Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

SVEIKI noriu cia zinanciu patarimo isejau vpa 2metam vaikui dabar 5men.kai vaikui sueis 1m jei dievulis duos norim broliuko ar sesutes.tai tarkim ar man reiktu geriau gryzti i darba pries pastojat tarkim keliem men?ar visvien gausiu ua pirmaji 40 proc antrus metus .o uz antra gausiiu ir NGa ir VPA jei ir su antru eisiu 2metam..ar nebutina gryzti i darba norint iseiti i antro vaiko NGA .cia aisku gali daug planuot.sako zmones planuoja dievulis juokiasi biggrin.gif.lauksiu atsakymo dekui
Atsakyti
Turiu ir aš klausimų:
1. Jei po NGA išeičiau kasmetinių atostogų, o po to grižčiau į darbą, tai jokie VPA pinigai man nebus mokami?
2. Jei išeičiau VPA 1 metams, o antraisiais grižčiau į darbą, tai antraisiais metais jokie VPA irgi nebus mokami?
3. Gal galite kas nors paaiškinti, ką reiškai šie ekspertų žodžiai:"„Swedbank“ Asmeninių finansų instituto atlikti skaičiavimai rodo, kad didžiausias pajamas gaus tie tėveliai, kurie vaiko priežiūros atostogų išeis dvejiems metams ir abu metus dirbs"?
Ačiū visoms, kurios man padės susigaudyti tuose įstatymuose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupiniukas @ 2012 11 06, 16:54)
SVEIKI  noriu cia zinanciu patarimo isejau vpa 2metam vaikui dabar 5men.kai vaikui sueis 1m jei dievulis duos norim broliuko ar sesutes.tai tarkim ar man reiktu geriau gryzti i darba pries pastojat tarkim keliem men?ar visvien gausiu ua pirmaji 40 proc antrus metus .o uz antra gausiiu ir NGa ir VPA jei ir su antru eisiu 2metam..ar nebutina gryzti i darba norint iseiti i antro vaiko NGA .cia aisku gali daug planuot.sako zmones planuoja dievulis juokiasi biggrin.gif.lauksiu atsakymo dekui

Nereikia grizt i darba,jeigu nenorit,galit is VPA i dekreta eiti,gaudinesit visas pasalpas tik ju bendra suma negali virsiti 100%.
Papildyta:
QUOTE(Kiurtė @ 2012 11 06, 17:01)
Turiu ir aš klausimų:
1. Jei po NGA išeičiau kasmetinių atostogų, o po to grižčiau į darbą, tai jokie VPA pinigai man nebus mokami?
2. Jei išeičiau VPA 1 metams, o antraisiais grižčiau į darbą, tai antraisiais metais jokie VPA irgi nebus mokami?
3. Gal galite kas nors paaiškinti, ką reiškai šie ekspertų žodžiai:"„Swedbank“ Asmeninių finansų instituto atlikti skaičiavimai rodo, kad didžiausias pajamas gaus tie tėveliai, kurie vaiko priežiūros atostogų išeis dvejiems metams ir abu metus dirbs"?
Ačiū visoms, kurios man padės susigaudyti tuose įstatymuose  4u.gif

1.Jeigu eisit i kasmetines atostogas,tai nebusit VPA,todel pinigai nepriklausis.
2.Jeigu VPA pasalpa pasirinksit gaudineti tik metus 100%,tada taip,antrais metais nieko negaudinetumete.
Atsakyti
Sveiki,

Norejau paklausti tokio klausimo.Auginau du vaikucius beveik 4 metus.Kadangi taip susikloste,kad mane atleidzia,tai norejau paklausti,ar kompensacija uz nepanaudotas atostogas priklauso?Ar tiesa kad uz dekreta priklauso savaite atostogu.O jeigu buvo 2 dekretai?
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laiminga mamyte09 @ 2012 11 06, 21:52)
Sveiki,

Norejau paklausti tokio klausimo.Auginau du vaikucius beveik 4 metus.Kadangi taip susikloste,kad mane atleidzia,tai norejau paklausti,ar kompensacija uz nepanaudotas atostogas priklauso?Ar tiesa kad uz dekreta priklauso savaite atostogu.O jeigu buvo 2 dekretai?
Aciu uz atsakyma 4u.gif

