Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(kaliana @ 2012 10 16, 20:31)
laba diena, gal kas galesit patarti, norime antrus metus vyrui perasyti 40 proc.,ismoka,  bet taip pat planuojame ir antra vaikeli,, ar tai netures itakos kitoms dekretinems ir ismokoms? nes negali zinot kada tas antras gausis smile.gif

Siandien buvau sodroj, kaip tik del to dalyko klausiau. Tai darbuotoja psake kad tarkim jeigu prasitesciau atostogas iki 3m ir jeigu isejus i dekreta pakliutu nors viena diena is buvusiu atostogu, tada skaiciuotu is tu paciu pajamu kaip pirmam vaikui. Bet jeigu paveluoju iseit, tada butu 0. Kaip ji man aiskino, blogybe kad atiduotu teciui pasalpa yra tokia kad man nebesiskaiciuoja stazas, nes nebemokami mokesciai nuo manes antrais metais. Eina stazas tik bazinei pensijai. Bet jeigu po 2m grisit i darba, tada uzsidirbsit ta staza. Nebent norit is karto antro vaiko. Na gal supratot ka noriu pasakyt. Nemoku aiskiau issireiksti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolita: 16 spalio 2012 - 20:24
QUOTE(Dolita @ 2012 10 16, 21:22)
Siandien buvau sodroj, kaip tik del to dalyko klausiau. Tai darbuotoja psake kad tarkim jeigu prasitesciau atostogas iki 3m ir jeigu isejus i dekreta pakliutu nors viena diena is buvusiu atostogu, tada skaiciuotu is tu paciu pajamu kaip pirmam vaikui. Bet jeigu paveluoju iseit, tada butu 0. Kaip ji man aiskino, blogybe kad atiduotu teciui pasalpa yra tokia kad man nebesiskaiciuoja stazas, nes nebemokami mokesciai nuo manes antrais metais. Eina stazas tik bazinei pensijai. Bet jeigu po 2m grisit i darba, tada uzsidirbsit ta staza. Nebent norit is karto antro vaiko. Na gal supratot ka noriu pasakyt. Nemoku aiskiau issireiksti smile.gif

bet jei pastoju is kart, kol mano vaikui nera sueja 2 metai, tai tada nesvarbu kad pries pirma vaika dirbau ir gavau ismoka?vistiek nieko negaunu? ir jei as iseinu idarba kai mano vaikui sueina du metai ir pastoju,o antrus metus ismoka gavo tetis, tada vistiek stazo neuztenka?
va cia niekaip ir nesuprantu... doh.gif
Atsakyti
O sakykit kaip Sodra moka, jei ismoka uz VPA sutampa su iseigine arba sventine diena, moka tada diena pries, ar moka sekancia darbo diena? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolita @ 2012 10 16, 21:22)

nesamone,visi 3 VPA metai ieina i staza,jeigu nepaklius nei viena diena is buvusiu VPA,tai tik del to,kad jus dirbsit,tada skaiciuos is to DU kuri uzsidirbsit per metus.
Papildyta:
QUOTE(kaliana @ 2012 10 16, 21:36)
bet jei pastoju is kart, kol mano vaikui nera sueja 2 metai, tai tada nesvarbu kad pries pirma vaika dirbau ir gavau ismoka?vistiek nieko negaunu? ir jei as  iseinu idarba kai mano vaikui sueina du metai ir pastoju,o antrus metus ismoka gavo tetis, tada vistiek stazo neuztenka?

Visko jums uzteks ir viska jus gausit,svarbiausia,kad nors diena is tu ankstesniu VPA ieitu i antru atostogu apskaiciavima.
Papildyta:
QUOTE(Simbulis @ 2012 10 16, 23:51)
O sakykit kaip Sodra moka, jei ismoka uz VPA sutampa su iseigine arba sventine diena, moka tada diena pries,  ar moka sekancia darbo diena?  g.gif

Jeigu iseina sestadienis,tai ismoka penktadieni,jeigu iseina sekmadienis,tai ismoka pirmadieni.
Atsakyti
QUOTE(kaliana @ 2012 10 16, 20:36)
bet jei pastoju is kart, kol mano vaikui nera sueja 2 metai, tai tada nesvarbu kad pries pirma vaika dirbau ir gavau ismoka?vistiek nieko negaunu? ir jei as  iseinu idarba kai mano vaikui sueina du metai ir pastoju,o antrus metus ismoka gavo tetis, tada vistiek stazo neuztenka?

Pas mane tokia situacija buvo Kai vaikui suejo 2 metai gryzau i darba bet daug buvau biuleteniose. Dirbau 12menesiu rugsejo 9 gryzau i darba rugsejo 28 isejau i dekreta. (kai vaikui jau buvo 3 metai) Skaiciuojan ismoka man iejo is VPA rugpjutis ir kelios rugsejo dienos tai gavau pagal pasirenkta palankesni varianta. VPA iseisiu vasari ten jau is buvusiu VPA neieis nei vienos dienos, bet sodroi man isaiskino kad kadangi sita ismoka pasirinkau pagal 1 vaiko DU skaiciavima, galesiu ir sekancia (t.y. VPA) pasirinkti pagal palankesni varianta.
Atsakyti
[quote=Dolita,2012 10 16, 21:22]
[/quote

klaipedos sodroje man taip pat kaip ir Jum aiskino, ir labai uztikrintai, bet paskambinus sodros numeriu 1883 jau kitaip aiskino... todel ir nezinau ka dryti???

