Ar prieš lakuojant vidines sienas reikia nugruntuoti? Ir ką tai duoda? prisimenu, tik sakė, kad sumažėja lako sąnaudos, bet jei daugiau pliusų nėra, tai gal neverta

QUOTE(AuroraBO @ 2013 08 20, 10:33)
Ar prieš lakuojant vidines sienas reikia nugruntuoti? Ir ką tai duoda? prisimenu, tik sakė, kad sumažėja lako sąnaudos, bet jei daugiau pliusų nėra, tai gal neverta 

Apskritai lakuoti namo sienas nerekomenduojama, nes namas per uzsidejusia lako pluta nekvepuoja.
QUOTE(Dvi @ 2013 08 20, 17:26)
Apskritai lakuoti namo sienas nerekomenduojama, nes namas per uzsidejusia lako pluta nekvepuoja.
O tai kas rekomenduojama? Is lauko puses gal uzteks kad kvepuos

QUOTE(AuroraBO @ 2013 08 20, 18:07)
Dazyti medziui skirtais dazais/dazyvemis, aliejuoti - cia jau kaip kam patinka
QUOTE(Dvi @ 2013 08 21, 02:35)
Dazyti medziui skirtais dazais/dazyvemis, aliejuoti - cia jau kaip kam patinka
Ar dažyve išdažyta siena gerai nusivalys, jei išsiteps?
QUOTE(AuroraBO @ 2013 08 21, 11:09)
Ar dažyve išdažyta siena gerai nusivalys, jei išsiteps?
su aliejais sudėtingiau, o normalūs dažai medienai puikiai valosi.
Na mano kaimo dažų parduotuvė apie jokias dažyves nežino, liepė mažiau skaityti
Tai kur jų galima nusipirkti? Senukuose kažką radau
http://www.e-senukai...38184630_2.html
rašo, kad "Plonasluoksnė dažyvė, neužkemšanti porų, reguliuojanti drėgmę... " yra pirkti tik Kaune. Plyzz
Lauko sienoms tai dar randu, o vidaus darbams tai jos netinka

rašo, kad "Plonasluoksnė dažyvė, neužkemšanti porų, reguliuojanti drėgmę... " yra pirkti tik Kaune. Plyzz

QUOTE(AuroraBO @ 2013 08 22, 13:25)
Na mano kaimo dažų parduotuvė apie jokias dažyves nežino, liepė mažiau skaityti
Tai kur jų galima nusipirkti? Senukuose kažką radau
http://www.e-senukai...38184630_2.html
Lauko sienoms tai dar randu, o vidaus darbams tai jos netinka 

Remmers
Linosepas
Belinka
Rubio Monocoat Oil
Tikkurila
ir t.t.
Aš saviškį dažiau tikurila, vandens pagrindo kažkokiais tirštais pamenu (turi jie ir pigesniu toks vandenėlis - šūdelis ten). tai namas stovi penkti metai. praėjusiais metais perdažiau šiaurės rytų ir pietvakarių pusėj esančias sienas, jos nedengia joks terasos stogas, tai jau matėsi nusidėvėjimas dažų. Ten kur didelė terasa, dar neperdažiau ir nedažysiu, nėra jokio reikalo. Reiktų šiais metais kažkaip antro aukšto skliautus dar iki žiemos padažyt, bet tai kaip nesinori ten kartis....
Tai lauko sienas aš irgi Tikurilos vandens pagrindu dažiau, bet viduj jie kaip suprantu netinka.
O tas nuorodas kur sukėlėt pažiūrėjau, tai arba laukui skirti, arba grindims, arba su aliejumi
, gal kokį vieną radau, kad būtų dažyvė vidaus sienoms
na visai pasimečiau, o be to ir nusipirkti jų net didžiuosiuose prekybos centruose negalima. Gal bus gerai lakas ir nebesuksiu sau galvos 
Remers, radau kad mano mieste platina, na reikės pažiūrėti, ar ką nors turi.
O tas nuorodas kur sukėlėt pažiūrėjau, tai arba laukui skirti, arba grindims, arba su aliejumi

QUOTE(AuroraBO @ 2013 08 23, 12:10)
Tai lauko sienas aš irgi Tikurilos vandens pagrindu dažiau, bet viduj jie kaip suprantu netinka.
, gal kokį vieną radau, kad būtų dažyvė vidaus sienoms
na visai pasimečiau, o be to ir nusipirkti jų net didžiuosiuose prekybos centruose negalima. Gal bus gerai lakas ir nebesuksiu sau galvos 

vidaus sienos tikurila ACA kazkaip vadinos.
Remmers balti galima užsisakyti bet kokio procento baltumo. Medines lubas dažiau 70 proc. baltumo, sienas-30 proc. Puikiai matosi visa medienos tekstūra ir tikiuosi netamsės pušiniai rąstai. Lakas tikrai nesaugo nuo tamsėjimo.