Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėn. kūdikėlio dienos meniu

QUOTE(DiStyle @ 2012 11 24, 14:30)
Siaip pradziai tai tikrai valgys, o veliau, geriau duoti atsigerti ko nors, bet ne pieno smile.gif Jug bulve (angliavandeniai) ir pienas (baltymai) nesiderina tarpusavyje wink.gif

Neklaidinkite mamyčių su savo maisto derinimais, kūdikiams iki metų MP išlieka pagrindinis maisto šaltinis, todėl jei kūdikis to pageidauja, po maitinimo duoti atsigerti MP, jei atsisako - virinto vandens ir tik po to arbatų ar sulčių. Po to mamytės stebisi kodėl drastiškai sumažėja pieno.
Papildyta:
QUOTE(salduke @ 2013 01 11, 14:41)
Jau antra savaitė kaip bandom ragauti daržovienę  doh.gif pirma daviau bulvę-morką, mergina nebuvo sužavėta, suvalgydavo pusę šaukštelio, dabar duodu bulvę-moliūgą, suvalgo jau pusantro-du šaukštelius. Tada rėkia  doh.gif ir mielai čiumpa krūtį.
Gydytoja liepia apsiginkluoti kantrybe ir per porą savaičių privesti iki 100-120 ml.
Arba pratinti prie kruopų košės.
Nežinau ką daryti...

Beje, obuoliuką valgo noriai.

Kantrybės! Vaikutis dar tik mokosi valgyti kitą maistą, kai kurie įpranta anksčiau, kai kurie vėliau. Maniškė taip pat labai sunkiai pratinasi prie daržovienių, bet aš niekur ir neskubu, kol pati maitinu. Pereiti prie kruopų nepripratinus prie daržovių nepatarčiau, nes kruopos saldesnės ir vaikas gali išvis nebevalgyti daržovių. Gaminkite daržovienes su savo pieneliu, duokite košę tada, kai vaikas nėra labai peralkęs (nes tada iškart reikalauja (.)(.))ir geriausia pratinti prie kito maisto pirmoj dienos pusėj:) skaičiau vienos mamos patarimą, ji į daržovienę įtrindavo šiek tiek banano dėl saldumo, paskui banano mažindavo, kol visai nebedėjo, kai vaikas priprato prie vienų daržovių skonio. gal ir jums padės.
Atsakyti
QUOTE(Blondine87 @ 2013 02 25, 17:48)
O kiek pirma syki kruopu kosytes davet?  4u.gif As turiu nusipirkus vaikiska 7 grudu milupos ta tokia. Ta kosyte su misinuku taisot, ar atskirai dar po kosytes tiek misinuko isgeriat? Mums kazkaip sunku su tuo misinuku ryte kai valgom apie 10h daug palieka, ir taip nevisada 210ml isvalgo.

Sveiki, kruopų košytę pradėjom ragauti nuo poros šaukštelių, kasdien didinant normą (mūsų pediatrė teigia, kad rekomenduojama norma yra 150-200 ml. košės) po 1-2 šaukštelius (priklauso nuo mažylės nusiteikimo valgyti naują maistą) Iš pradžių košytę viriau vandenį, išvirus ir sublenderiavus paskanindavau sviestuku..bet kai pradėjo taip paruoštos košės atsisakinėt.Išvirtus avižų dribsnius pieno mišiniu skiesdavau iki reikiamos konsistencijos - taip, mažutei skaniau. Mes po daug košės vienu kartu (maitinu 2 k. dienoj po 50-70 ml.) nesuvalgom tai po tokio kiekio košės p.mišinuką geriam. Nepergyvenkit dėl pieno mišinio - juk kiekvienas mažylis skirtingas..Mano mažutė niekada neišvalgė, pagal lenteles ant skardinės kur rekomenduojamas p.m.kiekis. (pvz. mūsų amžiui rekomenduoja daryti 210 ml. - 7 kaušeliai p.m., o mūsiškė vos 180 ml. teišvalgo) Tiesiog darykit mišinėlio 1 ar 2 kaušeliais mažiau ir viskas bus gerai mirksiukas.gif Sėkmės Jums maitinime 4u.gif
Atsakyti
Mano sunelio meniu, turim daugiau nei 6 menesius.:

