Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 24, 13:36)
Tisiog jeigu gausit iseitine,tai ja atims is pasalpos,jeigu tai pirmi VPA metai,jeigu antri,tai gaudinesit savo 40%,kaip ir priklauso.

Išeitinė neišminusuojama iš pašalpos, čia jau patvirtinoir keli konsultantai sodroje, ir Pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo pašalpų nuostatų 52 punkto 3 pastraipą, kai ligos, profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpų gavimo laikotarpiu apdraustajam išmokamos su darbo santykiais susijusios kompensacinio ar skatinamojo pobūdžio vienkartinės išmokos, minėtosios pašalpos mokamos neatsižvelgiant į tai, kad nuo šių išmokų mokamos socialinio draudimo įmokos.
O va tokie dalykai mane verčia sunerimti (http://www.buhalteri...1&new_id=289300):
"Remiantis Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 4 straipsnio 1 dalimi, ligos ir motinystės socialiniu draudimu, privalomai draudžiami Valstybinio socialinio draudimo įstatymo 4 straipsnio 1 dalyje nurodyti asmenys. Remiantis Valstybinio socialinio draudimo įstatymo 4 straipsnio 1 dalies 1 punktu, visų rūšių socialiniu draudimu, įskaitant ir ligos ir motinystės socialinį draudimą, draudžiami asmenys, dirbantys pagal darbo sutartis. Todėl nutraukusi darbo sutartį bendru susitarimu arba savo prašymu, teisės į motinystės pašalpą neturėsite."

Todėl ir pristojau čia, kaip siurbėlė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EglVa: 24 spalio 2012 - 13:00
QUOTE(EglVa @ 2012 10 24, 13:58)
Išeitinė neišminusuojama iš pašalpos, čia jau patvirtinoir keli konsultantai sodroje, ir Pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo pašalpų nuostatų 52 punkto 3 pastraipą, kai ligos, profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpų gavimo laikotarpiu apdraustajam išmokamos su darbo santykiais susijusios kompensacinio ar skatinamojo pobūdžio vienkartinės išmokos, minėtosios pašalpos mokamos neatsižvelgiant  į tai, kad nuo šių išmokų mokamos socialinio draudimo įmokos.
O va tokie dalykai mane verčia sunerimti (http://www.buhalteri...1&new_id=289300):
"Remiantis Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 4 straipsnio 1 dalimi, ligos ir motinystės socialiniu draudimu, privalomai draudžiami Valstybinio socialinio draudimo įstatymo 4 straipsnio 1 dalyje nurodyti asmenys. Remiantis Valstybinio socialinio draudimo įstatymo 4 straipsnio 1 dalies 1 punktu, visų rūšių socialiniu draudimu, įskaitant ir ligos ir motinystės socialinį draudimą, draudžiami asmenys, dirbantys pagal darbo sutartis. Todėl nutraukusi darbo sutartį bendru susitarimu arba savo prašymu, teisės į motinystės pašalpą neturėsite."

Todėl ir pristojau čia, kaip siurbėlė  ax.gif

Ten straipsnis 2009 metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 24, 14:18)
Ten straipsnis 2009 metu smile.gif

Mačiau, tačiau Ligos ir motinystės įstatyme minėtuose straipsniuose didesnių pakeitimų nėra: 4 straipsnis apibrėžia kokie asmenys, draudžiami ligos ir motinystės socialiniu draudimu (iš socialinio draudimo įstatymo matau, kad tai yra asmenys, dirbantys pagal darbo sutartis (kita neaktualu)- tą ir mini 2009m metų informacinis straipnis ax.gif ). Vadinasi, jeigu aš sutinku DS nutraukti šalių susitarimu, tai kaip ir nebeatitinku ligos ir motinystės įstatyme 19str 1d 1p paminėtos nuostatos- pagal darbo sutartį jau nebedirbsiu, tad pašalpa kaip ir nebepriklausytų. g.gif , tačiau, jeigu mane atleistu įmonę likviduojant ar bankroto atveju, tuomet atitikčiau to paties įstatymo 19str 1d 1p išlygą: "Vienam iš tėvų (įtėvių) ar globėjui, įstatymų nustatyta tvarka išleistam vaiko priežiūros atostogų ir gaunančiam motinystės (tėvystės) pašalpą, atleistam iš darbo dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto(...) motinystės (tėvystės) pašalpa mokama šio įstatymo 20 ir 21 straipsniuose nustatyta tvarka"

