Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(vaidute2006 @ 2012 11 08, 13:21)
puse metu po 600 lt?

dabar stoviu aš darbo biržoje, yra nustatyta 3 mėnesius gauni 650lt kitus 3 mėnesius 615lt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Valentukė @ 2012 11 08, 19:59)
Rašiau iš savo neperseniausios patirties  4u.gif , kadangi pati gavau pirmus tris mėnesius buvusio atlyginimo išmokas, kadangi stažas buvo pakankamas , o po tų trijų mėnesiu gavau Jūsų minėtus 600 su trupučiu  4u.gif

Tai ant minimumo dirbot,tai ir gavot maximalia 650 lt,toks kaip ir atlyginimas smile.gif

Papildyta:
QUOTE(leone @ 2012 11 08, 19:45)
tikrai ne, nes yra spec formule kuri apskaiciuoja bedarbio pasalpa, per paskutinius 3 metus turi buti dirbta 18 men, ieina ir VPA, ir jeigu nebuvo maziau minimumo, dazniausiai buna 650lt bedarbio ismoka
Papildyta:
bet paaiskinkit man, kur logika, jei mama atsisako ismokos ir lieka VPA, o teciui mokama pasalpa ir jis dirba, tai pasalpa gali buti mokama tam, kuris iseina VPA, o du seimoje gi VPA negali but?

Tai tam ir pakeite istatyma,kad mama nesedetu VPA iki 2-ju metu,o galetu po metu eiti dirbti,bet neprarasti pasalpos.Antrais metais pasalpa mokama ne del to,kad esi VPA,o del to,kad skatint eiti dirbti,neprarandant pasalpos smile.gif todel mama ir toliau gali buti VPA,o tetis gali gaudineti pasalpa ir dirbti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 08, 20:32)
Tai tam ir pakeite istatyma,kad mama nesedetu VPA iki 2-ju metu,o galetu po metu eiti dirbti,bet neprarasti pasalpos.Antrais metais pasalpa mokama ne del to,kad esi VPA,o del to,kad skatint eiti dirbti,neprarandant pasalpos smile.gif todel mama ir toliau gali buti VPA,o tetis gali gaudineti pasalpa ir dirbti.

bet kokiu pagrindu teciui mokama pasalpa? g.gif gal as durnus klausimus uzdavineju, bet tiesiog norisi kad paciai butu aiskiau...
o jei tetis dabar pradetu gauti pasalpa, pagal kuri laika jam skaiciuotu tuos 40proc
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2012 11 08, 21:43)
bet kokiu pagrindu teciui mokama pasalpa? g.gif  gal as durnus klausimus uzdavineju, bet tiesiog norisi kad paciai butu aiskiau...
o jei tetis dabar pradetu gauti pasalpa, pagal kuri laika jam skaiciuotu tuos 40proc

Nes vienas is tevu gali ja gauti,tas pats kaip ir su VPA,vienas is tevu gali but VPA,tik kad antrais metais neprivalai but VPA,kad gaudineti pasalpa.Del VPA kiek busi,rasai prasyma darbe,o del pasalpos,rasai prasyma sodroj,jie nesusije tarpusavi,gali darbe rasyti prasyma,kad isleistu iki metu i VPA,o sodroj rasyti prasyma gaudineti 2 metus pasalpa.
Pagal jo paskutiniu 12 men darbo uzmokesti.Tetis tik kai vaikui sueis 2 metai gali gaudineti ta pasalpa ir tai,jeigu mama parasiusi sodroj prasyma gaudineti ja 2 metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 08 lapkričio 2012 - 20:51
sveikos,
esu VPA 2 metus pagal nauja tvarka,noriu pasalpa performint ant vyro,koki prasyma ir dokumentus tureciau pateikti sodrai?
Atsakyti
As irgi su klausimu esu senojo tvarkoj 90-70. Taciau turiu proga grizti i darba kai vaikui bus 1,6m. Kaip suprantu i VPA (likusius 6 men) gali eiti mano sutuoktinis ir Sodroj man aiskino (dar vasara), kad vyrui galiotu naujoji tvarka t.y. jis gautu 40proc. ir galetu dirbti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazojiR: 09 lapkričio 2012 - 07:31
QUOTE(anytė @ 2012 11 09, 00:16)
sveikos,
esu VPA 2 metus pagal nauja tvarka,noriu pasalpa performint ant vyro,koki prasyma ir dokumentus tureciau pateikti sodrai?

Reikia eiti abiems su vyru i Sodra ir rasyti prasymus.
Atsakyti
QUOTE(mazojiR @ 2012 11 09, 08:28)
As irgi su klausimu esu senojo tvarkoj 90-70. Taciau turiu proga grizti i darba kai vaikui bus 1,6m. Kaip suprantu i VPA  (likusius 6 men) gali eiti mano sutuoktinis ir Sodroj man aiskino (dar vasara), kad vyrui galiotu naujoji tvarka t.y. jis gautu 40proc. ir galetu dirbti?

Taip,vyrui galiotu nauja tvarka.
Atsakyti
Laba,norėjau paklausti - parašius vaiko auginimo atostogoms 2 metams,ar galiu po metų grįžti tik į antraeiles pareigas, o pagrindiniame darbe dar paatostogaut ax.gif .Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(beieškanti @ 2012 11 09, 10:18)
Laba,norėjau paklausti - parašius vaiko auginimo atostogoms 2 metams,ar galiu po metų grįžti tik į antraeiles pareigas, o pagrindiniame darbe dar paatostogaut  ax.gif .Ačiū  4u.gif

Taip.
Atsakyti
QUOTE(Dolita @ 2012 11 09, 08:08)
Reikia eiti abiems su vyru i Sodra ir rasyti prasymus.

kokie tai prašymai,kokius pildyt, kad žinočiau kaip sodroje paaiškinti. Gal galima juos internetu pateikti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anytė: 09 lapkričio 2012 - 11:13
QUOTE(anytė @ 2012 11 09, 11:13)
kokie tai prašymai,kokius pildyt, kad žinočiau kaip sodroje paaiškinti. Gal galima juos internetu pateikti?

Negalima internetu. Na paprasti prasymai. jus prasote kad jums nutrauktu pasalpos mokejima (rasiau ranka ant balto popieriaus lapo, darbuotoja teksta padiktavo), o vyras pildo kad jam moketu... (vyrui pati darbuotoja per kompiuteri uzpilde ir dave paskui kazka pasirasyt del NPD berods) ir viskas. Savo asmens dokumentus nusineskit ir saskaitos numeri vyro.
Atsakyti