Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 14

Čia renkasi rąstinukų namų gerbėjai

user posted image

Ankstesnė 13 tema

Papildyta:
QUOTE(Bingo @ 2012 09 18, 22:19)
va va man irgi buvo itarimas, kad medis tamses. Ar teisingai tada galvoju, kad tuomet tamsesne spalva po keliu metu atrodys geriau, nei sviesi?

Tai jis bet kokiu atveju tamsės ir su dažais teks žaisti mažiausiai kas 5 metus, o šviesesnėms spalvom gal ir dažniau. Bet aš už šviesias spalvas, nutamsinti jį visada suspėsi, o iš tamsaus šviesų jau sunkiai padarysi. Man asmeniškai šviesesnės spalvos namas gražiau, nors Norvegijoj jie visi būna tamsių spalvų, gal ir yra tame logikos atsižvelgiant į oro sąlygas tame krašte
Atsakyti
Stai, matot kaip skiriasi spalvos. Tie patys dazai. Virsus - egles dailylentes, apacia pusis.

http://www.photobuck...d=A13D_50669AF5
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bazzz: 29 rugsėjo 2012 - 09:05
QUOTE(Bazzz @ 2012 09 29, 08:55)
Stai, matot kaip skiriasi spalvos. Tie patys dazai. Virsus - egles dailylentes, apacia pusis.

http://www.photobuck...d=A13D_50669AF5

aha, skiriasi ryškiai biggrin.gif Viskas dėl skirtingos medienos. Mes pirmiau susirentėm namą, o prie jo vėliau dastatėm garažą ir apkalėm dailylentėm, pradžioj labai skyrėsi, o dabar beveik ne mirksiukas.gif tik negaliu tiksliai pasakyti ar dailylentės pušinės ar eglinės g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bazzz @ 2012 09 29, 09:55)

pas mane apacioje rastas pusis, virsuje pusis dailylente 5 cm - ir tai skiriasi, gal del dziovinimo, gal kiek del pavirsiau ne vienodo apdirbimo... o egle plius ir naturaliai sviesesne. As issprendziau trecia karta dazydamas i dazyve imaises tamsesnes dazyves. Reikejo truputi pasicackint, kol atitaikiau, bet dabar skirtuma matau tik pats. (nes zinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2012 09 29, 16:34)
aha, skiriasi ryškiai biggrin.gif Viskas dėl skirtingos medienos. Mes pirmiau susirentėm namą, o prie jo vėliau dastatėm garažą ir apkalėm dailylentėm, pradžioj labai skyrėsi, o dabar beveik ne mirksiukas.gif tik negaliu tiksliai pasakyti ar dailylentės pušinės ar eglinės g.gif  blush2.gif

išsiaiškinau, kad pušinėmis lentomis apkalta, kad nesiskirtų nuo namo ax.gif
Atsakyti
daro pas mane elektros instaliacija pirmam aukste , tai noriu visiems naujai besistantantiems patarti apgalvoti is ankssto, kur bus rozetes ir jungikliai, kad is karto rastininkai pragreztu skyles laidams. Pas mane buvo pragrezta tik rozetems ir tai ne visur. Pvz. gartraukiui pazymejau, kad reikia 2 m aukscio, matuojant nuo apacios, skyles, na ir fig pasirodo pragreze tik 1 metra (akmuo i bilduko darza). O su jungikaiais tai ypatingai galvos skausmas, nes niekur nebuvau prasigrezes. Ir yra patalpu kur yra tik placios angos praejimui, duru ten nebus, tagi variantas, kai junglio laidus pratiesia palei duru stakta pas mane netinka. Na tiesa, yra siais laikais bevieliu sprendimu, tai as juos ir nauduosiu, bet sie sprendimai yra brangesni, nei laidiniai.