Papildyta:
[quote=JOLANCIUK,2012 10 17, 07:59]
nesamone,visi 3 VPA metai ieina i staza,jeigu nepaklius nei viena diena is buvusiu VPA,tai tik del to,kad jus dirbsit,tada skaiciuos is to DU kuri uzsidirbsit per metus.
Papildyta:

Visko jums uzteks ir viska jus gausit,svarbiausia,kad nors diena is tu ankstesniu VPA ieitu i antru atostogu apskaiciavima.
Papildyta:

mes jau planuojam vaikuti,bet pirmas gavos tik per 3,5 metu, tikimes kad antras gausis greiciau... tai kaip dabar tikrai zinoti, kad tikrai taip yra, kad jei mes perasysim pasalpa vyriui nepasaidarysim sau blogiau... g.gif realiai pora menesiu jau praradom...
Atsakyti
[quote=kaliana,2012 10 17, 08:59]
[quote=Dolita,2012 10 16, 21:22]
[/quote

klaipedos sodroje man taip pat kaip ir Jum aiskino, ir labai uztikrintai, bet paskambinus sodros numeriu 1883 jau kitaip aiskino... todel ir nezinau ka dryti???

Papildyta:
[quote=JOLANCIUK,2012 10 17, 07:59]
Papildyta:

Papildyta:

mes jau planuojam vaikuti,bet pirmas gavos tik per 3,5 metu, tikimes kad antras gausis greiciau... tai kaip dabar tikrai zinoti, kad tikrai taip yra, kad jei mes perasysim pasalpa vyriui nepasaidarysim sau blogiau... g.gif realiai pora menesiu jau praradom...
[/quote]
Stazas eina kol esi VPA.Man papuole 3 metu VPA,kur nieko negaudavau,bet antram vaikui skaiciavo is to DU kaip ir pirmam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 17 spalio 2012 - 08:03
o kazin galima keisti, kad dabar pasalpa perasom ant vyro,bet pvz po kokiu 2 men. vel atgal ant menes? ar taip negalima? gal kasnors zinot? blush2.gif
skambinau dar karta sodros konsultantams, jie teigia kad visi 3 VPA metai stazas eina. Klaipėdos sodroje kazkodel klaidina tuo klausimu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kaliana @ 2012 10 17, 09:36)
o kazin galima keisti, kad dabar pasalpa  perasom ant vyro,bet pvz po kokiu 2 men. vel atgal ant menes? ar taip negalima? gal kasnors zinot? blush2.gif
skambinau dar karta sodros konsultantams, jie teigia kad visi 3 VPA metai stazas eina. Klaipėdos sodroje kazkodel klaidina tuo klausimu? g.gif

Galima,nes VPA galima imti kaip visus kartu 3 metus,taip ir dalimis.Neklaidina.sako tiesa,visi 3 VPA metai ieina i staza.
Atsakyti
Laba 4u.gif
Vakar isejau i dekreta (galimai). daktare neisdave nei dokumento jokio ir pan. tai suprantu, kad tiesiogiai jie su sodra ten bendrauja...o kokie mano tolimesni veiksmai(reikia vykt i sodra ar kaip ka daryt?) blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Blacbery @ 2012 10 17, 13:30)
Laba  4u.gif
Vakar isejau i dekreta (galimai). daktare neisdave nei dokumento jokio ir pan. tai suprantu, kad tiesiogiai jie su sodra ten bendrauja...o kokie mano tolimesni veiksmai(reikia vykt i sodra ar kaip ka daryt?)  blush2.gif  g.gif

manau kad reikia, turit parasyt prasyma del ismoku ir norodyt savo sask nr kur pervesti pinigus, jie gi nezino to biggrin.gif bet kiek zinau tai kazkaip ir internetu galima viska uzpildyt ir elektroniniu budu pateikti viska, gal per EGAS sistema g.gif

o dabar mano klausimas:
gruodzio pradzioj iseinu i dekreta. lapkricio pradzioj ketinu isidarbinti. tai nesvarbu ar dirbsiu pilnu etatu ar 0,5 etato vistiek man skaiciuos palankesni varianta (palankesnis man butu kad skaiciuotu is darbo uzmokescio kaip ir pirmam vaikui) pasalpoms gauti, taip? gmdysiu vasari, o dukrai 3m sueis tik birzeli. siuo metu stoviu darbo birzoj, gaunu bedarbio pasalpa.
Atsakyti
Sveiki,
Norėjau paklausti, prieš kiek laiko vyras turi pranešti darbovietei, kad planuoja išeiti mėnesiui tėvystės atostogų? ax.gif
Atsakyti