Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 14

QUOTE(Nuliookas @ 2015 02 22, 19:28)
Sveiki smile.gif

O Jūsų pateikti skaičiai buvo pagal faktą (rastų sienos) ar popierių (su šiltinimu)?

skaiciai buvo pagal fakta, tik aisku nebuvo ivertinti plysiai kertese ir tarp rastu. Juos ivertinus klase aisku kad kristu turbut pora lygiu ar pan..
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 02 23, 13:57)
rostverkas turi būti šiltinamas aplinkui - iš išorės, po rostverku ir iš vidaus, kur susijungia su po grindim esančia termoizoliacija. aplinkui tikrai po 10 cm, po grindim gali būti ir daugiau

mes šiltinom iš vidaus, nu niekaip nesugalvojau kaip tą išorėje 10cm išsikišusį polistirolą paslėpt.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2015 02 24, 15:51)
mes šiltinom iš vidaus, nu niekaip nesugalvojau kaip tą išorėje 10cm išsikišusį polistirolą paslėpt.

Po skardine palange per perimetrą.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2015 02 24, 19:25)
Po skardine palange per perimetrą.

Jei gerai įžiūriu, tokia "palangė" yra šiuose namuose:

http://www.siulo.lt/...upes-21860.html

http://www.rastinukas.lt/images/10.jpg
Atsakyti
Mes tai nedejom skardines palanges,ant issikisusio apsiltinto pamato putplascio(apie 12 cm su klijais gavosi) uzarmave klijavom klinkerines plyteles,po to ju tarpus uztepem spalvotu muro misiniu ir gavosi tipo senoviskas issikises plytu pamatas.
Atsakyti
O kaip darėt su elektros išvedžiojimu viduje? Kažkur esu girdėjusi (dar negūglinau blush2.gif ), kad rąstiniame name visi laidai turi eiti išorėje. Rąstininkai gi kalba apie kanalų išgręžimą. Tad kaip elgėtės tie, kurie jau gyvena rąstinukuose? Gal net jei ir galima laidus paslėpti laido viduje, gal visgi saugiau jų neslėpti? g.gif
Atsakyti
Taip,naujuose rastiniuose namuose grezia kanalus viduje,tam yra el.laidas YDY(apvalus) su triguba izoliacija.Jei jau gyvenamas namas,tai bandykit vesti laidus palei plintusa,o rozetes ir jungiklius deti kuo prie duru apvado,ar salia kokiu baldu..
Atsakyti
QUOTE(Almonta @ 2015 02 28, 13:39)
Taip,naujuose rastiniuose namuose grezia kanalus viduje,tam yra el.laidas YDY(apvalus) su triguba izoliacija.Jei jau gyvenamas namas,tai bandykit vesti laidus palei plintusa,o rozetes ir jungiklius deti kuo prie duru apvado,ar salia kokiu baldu..

Kaip tik planuoju užsakinėti rąstus vasarnamiui, tad ir galvoju - bandyti planuotis tą elektrą dabar ar, jei viskas eis rąsto paviršium, galėsiu galvoti apie tai vėliau...
Atsakyti
QUOTE(12121212 @ 2015 02 28, 14:25)
O kaip darėt su elektros išvedžiojimu viduje? Kažkur esu girdėjusi (dar negūglinau  blush2.gif ), kad rąstiniame name visi laidai turi eiti išorėje. Rąstininkai gi kalba apie kanalų išgręžimą. Tad kaip elgėtės tie, kurie jau gyvena rąstinukuose? Gal net jei ir galima laidus paslėpti laido viduje, gal visgi saugiau jų neslėpti?  g.gif

Mes darem kanalus rasto viduje. Bet visa elektra labai gerai apgalvojom pries isrenkant nama ceche
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2015 02 28, 20:37)
Mes darem kanalus rasto viduje. Bet visa elektra labai gerai apgalvojom pries isrenkant nama ceche

Dėkui. Bet jei netyčia kažką praleisiu, juk galėsiu nuo kažkurio taško paviršium nusivesti papildomai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(12121212 @ 2015 02 28, 13:25)
O kaip darėt su elektros išvedžiojimu viduje? Kažkur esu girdėjusi (dar negūglinau  blush2.gif ), kad rąstiniame name visi laidai turi eiti išorėje. Rąstininkai gi kalba apie kanalų išgręžimą. Tad kaip elgėtės tie, kurie jau gyvena rąstinukuose? Gal net jei ir galima laidus paslėpti laido viduje, gal visgi saugiau jų neslėpti?  g.gif

Elektros laidus rąstiniuose namuose reiktų vesti išorėje ir kaip galima daugiau vengti juos slėpti pačiuose rąstuose arba perdengimuose.
1. Rąstai, keičiantis aplinkos temperatūrai ir santykiniai drėgmei, kraiposi ir sukiojasi. Taigi, jei jų viduje bus el. laidai, ilgainiui jie gali būti pertraukti arba pažeisti.
2. Pelės. Pelės labai mėgsta laidus.

Mano klasiokė stato jau penktą rąstinį namą (kaimo turizmo sodyba) ir sakė, kad visi laidai eis išorėje.
Atsakyti
QUOTE(Laurenci @ 2015 02 28, 22:19)
Elektros laidus rąstiniuose namuose reiktų vesti išorėje ir kaip galima daugiau vengti juos slėpti pačiuose rąstuose arba perdengimuose.
1. Rąstai, keičiantis aplinkos temperatūrai ir santykiniai drėgmei, kraiposi ir sukiojasi. Taigi, jei jų viduje bus el. laidai, ilgainiui jie gali būti pertraukti arba pažeisti.
2. Pelės. Pelės labai mėgsta laidus.

Mano klasiokė stato jau penktą rąstinį namą (kaimo turizmo sodyba) ir sakė, kad visi laidai eis išorėje.

Laidai nekisami i kanala be nieko. Yra dedamas specialus gofruotas vamzdos laidams. Taip kad ju prispausti nera jokios galimybes. Pergrauzti gofra peles irgi neturi jokios galimybes. Tuo tarpu laidai isorej mano manymu primityvu ir dazniausiai tada, kai 'ant greicio' kepami namai bet kaip ir ne sau.
Atsakyti