Įkraunama...
Įkraunama...

Fototechnika

QUOTE(rG. @ 2012 10 23, 18:19)
Arba tinka ir tam, ir anam.

Nu zinok gali ir tikti,bet gali pazeisti fotiko vidu,nes skaiciau apie tai dideli straipsni kur buvo paaiskinti viskas,rusu saitas geras apie technika,tai zinok taip galima prisizaisti smile.gif ir sugadinti pati fotika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Malaja357 @ 2012 10 23, 20:05)
Nu zinok gali ir tikti,bet gali pazeisti fotiko vidu,nes skaiciau apie tai dideli straipsni kur buvo paaiskinti viskas,rusu saitas geras apie technika,tai zinok taip galima prisizaisti smile.gif ir sugadinti pati fotika smile.gif
biggrin.gif Nekalbėkit jei nežinot.

Mano visi objektyvai tinka tiek ff, tiek cropui, tokių objektyvų sąrašas būtų ilgas ir nuobodus.

Atsakyti
QUOTE(Malaja357 @ 2012 10 23, 21:05)

Čia yra šiokia tokia Canon specifika. Kai kurie EF-S serijos (t.y. skirti fotoaparatams su APS-C sensoriumi) objektyvai gali pažeisti full frame fotoaparatus. Aišku, klausimas kodėl kažkas norėtų tuos EF-S objektyvus dėti ant full frame smile.gif
Papildyta:
QUOTE(rG. @ 2012 10 23, 19:19)
Arba tinka ir tam, ir anam.

Taip, uždėti uždėsi, veikti veiks, bet... Sutik, kad 24-70mm zūmas ant kropo gaunasi nei šis nei tas.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2012 10 24, 08:48)
Čia yra šiokia tokia Canon specifika. Kai kurie EF-S serijos (t.y. skirti fotoaparatams su APS-C sensoriumi) objektyvai gali pažeisti full frame fotoaparatus. Aišku, klausimas kodėl kažkas norėtų tuos EF-S objektyvus dėti ant full frame smile.gif
Papildyta:

Taip, uždėti uždėsi, veikti veiks, bet... Sutik, kad 24-70mm zūmas ant kropo gaunasi nei šis nei tas.
Nu kodėl. Gi praktiškai portretinis objektyvas gaunasi biggrin.gif
Man su 50 mm tobulai buvo su cropu. Po to pavargau nuo 50-uko. Bet va dabar su ff, 50-uką pamaigiau gal mėnesį, o dabar 85-uko nenusiimu.

O mergina kalbėjo apie sugadinimus ir kt. biesus, ir arba - arba. Mano atveju, net visai netinka. Tinka ir tam ir anam.

O šiaip aišku reik domėtis ką perki 4u.gif Visko nesukalbėsi. Tų EF-S akyse neregėjau, aš apskritai ne canonas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 10 23, 23:13)
biggrin.gif Nekalbėkit jei nežinot.

Mano visi objektyvai tinka tiek ff, tiek cropui, tokių objektyvų sąrašas būtų ilgas ir nuobodus.

Seip zinau jeigu ka,fotolama jau viska grazei atsake smile.gif galima deti,bet kampas ir vinjetavimas bus baisus smile.gif o ir kaip sake fotolama galima ir pazeisti pati fotika,nes protingu daug yra... kabutiese 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malaja357: 24 spalio 2012 - 16:44
QUOTE(Malaja357 @ 2012 10 24, 16:42)
Seip zinau jeigu ka,fotolama jau viska grazei atsake smile.gif galima deti,bet kampas ir vinjetavimas bus baisus smile.gif o ir kaip sake fotolama galima ir pazeisti pati fotika,nes protingu daug yra... kabutiese 4u.gif

Kaip pažeisti? Jei konkretus objektyvas tinka ir cropui, ir full frame'ui? smile.gif

Nes fotolama kalbėjo apie TIK cropui skirtus objektyvus, juos natūralu, kad reiktų naudoti tam kam skirta, TIK cropui smile.gif

