Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 20, 20:30)
O kaip jis iseis,jeigu bus nedirbantis  smile.gif

o iki to laiko jis kaip nors gali iseiti? nes lapuka jau siandien gavo.
Atsakyti
QUOTE(peliukeee @ 2012 09 20, 21:35)

Nezinau ar gali,kai jau lapukas iteiktas.
Atsakyti
QUOTE(peliukeee @ 2012 09 20, 21:35)

Manau, kad gali iseiti i VPA, nes atleisti jo irgi negali:

132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus

1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus.

2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).

Atsakyti
Sveikos,
nuo 2008m dirbai vienoje imoneje, 2m buvau VPA ir grizus po VPA abipusiu susitarimu darbo sutartis buvo nutraukta. Nuo vidurio liepos nebedirbau,bet dabar pradejau dirbti. Kol kas bandomasis laikotarpis. Kaip suprantu is darbo pateikus pazyma atleisti negali. O kaip su dekretinemis ir VPA? Ar visos ismokos man priklausytu?
Atsakyti
QUOTE(sherry @ 2012 09 22, 15:48)
Sveikos,
nuo 2008m dirbai vienoje imoneje, 2m buvau VPA ir grizus po VPA abipusiu susitarimu darbo sutartis buvo nutraukta. Nuo vidurio liepos nebedirbau,bet dabar pradejau dirbti. Kol kas bandomasis laikotarpis. Kaip suprantu is darbo pateikus  pazyma atleisti negali. O kaip su dekretinemis ir VPA? Ar visos ismokos man priklausytu?

Gaudinesit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 22 rugsėjo 2012 - 14:51
QUOTE(peliukeee @ 2012 09 20, 20:27)
Turiu klausima

yra tokai situacija
vyra atleidzia is darbo nuo spalio 5 dienos, as esu vaiko prieziuros atsotogose iki 2metu jam, metai sueis tik lapkricio 18. ar kai vyra atleis is darbo jis gali iseiti vaiko prieziuros atsotogu? o as gryzti y darba?

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 20, 20:42)
Nezinau ar gali,kai jau lapukas iteiktas.

Tada belieka ieškot gero pažįstamo pagalbos, kad įdarbintų mėnesiukui, o paskui vyrą išleistų į VPA.

QUOTE(rausvakase @ 2012 09 21, 00:00)
Manau, kad gali iseiti i VPA, nes atleisti jo irgi negali:

132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus

1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus.

2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).

Tai kad LT stebuklų šalis. Jeigu ir nėra darbuotojo kaltės, tai manau greit atsirastų.
Atsakyti
Sveikos

Domina toks dalykas- išėjimas į dekretą nusimato kovo 29 d., ką laimėčiau jeigu eičiau į dekretą vėliau, tarkim balandžio 29 d.? Kaip tada skaičiuotųsi NGA? Ir už kurį laikotarpį skaičiuotųsi VPA? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eripa @ 2012 09 24, 08:46)
Sveikos

Domina toks dalykas- išėjimas į dekretą nusimato kovo 29 d., ką laimėčiau jeigu eičiau į dekretą vėliau, tarkim balandžio 29 d.? Kaip tada skaičiuotųsi NGA? Ir už kurį laikotarpį skaičiuotųsi VPA?  4u.gif

Laimetumete tik tuo atveju,jeigu alga padidejo ir norit,kad kuo daugiau menesiu eitu i dekreto apskaiciavima su padidejusia alga,jeigu alga tokia paty,tai nieko ir nelaimesit.
Atsakyti
QUOTE(Eripa @ 2012 09 24, 08:46)
Sveikos

Domina toks dalykas- išėjimas į dekretą nusimato kovo 29 d., ką laimėčiau jeigu eičiau į dekretą vėliau, tarkim balandžio 29 d.? Kaip tada skaičiuotųsi NGA? Ir už kurį laikotarpį skaičiuotųsi VPA?  4u.gif

Jolanciukas jau parase del atlyginimo. Pridesiu tik dar, kad jei atlyginimas didelis, tai laimejimas butu toks, kad ta viena darbo men. gautumet apie 27proc. didesnes pajamas nei budama ta viena men VPA (kai moketu 70pr.). Bet reikia ivertint sveikata, sansus susirgt ir negaut uz biuleteni nieko, vazinejimo i darba ir kt. su darbu susijusias islaidas. Beto - rizika pagimdyt neisejus i dekreta - tada pralostumet...
O jei norit, kad jusu dekreto pasalpos skaiciavimas pasislinktu per viena men.i prieki, uztenka iseiti i dekreta kito men. pradzioj - kad ir balandzio 1d. Del VPA menesio pasislinkimo tektu ilgiau padirbet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 24 rugsėjo 2012 - 08:21
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 24, 08:07)
Laimetumete tik tuo atveju,jeigu alga padidejo ir norit,kad kuo daugiau menesiu eitu i dekreto apskaiciavima su padidejusia alga,jeigu alga tokia paty,tai nieko ir nelaimesit.

būtent dėl atlyginimo didesnio. Norisi kad kuo daugiau mėnesių įeitų.

QUOTE(Natele @ 2012 09 24, 08:18)
Jolanciukas jau parase del atlyginimo. Pridesiu tik dar, kad jei atlyginimas didelis, tai laimejimas butu toks, kad ta viena darbo men. gautumet apie 27proc. didesnes pajamas nei budama ta viena men VPA (kai moketu 70pr.). Bet reikia ivertint sveikata, sansus susirgt ir negaut uz biuleteni nieko, vazinejimo i darba ir kt. su darbu susijusias islaidas. Beto - rizika pagimdyt neisejus i dekreta - tada pralostumet...

Gimdymas neišėjus į dekretą panaikina galimybę gauti pinigėlius už NGA, tiesa?

Ir dar domina-- jeigu per 7 mėnesius mano pajamos buvo 100 lt į mėnesį, o kitus 5 mėnesius- 2000 Lt- ar skaičiuojant VPA pinigėlius išeis man į mėnesį bent po 200 Lt gaut? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Eripa @ 2012 09 24, 09:48)
būtent dėl atlyginimo didesnio. Norisi kad kuo daugiau mėnesių įeitų.
Gimdymas neišėjus į dekretą panaikina galimybę gauti pinigėlius už NGA, tiesa?

Ir dar domina-- jeigu per 7 mėnesius mano pajamos buvo 100 lt į mėnesį, o kitus 5 mėnesius- 2000 Lt- ar skaičiuojant VPA pinigėlius išeis man į mėnesį bent po 200 Lt gaut?  blush2.gif

Gautumete,bet uz 56 d.
Minimali pasalpa yra 496 lt -mokesciai,taip kad maziau jos negautumete.
Atsakyti
QUOTE(Eripa @ 2012 09 24, 09:48)

Ir dar domina-- jeigu per 7 mėnesius mano pajamos buvo 100 lt į mėnesį, o kitus 5 mėnesius- 2000 Lt- ar skaičiuojant VPA pinigėlius išeis man į mėnesį bent po 200 Lt gaut?  blush2.gif

kalbant apie Vpa, reiktu dekreto pajamas zinot, nes 3 men is dekreto ieina i VPa skaiciavimus. Parasykit, kuriuos men. jusu pajamos buvo didesnes - parasysim tiksliau. Jeigu cia pajamos i rankas ir butu tais men. tokios, kaip paraset, tai tas 70pr. VPA nuo tokiu pajamu gaunasi minimumas mazdaug i rankas 4u.gif . O jau antrais metais maziau, aisku - 40pr.
Atsakyti