QUOTE(mik @ 2014 03 23, 17:38)
gal zinote nuo kada ivesti grudu kose galima?
Na, mums gydytoja apie grūdines košes dar nieko nesakė 6 mėn. proga.
Nuo 6 mėn. įvedė mėsą - triušieną, kalakutieną, veršieną, dar vieną, bet tai užkrito ką.
Ir bandyt visas daržoves.
Vaisių tyrelę įvest.
Ryte, tarp 10-11 h vaisių tyrelės 60 g. Kol kas dar jokios neatsisakė.
Pietūs tarp 13-14 h. Duodu apie 120 -130 g. Pagrindas - moliūgas, 60 g, kai nededu mėsos, tada apie 30 g dviejų rūšių daržovių, pvz bulvė + žied.kopūstas.
Mėsos sakė duot apie 50-60 g. Pradėjom nuo veršienos, bet dedu tik 40 g, tokiais gabaliukais susipjausčiau. Ir daržoves vėlgi proporcingai.
Mėsą kas antrą dieną ir kas savaitę keist vis į kitą.
Košių neblenderiuoju, trinu šakute.
Ar po daržovienės duodant MP?
QUOTE(Vitulka @ 2014 03 23, 21:17)
Mėsos sakė duot apie 50-60 g. Pradėjom nuo veršienos, bet dedu tik 40 g, tokiais gabaliukais susipjausčiau. Ir daržoves vėlgi proporcingai.
Mėsą kas antrą dieną ir kas savaitę keist vis į kitą.
o kiek laiko verdate veršienos tą nedidelį kiekį?
o dėl grūdinių košių kadangi nemaitinu savo pienu ir vaikas sunkiai svori priauginėja tai mums gyd. liepė nuo 4 men. tai maniskis nuo 4 ir pradejo gauti...
QUOTE(Monalli @ 2014 03 24, 16:01)
negaliu pasakyt. Aš tą gabaliuką dar supjaustau į gabaliukus, įmetu lauro lapą, česnako galvutę (paskui išimu prieš dedant bulves) ir verdu. Pusvalandį gal, gal biškuti mažiau, paskui į tą patį vandenį sumetu bulves, vėl verda. Ir paskui visas likusias daržoves, nes tiek moliūgui, žied. kopūstui, brokoliui, šp.pupelėms nedaug reik, kad pervirtų
Man mėsa sutrupa beveik, smulkinu peiliu ir šakute, pirštais dasmulkinu
Mamos, kaip darot su bulve? vienos per daug, pietų nedarau, kad suvartot. Vakare bulvės retai. Likutį dedu į šaldytuvą, bet man neapetitnai kitą dieną tą bulvė atrodo. Galvoju susitvarkyt, supjaustyt kubeliais ir užšaldyt
QUOTE(khaleesi @ 2014 03 24, 00:53)
Ne anksčiau šešių mėnesių grūdų košės
čia gal Lietuvoj taip, nes Jav pvz primaitinimą pradeda būtent nuo grūdų košių, paskui daržovės ir tik tada mėsa.
QUOTE(Vitulka @ 2014 03 25, 13:45)
negaliu pasakyt. Aš tą gabaliuką dar supjaustau į gabaliukus, įmetu lauro lapą, česnako galvutę (paskui išimu prieš dedant bulves) ir verdu. Pusvalandį gal, gal biškuti mažiau, paskui į tą patį vandenį sumetu bulves, vėl verda. Ir paskui visas likusias daržoves, nes tiek moliūgui, žied. kopūstui, brokoliui, šp.pupelėms nedaug reik, kad pervirtų
Mamos, kaip darot su bulve? vienos per daug, pietų nedarau, kad suvartot. Vakare bulvės retai. Likutį dedu į šaldytuvą, bet man neapetitnai kitą dieną tą bulvė atrodo. Galvoju susitvarkyt, supjaustyt kubeliais ir užšaldyt
Jei vienai dienai tai as idedu i salta vandeni ir i saldytuva
QUOTE(evelinki @ 2014 03 31, 19:50)
čia gal Lietuvoj taip, nes Jav pvz primaitinimą pradeda būtent nuo grūdų košių, paskui daržovės ir tik tada mėsa.
gal pradeda nuo košių be glitimo ?
Na, baigės 6 mėn., apibendrinu.
Nuo posto aukščiau nelabai kas keitės, tik kiekiai. Duodu daugiau daržovienės, mėsos po 60-70 g.
Valgo viską labai noriai - brokolius, žied. kopūstą, šp. pupeles, žirnius, špinatus, burokėlius.
Tyrelės irgi visos tinka. Pamato šauštą, tai emocijų pilnas
iki 10 h MP.
10-11 h tyrelė
13-14 h daržovienė
16 h MP (būna po daržovienės gauna MP) ir taip iki ryto tik MP
Nuo posto aukščiau nelabai kas keitės, tik kiekiai. Duodu daugiau daržovienės, mėsos po 60-70 g.
Valgo viską labai noriai - brokolius, žied. kopūstą, šp. pupeles, žirnius, špinatus, burokėlius.
Tyrelės irgi visos tinka. Pamato šauštą, tai emocijų pilnas
iki 10 h MP.
10-11 h tyrelė
13-14 h daržovienė
16 h MP (būna po daržovienės gauna MP) ir taip iki ryto tik MP
Maniškiui 6.5 mėn. Primaitinam nuo 5mėn, pradėjom nuo ryžių (po poros dienų perėjom prie daržovių, nes ryžiai nepatiko)
Daržoves valgo labai noriai, bet per mėnesį svorio vis tiek priaugo per mažai. Kai pasirodėm 6mėn, gydytoja sakė pabandyt primaitint grūdinėm košėm, bet labai jau nenoriai jas valgo. Bandėm ir miežinę, ir avižinę.
Dabartinis režimas:
iki 10val MP
apie 11val obuoliukas maitintuve
12-13val daržovienė ir MP iki susnūsta
16val MP (po miego nevisad nori)
~17val avižinė košytė su vaisiais (valgo nenoriai, tai kartais ir neįkalbu daugiau nei poros šaukštelių)
toliau MP
Daržoves valgo labai noriai, bet per mėnesį svorio vis tiek priaugo per mažai. Kai pasirodėm 6mėn, gydytoja sakė pabandyt primaitint grūdinėm košėm, bet labai jau nenoriai jas valgo. Bandėm ir miežinę, ir avižinę.
Dabartinis režimas:
iki 10val MP
apie 11val obuoliukas maitintuve
12-13val daržovienė ir MP iki susnūsta
16val MP (po miego nevisad nori)
~17val avižinė košytė su vaisiais (valgo nenoriai, tai kartais ir neįkalbu daugiau nei poros šaukštelių)
toliau MP
QUOTE(M.K. @ 2014 06 27, 08:54)
nemazai suvalgo kudikelis, ir kiek nakti poto praso valgyti?