Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 14

Sveikuciai visi! Klausimu begales,gal zinte kas daro projektus medinukams,kiek sis malonumas jums kainavo?kiek pamatai panasiai jums kainavo,man panasiai reiktu 6*10m.firmu tikrai nemazai statanciu namus,bet kaip atsirinkti pacia paciausia,nes ir kainu skirtumas zenkliai skiriasi,mano norimo namuko 45.000-120.000lt.tad galvosukis.keisciausia paprasius ar galime apsilanyti pavyzdiniame jusu name,nei viena firma nesutiko.tad kolkas dar sedziu vietoje.
Atsakyti
QUOTE(kerima @ 2014 02 03, 09:46)
Sveikuciai visi! Klausimu begales,gal zinte kas daro projektus medinukams,kiek sis malonumas jums kainavo?kiek pamatai panasiai jums kainavo,man panasiai reiktu 6*10m.firmu tikrai nemazai statanciu namus,bet kaip atsirinkti pacia paciausia,nes ir kainu skirtumas zenkliai skiriasi,mano norimo namuko 45.000-120.000lt.tad galvosukis.keisciausia paprasius ar galime apsilanyti pavyzdiniame jusu name,nei viena firma nesutiko.tad kolkas dar sedziu vietoje.

As projekta dariausi www.archipas.lt, mano projektas panasus i "Arunas". Dare jie jau nemazai rastiniu nameliu, tai tikrai gales kazka pasiulyti. Pamatai priklausys tiek nuo tipo, tiek nuo grunto, kuriame stoves, todel pradziai pasidarykite grunto tyrimus. Jei gruntas silpnai laikantis, pasiruoskit patustinti kisene labiau. Man sienas state www.rovada.lt, jei norit pamatyti gyvai, tai galit atvykti i svecius (pietrytine Vilniaus puse), papasakosiu kas kaip. Namas dar nebaigtas, bet aisku jau daug kas uzdengta po apdaila ir konstrukciniu elementu, tarkim mansardoje, nebesimato.
Atsakyti
QUOTE(kerima @ 2014 02 03, 09:46)

Kainu skirtumai gali buti ir del rastu "apdirbimo": apvalus, staciakampiai, klijuoti. Pirmiausiai turit nuspresti kokiu norite ir tada kainas lyginti. Jusu norimas namukas nera didelis, gal gamintojai pasiulys "gatava" produkta t.y. kartotini projekta. Sekmes ieskant 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

kadangi rąstinukams dažnai siūloma sunkūs stogai, pvz čerpės, tad galvoju, gal iš patirties pasakysit: kiek realiai gaunasi keraminių čerpių dangos kvadratas. keraminių čerpių kvadratą lenkas (patikimas) siūlo už 22 zl, bet įtariam, kad kraigas, kraštinės čerpės, laikikliai kainą gali padvigubinti. Bent jau stogdengiai mums taip sakė. Apie medieną aš jau nekalbu...
Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2014 02 04, 11:37)
(pietrytine Vilniaus puse)

sveiki smile.gif
senokai čia bebuvau smile.gif

O kurioj Vilniaus konkrečiai vietoj gyvenate? Gal kur netoli Gurių? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(166cm @ 2014 02 18, 20:52)
Sveiki,

kadangi rąstinukams dažnai siūloma sunkūs stogai, pvz čerpės, tad galvoju, gal iš patirties pasakysit: kiek realiai gaunasi keraminių čerpių dangos kvadratas. keraminių čerpių kvadratą lenkas (patikimas) siūlo už 22 zl, bet įtariam, kad kraigas, kraštinės čerpės, laikikliai kainą gali padvigubinti. Bent jau stogdengiai mums taip sakė. Apie medieną aš jau nekalbu...

