labai jau jus visi gąsdina
prisidėsiu ir aš
taip: rąstai skilinės, daugiau ar mažiau. Kas keletą metų reikės juos perdažyti - nebus taip, kad pastatei ir pamiršai, šlifuoti. Žiūrėti, kad nesiglaustų prie namo kokie augalai, kas kenktų dažam, gali įsimesti vabalas ir tyliais vakarais neduoti ramybės - graužti jūsų "pinigus".
reikia žinoti kaip sudėti langus ir duris, nes namas sėda, ant sienų kaupiasi dulkės: ko niekad nebuvo bute, dulkės kaupiasi ir tuose įtrūkimuose. (jei bus prasti statytojai tai ir plyšių bus, ir vanduo bėgti gali... išeitis būtų arba meistrus pagal rekomendacijas rinktis, arba užsipirkti amerikansko rąstinių namų hermetiko ir tepti visas siūles)
jeigu visa tai gąsdina, gal tada geriau su rąstiniu namu neprasidėti.
o aš nepaisant visko ir vėl statyčiau rąstinį namą
Mano meistrai buvo superiniai, todėl namas mažas, bet nuostabiai gražus ir sandarus. Pati dirbau su hermetikais, todėl pasidavus "profesinei įtakai" užsitepiau namą hermetiku, bet ir prieš užtepant, nei pas mane vėjas pūtė, nei vanduo kur bėgo. Jokių problemų dėl langų ar durų angų, viskas apskaičiuota. Statyta iš vytintų rąstų. Kai kur yra vienas kitas įtrūkimas, bet man tai visiškai nemaišo.
Žodžiu jūs turite apsispręsti ko iš tiesų norite, o ne ką kalba aplinkiniai. Namelis bus jūsų o ne Petro ar Vyckos, ir laiką jame leisite jūs, todėl jis turi patikti jums.
Spjaukit į tą mitą, kad be vyro namo nepastatysi

Aišku turint savos darbinės jėgos viskas kur kas paprasčiau, daug darbų galima pasidaryti patiems, taip sutaupant pinigų, bet vien jau šitam forume žinau ne vieną kolegę, kuri po savo namo statybos būtų puikus statybų prižiūrėtojas
man patinka pačiai dirbt prie savo namo, daugybę darbų pasidariau pati. ne viskas vien tik piniguose.
vėlgi tą vyriškos jėgos nebuvimą galima kompensuoti samdant ne firmą, o kokį pagalbinį, su juo kartu darbuotis.
mes firmą samdėm sienom surinkti ir stogui padaryti, daugiau viską darėm patys, netgi pamatus, ir beveik visos žinios atėjo iš šito forumo. daugybė
valandų čia prasėdėta ir pridiskutuota. mano vyras tuo metu daug dirbo, o aš užsiiminėjau statybų organizavimu. taip, kad nieko nėra neįmanomo
tik reikia nusimatyti ko tiksliai nori ir nebesiblaškyti. nes jei jau įbrisit... kelio atgal nebebus. pasiduot irgi negalima, nes tada tik išgirsit iš aplinkinių "o ką aš sakiau".
pamenu kol statėmės daug aktyviau reiškiausi keliuose statybų forumuose, ir niekas taip labiau nenervavo vyrų, kaip faktas, kad kažkokia mergikė gali patarti ir netgi pamokyti
patarimų mes negailim, pasirinkit kelis statytojus, prašykit pamatyti namų, kurie jau stovi bent tris metus, pasikalbėti su savininkais.

(dabar kiemą jau puošia pačių darytos trinkelės)