Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Meskute26 @ 2012 10 10, 10:46)
Sveiki,

as irgi noriu pasiklaust ar teisingai viska suprantu...

Mano vyro vidurkis atlyginimo zymiai didesnis negu mano, tai iseinant antro vaiko motinystes atostogu, mums naudingiau butu: pirmi metai mama 70proc gauna, antra tetis 40proc ir eina dirbti plius gauna atlyginima? Ar sodrai reikia is karto ispeti del tecio ar tiesiog mama ima dviem metam, o po metu nueina abu ir pakeicia? ir kaip suprantu, jei vyro alga didesne uz lubas gauna 1909.64 ant popieriaus?

As i savo darboviete grizti nebeplanuoju antraisiais metais, tai as dar galiu gauti darbo birzos pasalpa? Ar yra skirtumas kiek vaiku seimoje?

Dekoju uz atsakyma  4u.gif

1.Taip.
2.kai sueis metukai,tada nueisit i sodra ir perleisit vyrui antrus metus.
3.Alga gali buti bet kokia,pasalpa negali virsiti lubu.
4.Ne,kol esat VPA,tol jokios bedarbio pasalpos negausit,nes esat dirbanti.
5.Nera jokio skirtumo birzaj,kiek vaiku seimoje.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 10, 09:49)
1.Taip.
2.kai sueis metukai,tada nueisit i sodra ir perleisit vyrui antrus metus.
3.Alga gali buti bet kokia,pasalpa negali virsiti lubu.
4.Ne,kol esat VPA,tol jokios bedarbio pasalpos negausit,nes esat dirbanti.
5.Nera jokio skirtumo birzaj,kiek vaiku seimoje.

4. kai teciui perleidziu vpa, tai tada jau galiu imti pasalpa birzos, nes as jau ne vpa antraisiais metais?
5. o sodrai nera skirtumo, kad butu abu dirbantys(girdejau, kad jei du vaikai, gali vienas but bedarbis, cia antraisiais metais)?
Atsakyti
QUOTE(Meskute26 @ 2012 10 10, 10:54)
4. kai teciui perleidziu vpa, tai tada jau galiu imti pasalpa birzos, nes as jau ne vpa antraisiais metais?
5. o sodrai nera skirtumo, kad butu abu dirbantys(girdejau, kad jei du vaikai, gali vienas but bedarbis, cia antraisiais metais)?

Jus teciui ne atostogas perleidziat,o pasalpa.
Jeigu vaikai yra,tiesiog susitvarkius dokumentus lygoniu kasoj,busit drausta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 10 spalio 2012 - 09:57
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 10, 09:56)
Jus teciui ne atostogas perleidziat,o pasalpa.
Jeigu vaikai yra,tiesiog susitvarkius dokumentus lygoniu kasoj,busit drausta.

Tai as antraisiais metais irgi busiu VPA? pradedu susigaudyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskute26 @ 2012 10 10, 10:58)
Tai as antraisiais metais irgi busiu VPA? pradedu susigaudyti  4u.gif

Jus ir toliau galit likti VPA,tik kad pasalpa jau gaudines tetis,o ne jus.
Atsakyti
QUOTE(Meskute26 @ 2012 10 10, 10:58)
Tai as antraisiais metais irgi busiu VPA? pradedu susigaudyti  4u.gif

Taip busit VPA, perleisit tik pasalpa. Bet jeigu norit, galit iseit is darbo.
Atsakyti
QUOTE(Dolita @ 2012 10 10, 10:01)

Tai va ir klausiu, vadinasi ir butu naudingiau iseit iskart is darbo ir gaut pasalpa plius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolita @ 2012 10 10, 11:01)

Sveiki,

Kokius popieriukus reikia pateikti sodrai, norint perleisti teciui 40proc. antru metu pasalpa, o paciai likti VPA? Kazkaip neitiketina, kad taip galima daryti, nes pas mus lietuvelej dauguma vyru uzdirba daugiau nei moterys....kur valdzios logika siuo atveju, tai aisku kad visos mamos perleis teciams pasalpu gavima... g.gif
Ir ka daryti jei tetis statutinis pareigunas, lyg pas juos vrm moka, o ne sodra?
Atsakyti
QUOTE(LinaNi @ 2012 10 10, 12:19)
Sveiki,

Kokius popieriukus reikia pateikti sodrai, norint perleisti teciui 40proc. antru metu pasalpa,  o paciai likti VPA?  Kazkaip neitiketina, kad taip galima daryti, nes pas mus lietuvelej dauguma vyru uzdirba daugiau nei moterys....kur valdzios logika siuo atveju, tai aisku kad visos mamos perleis teciams pasalpu gavima... g.gif
Ir ka daryti jei tetis statutinis pareigunas, lyg pas juos vrm moka, o ne sodra?

Tik pacioj sodroj prasyma uzpildot,kad perleidziat vyrui,asmens dokumentus ir gimimo liudijima.
Del pareigunu,tai man atrodo jiems negalioja sis budas,nes ne is sodros gauna pinigus.
Atsakyti
laba diena, kilo klausimas ar as galiu kreiptis del 97 lituku: iki vaikui sukaks 2 metukai, kai skaiciuojamos vieno asmens pajamos (mtinystes (tevystes) pasalpa), kuri turetu nevirsyti 525lt tai ims juk mano pajamas o nuo sio menesio jos nevirsyja 525lt ar i sodra reiketu kreiptis?
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2012 10 11, 10:02)
laba diena, kilo klausimas ar as galiu kreiptis del 97 lituku: iki vaikui sukaks 2 metukai, kai skaiciuojamos vieno asmens pajamos (mtinystes (tevystes) pasalpa), kuri turetu nevirsyti 525lt tai ims juk mano pajamas o nuo sio menesio jos nevirsyja 525lt ar i sodra reiketu kreiptis?

istatymas pasikeite, ima praietu metu seimos vidurki, ir vienam zmogui neturi virsyti 525. dabar i motinystes pasalpa nebeziuri 4u.gif
Atsakyti
sveikos mergaites atejau jusu patarimo.auginu tris vaikucius.kaip isejau su pirmu vaiku i dekreta taip ir nebegrizau i darba,vis tesiau motinystes atostogas.dabar esu parasius prasyma kad auginsiu vaika iki 3 metu.bet kai jam sueis 2 metai noreciau stoti i darbo birza,nes buvusioje darbovieteje mano etato jau nebera.norejau jusu pakalsuti ar galima kaip nors perrasyti ta popieriu kad iki 2 metu tik vaika auginsiu ir paskui stoto i darbo birza.
na nzn ar suprantamai paaiskinau.labai lauksiu jusu zinuciu.
labai noriu padekoti,nes tikrai cia supermamos,kurios jau ne karta padejo.aciu jums
Atsakyti