Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 16, 17:25)
Jeigu uzmokejot pakankamai mokesciu,tai taip.
"*Asmenys, dirbantys pagal autorines, sporto ar atlikėjo veiklos sutartis laikomi apdraustaisiais nuo socialinio draudimo pradžios datos iki draudiminio įvykio dienos, jei per šį laikotarpį buvo sumokėtos socialinio draudimo įmokos nuo pajamų sumos, ne mažesnės kaip šio laikotarpio minimalių mėnesinių algų (toliau – MMA) suma (šie asmenys apdraustaisiais laikomi ne ilgesnį kaip 24 mėnesių laikotarpį nuo socialinio draudimo pradžios datos). Gaunantys pajamas pagal individualios veiklos pažymą asmenys ir ūkininkai laikomi apdraustaisiais, jeigu jie yra sumokėję socialinio draudimo įmokas už paskutinį Valstybinio socialinio draudimo įstatyme nustatytą laikotarpį."
http://www.sodra.lt/index.php?cid=329
Papildyta:

Kiek zinau,tai moketu.Nes antram darbe rasytumete prasyma del VPA,jeigu pirmais metais isidarbintumete.
Papildyta:

Taip,tiesa.
I lygoniu kasas.
Cia jau pagal pajamas,jeigu zmogui nevirsija 350 lt,tai seima gali gaudineti soc.pasalpa.

Tai man reiketu kazkur kreiptis?Ar jai isstociau is birzos,tai niekur nereiketu atsizymet?
O del tu pinigiuku,tai skaiciuojama pagal seimos pajamas?man aiskino kazkaip,kad nesvarbu,jai vyras dirba,visvien mokama mamai,na bet cia turbut "PASAKA" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Šalta kava... @ 2012 11 16, 17:30)
Tai man reiketu kazkur kreiptis?Ar jai isstociau is birzos,tai niekur nereiketu atsizymet?
O del tu pinigiuku,tai skaiciuojama pagal seimos pajamas?man aiskino kazkaip,kad nesvarbu,jai vyras dirba,visvien mokama mamai,na bet cia turbut "PASAKA" blush2.gif

Jums reikia kreiptis su vaiko gimimo liudijimu ir savo asmens dokumentu i lygoniu kasa.Taip,del soc.pasalpos ziuri seimos pajamas.Mamai nemokama,vaikui mokama soc.pasalpa,jeigu tevai nevede,mama neprisiteisiusi alimentu ir nerodo tevo pajamas ir sako,kad su juo negyvena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 16 lapkričio 2012 - 16:47
Labas vakaras 4u.gif Ne visai toje temoje klausiu, bet gal kas gali pakomentuoti ax.gif lapkricio 18 vaikui sukanka 2 metai ir man baigiasi vaiko prieziuros atostogos (is viso atostogose esu 4 metus, nes turejau 2 vaikus viena po kito ir nebuvau grizus i darba)... del tam tikru priezasciu negaliu dar griziti i darba ir parasiau prasyma suteikti man kasmetiniu atostogu, kuriu turejau 18 d.d. kaip turetu buti skaiciuojami atostoginiai? nes uz 18 d.d. pervede 500 lt., unsure.gif nors iki isejimo mano alga buvo apie 3000 lt. Ar jie gali taip paimti ir vos ne nuo minimumo man paskaiciuot atosotoginius, nes ilgai nedirbau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liavamba: 17 lapkričio 2012 - 21:18
Gal kas galit paaiskinti kiek % nuskaiciuoja sodra is vaiko auginimo atostogu pinigu. Jei pasirinkus 70/40, pirmaisiais metais raso kad max pasalpa negali buti didesne nei 1488 Lt x 3,2 x 70 % = 3333,12 Lt. O kiek "i rankas" is tu 3333,12 gaunasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo me_jurgiux: 18 lapkričio 2012 - 09:27
QUOTE(me_jurgiux @ 2012 11 18, 10:27)
Gal kas galit paaiskinti kiek % nuskaiciuoja sodra is vaiko auginimo atostogu pinigu. Jei  pasirinkus 70/40, pirmaisiais metais raso kad max pasalpa negali buti didesne nei 1488 Lt x 3,2 x 70 % = 3333,12 Lt. O kiek "i rankas" is tu 3333,12 gaunasi?