pas mane betoninės čerpės. keramika gražu, bet buvo brangu tuomet, kai stačiausi, tad teko rinktis pigesnį bet ne ką prastesnį variantą - betoną. nesigailiu tikrai, kainos per daug nesureikšmink, nes kraigas ir šoninės čerpės bus skaičiuojamos vienetais, nebent stogas įmantrus ir turi daug visokių špokinyčių ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Bingo @ 2014 01 14, 13:47)
Mansarda kita kart daryciau karkasine, o ne rastine. Tiek del silumos, tiek del sedimo niuansu ir stogo reikalu. Nesideciau pernelyg geru langu, kadangi name pilna plysiu ir nera jokio tolko is siltu brangiu langu. Dar negyvenu, bet jau nutuokiu, kad sildymas kainuos ohoho. Slifuociau ir dazyciau iskarto po sienu pastatymo (del medzio dulkiu, kuriu dabar prilindo visur kur tik imanoma). Del apvaliu tekintu rastu tu dar pagalvok. Juos ir slifuot bus uzsipypinimas ir silumos atzvilgiu, nes jie jungiasi gana mazu ploto pavirsiumi. Del elektros nebuvau gerai apgalvojes, kur reiks rastuose skyliu. Ir ne tik elektros, gal kokius daviklius, ar valdymo modulius kambariuose statysi, tai viska reikia apgalvoti, nes veliau bus bedu, kai nebus kur paslepti laidu.

pas mane mansarda karkasinė, geriau būčiau daręs rąstinę smile.gif yra niuansų, bet jei statyčiau antrą namą, tikrai žinočiau ką daryti kitaip. o dėl šildymo, tai nereikia pergyventi, jei yra grindinis šildymas. mums žiemai palaikant +23/25 namie 10m3 malkų į valias ir da lieka pavasarį šašlam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2014 02 18, 21:10)
sveiki smile.gif
senokai čia bebuvau smile.gif

O kurioj Vilniaus konkrečiai vietoj gyvenate? Gal kur netoli Gurių?  smile.gif

kiek toliau, prie Skaidiskiu.
Atsakyti
QUOTE(166cm @ 2014 02 18, 20:52)
Sveiki,

jei imti grynai matematiskai, tai tarkim pas mane kvadrato kaina moliniu Monier Rubin 13V naturalios spalvos cerpiu kvadrato kaina gavosi 74 lt. Cia visi papildomi elementai, isskyrus skardos gaminius, nes juos man islankste stogdengiai. Taciau as atsisakiau gana daug elementu, kurie buvo labai brangus ir man (pritarus pardavejui) pasirode nereikalingi: aikstele aplink kamina, sniego gaudykles, dar kazkas, dabar jau nepamenu. Siaip Monier visas kainas skaiciuoja vienetais, ten nera kvadrato kainos. Tai stai krastines, kraigo cerpes 6-9 kartus brangesnes uz iprastines lygias, o ju susidaro ne tiek jau mazai. Velgi Monier firmos gaminiai yra prie brangesniu, kitu firmu galima rasti kur kas pigiau.
Visas stogas kartu su 25cm siltinimu (medziagos+darbas) kvadrato kaina gavosi 190Lt. Stogas pas mane 235m2.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2014 02 19, 09:56)
jei imti grynai matematiskai, tai tarkim pas mane kvadrato kaina moliniu Monier Rubin 13V naturalios spalvos cerpiu kvadrato kaina gavosi 74 lt. Cia visi papildomi elementai, isskyrus skardos gaminius, nes juos man islankste stogdengiai. Taciau as atsisakiau gana daug elementu, kurie buvo labai brangus ir man (pritarus pardavejui) pasirode nereikalingi: aikstele aplink kamina, sniego gaudykles, dar kazkas, dabar jau nepamenu. Siaip Monier visas kainas skaiciuoja vienetais, ten nera kvadrato kainos. Tai stai krastines, kraigo cerpes 6-9 kartus brangesnes uz iprastines lygias, o ju susidaro ne tiek jau mazai. Velgi Monier firmos gaminiai yra prie brangesniu, kitu firmu galima rasti kur kas pigiau.
Visas stogas kartu su 25cm siltinimu (medziagos+darbas) kvadrato kaina gavosi 190Lt. Stogas pas mane 235m2.
user posted image

dailu! smile.gif

tą ir įtariau.
taip pat atsisakom aikštelių ir gaudyklių, galvoju ir apie tokį stogo kraštų (kaip jie ten?) sprendimą vietoj kraštinių čerpių:

user posted image

gal pigau nei

user posted image

stogas mūsų panašus kaip fotkėse, tik dar mažesnis
o čerpės tondach, tai ne brangiausios...

