Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 14

QUOTE(Gorada @ 2013 10 17, 10:08)
O kam suplanuotas kambarys dešinėje 8 kvadratų?

ten iejimas su prieskambariu . Turbut galvojot ,kad ieimas , ten kur drabuzine , salia miegamo ?
Atsakyti
galvojoam gal per didele svetaine . erdve gal ir grazu , bet ne tiek jau daug laiko ten ir praleidi smile.gif kai namie buni - puse laiko miegi , puse virtuveje
Atsakyti
QUOTE(Bazzz @ 2013 10 15, 20:21)
isminusavus namo plota ir trinkeles - sienaut reikia 17 aru zoles. Yra ka veikt. Bet kaip ir dauguma pirmais metais - dar nesiskundziu smile.gif Traktoriaus neimsiu is principo, geras sportas cia yra. Bunu slapias po tu keliu valandu lakstymo paskui zoliapjove. Aisku cia tokiam plotui butu kvailyste imti stumiamaja, vienareiksmiskai savaeige su greicio reguliavimu. Na, ir maksimaliai placia, kad kuo daugiau paimtu peiliai. Bet vat vistiek kazkur praziurejau, nes bent jau manoji nesurenka spygliu sad.gif reikia juos grebt sad.gif o jei negrebsi - vel blogai, prades samanot pieva, nes spygliai yra labai sarmingi.

Pas mus atėmus namą ir trinkeles tik 12 arų, bet irgi porai val. greito šienavimo, jei lėčiau vaikštai tai ir iki 3,5 val. dirbi. Irgi savieigė šienapjovė su reguliuojamu greičiu ir plačiausia kokia buvo. Geras dalykas ax.gif Tik va pas mus spyglių nėra, tai lengviau, o kaip su spygliais būna tai neįsivaizduoju, bet darbo tikrai daugiau turėtų būt ax.gif

Jolitamaria, vistiek rinkotės planelį tokį kokio labiau norėjot, tai manau apgalvojot jau daug ką pagal save. Nes kiekvienam gi skirtingi poreikiai. Aš norėjau didesnės virtuvės, nes daug laiko ten visgi praeina, pas jus nemaža ji. Ir kaip suprantu vaiko kambarys bus kitoj svetainės pusėj. Tai jei koks balius tai vaikas sunkiai užmigs, nebent labai nejautrus, nes bus triukšminga tame kambaryje. Pas mus panašiai su vaiko kambariu vienu, jis daugiau šone nei pas jus, bet jeigu yra svečių, tai vaikas jau nebeužmiega. Pas jus dar šalia laiptai čia irgi vaikui nelabai jau gerai manau nuolat girdėsis, kai vaikšto kažkas, ypač ryte kai dičkiai nulipinės. O daugiau kaip viskas ir normaliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linetė: 20 spalio 2013 - 09:31
QUOTE(Linetė @ 2013 10 20, 10:22)
Pas mus atėmus namą ir trinkeles tik 12 arų, bet irgi porai val. greito šienavimo, jei lėčiau vaikštai tai ir iki 3,5 val. dirbi. Irgi savieigė šienapjovė su reguliuojamu greičiu ir plačiausia kokia buvo. Geras dalykas  ax.gif Tik va pas mus spyglių nėra, tai lengviau, o kaip su spygliais būna tai neįsivaizduoju, bet darbo tikrai daugiau  turėtų būt ax.gif

Jolitamaria, vistiek rinkotės planelį tokį kokio labiau norėjot, tai manau apgalvojot jau daug ką pagal save. Nes kiekvienam gi skirtingi poreikiai. Aš norėjau didesnės virtuvės, nes daug laiko ten visgi praeina, pas  jus nemaža ji. Ir kaip suprantu vaiko kambarys bus kitoj svetainės pusėj. Tai jei koks balius tai vaikas sunkiai užmigs, nebent labai nejautrus, nes bus triukšminga tame kambaryje. Pas mus panašiai su vaiko kambariu vienu, jis daugiau šone nei pas jus, bet jeigu yra svečių, tai vaikas jau nebeužmiega. Pas jus dar šalia laiptai čia irgi vaikui nelabai jau gerai manau nuolat girdėsis, kai vaikšto kažkas, ypač ryte kai dičkiai nulipinės. O daugiau kaip viskas ir normaliai.

del laiptu tai sukam galva , kaip juos iskeldinti.
o kiek kv.m. jusu svetaine ? man jusu namas ir isplanavimas -labai wub.gif bet musu seima didesne . svetaine projekte gaunasi 29 kv. m. man atrodo ojojoj blink.gif .
dabar 30 kv telpa ir virtuve ir salonas su valgomuoju stalu. bet zidinys tikrai nebetilptu.

