QUOTE(Foksiuke @ 2015 09 09, 22:42)
Bingo aciu, ryt pabandysiu uzklausti del keramikos, kazkaip nekilo ranka rasyti uzklausa su musu biudzetu stogui, bet gal jei be navarotu ir mums iseitu

Bet tuos sniego laikiklius primigtynai siulo priekybinkai, yra laikykliai ir sniego gaudytuvo vamzdis kuriu kaina 580 EUR

Uztvara nuo pauksciu 25 Eur, ir cia be PVM dar viskas
Na reik kalbet su kazkuo rimciau tada ko reik,ko ne..nes man taip atrodo visko reik ka siulo,jie siulo jie zino

Tik aiskteliu sake galima ir nepirkt
atsiverciau senus emailus, pasiulymus, tai skaiciai pas mane buvo tokie. Pirminis Monier pasiulymas 260m2 stogui va tokiam:
buvo 32 000 Lt, po to sia Monier sudaryta samata issiuntinejau daugumai Monier produkcija prekiaujanciu prekybininku (ju daugiau nei 10 buvo), atgal gavau pasiulymus su 15-23% nuolaidomis ir toliau tesiau derybas su man patikusiais, ju buvo gal 3-4, tame tarpe Senukai, nes siule viena didziusiu nuolaidu, taciau issigandau, kad Senuku didziulis aparatas veiks letai ir tas procesas labai issites laike, todel is ju neemiau. Finale ismetus tam tikras pozicijas arba pakeitus alternatyviomis kitu gamintoju tik Monier gaminiu liko uz 17000Lt, o alternatyvu kainu dabar nerandu. Kaip jau minejau anskciau buvo is vis atsisakyta: sniego uztvaru ir ju laikikliu, kamino aiskteles ir jos laikikliu, stogo kopeteliu, o buvo pakeista kitu gamintoju pigesnemis alternatyvomis: stogo difuzine plevele, lastakiai, kitos skardos, ivairios tarpines, kamino sandarinimo juostos dar ivairiu smulkmenu. Uztvara nuo pauksciu, tai yra tokios plastmasines sukos, ju tikrai reikia, nes labai lenda pauksciai i visus plysius po danga. Pas mane beje tu uztvaru daug liko, mielai perleisciau, mes niekur kitur sito daikto nepanaudosiu.
Papildyta:
tiesa, pirkau is UAB Siltinimo sistemows. Labiau gal del to kad vadybinkkas labai aktyvus buvo, bet kaina irgi gera dave, bet o jie priekiauja ir kitais dalykais, kuriu reikejo tam paciam stogui, tai ir vata, ir stoglangiai.
Dar tiesa niuansas su Monier deklaruojamu nemokamu atvezimu. Nemoakamas jis deja tik popieriuje, nes tai nemokamas atvezimas yra "BE ISKROVIMO". Kaip jus galvojat, rankom tas kelias ar keliolika tonu issikrausit? Sandelis Monier'o buvo visa netoli manes (~4km), trai issisukau uz atvezima ir iskrovima su 300lt.