QUOTE(Laurenci @ 2015 02 18, 19:26)
Rąstiniai namai turi turėti dvišlaičius arba keturšlaičius stogus tam, kad sunkus stogas tolygiai spaustų visas rąstines sienas. Taip išvengiant rąstų deformacijų.
Su geru konstruktorium viskas įmanoma.
QUOTE(Foksiuke @ 2015 02 19, 22:55)
Prisegu musu namuka busima.. ka manote?
Namuks
Nepykit, bet pati klausiat. Man asmeniškai ta transformatorinių architektūra visiškai nemiela. Aš kieme wc tokios formos turiu.... Bet tam name gyventi ne man, ir jeigu jūs manote, kad tai yra jūsų svajonių namas, kuriame gyvensite 10, 20 o gal ir 50 metų - super, statykitės. Vistik sprendimai architektų neprotingi palikti taip mažai išsikišančius stogo kraštus.
QUOTE(Laurenci @ 2015 02 20, 10:32)
Kad rąstinis namas stovėtų ilgai, reikia kad stogas būtų išsikišęs tiek, kad prie stipraus lietaus, sienos išliktų sausos.
Na viskas priklauso ir nuo dažų kokybės, bet jūsų teiginys teisingas. Kuo mažiau stogas paslėps rąstus nuo lietaus - tuo dažniau sienas dažyti reikės.
Pas mane pietinėj pusėj - visą rastinę sieną dengia terasos stogas, praėjus 6 metam po statybų tos sienos dažai tik truputį pasidėvėję, spalva ryški.
Rytinėj - pietryčių pusėj stogas nedengia sienų, todėl jau kartą tas sienas perdažinėjom, šiais metais vėl tą darysim... O visa tai reikalauja tiek laiko tiek pinigų.
QUOTE(Foksiuke @ 2015 02 20, 14:32)
Komanda si suprojektavo ne vienam is cia bendraujanciu namukus
Mokejome tikrai nemazai euriuku.. tikrai atsiliepimai tik geri, ir vieni rimciausiu architektu rastiniu namu...
Nezinau..suabejojau dbr del stogo tokio, ivaret abejuoniu jau
Nagi nagi, kieno namus jie projektavo?
pvz rąstinis su šlaitiniu stogu:
rezidencija - čia, kai pastatas stovi kampu, tas vienšlaitis stogas ne toks jau ir bjaurus.