Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 06, 11:26)
Minimali 496 lt-mokesciai,cia menesine.

Tai dekretines atskaicius mokescius apie 1800lt? g.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuczak @ 2012 10 06, 10:33)
Tai dekretines atskaicius mokescius apie 1800lt?  g.gif
Aciu  4u.gif

nu kazkur taip.
Atsakyti
Mamytes padekit, gal kas susidurete su tokia situacija, kaip cia isprest ? esu vaiko prieziuros atostogose imonese A iki 2 metu , pagal modeli 70-40. Dabar vaikui dar nesuejus metams, noriu eiti dirbt i imone B. Kiek zinau sodra kalba kad man mokes skirtuma tarp pasalpos ir atlyginimo, o antrais metais, kad mokes ir atlyginimas ir pasalpa.
Istatymas zodziu yra, bet kaip tai padaryt ?
Ar as turiu iseiti is Imones A, pries einant dirbt i Imone B? Bet ar tada gausiu pasalpa, jei iseisiu is darbo ? Ar tiesiog lieku imonej A atostogose, ir einu dirbt i Imone B? Bet kaip tada traktuojasi mano darbas antrojoje imoneje, kaip antraeiles, ar normaliai ? Kokie bus su mokesciais , jei antraeiles?
Atsakyti
QUOTE(neringusikas @ 2012 10 06, 12:03)
Mamytes padekit, gal kas susidurete su tokia situacija, kaip cia isprest ? esu vaiko prieziuros atostogose imonese A iki 2 metu , pagal modeli 70-40. Dabar vaikui dar nesuejus metams, noriu eiti dirbt i imone B. Kiek zinau sodra kalba kad man mokes skirtuma tarp pasalpos ir atlyginimo, o antrais metais, kad mokes ir atlyginimas ir pasalpa.
Istatymas zodziu yra, bet kaip tai padaryt ?
Ar as turiu iseiti is Imones A, pries einant dirbt i Imone B? Bet ar tada gausiu pasalpa, jei iseisiu is darbo ?  Ar tiesiog lieku imonej A atostogose, ir einu dirbt i Imone B? Bet kaip tada traktuojasi mano darbas antrojoje imoneje, kaip antraeiles, ar normaliai ? Kokie bus su mokesciais , jei antraeiles?

1.Imonei A galit but VPA,imonei B dirbti.
2.taip.
3.Kaip antraeilis darbas,nes pagrindiniam liksit VPA.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 06, 12:49)
1.Imonei A galit but VPA,imonei B dirbti.
2.taip.
3.Kaip antraeilis darbas,nes pagrindiniam liksit VPA.

O kaip antraeilese atskaiciuojami mokesciai? ar daugiau mokesciu reiktu sumoket, ar skirtumas tik tas , kad nebelieka npd?
Atsakyti
QUOTE(neringusikas @ 2012 10 06, 13:12)
O kaip antraeilese atskaiciuojami mokesciai? ar daugiau mokesciu reiktu sumoket, ar  skirtumas tik tas , kad nebelieka npd?

Kiek radau internete,tai antraeilese atskaiciuoja mokescius nuo pirmo lito,nes netaikomas NPD.
Gal kas daugiau zinos,nes vyras kai dirbo antram darbe puse etato,tai kaip ir daugiau neatskaiciuodavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 06, 13:35)
Kiek radau internete,tai antraeilese atskaiciuoja mokescius nuo pirmo lito,nes netaikomas NPD.
Gal kas daugiau zinos,nes vyras kai dirbo antram darbe puse etato,tai kaip ir daugiau neatskaiciuodavo  g.gif

taip ir yra, netaiko NPD, o visa kita tas pats.
Bet vMI paskui metams pasibaigus perskaiciuoja - kiek gauta pajamu ir kiek nuskaiciuota pajamu mokescio. jei pagal gauta suma priklausytu kazkoks NPd, tai skirtua grazintu (o jei per mazai sumoketa, butu skola)
Atsakyti
sveiki,

domina ir mane tema del pasalpos perrasymo vyrui antraisiais vaiko auginimo metais.

laukiam antro vaiko, pasirinksiu pasalpos skaiciavima pagal pirma vaika, nes palankesnis. taciau antraisiais metais finansiskai palankiau butu, kad 40 proc. gautu vyras.

1. nerandu Sodros puslapyje tokio punkto, kad mama gali likti VPA, o pasalpos mokejima perleisti vyrui g.gif cia kaip suprantu, priklauso nuo vos ne asmeninio konkretaus Sodros skyriaus NGA klausimo traktavimo?

2. tarkim vyras uzdirba daugiau nei "lubos". Tai jam tie 40 proc. bus skaiciuojami nuo tu "lubu"?

Priskaičiuota mėnesio motinystės (tėvystės) pašalpa iki vaikui sukaks 1 metai negali būti didesnė kaip 100 procentų šių pajamų (4761,60 Lt, jeigu apdraustasis pasirenka gauti pašalpą iki vaikui sukaks 1 metai). Jeigu apdraustasis pasirenka pašalpą gauti kol vaikui sueis 2 metai – iki vaikui sukaks 1 metai, priskaičiuota pašalpa negali būti didesnė kaip 70 procentų (3333,12 Lt), o iki vaikui sukaks 2 metai – kaip 40 procentų (1904,64 Lt).