8-9 val verdu kosyte (avizu, ryziu, 7 grudu, manu ar grikiu); suvalgo apie 150 ml uzgeria vandenuku.
12-12.30 val. verdu darzoviene su mesyte (darzoves: morka, bulve, kalafijoras, brokolis, zirneliai ir kt. keiciu ne viska is kart maisau ir vistiena arba kalakutiena), skiedziu su vandeniu ir dedu kelis saukstelius alyvuogiu aliejaus. suvalgo 200 ml gali ir daugiau, bet neduodu bijau, kad persivalgys. uzgeria vandenuku.
15.30-16 val. vel valgom darzoviene. 200 ml
19-20 val. misinelis suvalgo nedaug apie 90 ml
prie nakti 22-22.30 val. vel misinelis suvalgo apie 120-150 ml kartais ir 180 ml.
nakti keliasi dazniausia viena karta valgyt suvalgo misinelio 170-180 ml. kartais nesikelia visai valgyt, bet tai buna retai.

nezinau ar tinkamai maitinu, ar suvalgo pakankamai?? itraukiu ir obuoliuka, banana, tyrele, sulciu, bet kazkaip vaisiai nepatinka mano suneliui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajone_25: 12 kovo 2013 - 16:19
Sveikos,

Mums 6 men. ir 2 sav. Primaitinima pradejau kai dukrytei suejo lygiai 6 men. Pradejau nuo bulves, morkos, moliugo ir kelias dienas jau duodu paragaut koses su cukinija. Sakykit, kiek ml turetu suvalgyti mano dukryte? Dabar daviau mazdaug 55 ml. Ne per mazai?
Teisingai suprantu, kad iki tol, kol sueis menuo, kaip valgom kosytes, mano maze turetu suvalgyti ju 100-150 ml? Kazkodel bijau duoti per daug ir istampyti skranduka....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fei: 02 balandžio 2013 - 15:10
Man truksta ideju darzovienei smile.gif Mano dukryte nemegsta ilgai to paties valgyti, todel nezinau ka galiu pasiulyt:
jau valgo bulve, morka, saldziaja bulve, ziemini moliuga, kalafiora, brokoli, kepta obuoli, virta kriause, banana, sparagines pupeles.

Mano drauge tokio pat amziaus dukrytei duoda garuose virtu ir trintu poru, bet as del ju nesu tikra g.gif O kaip tokio amziaus vaikuciams cikorija? Arba sparagai?
Atsakyti
Atejau ir as pasisemti ideju darzovienei.
Ar jus darzoves su bulvemis maisot, ar po viena duodat, ar be bulviu? As tai vis su bulvemis maisau, bet ziuriu, kad labai uzkieteja viduriai labai jam, kietai labai gaunasi... blush2.gif Nors per kita maitinima duodam dabr dazniausiai avizu (valgem ir ryziu pieniska, bet dabar pasibaige) Bijau tu ryziu ir bepirkt, nes ryziai irgi kietina. Su kose duodam vaisiu tyreles tarp ju ir slyvu ir obuoliu tyreles ir siaip per diena virta ar zalia obuoliuka duodam (kai tik saukstas atstraukia paimti dar obuolio, pasigirsta nepatenkintas niurzgejimas ir verksmas biggrin.gif ), bet vis tiek labai kieti viduriai. doh.gif
Duodam ir mesos jau-triusiena valgo. Nzn, ar jau galima duoti paukstienos ir kiaulienos, bet ir bijau, nes manau, ant hormonu uzauginta. doh.gif
Megstam bulve+ moliugas bulve +morka, tie patys deriniai su triusiena, kalafijora ir brokoli valgo siaip sau, saldziosios bulves nemegsta (ir as nemegstu ju, neprilipo, nors atseit sveikos labai).
Parasykit mamos, is ko darot ta darzoviene. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, aš tų pačių dalykų ieškau...
|Pažiūrėkit šiuo adresu http://www.mazylioreceptai.lt/
Man patiko... smile.gif
Tik va domina, kiek gramų jūsų mažyliai suvalgo tos daržovienės?
Atsakyti
Man mazosios megstamos kombinacijos:
Bulve+morka+ kalafioras/brokolis
Moliugas+bulve
Bulve+sparagines pupeles
Morka+sparagai
morka +pankolis
Ouolys+pankolis
saldzioji bulve+kriause
salzioji bulve+moliugas
obuolys+dziovintos slyvos
obuolys+kriause+dziovintos slyvos
morka+salieras+petrazoles

