Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Blacbery @ 2012 10 18, 15:36)
ziopla visiskai  doh.gif  nzinau, pateikiau, bet kazkokis grybas gavosi  lotuliukas.gif  nu ziuresim, klaidu nebemete.  doh.gif
o jie ten pataiso jei kas blogai?, nes del NDP ten man biski grybas, bet bele ka nuspaudziau  lotuliukas.gif

jie atsius laiska,jeigu kas bus blogai.
Atsakyti
Sveiki,
kokį procentą mokesčių nuskaičiuoja nuo sumos, kurią paskaičiavo Sodra už NGA? ax.gif Gal tinka ta pati skaičiuoklė, kaip ir atlyginimui skaičiuoti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Efese @ 2012 10 19, 10:02)
Sveiki,
kokį procentą mokesčių nuskaičiuoja nuo sumos, kurią paskaičiavo Sodra už NGA?  ax.gif Gal tinka ta pati skaičiuoklė, kaip ir atlyginimui skaičiuoti?  ax.gif

21%.
Atsakyti
Labas rytas. smile.gif
Šį pavasarį baigiau gimnaziją, nuo liepos 6d ik rugpjūčio 6d. dirbau terminuotai. Persikėlėme į kitą miestą, tad dirbau nuo rugpjūčio 15d. iki rugsėjo ~ 15d. Dėl tam tikrų priežasčių teko išeiti. Maždaug nuo lapkričio vėl pradedu dirbti. Jeigu pasitvirtintų nėštumas, 12m., iš 24m, tikrai nebūtų išdirbta. Tai ar man priklausytų kokie nors pinigai už vaiką? Mes gyvename su draugu, atskirai nuo tėvų, esu pilnametė, tai kaip ten skaičiuotųsi tos pajamos?
Ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maze199 @ 2012 10 20, 08:17)
Labas rytas. smile.gif
Šį pavasarį baigiau gimnaziją, nuo liepos 6d ik rugpjūčio 6d. dirbau terminuotai. Persikėlėme į kitą miestą, tad dirbau nuo rugpjūčio 15d. iki rugsėjo ~ 15d. Dėl tam tikrų priežasčių teko išeiti. Maždaug nuo lapkričio vėl pradedu dirbti. Jeigu pasitvirtintų nėštumas, 12m., iš 24m, tikrai nebūtų išdirbta. Tai ar man priklausytų kokie nors pinigai už vaiką? Mes gyvename su draugu, atskirai nuo tėvų, esu pilnametė, tai kaip ten skaičiuotųsi tos pajamos?
Ačiū iš anksto  4u.gif

Jeigu nebus stazo,nebus pinigu ir is sodros.
Bet atrodo ir jums taikytu ta isimti,kad neziuretu stazo,jums geriau paaiskintu sodroj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 20 spalio 2012 - 08:28
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 20, 08:27)
Jeigu nebus stazo,nebus pinigu ir is sodros.
Bet atrodo ir jums taikytu ta isimti,kad neziuretu stazo,jums geriau paaiskintu sodroj.

pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą arba neįgijo nustatyto ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes:
-yra iki 26 metų amžiaus ir nurodytu laikotarpiu mokėsi nustatyta tvarka įregistruotose bendrojo lavinimo ar profesinėse mokyklose pagal dieninę mokymo formą bei aukštosiose mokyklose pagal dieninę ar nuolatinę studijų formą ir pertrauka nuo mokslo pabaigos (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą) iki tapote apdraustąja, neviršija 3 mėnesių;

Va kas parašyta sodros tinklapyje. Tai kaip tada suprasti?
Atsakyti
QUOTE(Maze199 @ 2012 10 20, 09:30)
pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą arba neįgijo nustatyto ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes:
-yra iki 26 metų amžiaus ir nurodytu laikotarpiu mokėsi nustatyta tvarka įregistruotose bendrojo lavinimo ar profesinėse mokyklose pagal dieninę mokymo formą bei aukštosiose mokyklose pagal dieninę ar nuolatinę studijų formą ir pertrauka nuo mokslo pabaigos (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą) iki tapote apdraustąja, neviršija 3 mėnesių;

Va kas parašyta sodros tinklapyje. Tai kaip tada suprasti?

Tai vat del sitos isimtes geriau su sodra pasikonsultuoti,pagal viska tai jus atitinkat,neturit 26 metu.
Per 3 men po mokyklos baigimo isidarbinot?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 20, 08:45)
Tai vat del sitos isimtes geriau su sodra pasikonsultuoti,pagal viska tai jus atitinkat,neturit 26 metu.
Per 3 men po mokyklos baigimo isidarbinot?

Įsidarbinau liepos mėn, tačiau dirbau tik mėnesį. Paskui nuo rugpjūčio vidurio iki rugsėjo vidurio dirbau. Ir dabar vėl pradėsiu dirbti.
O reikia kreiptis į sodrą pagal ten, kur registruota esu, ar nesvarbu?
Atsakyti
QUOTE(Maze199 @ 2012 10 20, 09:47)
Įsidarbinau liepos mėn, tačiau dirbau tik mėnesį. Paskui nuo rugpjūčio vidurio iki rugsėjo vidurio dirbau. Ir dabar vėl pradėsiu dirbti.
O reikia kreiptis į sodrą pagal ten, kur registruota esu, ar nesvarbu?

Nesvarbu.Jie jums isaiskintu geriau,nes pagal mane,tai jums stazo netaikitu,gautumete ismokas,tik kad jos bus minimalios,nes vistiek ims 12 men vidurki.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 20, 08:54)
Nesvarbu.Jie jums isaiskintu geriau,nes pagal mane,tai jums stazo netaikitu,gautumete ismokas,tik kad jos bus minimalios,nes vistiek ims 12 men vidurki.

O tos vienkartinės išmokos priklausytų? Ar jos tik tiems, kuriems neišeina kažkokia suma vienam asmeniui? Ir kaip skaičiuotų mums, jeigu mes su draugu nesusituokę, tai skaičiuotų tik mano pajamas, ar mūsų abiejų?
Atsakyti
QUOTE(Maze199 @ 2012 10 20, 09:59)
O tos vienkartinės išmokos priklausytų? Ar jos tik tiems, kuriems neišeina kažkokia suma vienam asmeniui? Ir kaip skaičiuotų mums, jeigu mes su draugu nesusituokę, tai skaičiuotų tik mano pajamas, ar mūsų abiejų?

Vienkartine gimusiam vaikui(1430 lt) priklauso visoms,nepriklausomai nuo pajamu.
Vienkartine nesciai (260 lt) priklauso toms nestukems,kurios negauna dekreto.
Vaiko pinigai po 97.50 lt,nuo vaiko gimimo priklauso,jeigu praeitu metu seimos pajamos nevirsija zmogui 525 lt.
Atsakyti
Aš irgi norėčiau pasiaiškinti dėl tos išimties. Aš mokausi dieniniame skyriuje, nėra 26 metų. Paskutinis darbas buvo 2011.09 - 2011.12. Jeigu pastočiau ir įsidarbinčiau kokiems 3-4 mėnesiams ar priklausytų kokios išmokos? Ar tik tos prieš tai išvardintos? Jeigu priklausytų, tai skaičiuotų iš tų išdirbtų mėnesių vidurkio, ar tarkim 4 mėnesių atlyginimą išdalintų dvylikai mėnesių ir tada apskaičiuotų? Nes visiškai nesuprantu...
Atsakyti