Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 14

QUOTE(baka2 @ 2013 11 08, 21:37)
O kodel norite siltinti? Kas negerai?

Na gal zmones nori tureti energetiskai efektyvu nama, tai noras visai nekeistas. As irgi po pirmos ziemos (ne sitos, o dar kitos) spresiu ar reikia siltinti, nes jei sildymas kainuos kosmosa, tai reiks skaiciuot, per kiek metu atsipirktu apsiltinimas. Malkom kurenant tas gal neaktualu, bet dujos, geoterma tai kisene patustins per ziema, ypac atviram lauke gyvenant, kur vejas stugauja nevarzomas. Kaip kaimynas pasakojo, kad esant stipriam vejui, vos speja malkas kist i katila.
Atsakyti
I dar iskilo klausimas del privalomo rastinio namo draudimo imant paskola. Mus viena drauge ispejo, kad rastiniu namu draudimo kaina yra kosmine blink.gif Kiek jus mokat metams uz rastinuko draudima?
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2013 11 11, 09:58)
I dar iskilo klausimas del privalomo rastinio namo draudimo imant paskola. Mus viena drauge ispejo, kad rastiniu namu draudimo kaina yra kosmine blink.gif Kiek jus mokat metams uz rastinuko draudima?

palei 400lt.
Atsakyti
Sveikos, gal kas pasakytu ar verta statytis gyvenimui rastini nama, vyras ikalbineja, as visai nenoriu.
Atsakyti
Zinoma, kad verta. Bet cia jau kiekvienam sprest, ivertinus visus uz ir pries bei turimus ir reikalingus finansus. Pirmai pradziai nuvaziuokit pas ka nors, kas gyvena rastinuke, i svecius.
Atsakyti
Rąstinis namas tai ne mūrinukas, jo reikia norėti ir susitaikyti su didesne priežiūra. Klausimas "ar verta" nu hm... panašiai kaip:
Kaip manot kompanija, pirkt man tuos batus?
Atsakyti
Mano nuomone,kaip vasarnami gal ir galima statytis,bet pastoviam gyvenimui tikrai neverta schmoll.gif .Visu pirma,tai statinys,reikalaujantis pastovios prieziuros:plysiu kamsymas,rastu skilinejimas,sveitimas,dazymas,kinvarpu baidymas,priesgaisrine apsauga ir t.t. Priedo,silumine varza nebeatitinka siuolaikiniu reikalavimu.Vienintelis dalykas,kad atrodo graziai... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2013 11 13, 13:44)
Mano nuomone,kaip vasarnami gal ir galima statytis,bet pastoviam gyvenimui tikrai neverta  schmoll.gif  .Visu pirma,tai statinys,reikalaujantis pastovios prieziuros:plysiu kamsymas,rastu skilinejimas,sveitimas,dazymas,kinvarpu baidymas,priesgaisrine apsauga ir t.t. Priedo,silumine varza nebeatitinka siuolaikiniu reikalavimu.Vienintelis dalykas,kad atrodo graziai... biggrin.gif

čia skonio reikalas. mieste man rąstinis namas tiesiog nesižiūri smile.gif nebent skoningi modernūs sprendimai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 166cm: 13 lapkričio 2013 - 16:21
QUOTE(Brella @ 2013 11 13, 15:44)
Mano nuomone,kaip vasarnami gal ir galima statytis,bet pastoviam gyvenimui tikrai neverta  schmoll.gif  .Visu pirma,tai statinys,reikalaujantis pastovios prieziuros:plysiu kamsymas,rastu skilinejimas,sveitimas,dazymas,kinvarpu baidymas,priesgaisrine apsauga ir t.t. Priedo,silumine varza nebeatitinka siuolaikiniu reikalavimu.Vienintelis dalykas,kad atrodo graziai... biggrin.gif

Kažin kaip čia vargint ta priešgaisrinė sauga turėtų?
Skilinėjimo ir kamšymo pas mane nėra. Dėl dažymo ir galimų gyventojų sutinku. Todėl ir sakau, kad reikia norėti būtent rąstinio, ir gerai pastebėjo 166, kad ne bet kur tu jį pastatysi. Mano aplinkoje jis tinka. Jis nerealiai gražus, jaukus ir mielas smile.gif Aišku su pasyviais namais čia niekas nesiekia lygintis - kažką gauni - kažko atsisakai.
Atsakyti
Susidomejau ir as rastinuku,pavydziu tiems ir toms,kurie jame gyvenate ax.gif Gal galetumete parasyti,kiek siai dienai kainuotu 120m2 rastinis namelis?gal rekomenduotumet gera firma,kuri stato Klaipedos apskrityje.Nes dabar renkuosi visa informacija, skaitau jusu diskusijas ir patarimus,oi kokia jus patirti esate sukaupusios g.gif O as,net nezinau nuo ko pradeti,yra tik sklypas ir svajone,kad jame kazkada stoves ir musu rastinukas,tad nuo siol daznai cia lankysiuosi.Aciu visoms,kas pasidalins savo informacija.
Atsakyti
Pradekite nuo projekto. Tai svarbiausias darbas visoje statybu eigoje. Tik ji turedami, zinodami preliminarius sprendimus del medziagu galesite bent apytiksliai suzinoti kainas sienu, stogo, langu ir t.t. Nors statybose siemet didelis pakilimas, bet anot vieno rastinuky statytojo, sio tipo namu statyba kamuoja krize del istatyminiu reikalavimu, kuriu rastinis namas netenkina. Daugiau detaliu nezinau, bet matyt architektai, projektuojantys rastinius namus, zinos smulkiau kad cia per reikalavimai.
Atsakyti
Rastiniai namai nebeatitinka reikalaujamos silumines varzos.Tokiu atveju ji reiktu is lauko siltint papildomai,kas sugadintu visa vaizda.
Atsakyti