Ir dar pasiguosiu ne apie elektra. Kuria cia diena pastebejau, kad pucia vejas per kertes. Nors buvau skaites , kad cia kaip ir norma rastinukuose tie nuolatiniai plysiu kamsymai, bet naiviai tikejausi, kad pas mane to nebus, nes daryta is dziovintos medienos, nes staklemis ispajauta . Deja...
Atsakyti
Mes prasigręžę skyles rozetėms ir laidams, bet apie gartraukį ir nepagalvota g.gif nors aš iki šiol dar nesugalvojau kurioje jis vietoje bus, tai kaip gali iš anksto numatyti lotuliukas.gif dėl kerčių 4u.gif mes dar nieko nekamšėm, nors lino pluošto jau nusipirkom, kamšysimės kai gyvensim. Buvo vasara audra, tai gerai parodė namo sandarumą, pirmam aukšte tai tik vienoje vietoje vanduo prabėgo kampe, o antram aukšte bėdų daugiau doh.gif per lengvas stogas, reikėjo čerpes dėti doh.gif antram aukšte vidinės sienos labai sukasi, krypsta, nesutvirtinti sienų vidiniai galai, reikėjo ten strypus kišti doh.gif o iš laukinės pusės per viena rąstą praleido vandenį, tas ir matyt nesusėdės. Aišku kalti galim būti ir mes laiku kolonų nepaleisdami žemyn...
Atsakyti
oi su kolonomis tai stebiu ,kas pusmeti ir dabar nors atrodo jau viskas susede.

kertes....pagal savo namuka ir draugų namukus galiu sakyti kad norvegiska kerte ir dziovinti neturi problemu su tarpais tarp rastu,taciau kertese kamsyti reikalinga.Su rusiska ar slapio rasto draugeliai kamsosi ir kertes ir tarp rastu.....
tad kamsyti tik kertes tai kaip privalumas ,kai nereikalinga vos ne vel statyti stelazus ir is naujo kamsyti visu rasto ilgiu.
Vienam draugeliui tai jau teko daryti.Sunaudojo gal 500 linu juostos.Ir su ta dar rupesciu nes baltarusiska labai plona ne kazka pakamsysi.
Vis kamsome tik pirmus du metus vėliau tik pagal poreiki, nebijok Bingo tai nesunkus darbas .
elektros ir as visur nenumaciau,kaikur nepragreze zodziu tas pat pas daugeli.
Papildyta:
oi pamirsau man irgi buvo kad reikejo pasiekti Bra lempa tai laida ikisau per tarpa kur linai ideti ispradziu pragreziau skyle raste ten kur rastai vienas ant kito sudeti tada kisau viela kol pasiekiau ta skyle ir istraukiau ,poto prikabinau laida ir istempiau per skyle.Gal pades ir tau taip elektrikaipatare
Atsakyti
QUOTE(brunis @ 2012 10 02, 11:49)

Papildyta:
oi pamirsau man irgi buvo kad reikejo pasiekti Bra lempa  tai laida ikisau per tarpa kur linai ideti ispradziu pragreziau skyle raste  ten kur rastai vienas ant kito sudeti tada kisau viela kol pasiekiau ta skyle ir  istraukiau ,poto prikabinau laida  ir istempiau per skyle.Gal pades ir tau taip elektrikaipatare

cia variantas, as irgi apie tai masciau, bet jei tarp rastu lino pluostas makaluojasi (isorine siena), tai kaip ten prakisi? Vidinese sienose tai zinau, kad linu nera.
Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2012 10 02, 10:08)
daro pas mane elektros instaliacija pirmam aukste , tai noriu visiems naujai besistantantiems patarti apgalvoti is ankssto, kur bus rozetes ir jungikliai, kad is karto  rastininkai pragreztu skyles laidams. Pas mane buvo pragrezta tik rozetems ir tai ne visur. i.

Ir dar pasiguosiu ne apie elektra. Kuria cia diena pastebejau, kad pucia vejas per kertes. Nors buvau skaites , kad cia kaip ir norma rastinukuose tie nuolatiniai plysiu kamsymai, bet naiviai tikejausi, kad pas mane to nebus, nes daryta is dziovintos medienos, nes staklemis ispajauta . Deja...