3. Kaip vyrui skaiciuos tuos 40 proc.? Pagal kiek ir kuriuos menesius?

4. dar klausimas, o tos lubos tai pinigai "ant popieriaus", ar "i rankas"? g.gif speju, kad "ant popieriaus", negi Sodra save nusiskriaus biggrin.gif

5. ta 40 proc. pasalpa mokama nesvarbu, koks yra uzdarbis? pvz. jei vyras antraisiais metais uzdirbtu kad ir 20.000 lt per menesi, vistiek butu mokami tie 40 proc?
Atsakyti
Labas vakaras, esu VPA iki 2 metuku (tvarka 90% ir 75%), bet noreciau prasitest iki 3m. Pries kiek laiko, turiu nueiti i darboviete ir perrasyti prasyma? Ir ar teisingai supratau, kad jei iseiciau i dekreta iki kol vaikui sukaks 3 metukai, tai gauciau tuos pacius 90% ir 75%? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvytė Mū @ 2012 10 06, 23:49)
sveiki,

domina ir mane tema del pasalpos perrasymo vyrui antraisiais vaiko auginimo metais.

laukiam antro vaiko, pasirinksiu pasalpos skaiciavima pagal pirma vaika, nes palankesnis. taciau antraisiais metais finansiskai palankiau butu, kad 40 proc. gautu vyras.

1. nerandu Sodros puslapyje tokio punkto, kad mama gali likti VPA, o pasalpos mokejima perleisti vyrui  g.gif cia kaip suprantu, priklauso nuo vos ne asmeninio konkretaus Sodros skyriaus NGA klausimo traktavimo?

2. tarkim vyras uzdirba daugiau nei "lubos". Tai jam tie 40 proc. bus skaiciuojami nuo tu "lubu"?

Priskaičiuota mėnesio motinystės (tėvystės) pašalpa iki vaikui sukaks 1 metai negali būti didesnė kaip 100 procentų šių pajamų (4761,60 Lt, jeigu apdraustasis pasirenka gauti pašalpą iki vaikui sukaks 1 metai). Jeigu apdraustasis pasirenka pašalpą gauti kol vaikui sueis 2 metai – iki vaikui sukaks 1 metai, priskaičiuota pašalpa negali būti didesnė kaip 70 procentų (3333,12 Lt), o iki vaikui sukaks 2 metai – kaip 40 procentų (1904,64 Lt).

3. Kaip vyrui skaiciuos tuos 40 proc.? Pagal kiek ir kuriuos menesius?

4. dar klausimas, o tos lubos tai pinigai "ant popieriaus", ar "i rankas"?  g.gif speju, kad "ant popieriaus", negi Sodra save nusiskriaus  biggrin.gif

5. ta 40 proc. pasalpa mokama nesvarbu, koks yra uzdarbis? pvz. jei vyras antraisiais metais uzdirbtu kad ir 20.000 lt per menesi, vistiek butu mokami tie 40 proc?

1.Nera sodros puslapy apie tai parasyta,viska aiskina pacioj sodroj.
2.Jeigu visus 12 men vyras gaudavo virs lubu,tai,taip,40% pasalpos bus skaiciuojama,nuo lubu.
3.Is paskutiniu 12 men praleidziant viena menesi iki VPA isejimo.
4.Ant poperiaus.
5.Nesvarbu.Taip.
Papildyta:
QUOTE(fuzzyy @ 2012 10 07, 00:04)
Labas vakaras, esu VPA iki 2 metuku (tvarka 90% ir 75%), bet noreciau prasitest iki 3m. Pries kiek laiko, turiu nueiti i darboviete ir perrasyti prasyma? Ir ar teisingai supratau, kad jei iseiciau i dekreta  iki kol vaikui sukaks 3 metukai, tai gauciau tuos pacius 90% ir 75%?  4u.gif

Galit pries pasibaigiant VPA nueiti i darba ir pratesti VPA iki 3-ju metu.
Antram vaikui skaiciuos is to DU kaip ir pirmam,bet procentai jau bus kiti,arba 100% arba 70%/40%.
Atsakyti
Tokia situacija ax.gif
Kai politinio pasitikejimo valstybes tarnautojas atleidziamas is pareigu, jam ismokama 2men iseitine kompensacija (pasibaigus terminui). Moteris, kuri yra vaiko priežiūros atostogose (3-eti nemokami metai), taip pat bus atleista. Ar jai priklauso kompensacija, nes praktiskai ji juk nedirba, bet stažas tai eina toje istaigoje? g.gif
Atsakyti
Sveiki,

as irgi noriu pasiklaust ar teisingai viska suprantu...

Mano vyro vidurkis atlyginimo zymiai didesnis negu mano, tai iseinant antro vaiko motinystes atostogu, mums naudingiau butu: pirmi metai mama 70proc gauna, antra tetis 40proc ir eina dirbti plius gauna atlyginima? Ar sodrai reikia is karto ispeti del tecio ar tiesiog mama ima dviem metam, o po metu nueina abu ir pakeicia? ir kaip suprantu, jei vyro alga didesne uz lubas gauna 1904.64 ant popieriaus?

As i savo darboviete grizti nebeplanuoju antraisiais metais, tai as dar galiu gauti darbo birzos pasalpa? Ar yra skirtumas kiek vaiku seimoje?

Dekoju uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meskute26: 10 spalio 2012 - 09:47