Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Sveiki,
o rašant prašymą dėl VPA reikia iškart nurodyti 2 ar 3 metams išeinu? Ar galima parašyti 2 metams, o tada jau pagal poreikį prasitęsti (vistiek už trečius metus nemoka nieko)? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Efese @ 2012 10 12, 12:31)
Sveiki,
o rašant prašymą dėl VPA reikia iškart nurodyti 2 ar 3 metams išeinu? Ar galima parašyti 2 metams, o tada jau pagal poreikį prasitęsti (vistiek už trečius metus nemoka nieko)?  4u.gif

nebūtinai iš karto, galima 2 , o paskui prasitęsti iki 3 m. VPA.
Atsakyti
QUOTE(vyyšnia @ 2012 10 12, 13:01)
Sveiki, paprašė manęs moteris pagalbos, nes neturi namuose interneto, o aš motinystės pašalpose nieko nesigaudau, nes jau 7 metai, man tai neaktualu  ax.gif  Suprantu, kad gaišinu laiką, bet gal kas nors galėtumėte atsakyti, ar įmanoma išspręsti problemą ir kažkaip "užsidirbti" dar motinystės pašalpą. Būsiu dėkinga, jei kas padės  4u.gif

Gimdymas numatytas 2013metų kovo 26d.
Dirbusi yra tik šiais metais kovo 6d. - gegužės 18d. Tai kaip suprantu stažas yra 2mėn (nežinau ar dar 12d irgi prisideda). Buvo terminuota darbo sutartis. Ir kaip suprantu, ji jau laukėsi tuo metu
Dabar gavo darbą, dirbti pradėtų spalio 15d.
Ar jai dar yra kažkokių realių galimybių gauti kažkokias išmokas iš Sodros po gimdymo?
Visiškai kvailai paklausiau, bet nežinau kaip dar, nes nieko nenusimanau šituose reikaluose.....

Reikia tureti 12 men stazo per paskutinius 2 metus,kad kazka gauti is sodros.
Atsakyti
sveikos,

noriu vėl patarimų smile.gif

šiandien gavau iš sodros laišką, kuriuo rašo, kad neskiriama man motinystės pašalpa, nes stažas tik 9 mėn. 24 dienos. Noriu paklaust, ar galima dabar įsidarbinti kokia porai val. per dieną į kitą firmą, kad susirinkt to stažo g.gif Čia turbūt skaitytųsi antraeilėse, bet vis geriau, kad stažo prisidėtų. Ar čia realu ar užsisvajojau? Vis kažkaip norisi ištrūkt iš tos padėties, kad likau be pinigų....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geidre: 12 spalio 2012 - 14:22
QUOTE(geidre @ 2012 10 12, 15:20)
sveikos,

noriu vėl patarimų smile.gif

šiandien gavau iš sodros laišką, kuriuo rašo, kad neskiriama man motinystės pašalpa, nes stažas tik 9 mėn. 24 dienos. Noriu paklaust, ar galima dabar įsidarbinti kokia porai val. per dieną į kitą firmą, kad susirinkt to stažo  g.gif  Čia turbūt skaitytųsi antraeilėse, bet vis geriau, kad stažo prisidėtų. Ar  čia realu ar užsisvajojau?  Vis kažkaip norisi ištrūkt iš tos padėties, kad likau be pinigų....

O kodel jus nesuzinojot,kiek turit stazo?
Man atrodo,kad galima nutraukti dekreta ir grizti i darba dirbti,cia gal geriau jus sodroj pakonsultuos.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 12, 16:09)
O kodel jus nesuzinojot,kiek turit stazo?
Man atrodo,kad galima nutraukti dekreta ir grizti i darba dirbti,cia gal geriau jus sodroj pakonsultuos.

Aš sodroj buvau prieš dieną prieš išeinant į dekretą, konsultavausi, sakau gerai jaučiuosi, galiu toliau dirbt, kokia mano situacija. Sako nu niekaip 4 men truksta ir viskas, o laisku matau, kad mažiau truksta, netgi iki gimdymo galejau dirbt buciau itilpus i tas dieneles. Arba bent ant biuletenio sedet, kad jie taip elgiasi smile.gif Juk tokioj padetyje biuletenis ne problema:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geidre: 12 spalio 2012 - 16:37
QUOTE(geidre @ 2012 10 12, 17:36)
Aš sodroj buvau prieš dieną prieš išeinant į dekretą, konsultavausi, sakau gerai jaučiuosi, galiu toliau dirbt, kokia mano situacija. Sako nu niekaip 4 men truksta ir viskas, o laisku matau, kad mažiau truksta, netgi iki gimdymo galejau dirbt buciau itilpus i tas dieneles. Arba bent ant biuletenio sedet, kad jie taip elgiasi smile.gif Juk tokioj padetyje biuletenis ne problema:)

Biliutenio jums neduotu,tai kodel nedirbot toliau,gi galejot atsisakyti pas gydytoja dekreto,kad ji nieko nepildytu,ar jus nezinojot,kad taip galima?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 12, 14:17)
Reikia tureti 12 men stazo per paskutinius 2 metus,kad kazka gauti is sodros.

Bet kaip suprantu, ji galėtų neiti į dekretines ir vaiko auginimo atostogas, ir užsidirbti tą stažą, o paskui kai susirinks stažą galėtų išeiti. Ar gerai suprantu?
Atsakyti
QUOTE(vyyšnia @ 2012 10 13, 09:21)
Bet kaip suprantu, ji galėtų neiti į dekretines ir vaiko auginimo atostogas, ir užsidirbti tą stažą, o paskui kai susirinks stažą galėtų išeiti. Ar gerai suprantu?

Taip,tada kai butu jau stazas,galetu eiti i VPA.
Atsakyti
SVeiki,
ar kas galetu atsakyti, kaip yra jeigu dirbi imoneje ir dar turi individualios veiklos pazyma. Ar iseinant dekretiniu, reikia nutraukti ind.veikla?
Ir dar. visgi ar yra piniginis skirtumas, jeigu prasai kad dekretiniu pinigelius ismoketu per du kartus ir per viena, skaiciuojant NPD ir neskaiciuojant NPD (dekretines ispuola ir i kitus metus)..?

Aciu labai uz pagalba.
Atsakyti
QUOTE(Bransha @ 2012 10 15, 16:09)
SVeiki,
ar kas galetu atsakyti, kaip yra jeigu dirbi imoneje ir dar turi individualios veiklos pazyma. Ar iseinant dekretiniu, reikia nutraukti ind.veikla?
Ir dar. visgi ar yra piniginis skirtumas, jeigu prasai kad dekretiniu pinigelius ismoketu per du kartus ir per viena, skaiciuojant NPD ir neskaiciuojant NPD (dekretines ispuola ir i kitus metus)..?

Aciu labai uz pagalba.

Individualia veikla butina nutraukti, nes jie traktuos, kaip pajamu gavima, ir isskaiciuos is pasalpos 4u.gif
Atsakyti
laba diena, gal kas galesit patarti, norime antrus metus vyrui perasyti 40 proc.,ismoka, bet taip pat planuojame ir antra vaikeli,, ar tai netures itakos kitoms dekretinems ir ismokoms? nes negali zinot kada tas antras gausis smile.gif
Atsakyti