Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Norėjau pasiteirauti, kaip bus skaičiuojamos pašalpos, t.y. iš kokių laikotarpių bus imama, jei pirmas vaikas gimęs 2012 sausio mėn., o antras turėtų gimti 2013 birželį arba liepą. Aš dabar išėjus 2 metams su pirmu vaiku VPA.
Atsakyti
QUOTE(vito @ 2012 11 09, 15:41)
Norėjau pasiteirauti, kaip bus skaičiuojamos pašalpos, t.y. iš kokių laikotarpių bus imama, jei pirmas vaikas gimęs 2012 sausio mėn., o antras turėtų gimti 2013 birželį arba liepą. Aš dabar išėjus 2 metams su pirmu vaiku VPA.

Bus skaiciuojama is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Atsakyti
Jei pirmuosius metus VPA butu vyras, as dirbciau, o antraisiais galeciau as tuos 40% persirasyti ant saves ir toliau dirbti?
Ir dar.Jei teciui bunant VPA jis isvyktu i pvz.uzsieni dirbti nedeklaruodamas isvykimo. Kaip tada? bigsmile.gif Nes musu seimoje i VPA eiti finansiskai naudingiau teciui+jo darbo sutartis terminuota, baigias rugpjuti, o ir alga perpus mazesne nei manoji.Taciau jei jam pvz.rudeni pavyks isvaziuoti padirbeti uzsienin, tai ka tada reiks daryti? g.gif As vidury mokslo metu niekaip negaleciau mesti darbo ir iseiti i VPA.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kiurtė @ 2012 11 09, 16:12)
Jei pirmuosius metus VPA butu vyras, as dirbciau, o antraisiais galeciau as tuos 40% persirasyti ant saves ir toliau dirbti?
Ir dar.Jei teciui bunant VPA jis isvyktu i pvz.uzsieni dirbti nedeklaruodamas isvykimo. Kaip tada? bigsmile.gif Nes musu seimoje i VPA eiti finansiskai naudingiau teciui+jo darbo sutartis terminuota, baigias rugpjuti, o ir alga perpus mazesne nei manoji.Taciau jei jam pvz.rudeni pavyks isvaziuoti padirbeti uzsienin, tai ka tada reiks daryti? g.gif As vidury mokslo metu niekaip negaleciau mesti darbo ir iseiti i VPA..  g.gif

Jeigu isvaziuotu dirbti legaliai,tai deklaruojant pajamas,tai isaisketu ir tektu grazinti sodraj pasalpa,kuria jis gaudinetu neteisetai.
O taip tai galima,vyras pirmus metus VPA,antrus metus jus perrasot sau 40% ir dirbat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 09 lapkričio 2012 - 15:19
Labai ačiū už tokį operatyvų atsakymą 4u.gif
Ir dar toks klausimėlis: jei antarisiais metais aš persirašau tuo 40 %, tai jie skaičiuojami iš vyro buvusios algos ar iš manosios?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kiurtė: 09 lapkričio 2012 - 15:52
QUOTE(Kiurtė @ 2012 11 09, 15:31)
Labai ačiū už tokį operatyvų atsakymą  4u.gif
Ir dar toks klausimėlis: jei antarisiais metais aš persirašau tuo 40 %, tai jie skaičiuojami iš vyro buvusios algos ar iš manosios?

Nuo Jusu algos skaiciuotu.
Atsakyti
Ačiū labai už atsakymą 4u.gif , nes buvau išsigandus, kad nėštumo ir gimdymo atostogų nebus, nes esu VPA.
Atsakyti
QUOTE(vito @ 2012 11 09, 18:07)
Ačiū labai už atsakymą  4u.gif , nes buvau išsigandus, kad nėštumo ir gimdymo atostogų nebus, nes esu VPA.

Bus,bet ne 100%,o 60%.
Atsakyti
Sveikos, gal yra galinčių apšviesti kaip yra su motinystės pašalpa. Situacija tokia mokėsi dieniniam skyriuj, mokslus baigė 2012 birželį, o pastojo 2012 rugsėjo mėnesį. Tuo pačiu, kol mokėsi dirbo (atlyginimas ant popieriaus 200 lt) ir tebedirba. Ar gaus kokią nors motinytės pšalpą ir, jei gaus tai kiek? Ačiū už atsakymus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dytea: 09 lapkričio 2012 - 18:06
QUOTE(dytea @ 2012 11 09, 19:02)
Sveikos, gal yra galinčių apšviesti kaip yra su motinystės pašalpa. Situacija tokia mokėsi dieniniam skyriuj, mokslus baigė 2012 birželį, o pastojo 2012 rugsėjo mėnesį. Tuo pačiu, kol mokėsi dirbo (atlyginimas ant popieriaus 200 lt) ir tebedirba. Ar gaus kokią nors motinytės pšalpą ir, jei gaus tai kiek? Ačiū už atsakymus.

Jai taikis staza,todel reikia tureti 12 men stazo per paskutinius 2 metus,kad gaudinetu pasalpas.
Atsakyti
Ačiū už atsakymą. Kaip suprantu ne 100 proc., nes jau 40 proc. gausiu už pirmą vaiką. Tai tuomet ir antro vaiko VPA bus 60 proc., o ne 70 proc., kol pirmam sueis 2 metai. Čia aš taip nusprendžiau iš jūsų atsakymo. Jei klystu, pataisykite. Gal galite išduot paslaptį, kur galėčiau paskaityt apie tokią situaciją...
Atsakyti
QUOTE(vito @ 2012 11 10, 14:22)
Ačiū už atsakymą. Kaip suprantu ne 100 proc., nes jau 40 proc. gausiu už pirmą vaiką. Tai tuomet ir antro vaiko VPA bus 60 proc., o ne 70 proc., kol pirmam sueis 2 metai. Čia aš taip nusprendžiau iš jūsų atsakymo. Jei klystu, pataisykite. Gal galite išduot paslaptį, kur galėčiau paskaityt apie tokią situaciją...

Taip.
"Kai moteriai, gaunančiai po 2011-07-01 skirtą motinystės (tėvystės) pašalpą, suteikiamos nėštumo ir gimdymo atostogos ir ji įgyja teisę gauti motinystės pašalpą nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpiu, jai mokamos abi šios pašalpos, tačiau bendra pašalpų suma negali būti didesnė kaip 100 proc. pašalpos gavėjo palankesnio kompensuojamojo uždarbio dydžio"
http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
Atsakyti