Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(TrioSSS @ 2012 10 31, 10:27)
o jei ieitu tik vienas menuo visvien skaiciuotu pagal pirmaja?

p.s. i darba grizau po 2 metu atostogu, ne po 3 m.

Nors ir viena diena tik ieitu,vistiek skaiciuotu is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Papildyta:
QUOTE(mylima2007 @ 2012 10 31, 11:38)
Sveiki,

Gal kas galėsite padėti.
Esu dekrete nuo 2012.10.05.
Planuoju išeiti 2m atostogų. 1metus aš gaunu 70proc. 2m norėčiau, kad tėtis gautų 40proc, bet tuo pačiu eitų į darbą, o aš toliau likčiau atostogose neapmokamai.

Tačiau tėtis yra valstybės tarnautojas, pareigūnas. Ir girdėjau, kad valstybės tarnautojams pašalpas moka ne Sodra.

Ar galės būti įgyvendintas mano norimas variantas?
Ar galės tėtis turėti 1mėnesį laisvų dienų už kurias apmoka 100proc kol vaikui sueis 1 mėnuo?

Kur kreiptis tėčiui dėl to mėnesio? Kur kreiptis tėčiui dėl antrųjų  metų?

Cia viena mamyte rase,kad sodra nemokes,nes ne is sodros lesu jiems mokamos pasalpos,todel jusu atveju negalesit gaudineti.
Atsakyti
Dekui uz informacija.

Dar klausimas, jei renkiesi atostogas dviem metams 70 ir 40 proc., tai antrus metus gali dirbti ir gauti 40 proc. Ar yra kazkokios islygos?
Atsakyti
QUOTE(TrioSSS @ 2012 10 31, 12:13)
Dekui uz informacija.

Dar klausimas, jei renkiesi atostogas dviem metams 70 ir 40 proc., tai antrus metus gali dirbti ir gauti 40 proc. Ar yra kazkokios islygos?

Islygos yra tik pasalpai,negales virsiti "lubu".
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 31, 11:17)
Islygos yra tik pasalpai,negales virsiti "lubu".

pasalpa negales virsyti? ar bendrai sudejus DU + pasalpa?
Atsakyti
QUOTE(TrioSSS @ 2012 10 31, 12:18)
pasalpa negales virsyti? ar bendrai sudejus DU + pasalpa?

Ne,nebendrai,tik pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 31, 12:00)
Papildyta:

Cia viena mamyte rase,kad sodra nemokes,nes ne is sodros lesu jiems mokamos pasalpos,todel jusu atveju negalesit gaudineti.

nu bet tai kur logika - jei šiaip dirbi - turi garantijas visas, o jei jau esi pareigūnas, tai nebegalioja? Kažkas ne taip...

Laukiu dar informacijos ir nuomonių, gal kas turit tokią pačią situaciją?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylima2007: 31 spalio 2012 - 11:28
QUOTE(mylima2007 @ 2012 10 31, 12:28)
nu bet tai kur logika - jei šiaip dirbi - turi garantijas visas, o jei jau esi pareigūnas, tai nebegalioja? Kažkas ne taip...

Laukiu dar informacijos ir nuomonių, gal kas turit tokią pačią situaciją?

Sia pasalpa moka sodra.
Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2012 10 31, 10:38)
Sveiki,

Gal kas galėsite padėti.
Planuoju išeiti 2m atostogų. 1metus aš gaunu 70proc. 2m norėčiau, kad tėtis gautų 40proc, bet tuo pačiu eitų į darbą, o aš toliau likčiau atostogose neapmokamai.

Tačiau tėtis yra valstybės tarnautojas, pareigūnas. Ir girdėjau, kad valstybės tarnautojams pašalpas moka ne Sodra.

Ar galės tėtis turėti 1mėnesį laisvų dienų už kurias apmoka 100proc kol vaikui sueis 1 mėnuo?

Gales tetis tureti atostogas kol vaikui sueis 1menuo cia visiem duoda. O antrus metus kai moka 40proc. greiciausiai negales.
Atsakyti
QUOTE(Juoda lape @ 2012 10 25, 14:37)
o as noreciau paklausti tokio klausimo:
moteris buvo VPA iki 3 metu (ejo jau tretieji metai, uz kuriuos sodra nebemokejo pasalpos) ir su ja buvo nutraukta darbo sutartis del imones bankroto. jei moteris laukstusi dar vieno vaikucio, kaip butu su Sodros ismokom? ar priklausytu? nes kaip ir nera darbdavio, kuris isleistu i VPA...  g.gif

issiaiskinau auksciau isdestytos situacijos aktualius klaisimus su Sodros konsultantais ir pasidalinu su jumis gauta info. gal kam bus naudinga 4u.gif

jei moteriai esant VPA su ja nutraukiama darbo sutartis del imones bankroto, dar karta pastojus butu tokia situacija:

1. jei moteris pastojo dar iki atleidimo is darbo dienos, tuomet priklauso nestumo ir gimdymo bei motinystes pasalpos.
2. jei moteris pastojo jau po atleidimo is darbo dienos:
- pakartotinai isidarbinus ir esant darbdaviui, kuris isleidzia i NGA ir VPA, priklauso nestumo ir gimdymo bei motinystes pasalpos.
- jei pakartotinai neisidarbinama ir nera darbdavio, kuris isleistu i NGA ir VPA, nestumo ir gimdymo pasalpa nepriklauso, o motinystes pasalpa priklauso tuo atveju, jei yra reikiamas stazas (12men per paskutinius 24menesius). jei stazo truksta, tuomet nepriklauso ir motinystes pasalpa.
jei i laikotarpiu skaiciavima ieina bent viena diena is buviusiu VPA, moteris turi teise rasyti prasyma, kad motinystes pasalpa butu skaiciuojama pagal palankesni varianta.
kaip atskaitos taskas VPA atostogu laikotarpio skaiciavimui imama vaiko gimimo data.

tikiuosi isdesciau viska suprantamai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoda lape: 31 spalio 2012 - 12:03
Turiu klausimeli ax.gif
Man nestumo ir gimdymo laikotarpis baigiasi 11.04d.tai pildant prasyma Sodrai del motinystes-tevystes pasalpos ir nurodyti ,kad nuo 11.04...?? g.gif
ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vestinuka @ 2012 10 31, 15:29)
Turiu klausimeli ax.gif
Man nestumo ir gimdymo laikotarpis baigiasi 11.04d.tai pildant  prasyma Sodrai del motinystes-tevystes pasalpos ir nurodyti ,kad nuo 11.04...?? g.gif
ACIU 4u.gif

Jaigu jusu paskutine diena 11,04 tai i VPA iseinat 11,05
Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2012 10 31, 11:38)
Sveiki,

Gal kas galėsite padėti.

Jau lyg ir turėtų gauti statutinis pareigūnas pašalpą g.gif
http://www.sandrauga.lt/?p=231
Atsakyti