o kaip su čerpių laikikliais? plieniniai ar brangesni ilgaamžio metalo? kas 4 čerpė kabinot ar tankiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 166cm: 19 vasario 2014 - 11:02
QUOTE(166cm @ 2014 02 19, 10:59)
dailu! smile.gif

tą ir įtariau.
taip pat atsisakom aikštelių ir gaudyklių, galvoju ir apie tokį stogo kraštų  (kaip jie ten?) sprendimą vietoj kraštinių čerpių:
<...>
stogas mūsų panašus kaip fotkėse, tik dar mažesnis
o čerpės tondach, tai ne brangiausios...

o kaip su čerpių laikikliais? plieniniai ar brangesni ilgaamžio metalo? kas 4 čerpė kabinot ar tankiau?

tai skarda ant krasto neabejotinai pigiau bus, bet estetinis vaizdas, aisku, nukentes. Man minejo, kad Cekiskos Tondach butu buve apie trecdaliu pigiau nei Monier. Del laikikliu nepakomentuosiu, bent jau saskaitoje irasyta nerudijancio plieno, emiau is Monier kartu su cerpem. Pagal pirkta kieki panasu i santyki 1 laikiklis : 4-5 cerpes. Siaip stogininkai sake pritruko kazkiek, savo naudojo.
Siaip jei namas ekonominis, tai reiktu viska supaprastinti. Stoga reiktu daryti paprasta dvislaiti be jokiu kitu stogu ikirtimu. Dar geriau is viso vienslaitis, bet ant rastinio namo turbut keistai ziuretusi toks stogas, o ir konstrukciskai gal netinka, sito nezinau.
Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2014 02 19, 12:12)
tai skarda ant krasto neabejotinai pigiau bus, bet estetinis vaizdas, aisku, nukentes. Man minejo, kad Cekiskos Tondach butu buve apie trecdaliu pigiau nei Monier. Del laikikliu nepakomentuosiu, bent jau saskaitoje irasyta nerudijancio plieno, emiau is Monier kartu su cerpem. Pagal pirkta kieki panasu i santyki 1 laikiklis : 4-5 cerpes. Siaip stogininkai sake pritruko kazkiek, savo naudojo.
Siaip jei namas ekonominis, tai reiktu viska supaprastinti. Stoga reiktu daryti paprasta dvislaiti be jokiu kitu stogu ikirtimu. Dar geriau is viso vienslaitis, bet ant rastinio namo turbut keistai ziuretusi toks stogas, o ir konstrukciskai gal netinka, sito nezinau.

mes renovuojam pagal buvusią formą (kaip tose rodytose fotkėse). molines čerpes planuojam dėt dėl malonaus vaizdo ir progos įsigyt vos ne klasikinės skardos kaina.

man čerpiniai kraštai nėra tokie dailūs kaip su lenta ir skarda, tad skonio reikalas. o ir senuose pastatuose kraštai apskardyti, nes tų kraštinių turbūt ir nebūdavo g.gif

nu bet kaimo senienai gal ir per brangus stogas... jeigu tilpsim į finansus vis tiek noriu smile.gif jei ne, tai betoninės bus, bet skarda tai feee. ir ateity dažyt, ir kaista, ir barška, ir lipt negali
Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2014 02 19, 09:21)
kiek toliau, prie Skaidiskiu.

ne tiek ir toliau, tik kitu plentu reik važiuot, aš šumsko plente gyvenu. Reikės kada pažiūrėt kūrybą bilduko dar vieną smile.gif gal nebebus tokių kliauzų kaip pas mane smile.gif
Atsakyti