darzovienes suvalgo ivairiai 100-200ml, priklauso nuo kokia skani/neskani pasirodo, nuo nuotaikos ir dar visokiausiu veiksniu smile.gif

Koses duodu soru ir pradejo ragaut kvietine, sekanti bus avizu. Ryzi neduodu del tos pacio priezasties kaip ir gatinha2.

siom dienom gaminsiu ir duosiu ragaut cikorijos ir poru - mano drauges mergyte labai skaniai valgo sita darzoviene smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaudyk: 19 balandžio 2013 - 11:21
Gaudyk,
O iš kur tu gauni tiek daržovių? Juk pavasaris...
Prisišaldžiusi turi ar parduotuvės?
Mano vaikas suvalgo max 90 g daržovienės ir taškas: lūpytės suspaustos, ima verkt. Nežinau, kaip įgrūst daugiau. Po to mėgaujasi MP.
Atsakyti
QUOTE(sirsele @ 2013 04 20, 20:16)
Gaudyk,
O iš kur tu gauni tiek daržovių? Juk pavasaris...
Prisišaldžiusi turi ar parduotuvės?
Mano vaikas suvalgo max 90 g daržovienės ir taškas: lūpytės suspaustos, ima verkt. Nežinau, kaip įgrūst daugiau. Po to mėgaujasi MP.

Sirsele- mes Belgijoj gyvenam, cia darzoviu pasirinkimas didesnis, o pas juos siltnamiuose auginamos darzoves jau nuo vasario menesio, juk ziemos cia beveik nera, pas mus jau ir narcizai nuzydejo o LT kiek zinau neseniai sniegas nutirpo. Pankoliai, kalafiorai, cikorijos, sparagines pupeles sviezios, sio pavasario, moliuga tai perku ziemini (butternut squash), bulves, saldziosios bulves, morkos ir visa kita taip kaip ir Lietuvoj, dar pernykstes smile.gif

Man pediatre sake kad kudikeliai labai gerai zino kiek ir ko jiems valgyti, tai jei nenori tai ir nekankintit nei saves nei vaikelio, ateis laikas ir suvalgys daugiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaudyk: 20 balandžio 2013 - 22:11
Mums pediatre sake, kad duoti tiek gramu, kiek menesiu. Pvz. 6 men- 60gr koses ir tiek pat mililitru sulciu t.y 60,7men- 70ml koses ir 70 ml sulciu ir t.t., bet as duodu 100 ml, man atrodo mazai tas 60-70 ml blush2.gif na, lyg ir uztenka maniskiui tiek rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gatinha2: 21 balandžio 2013 - 08:57
gaudyk,
ir mes norim į Belgiją
slap.gif
Papildyta:
QUOTE(gatinha2 @ 2013 04 21, 09:56)
Mums pediatre sake, kad duoti tiek gramu, kiek menesiu. Pvz. 6 men- 60gr koses ir tiek pat mililitru sulciu t.y 60,7men- 70ml koses ir 70 ml sulciu ir t.t., bet as duodu 100 ml, man atrodo mazai tas 60-70 ml  blush2.gif na, lyg ir uztenka maniskiui tiek  rolleyes.gif

Skirtingi pediatrai, skirtingos nuomonės: mums sakė suvalgyti apie 150 ml. Todėl ir galvoju,kaip čia tokius kiekius įveikt. Mažutės labai jau esam...
Šiaip manutė nemėgsta nei tyrelių, nei tų pirktinių košelių, anei mėsytės. Gaminau ryžius su morkomis, patiko labai. Taigi, turim nors vieną skanėstą. biggrin.gif
Atsakyti