Tai gi ziurek. Vistiek darysi/darei langams apvadus, bus duru apvadai. Kas tau draudzia pasidaryti grazia apdaila toms angoms kur nera duru ? ir susilepsi ten laidus. Is kitos puses man labai keista, jog tose angose tu neplanavai nieko daryti. Jei neplanavai, vadinasi pas tave ten nera ipjovu i kurias istatyti brusai. Cia tam kad nesikraipytu medis. Nes jei butu tos ispjovos ir brusas (nu kaip lango ertmeje - ispjautas kanalas, i ji idetas brusas ir jau prie jo tvirtinasi lango remas) - tai ten ir sleptum laidus). va, kaip cia kairej puseje.

http://www_fotoz_lt/...jpg?=1349191625

Kas link putimo, tai antras ruduo jau - niekur nieko nekamsiau, niekur niekas nepucia, nors pirties pastate jau metai laiko kaip savaitgaliais gyvenam, tikrai butume ziema pajaute. Niekas nedziovinta , niekas netekinta - rastai naturalaus vytinimo 9 men iki surinkimo.
Papildyta:
QUOTE(Dagma @ 2012 10 02, 10:20)
Aišku kalti galim būti ir mes laiku kolonų nepaleisdami žemyn...

as tai ir nezinociau kada jas paleist ir kiek paleist. Gerai kad tie kur state periodiskai net nekviesti atvaziuoja ir paleidzia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bazzz: 02 spalio 2012 - 17:28
QUOTE(Bazzz @ 2012 10 02, 17:32)
Tai gi ziurek. Vistiek darysi/darei langams apvadus, bus duru apvadai. Kas tau draudzia pasidaryti grazia apdaila toms angoms kur nera duru ? ir susilepsi ten laidus. Is kitos puses man labai keista, jog tose angose tu neplanavai nieko daryti. Jei neplanavai, vadinasi pas tave ten nera ipjovu i kurias istatyti brusai. Cia tam kad nesikraipytu medis. Nes jei butu tos ispjovos ir brusas (nu kaip lango ertmeje - ispjautas kanalas, i ji idetas brusas ir jau prie jo tvirtinasi lango remas) - tai ten ir sleptum laidus). va, kaip cia kairej puseje.

http://www_fotoz_lt/...jpg?=1349191625

Nera nei ipjovu, nei brusu. Jei ten nesuplanuota duru/langu, tai jie ir nereikalingi. Kitokios funkcijos jie tikrai nevaidina.
user posted image

Vat stai sita sienos atkarpa kelia problemu, nes ant jos reikia pakabinti 2-3 jungiklius, kurie valdytu virtuves, valgomojo ir svetaines pagrindini apsvietima ir sieninius/bra. Uzdengti rastu galu irgi nenoriu, nes jie jie graziai atrodo, ypac kai pasislifuos, nusidzys. Tai vat tek belaidzius jungiklius kabinti. Siaip dar pasiskaiciavau, tai nera ten baisiai brangiau ta iranga ivertinus, kad elektrikai uz laido atvedima, skyliu grezima irgi gi paimtu, o pats kabelis tai pat ne kapeikas kainuoja.
Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2012 10 02, 23:27)
Nera nei ipjovu, nei brusu. Jei ten nesuplanuota duru/langu, tai jie ir nereikalingi. Kitokios funkcijos jie tikrai nevaidina.

Nors ir nesuplanuotos durys / langai - sitos ipjovos ir brusai dar ir kaip reikalingi. Nebutu reikalingi, jei sienos nuo kertes butu tik 20-50 cm ilgio. Jei siena metrais - jau reikia. Eliminuojama rizika kreipimosi, vertimosi. Na bet jei Bildukas isaiskino kad nereikia, vadinas nereikia smile.gif
Atsakyti