Tad nesvarbu, kad ten straipsnelis 2009m, tačiau šios dienos aktualumas, mano galva, yra.
Atsakyti
QUOTE(EglVa @ 2012 10 24, 15:51)
Mačiau, tačiau Ligos ir motinystės įstatyme minėtuose straipsniuose didesnių pakeitimų nėra: 4 straipsnis apibrėžia kokie asmenys, draudžiami ligos ir motinystės socialiniu draudimu (iš socialinio draudimo įstatymo matau, kad tai yra asmenys, dirbantys pagal darbo sutartis (kita neaktualu)- tą ir mini 2009m metų informacinis straipnis  ax.gif ). Vadinasi, jeigu aš sutinku DS nutraukti šalių susitarimu, tai kaip ir nebeatitinku ligos ir motinystės įstatyme 19str 1d 1p paminėtos nuostatos- pagal darbo sutartį jau nebedirbsiu, tad pašalpa kaip ir nebepriklausytų.  g.gif , tačiau, jeigu mane atleistu įmonę likviduojant ar bankroto atveju, tuomet atitikčiau to paties įstatymo 19str 1d 1p išlygą: "Vienam iš tėvų (įtėvių) ar globėjui, įstatymų nustatyta tvarka išleistam vaiko priežiūros atostogų ir gaunančiam motinystės (tėvystės) pašalpą, atleistam iš darbo dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto(...) motinystės (tėvystės) pašalpa mokama šio įstatymo 20 ir 21 straipsniuose nustatyta tvarka"

Tad nesvarbu, kad ten straipsnelis 2009m, tačiau šios dienos aktualumas, mano galva, yra.

Jeigu sodroj pasake,kad gaudinesit ir toliau,vadinasi taip ir bus,nes ne jus viena tokioj padeti,daug kas isejo is darbo ir gauna savo pasalpa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 24 spalio 2012 - 15:05
Sveiki,

Gal kas gali pasakyti kaip mokama uz VPA? Jei VPA iseinu lapkricio 5, tai kada gausiu pirmus pinigelius?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(SSB @ 2012 10 25, 09:05)
Sveiki,

Gal kas gali pasakyti kaip mokama uz VPA? Jei VPA iseinu lapkricio 5, tai kada gausiu pirmus pinigelius?
Aciu

Gruodzio menesi uz nepilna lapkriti.
Atsakyti
QUOTE(kaliana @ 2012 10 16, 20:31)
laba diena, gal kas galesit patarti, norime antrus metus vyrui perasyti 40 proc.,ismoka,

Sveikos mamytes,
skaiciau jau anksciau sioje temoje, kad antrais metais vyras gali pasiimti 40% ismoka (jei jo alga didesne nei zmonos), dirbti toliau, o zmona toliau priziuri vaika. vieno dalyko nesuprantu - kokiu pagrindu tuomet zmona buna su vaiku, juk vaiko prieziuros atostogose gali buti vienas is tevu, jei tai ne dvynukai. Tai mama tada turi imt nemokamas atostogas is darbovietes ar kaip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(EglVa @ 2012 10 24, 10:23)
Reikia pagalbos  4u.gif
Šiuo metu esu VPA iki vaikui sueis 2-ji metai (dabar pirmi). Darbdavys ruošiasi bankroto/ likvidavimo procedūros ir aišku nori sumažinti išeitinę, todėl siūlo darbo sutartį (NETERMINUOTA) nutraukti šalių susitarimu. Bet ne apie tai, mano klausimas būtų toks- ar esant VPA ir nutraukus NETERMINUOTĄ darbo sutartį šalių susitarimu aš turėsiu teisę (ir gausiu) pašalpą už likusį VPA laiką? Nes kiek studijavau įstatymus, tai panašu, kad nepriklausytų, jei sutartis nutraukiama darbuotojo iniciatyva arba šalių susitarimu (kiek supratau pašalpos mokėjimas nenutraukiamas tik darbdavio bankroto, likvidavimo ir terminuotos sutarties pasibaigimo (nes terminas nusikelia po VPA) atveju), skambinau į SODRĄ, sako gausiu ir toliau (bet kažkaip nelabai tikiu  schmoll.gif , nes ten irgi žmonės ir būna klysta, o klaidos klausimas, šiuo atveju, butų skausmingas finansiškai). Parašiau elektroniniu SODRAI, tai atsakys tik per 10dienų. Gal kas pasikaustęs šiuo klausimu daugiau?  4u.gif

