Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėn. kūdikėlio dienos meniu

Jau antra savaitė kaip bandom ragauti daržovienę doh.gif pirma daviau bulvę-morką, mergina nebuvo sužavėta, suvalgydavo pusę šaukštelio, dabar duodu bulvę-moliūgą, suvalgo jau pusantro-du šaukštelius. Tada rėkia doh.gif ir mielai čiumpa krūtį.
Gydytoja liepia apsiginkluoti kantrybe ir per porą savaičių privesti iki 100-120 ml.
Arba pratinti prie kruopų košės.
Nežinau ką daryti...

Beje, obuoliuką valgo noriai.
Atsakyti
QUOTE(Milana3 @ 2013 01 09, 14:47)
dar norejau paklaust apie lesiu kruopas, gal kas nors duoda, kaip gaminate?

4u.gif labas mergyt as duodu raudonuosius lesius ,maniskis valgo noriai verdu juos koki gera pusvalanduka paskui visviena dar praseinu su blenderiu ,imetu kelis gabalelius pvz; morkos ar ziedinio kopusto ir tikrai skaniai valgo ,nes maniskis turi beda su virtomis bulvemis aisku ju vienu niekada neduodu ,bet visviena sukieteja labai viduriukai tai daktare patare keisti i koses ar kokias kruopas tai va ir valgome ryzius ,lesius ,grikius avizas ir ttttt...
Atsakyti
Manoji labai mėgsta kruopų košes - avižų, kukurūzų, 4 grūdų, kažin galvoju jei įmaišyčiau mėlynių ? kažin ar galima tokio laiko kūdikėliui ? Braškės manau gali sukelti alergiją, bet va kažin kaip mėlynės ?
Atsakyti
Sveikos, mamytes. mano mergytei jau 6.5 menesiuko. iki 5 menesiuko maitinau tik savo pienu. nuo 5men ir 1sav. pradejom ragauti darzovienes ir obuoliuko. Dabar jau ir kruopu kosytes skanaujam. Man tik toks klausimas iskilo, ar jums , mamytes, kurios maitinot savo pienu, netruksta pienuko, t. y. jo nesumazejo pradejus ivesti kieta maista??? man pieno krizes budavo kas menesi ir trukdavo apie savaita, bet pradejus primaitinti, jo visai sumazejo. Keliusi nakti maitinti dazniau, kad pienukas gamintusi, bet kazkaip pieno apatraciukas "miega", bijau, kad pienuko visai neliks, o noreciau tempt bent iki metu:) Gal kam yra panasi situacija, atsiliepkite:)
Atsakyti
QUOTE(marvaida @ 2013 01 21, 22:30)
Sveikos, mamytes. mano mergytei jau 6.5 menesiuko.  iki 5 menesiuko maitinau tik savo pienu. nuo 5men ir 1sav. pradejom ragauti darzovienes ir obuoliuko. Dabar jau ir kruopu kosytes skanaujam. Man tik toks klausimas iskilo, ar jums , mamytes, kurios maitinot savo pienu, netruksta pienuko, t. y. jo nesumazejo pradejus ivesti kieta maista??? man pieno krizes budavo kas menesi ir trukdavo apie savaita, bet pradejus primaitinti, jo visai sumazejo. Keliusi nakti maitinti dazniau, kad pienukas gamintusi, bet kazkaip pieno apatraciukas "miega", bijau, kad pienuko visai neliks, o noreciau tempt bent iki metu:) Gal kam yra panasi situacija, atsiliepkite:)

Man buvo panašiai,įvedus antrą maitinimą pastebėjau kad pienuko kažkiek mažiau, kartais jau iš abiejų krūtų tekdavo maitint.
Labai išsigandau ir belaviruojant kaip čia išvengus pienuko trūkumo savaime kažkaip įsivedėme tokį režimą: ryte kruopų košė, paskui du maitinimai MP(vienas iš vienos krūties, kitas iš kitos), paskui daržovienė (gaunasi kažkur apie 16val), tada vėl du maitinimai MP, antras būna jau vakare, prieš miegą, ir naktį dar du maitinimai(antras dažniausiai jau būna anksti ryte).
Prieš tai niekada nesilaikiau jokių režimų maitinant MP-kada nori tada valgo ir kiek nori, esu įsitikinusi kad kuo dažniau glausi ir maitinsi, tuo daugiau pienuko gaminsis. Bet dabar, laikantis tos mano jau minėtos tvarkos nebepastebiu kad trūktų 4u.gif
Gal tai sutapimas ar tas trūkumas tebuvo laikinas, nežinau, bet pabandykit kažką panašaus, gal padės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aujusa @ 2013 01 24, 11:52)
Man buvo panašiai,įvedus antrą maitinimą pastebėjau kad pienuko kažkiek mažiau, kartais jau iš abiejų krūtų tekdavo maitint.
Labai išsigandau ir belaviruojant kaip čia išvengus pienuko trūkumo savaime kažkaip įsivedėme tokį režimą: ryte kruopų košė, paskui du maitinimai MP(vienas iš vienos krūties, kitas iš kitos), paskui daržovienė (gaunasi kažkur apie 16val), tada vėl du maitinimai MP, antras būna jau vakare, prieš miegą, ir naktį dar du maitinimai(antras dažniausiai jau būna anksti ryte).
Prieš tai niekada nesilaikiau jokių režimų maitinant MP-kada nori tada valgo ir kiek nori, esu įsitikinusi kad kuo dažniau glausi ir maitinsi, tuo daugiau pienuko gaminsis. Bet dabar, laikantis tos mano jau minėtos tvarkos nebepastebiu kad trūktų  4u.gif
Gal tai sutapimas ar tas trūkumas tebuvo laikinas, nežinau, bet pabandykit kažką panašaus, gal padės  4u.gif