del baliu , tai per nakt iki ryto - tokiu nebuna smile.gif o siaip mes matyt ne pavyzdingi tevai . Vaikai dalyvauja sventese iki galo . ne uzka neitu miegot, kol pas mus sveciai smile.gif o sveciai dazniausiai tokie kaip ir mes - su vaikais .
Atsakyti
Dusas mazajame san mazge - ar bus patogu, jei kazkas plikas lakstys is miegamojo i dusa per visa svetaine?
Miegamojo - drabuzines - san.mazgo zonoj perplanuociau kitaip ir padaryciau maziau duru ir nenaudingu erdviu (maziuka koridoriuka panaikinciau visai).
Zidinys prie valgomojo stalo - man butu mieliau pries zidini sedeti ant sofos. Persukciaukartu su kaminu link miegamojo puses, kad kamine kartu naudoti ventiliacija miegamojo voniai. Mazojo sanmazgo ventiliacija butu su virtuve tokiu atveju.
Laiptus kelciau i valgomaji virs katilines, ne virs vaiko kambario. Tai irgi patogiau, jei atejus is lauko is karto lipi i antra auksta. Dabar gi svetainej bus "pereinama" zona gan nemaza, per kuria bus siuruojama pirmyn-atgal.
Rekomenduociau pasibraizyt kaip vaiksciosit po nama per diena nuo ryto, tada pamatysit kas patogu-nepatogu ir kur 'mortinos zonos' kurios tarnauja bereikalingais 'koridoriais'.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dvi: 23 spalio 2013 - 10:06
QUOTE(jolitamaria @ 2013 10 23, 09:37)
del  laiptu  tai sukam galva , kaip  juos iskeldinti.
o kiek kv.m. jusu svetaine ? man jusu namas ir isplanavimas -labai  wub.gif bet musu seima didesne . svetaine projekte  gaunasi  29 kv. m.  man atrodo ojojoj blink.gif  .
dabar 30 kv telpa ir virtuve ir salonas su valgomuoju stalu. bet zidinys tikrai nebetilptu.

del baliu , tai per nakt iki ryto - tokiu nebuna smile.gif o siaip mes matyt ne pavyzdingi tevai  . Vaikai dalyvauja sventese iki galo . ne uzka neitu  miegot, kol pas mus  sveciai smile.gif o sveciai dazniausiai tokie kaip ir mes - su vaikais .

Ačiū už pagyras ax.gif Pas mus svetainė 30kv. + virtuvė 10kv. kaip ir susijungia tos zonos, bet nepasakyčiau kad labai jau daug vietos. O pas jus šeima kai didesnė tai manau bus labai liuks, nebus perdaug ax.gif Dėl balių tai ir pas mus ilgai nebūna, bet matyt mano vaikai jautruoliai, neištempia su visais. Aišku retai ir naktinėjam taip su svečiais, bet kelis kartus buvo, kad paguldai vaiką, kad ramiau būtų (nes eina zirzia, viskas nepatinka), bet paskui jau kaip ir tyliau reikia sėdėt nes jautruolis nenori miegot doh.gif Aišku čia labai nuo vaiko priklauso, kitam gal visai dzin būtų ax.gif
Va dėl laiptų kėlimo link katilinės kaip Dvi sako manau nebloga įdėja. Bet ar dar galit koreguot projektą pas architektą? Jei taip, galit dar bandyt kažką pakoreguot, nes kuo arčiau prie išėjimo (įėjimo) laiptai tuo patogiau ax.gif Mane tai iki šiol nervuoja mūsų Lt architektai, na nėra jie daugelis atsidavę savo darbui doh.gif Patys turi patart žmogui kas funkcionaliau, kas naudingiau, kur daryt taip, o kur kitaip, bet dažniausiai net nesivargina kažką pagalvot, o jeigu tu kažką siūlai tai irgi dažniausiai nesivargina patart. Kai pati esu mokinusis atchitektūros, tai man lengviau gaudytis, bet kai pagalvoju apie žmones, kurie sunkiai įsivaizduoja erdves, funkcionalumus, tai mane labai piktina pasyvus architektų darbas. Užtai tenka patiems labai jau gerai apgalvot kas kur ir kaip.
Atsakyti
tai mums irgi norisi laiptu kuo arciau holo . na bet kadangi 2 aukstas tik virs puse pirmojo auksto , todel juos ir nukiso gylin i nama.

butu puiku viska su architektais issiaiskinti ir aptarti visusu variantus , bet matau jie jau nervinasi del kiekvieno pakeitimo . bet juk ant popieriaus pakeisti lengviau , nei pastatytame name pertvaras. o rastiniame name tai is vis nelabai jau ir pekeisi veliau .
Papildyta:
QUOTE(Dvi @ 2013 10 23, 10:56)
Dusas mazajame san mazge - ar bus patogu, jei kazkas plikas lakstys is miegamojo i dusa per visa svetaine?
Miegamojo - drabuzines - san.mazgo zonoj perplanuociau kitaip ir padaryciau maziau duru ir nenaudingu erdviu (maziuka koridoriuka panaikinciau visai).
Zidinys prie valgomojo stalo - man butu mieliau pries zidini sedeti ant sofos. Persukciaukartu su kaminu link miegamojo puses, kad kamine kartu naudoti ventiliacija miegamojo voniai. Mazojo sanmazgo ventiliacija butu su virtuve tokiu atveju.
Laiptus kelciau i valgomaji virs katilines, ne virs vaiko kambario. Tai irgi patogiau, jei atejus is lauko is karto lipi i antra auksta. Dabar gi svetainej bus "pereinama" zona gan nemaza, per kuria bus siuruojama pirmyn-atgal.
Rekomenduociau pasibraizyt kaip vaiksciosit po nama per diena nuo ryto, tada pamatysit kas patogu-nepatogu ir kur 'mortinos zonos' kurios tarnauja bereikalingais 'koridoriais'.

