Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Denė @ 2012 11 05, 17:23)
Laba,

Reikėtų pagalbos smile.gif
Į VPA išėjau iki 2011-06-30(pagal seną tvarką) 2-iems metams. Kitos NGA nusimato dar nepasibaigus VPA.
Klausimas - ar gausiu ir VPA už pirmą vaiką ir NGA už antrą? Nes Sodros psl. nelabai aiški ši vieta : "Kai apdraustasis asmuo, gaunantis motinystės (tėvystės) pašalpą, įgyja teisę gauti kitą motinystės (tėvystės) pašalpą, jam mokamos abi šios pašalpos, tačiau bendra pašalpų suma negali viršyti 100 procentų pašalpos gavėjos kompensuojamojo uždarbio. Kai moteriai, gaunančiai motinystės (tėvystės) pašalpą, suteikiamos nėštumo ir gimdymo atostogos ir ji įgyja teisę gauti motinystės pašalpą už nėštumo ir gimdymo atostogas, jai mokamos abi šios pašalpos, tačiau bendra pašalpų suma negali viršyti 100 procentų pašalpos gavėjos kompensuojamojo uždarbio. Šios nuostatos netaikomos, kai viena iš šių pašalpų paskirta pagal iki 2011-06-30 galiojusias Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo nuostatas. " O kokios tada nuostatos taikomos?

Iš anksto ačiū už atsakymą  ax.gif

Gaudinesit abi pasalpas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 05, 16:29)
Gaudinesit abi pasalpas.

Ačiū Jolančiuk. O gal galit patart koks straipsnis/įstatymas apibrėžia? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Denė @ 2012 11 05, 17:44)
Ačiū Jolančiuk. O gal galit patart koks straipsnis/įstatymas apibrėžia?  blush2.gif

" 4 dalies redakcija iki 2011 m. liepos 1 d.:
Jeigu apdraustasis, gaunantis motinystės (tėvystės) pašalpą, įgyja teisę gauti motinystės arba motinystės (tėvystės) pašalpą dėl kito vaiko gimimo, jam mokamos abi šios pašalpos. Motinystės (tėvystės) pašalpos mokamos neatsižvelgiant į tai, kurio vaiko priežiūrai suteiktos vaiko priežiūros atostogos."

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=378844
Atsakyti
sveiki,
reikėtų konsultacijos... VPA išėjau dviems metams. dabar dukrytei jau virš metukų. ar įmanoma man atsisakyti tik pašalpos bet likti VPA, o kad tą pašalpą gautų vyras + dirbtų ???
Atsakyti
QUOTE(liutem @ 2012 11 06, 02:14)
sveiki,
reikėtų konsultacijos... VPA išėjau dviems metams. dabar dukrytei jau virš metukų. ar įmanoma man atsisakyti tik pašalpos bet likti VPA, o kad tą pašalpą gautų vyras + dirbtų ???

Taip.
Atsakyti
ačiū už atsakymą smile.gif o kur galėčiau rasti įstatymą tam pagrįsti? nes pačios Sodros darbuotojos keistai žiūri į tokį prašymą...
Atsakyti
QUOTE(liutem @ 2012 11 06, 09:58)
ačiū už atsakymą smile.gif o kur galėčiau rasti įstatymą tam pagrįsti? nes pačios Sodros darbuotojos keistai žiūri į tokį prašymą...

Kodel keistai,jau daug mamu tuo pasinaudojo ir nieks keistai neziurejo.Istatyme tokio nerasit.
Atsakyti
QUOTE(boruzzze @ 2012 11 05, 16:25)
nejau negalima atleisti? juk darbo sutartis  TERMINUOTA... kazkur lyg skaiciau kad gali atleisti.. unsure.gif

jeigu iki sutarties termino pabaigos pateiki pazyma, kad laukiesi, darbdavys atleisti negali, sutartis automatiskai tesiasi kol baigiasi visos atostogos. sutartis netampa neterminuota, bet ir nenutruksta, kol mama buna vaiko atostogose. bet sutartis baigiasi ta diena, kai baigiasi atostogos. 4u.gif tikiuosi suprantamai paaiskinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 06, 11:44)
Kodel keistai,jau daug mamu tuo pasinaudojo ir nieks keistai neziurejo.Istatyme tokio nerasit.

keistai keistai. man liepė į kitą skyrių skambintis,nes nieko apie tai nežino... unsure.gif
Atsakyti
Reikia patarimo...
Kuri geriau zymeti??Ar cia nelabai svarbu?? g.gif

Motinystės pašalpą, man paskirtą už laikotarpį, pereinantį iš vienų kalendorinių metų į kitus, prašau išmokėti :
- visą iš karto
-2 dalimis

Atsakyti
QUOTE(vestinuka @ 2012 11 06, 11:34)
Reikia patarimo...
Kuri geriau zymeti??Ar cia nelabai svarbu?? g.gif
Motinystės pašalpą, man paskirtą už laikotarpį, pereinantį iš vienų kalendorinių metų į kitus, prašau išmokėti :
- visą iš karto
-2 dalimis

Skirtumas tas kad sodra negali taikyti NPD uz kitus metus. Todel jai jus pazymesim vienu kartu jums uz sausi ir vasari netaikys NPD bet ji galesit susigrazinti per pajamu deklaravima. Jaigu pazymesit 2 kartus tai gausit pinigelius per 14 dienu uz laikotarpi iki gruodzio 31 o likusia suma gausit sausi, bet jums pritaikys NPD ir nieko nereikes susigrazinti per deklaravima.
Atsakyti
QUOTE(liutem @ 2012 11 06, 11:49)
keistai keistai. man liepė į kitą skyrių skambintis,nes nieko apie tai nežino...  unsure.gif

Cia gal miesteli kokiam,nes jeigu dideliam mieste,tai visi viska zino.
Atsakyti