Aciū už patarimąsmile.gif Na kažką panašaus ir aš bandau daryti:) Tik bėda ta, kad jau antra men. pasirodė mėnesinės;(
Atsakyti
Sveiko mamytes.
Gal žinote, kur Vilniuj galima įsigyti ekologiskos triusienos?
Atsakyti
QUOTE(Singerita @ 2013 01 15, 15:41)
Manoji labai mėgsta kruopų košes - avižų, kukurūzų, 4 grūdų, kažin galvoju jei įmaišyčiau mėlynių ? kažin ar galima tokio laiko kūdikėliui ? Braškės manau gali sukelti alergiją, bet va kažin kaip mėlynės ?

Kokias kruopas perkate mazyliams, specialias vaikiskas ar geriau tos paprastos ivairios? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Blondine87 @ 2013 02 13, 01:17)
Kokias kruopas perkate mazyliams, specialias vaikiskas ar geriau tos paprastos ivairios? 4u.gif

As perku ir tokias ir tokias. ryzius pirkau vaikiskus, avizinius, miezinius dribsnius perku lietuviskus is eko parduotuviu. isverdu ir susmulkinu blenderiu. siaip pigiau yra pirkti tuos ekologiskus, nei paruostus vaikiskus mirksiukas.gif
Atsakyti
O kiek laiko reikia virti jautiena maziukams? 4u.gif As skaiciau kad apie 100g virti 2,5-3h.. blink.gif turiu susisaldzius mazesniais gabaliukais, tai tikriausiai per pus maziau virt.. g.gif
Atsakyti
Mano mažylei 6 mėn. ir 2 sav..Nuo 5 mėn pradėjom valgyti daržovių košytę t.y. bulvė, morka, moliūgas, kopūstas (brokolis arba žiedinis kopūstas), per 2 sav. įsivedėm pilną normą (150-200 ml. suvalgom vienu kartu). Nuo 6 mėn. gydytoja liepė pradėti ragauti kruopas, bet..sekasi sunkiai - jau 2 sav. kaip bandom, bet suvalgom daugiausia po 100 ml. Pradėjom nuo avižų, tuomet prasidėjo bėrimas: ant veidelio, užpakaliuko, kojyčių. Pakeitėm kviečiais, bet kelis kartus tiko - valgė skaniai ir nebėrė, o dabar ir nuo jų prasidėjo bėrimas. Bandžiau ir grikių įmaišyti į kviečius - tai, tik paragavo ir atsisakė toliau valgyti. Ryžių, nebandom, kadangi kietina viduriukus (turim problemų su pilvuko pūtimu, užkietėjusiais viduriais).
Mūsų dienos meniu, kol kas toks:
6-7 val. ryto mišinukas 210 ml.
10 val. kruopų košytė 50 ml. + 150 ml. mišinuko
14 val. daržovių košytė +/- 200 ml. duodu užsigerti virintu vandenuku
17-18 val. kruopų košytė 50 ml. + 150 ml. mišinuko
21 val. mišinuko 210 ml.
Kruopų košytes duodu 2 kartus per dieną po mažesnį kiekį, nes daugiau vienu kartu ir nesuvalgo. Virinto vandenio geriam po truputį. Kartai paragaujam obuoliuko, bet ne kasdien, banano dar neragaujam, nes mano žiniomis - kietina viduriukus.
Atsakyti
QUOTE(pipire:) @ 2013 02 24, 14:57)
Mūsų dienos meniu, kol kas toks:
6-7 val. ryto mišinukas 210 ml.
10 val. kruopų košytė 50 ml. + 150 ml. mišinuko
14 val. daržovių košytė +/- 200 ml. duodu užsigerti virintu vandenuku
17-18 val. kruopų košytė 50 ml. + 150 ml. mišinuko
21 val. mišinuko 210 ml.
Kruopų košytes duodu 2 kartus per dieną po mažesnį kiekį, nes daugiau vienu kartu ir nesuvalgo. Virinto vandenio geriam po truputį. Kartai paragaujam obuoliuko, bet ne kasdien, banano dar neragaujam, nes mano žiniomis  - kietina viduriukus.

Mes ir taip pat panasiai valgom ir esam 6 men ir 2sav, tik dar neisivedem kruopu kosytes. Vis mastau kada pradet duot, nes neperseniausiai pradejom i darzoviene mesyte det, tai nenoriu visko iskart uzkraut. O kiek pirma syki kruopu kosytes davet? 4u.gif As turiu nusipirkus vaikiska 7 grudu milupos ta tokia. Ta kosyte su misinuku taisot, ar atskirai dar po kosytes tiek misinuko isgeriat? Mums kazkaip sunku su tuo misinuku ryte kai valgom apie 10h daug palieka, ir taip nevisada 210ml isvalgo.
Musu dienos meniu:
6-7h ryto misinukas 210ml
10h misinukas 180 ml (paliekam koki 80ml)
14h darzoviene + geriam sulciu ivairiu, nes nieko kito negeria doh.gif
18h misinukas 180ml
22h misinukas 210ml
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blondine87: 25 vasario 2013 - 16:49