Atostogu jums priklauso kazkur 18 dienu uz abu dekretus.
Atsakyti
Laba
Buvau vaiko prieziuros atostogose. Vaikui sudėjus 2 metams atostogas nutraukiamas ir pradėjau dirbti. Taciau po 3 mėnesį iš darbovietes išėjau. Ar galiu vėl eiti vaiko prieziuros atostogų kol jam sueis 3 metai? Ačiū už atsakyma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neriba: 06 lapkričio 2012 - 22:03
QUOTE(neriba @ 2012 11 06, 23:03)
Laba
Buvau vaiko prieziuros atostogose. Vaikui sudėjus 2 metams atostogas nutraukiamas ir pradėjau dirbti. Taciau po 3 mėnesį iš darbovietes išėjau. Ar galiu vėl eiti vaiko prieziuros atostogų kol jam sueis 3 metai? Ačiū už atsakyma

Ne.nes i juos isleidzia darbdavis,jus tiesiog galit auginti vaika namie,tik i lygoniu kasas nueikit,jeigu birzoj nestovesit.
Atsakyti
gal galit paaiskint, susipainiojau:
esu trecius metus vaiko prieziuros atostogose, jei iseisiu i dekreta ir vaiko prieziuros atostogas per siuos metus, pagal ka skaiciuos man pinigus(uz dekreta ir vpa), ar pagal tai ka gavau dirbdama iki pirmo dekreto, ar pagal dekreto vaiko prieziuros atotogu pinigus?tikiuosi suprantamai paklausiau, aciu uz atsakyma.
Atsakyti
QUOTE(inaja @ 2012 11 07, 17:27)
gal galit paaiskint, susipainiojau:
esu trecius metus vaiko prieziuros atostogose, jei iseisiu i dekreta ir vaiko prieziuros atostogas per siuos metus, pagal ka skaiciuos man pinigus(uz dekreta ir vpa), ar pagal tai ka gavau dirbdama iki pirmo dekreto, ar pagal dekreto vaiko prieziuros atotogu pinigus?tikiuosi suprantamai paklausiau, aciu uz atsakyma.

Skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Atsakyti
Sveiki,

Norėčiau pasiteirauti:
1. į NGA atostogas nustatyta išeiti 2013.01.21. Už kurį laikotarpį bus apskaičiuojama NGA pašalpa?
2. Perskaičiau visą temą ir nelabai suprantu, kodėl 2 metais dauguma mamų susigundo perkelti pašalpą tėčiui. Juk vistiek yra nustatytos lūbos išmokai, todėl motyvacija tuom, kad tėčio didesnis(geresnis) DU vidurkis netenka prasmės? Ar ne taip suprantu?
3. Kodėl apsimoka geriau NPD taikyti tik už dekreto laikotarpį?

Ačiū labai už ataskymus.
Atsakyti
QUOTE(pazistama @ 2012 11 07, 22:21)
Sveiki,

Norėčiau pasiteirauti:
1. į NGA atostogas nustatyta išeiti 2013.01.21. Už kurį laikotarpį bus apskaičiuojama NGA pašalpa?
2. Perskaičiau visą temą ir nelabai suprantu, kodėl 2 metais dauguma mamų susigundo perkelti pašalpą tėčiui. Juk vistiek yra nustatytos lūbos išmokai, todėl motyvacija tuom, kad tėčio didesnis(geresnis) DU vidurkis netenka prasmės? Ar ne taip suprantu?
3. Kodėl apsimoka geriau NPD taikyti tik už dekreto laikotarpį?

Ačiū labai už ataskymus.

1. 2011.12.01-2012.11.31
2. Ne taip,taip,lubas ismoka negali virsiti,bet ne visoms mamoms 40% sieke tas lubas,todel ir pasirenka,kad vyras antrus metus gaudinetu 40%,nes vyrai daugiau gauna,plius dirbtu ir gaudinetu savo alga.
3.Nezinau del sito,as NPD ir VPA ismokai pazymejau,kad taikitu.
Atsakyti
Skaitau ir visai susipainiojau-tai dabar dekretas (nėštumo-gimdymo atostogos, kažkiek dienų iki gimdymo ir kažkiek po gimdymo) skaičiuojasi nebe kaip biuletenis??? T.y. nebe iš užpraėjusio ketvirčio? Pvz. jei į dekretą išeinu balandžio 1, tai man skaičiuos 10-11-12mėn. ar visus metus?
Atsakyti