jusu atveju tikrai gausit viska is Sodros ir toliau kaip priklauso 4u.gif

o as noreciau paklausti tokio klausimo:
moteris buvo VPA iki 3 metu (ejo jau tretieji metai, uz kuriuos sodra nebemokejo pasalpos) ir su ja buvo nutraukta darbo sutartis del imones bankroto. jei moteris laukstusi dar vieno vaikucio, kaip butu su Sodros ismokom? ar priklausytu? nes kaip ir nera darbdavio, kuris isleistu i VPA... g.gif
Atsakyti
Jei dirbi keliuose darbuose ar is abieju darbu privalai eiti tiek i dekreta tiek i vaiko auginimo atostogas?
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2012 10 25, 14:27)
Sveikos mamytes,
skaiciau jau anksciau sioje temoje, kad antrais metais vyras gali pasiimti 40% ismoka (jei jo alga didesne nei zmonos), dirbti toliau, o zmona toliau priziuri vaika. vieno dalyko nesuprantu - kokiu pagrindu tuomet zmona buna su vaiku, juk vaiko prieziuros atostogose gali buti vienas is tevu, jei tai ne dvynukai. Tai mama tada turi imt nemokamas atostogas is darbovietes ar kaip? g.gif

Na tai jeigu paskaitytumet labiau, pamatytumet, kad jau ne viena karta buvo rasyta, jog VPA mama nenutraukia, ji tik perraso pasalpa teciui. pasalpa ir atostogos tai tu skirtingi dalykai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2012 10 25, 14:27)
Sveikos mamytes,

Taigi tetis nebus VPA,jis tik gaudines pasalpa.
Papildyta:
QUOTE(caca-lele @ 2012 10 25, 22:56)
Jei dirbi keliuose darbuose ar is abieju darbu privalai eiti tiek i dekreta tiek i vaiko auginimo atostogas?

Nebutinai,gali vienam dirbti,kitam but VPA,tik kad pasalpa is sodros nukentes,nes pirmais metais mokes arba tik skirtuma,arba tik alga.
Papildyta:
QUOTE(Juoda lape @ 2012 10 25, 14:37)
jusu atveju tikrai gausit viska is Sodros ir toliau kaip priklauso  4u.gif
o as noreciau paklausti tokio klausimo:
moteris buvo VPA iki 3 metu (ejo jau tretieji metai, uz kuriuos sodra nebemokejo pasalpos) ir su ja buvo nutraukta darbo sutartis del imones bankroto. jei moteris laukstusi dar vieno vaikucio, kaip butu su Sodros ismokom? ar priklausytu? nes kaip ir nera darbdavio, kuris isleistu i VPA...  g.gif

Priklausitu NGA,del VPA man atrodo reiketu darbdavio,bet skaiciuotu is to DU kaip ir pirmam pasalpas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 26 spalio 2012 - 10:33
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 26, 11:32)

Priklausitu NGA,del VPA man atrodo reiketu darbdavio,bet skaiciuotu is to DU kaip ir pirmam pasalpas.

o as kazkaip beskaitydama supratau atvirksciai - kad NGA nepriklausytu, o VPA priklausytu tuo atevju, jei pakaktu stazo (12men per paskutinius 24men)... g.gif

bet nelabai ismanau tuos klausimus, tai greiciausiai ir klystu. uztat pas jus klausiu blush2.gif

reikia i Sodra belstis....
Atsakyti