėvystės) pašalpa iki vaikui sukaks 1 metai negali būti didesnė kaip 100 procentų šių pajamų (4761,60 Lt, jeigu apdraustasis pasirenka gauti pašalpą iki vaikui sukaks 1 metai). Jeigu apdraustasis pasirenka pašalpą gauti kol vaikui sueis 2 metai – iki vaikui sukaks 1 metai, priskaičiuota pašalpa negali būti didesnė kaip 70 procentų (3333,12 Lt), o iki vaikui sukaks 2 metai – kaip 40 procentų (1904,64 Lt)."
Dar minus mokesciai.

Atsakyti
Labas rytas.
Yra tokia situacija. 2007 gime pirmas vaikas, 2010-antras. uz antra gaudavau tiek kiek ir uz pirma. Siu metu rugseji isejau is darbo ir uzsiregistravau darbo birzoj. (visa ta laika i darba nebuvau isejus, buvau vaiko prieziuros atostoguose). Dabar vel laukiuosi, gimdimo data 2013 liepa. Ka man patartumet daryt? Ar man vistiek nieko nepades gaut nors kokius pinigelius uz vaika. Busiu labai dekinga, jei kasnors man atsakys. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(IwonaBogd @ 2012 11 26, 09:36)
Labas rytas.
Yra tokia situacija. 2007 gime pirmas vaikas, 2010-antras. uz antra gaudavau  tiek kiek ir uz pirma. Siu metu rugseji isejau is darbo ir uzsiregistravau darbo birzoj. (visa ta laika i darba nebuvau isejus, buvau vaiko prieziuros atostoguose). Dabar vel laukiuosi, gimdimo data 2013 liepa. Ka man patartumet daryt? Ar man vistiek nieko nepades gaut nors kokius pinigelius uz vaika. Busiu labai dekinga, jei kasnors man atsakys. Aciu.

Isidarbinr jums reikia pries dekreta.
Atsakyti