Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 29, 12:03)
Tai cia ne is birzos gaunat,o is soc.centro,tai yra soc.pasalpa ir jus ja gaudinesit,nes auginsit vaika namie.

DEKUI,tai reikia tada birzai parasyt prasyma,kad isregistruotu smile.gif
Atsakyti
Jei NGA baigesi 2012-10-28, tai VPA prasideda 2012-10-29, taip suprantu?
Atsakyti
QUOTE(vai2te0528 @ 2012 10 29, 20:10)
Jei NGA baigesi 2012-10-28, tai VPA prasideda 2012-10-29, taip suprantu?

Taip,VPA prasideda nuo 29 dienos.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 29, 13:03)
Tai cia ne is birzos gaunat,o is soc.centro,tai yra soc.pasalpa ir jus ja gaudinesit,nes auginsit vaika namie.

Idomu pasidare drauge stovejo darbo birzoi susirado darba ir per tam skirta laika neinformavo birzos padirbo labai trumpai apie menesi laiko ir isejo is darbo atgal uzsiregistruoti i birza neprieme kadangi buvo isbraukta pasake tik po 6 men. gales registruotis birzoi. Soc. pasalpos per ta laika negavo nes neregistruota birzoi.Ji irgi augina vaika vaikui tada buvo apie 4 metukus. Bet cia paskaiciau dabar kad soc. pasalpa vistiek turejo gauti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulite @ 2012 10 29, 21:31)
Idomu pasidare drauge stovejo darbo birzoi susirado darba ir per tam skirta laika neinformavo birzos padirbo labai trumpai apie menesi laiko ir isejo is darbo atgal uzsiregistruoti i birza neprieme kadangi buvo isbraukta pasake tik po 6 men. gales registruotis birzoi. Soc. pasalpos per ta laika negavo nes neregistruota birzoi.Ji irgi augina vaika vaikui tada buvo apie 4 metukus. Bet cia paskaiciau dabar kad soc. pasalpa vistiek turejo gauti?  g.gif

Vaika galima auginti be birzos iki 3-ju metu,ta prasme nestoveti joje ir gaudineti pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 29, 20:41)
Vaika galima auginti be birzos iki 3-ju metu,ta prasme nestoveti joje ir gaudineti pasalpa.

Aisku
Atsakyti
Sveikos,

Norejau pasiteirauti, ar dekreto pinigelius irgi galima pasirinkti, pagal koki varianta moketi (pvz. kaip uz pirma vaika)?
Nes motinystes atostogas tikrai zinau, kad galima, o kaip su dekreto pinigeliais?

Dekui
Atsakyti
QUOTE(TrioSSS @ 2012 10 31, 09:13)
Sveikos,

Norejau pasiteirauti, ar dekreto pinigelius irgi galima pasirinkti, pagal koki varianta moketi (pvz. kaip uz pirma vaika)?
Nes motinystes atostogas tikrai zinau, kad galima, o kaip su dekreto pinigeliais?

Dekui

Dekreto pinigelius ir taip skaiciuos is to DU kaip ir pirmam.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 31, 08:36)
Dekreto pinigelius ir taip skaiciuos is to DU kaip ir pirmam.

net, jei as buvau grizus i darba ( nuo 2012 07 15), dekretas bus gruodzio men.? tik tas mano grizimas, beveik nuolatinis biuliotenis yra.. tai dukra serga, tai man nestumo komplikacijos - ligonine.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(TrioSSS @ 2012 10 31, 09:38)
net, jei as buvau grizus i darba ( nuo 2012 07 15), dekretas bus gruodzio men.? tik tas mano grizimas, beveik nuolatinis biuliotenis yra.. tai dukra serga, tai man nestumo komplikacijos - ligonine..  doh.gif

Dekreta jums skaiciuos is 2011.11.01-2012.10.31,pas jus ieina pora menesiu is pirmo vaiko VPA,todel dekreta skaiciuos is to DU kaip ir pirmam.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 31, 08:41)
Dekreta jums skaiciuos is 2011.11.01-2012.10.31,pas jus ieina pora menesiu is pirmo vaiko VPA,todel dekreta skaiciuos is to DU kaip ir pirmam.

o jei ieitu tik vienas menuo visvien skaiciuotu pagal pirmaja?

p.s. i darba grizau po 2 metu atostogu, ne po 3 m.
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas galėsite padėti.
Esu dekrete nuo 2012.10.05.
Planuoju išeiti 2m atostogų. 1metus aš gaunu 70proc. 2m norėčiau, kad tėtis gautų 40proc, bet tuo pačiu eitų į darbą, o aš toliau likčiau atostogose neapmokamai.

Tačiau tėtis yra valstybės tarnautojas, pareigūnas. Ir girdėjau, kad valstybės tarnautojams pašalpas moka ne Sodra.

Ar galės būti įgyvendintas mano norimas variantas?
Ar galės tėtis turėti 1mėnesį laisvų dienų už kurias apmoka 100proc kol vaikui sueis 1 mėnuo?

Kur kreiptis tėčiui dėl to mėnesio? Kur kreiptis tėčiui dėl antrųjų metų?

Atsakyti