aciu uz visusu pastebejimus. jau geriau dabar kasnors du kart pirstu pabaksnos , nei paskui gailesieis ko nors neapgalvojes.
dusas mazajom wc bus , nes musu seima didele - 6 asmenys . tai jei visur uzimta bus - palakstys plikas , ka darysi smile.gif
del ventiliaciniu tai isvis niekur man ju architektas nebraize dar , reiks klaust , negi pamirso doh.gif
zidini planuojam specialiai arciau virtuves , nes megstam gyva ugnele. vakarieniaujam visi pire stalo kasdien , o va ant sofkutes pagulinet tenka labai retai .
koridoriuka prie miegamojo ir drabuzines tai tikrai naikinsim.

del laiptu tai jau rasiau , noreciau kitoje vietoje , bet juos tik dalinia gales patraukti arciau holo.
Atsakyti
Iškilo toks klausimas, kiek metų tamsėja mediena, konkrečiai rastai. Nors ir impregnuoti gerai ir lakuoti, bet toks jausmas kad po truputį tamsėja, tai dabar mastau ar kas yra girdėjęs kiek metų jie tamsėja, o gal per kokius pora metų pasiekia savo tamsiausia laipsnį ir nebekinta spalva g.gif Gal man tik vaidenasi, bet kaip bebūtų vistiek įdomu pasidarė smile.gif
Dabar jau antras šildymo sezonas rastinukui, o iš viso tik 3 metai eina kai jis stovi, bet jau kažkaip aprimo jis pokšėt mums, sakau gal jau dabar daug jis mums neskilinės ir nejudės. Nors žiūrint į kertes matosi, kad dar vaikšto, vienur tarpai pasidaro, kitur dingsta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2013 10 30, 00:32)
Iškilo toks klausimas, kiek metų tamsėja mediena, konkrečiai rastai. Nors ir impregnuoti gerai ir lakuoti, bet toks jausmas kad po truputį tamsėja, tai dabar mastau ar kas yra girdėjęs kiek metų jie tamsėja, o gal per kokius pora metų pasiekia savo tamsiausia laipsnį ir nebekinta spalva  g.gif Gal man tik vaidenasi, bet kaip bebūtų vistiek įdomu pasidarė  smile.gif 
Dabar jau antras šildymo sezonas rastinukui, o iš viso tik 3 metai eina kai jis  stovi, bet jau kažkaip aprimo jis pokšėt mums, sakau gal jau dabar daug jis mums neskilinės ir nejudės. Nors žiūrint į kertes matosi, kad dar vaikšto, vienur tarpai pasidaro, kitur dingsta  ax.gif

Turbūt esi mačiusi senus sodo namukus medinėm dailylentėm iškaltus, kurios nutamsėję nutamsėję... Tai ir su rąstais tas pats. Jei dedi skaidrų dažą, matai senstantį medį.... Man tas bais negražu, bet gi pati lubas - šviesias baltas - pušines dailylentes tik skaidriu laku lakavau.... Na tai ir turiu tamsias rudukes dabar... Išeitis šlifuoti ir perdažyti... Sienas dažiau nat. pušies atspalviu,na tokiu ne bespalviu, o gelsvu laku, bet ir tai man tas kambarys kažkoks tamsesnis nei buvo smile.gif
Aš pirkau pušines dureles vonios spintelėm, jos tokios dar nesugadintai baltos, tai pirkau kartu ir baltą beicą, aišku darbelis tai dienos ilginimas - kiekvieną milimetrą įtrinti tuo beicu, bet labai gražiai išbaltėjo jos, taip natūraliai. Labai tikiuosi, kad einant laikui ir pušiai tamsėjant tas beicas neleis prasimušti tamsesnei spalvai. Nu bent jau nenugeltonuos gal...
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2013 10 30, 12:33)
Man tas bais negražu, bet gi pati lubas - šviesias baltas - pušines dailylentes tik skaidriu laku lakavau.... Na tai ir turiu tamsias rudukes dabar... Išeitis šlifuoti ir perdažyti...

O jei neslifuojant o ant virsaus ......islakuoti tuo paciu ( Assa ) laku tik sviesesniu arba balksvu.....turetu pasvieseti.
Mes iskarto I laka dejom balta ir biski geltono pigmento.....ziuresim kaip cia bus po kurio laiko.
kokybe nuotrauku nelabai....is telefono fotkinau
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo profas: 02 lapkričio 2013 - 23:08
Sveiki,
domimes rastiniais namukais. Norejau jusu paklausti, ar galima rastini nama siltinti akmens vata?
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2013 11 04, 21:46)
Sveiki,
domimes rastiniais namukais. Norejau jusu paklausti, ar galima rastini nama siltinti akmens vata?

O kodel norite siltinti? Kas negerai?
Atsakyti