21% atskaiciuoja.
Atsakyti
QUOTE(liavamba @ 2012 11 17, 21:10)
Labas vakaras  4u.gif  Ne visai toje temoje klausiu, bet gal kas gali pakomentuoti  ax.gif  lapkricio 18 vaikui sukanka 2 metai ir man baigiasi vaiko prieziuros atostogos (is viso atostogose esu 4 metus, nes turejau 2 vaikus viena po kito ir nebuvau grizus i darba)... del tam tikru priezasciu negaliu dar griziti i darba ir parasiau prasyma suteikti man kasmetiniu atostogu, kuriu turejau 18 d.d. kaip turetu buti skaiciuojami atostoginiai? nes uz 18 d.d. pervede 500 lt.,  unsure.gif nors iki isejimo mano alga buvo apie 3000 lt. Ar jie gali taip paimti ir vos ne nuo minimumo man paskaiciuot atosotoginius, nes ilgai nedirbau  g.gif

Mano panaši situacija, tik aš praktiškai iš karto po grįžimo į biuletenį ėjau, tai pašalpą man skaičiavo iš pašalpos. Aš dar p. senąją tvarką gaudavau 85%, tai nuo tos sumos biuletenį ir paskaičiavo. O šiaip už atostogas tai moka darbovietė, tai man kažkodėl atrodo, kad turėtų skaičiuoti iš mėnesių prieš pirmąjį dekretą g.gif . O jūs nenorit pasiskambinti ir pasiklausti į sodrą ar darbo inspekciją, gal kas patikslins kur čia labiau tinka?
Atsakyti
Laba 4u.gif
turiu ir as klausimeli, ar vyras gali iseiti tevystes atostogu (tu 30 dienu ) nors jam ir nepriklauso pasalpa, nes nera stazo?
Atsakyti
QUOTE(jurgiuksx @ 2012 11 19, 19:51)
Laba  4u.gif
turiu ir as klausimeli, ar vyras gali iseiti tevystes atostogu (tu 30 dienu ) nors jam ir nepriklauso pasalpa, nes nera stazo?

Gali.Tik jau sodroj nieko nereikia pildyt.
Atsakyti
gal patarsit kur ir kokia forma reikia uzpildyti internetu pasibaigus motinystes atostogoms ir prasidejus vaiko prieziuros atostogoms?
Atsakyti
Sveikos, turiu klausimėlį. Jei mano dekretinės atostogos baigiasi 2013.03.10 už kurį laikotarpį man bus skaičiuojami vaiko auginimo pinigai?
Atsakyti
QUOTE(Axe @ 2012 11 20, 13:33)
gal patarsit kur ir kokia forma reikia uzpildyti internetu pasibaigus motinystes atostogoms ir prasidejus vaiko prieziuros atostogoms?

Ta pacia,kokia pildet iseinant i NGA,jeigu tai daret internetu.
Papildyta:
QUOTE(dominum @ 2012 11 20, 15:19)
Sveikos, turiu klausimėlį. Jei mano dekretinės atostogos baigiasi 2013.03.10 už kurį laikotarpį man bus skaičiuojami vaiko auginimo pinigai?

2012.02.01-2013.01.31
Atsakyti
Sveikos,

Turiu klausimeli, gal padesit smile.gif nezinau ar i sita tema rasau, bet ar apsimoka pastojus pasikelti atlyginima ir susimoketi mokescius, kad po to gautum didesnes ismokas is sodros? Gal jus galetumet pasakyti, kiek tarkim pasikelus atlyginima nuo 950 ( ant popieriaus) iki 2000 lt ( ant popieriaus) reiketu susimoketi mokesciu kas menesi ?
Aciu labai uz atsakyma, tikiuosi galesit kas nors padeti smile.gif)
Atsakyti