Aš kapstausi, nes nenoriu, kad panikuotų žmonės dėl kažkokių sugadinimų. Nors jaučiu, kad dauguma turinčių ff, nesąmonių ant kūnelio nedės smile.gif
Nu dar pasikartojam, kad viskas aišku būtų smile.gif
Pokalbis:
- objektyvai skirti arba crop arba FF
- Arba tinka ir tam, ir anam.
- Nu zinok gali ir tikti,bet gali pazeisti fotiko vidu,nes skaiciau apie tai dideli straipsni kur buvo paaiskinti viskas,rusu saitas geras apie technika,tai zinok taip galima prisizaisti ir sugadinti pati fotika

Tai va. Dar kartą pabrėžiu, kad oficialu, legalu ir nepavojinga naudoti daugelį objektyvų ir full frame'ui ir crop'ui smile.gif O sužinoti kurį kaip naudoti yra mažiausiai du būdai: 1) paklausti pardavėjo; 2) pasidomėti konkretaus objektyvo specifikacijom.

Finito biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 24 spalio 2012 - 17:13
QUOTE(rG. @ 2012 10 24, 16:17)
Nu kodėl. Gi praktiškai portretinis objektyvas gaunasi biggrin.gif
Ai, nu baikite. Tai, kad 35-105mm full freiminiai objektyvai jau yra sena praeiti puikiai parodo, kad jie nėra pakankamai naudingi.
Aišku, jūs galite turėti labai subjektyvių savo simpatijų ir antipatijų, tačiau objektyviai žiūrint 17-50mm and kropo yra universalesnis ir naudingesnis objektyvas, nei 24-70mm. Nepamirškite, kad cia renkasi naujokė, nelabai susigaudanti kas ir kaip...
QUOTE(rG. @ 2012 10 24, 16:17)
O mergina kalbėjo apie sugadinimus ir kt. biesus, ir arba - arba. Mano atveju, net visai netinka. Tinka ir tam ir anam.

O šiaip aišku reik domėtis ką perki  4u.gif  Visko nesukalbėsi. Tų EF-S akyse neregėjau, aš apskritai  ne canonas biggrin.gif

Ir teisingai kalbėjo. Su EF-S galima sugadinti full freimą. Bet kazkodėl jūs, kaip pati sakote, nieko nežinanti apie Canon objektyvus, ėmėte ją kvailinti. Bent jau atsiprašytumėte.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2012 10 25, 09:25)
Ai, nu baikite. Tai, kad 35-105mm full freiminiai objektyvai jau yra sena praeiti puikiai parodo, kad jie nėra pakankamai naudingi.
Aišku, jūs galite turėti labai subjektyvių savo simpatijų ir antipatijų, tačiau objektyviai žiūrint 17-50mm and kropo yra universalesnis ir naudingesnis objektyvas, nei 24-70mm. Nepamirškite, kad cia renkasi naujokė, nelabai susigaudanti kas ir kaip...

Ir teisingai kalbėjo. Su EF-S galima sugadinti full freimą. Bet kazkodėl jūs, kaip pati sakote, nieko nežinanti apie Canon objektyvus, ėmėte ją kvailinti. Bent jau atsiprašytumėte.

drinks_cheers.gif plius reikia nepamirsti,kad jeigu desit objektyvus FF ant cropo jums keisis kampas laipsniais,o tas irgi priduoda jau savo nepatogumo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malaja357: 25 spalio 2012 - 09:56
QUOTE(fotolama @ 2012 10 25, 09:25)
Ai, nu baikite.

Briedas. Įsiskaitykit pagaliau. Prie ko čia EF-S? Ar Malaja apie juos kalbėjo? Net pokalbį pakartojau Žinutė
Jei tai yra atsakymas apie konkrečius objektyvus***, galima taip interpretuoti, nes citavo Tamstos žinutę, tai kodėl nepasakyta paeiliui (ff ir crop), o pasakyta atvirkščiai (crop ir ff), kas leidžia manyti, jog ji kalba apskritai apie visus objektyvus kaip apie objektą.

Net jei ji turėjo omeny tuos konkrečius objektyvus, o aš neva prieštaravau tam, tai prie ko čia aš, kuri norėjo padėti tam, kuris žino, bet nemoka to išreikšti, o aš skaitau kaip parašyta.

Man atrodo, kad viską puikiai suprantate.

Baigiu, man atrodo viskas čia aiškiai, kam reikėjo, ta suprato, kas nesuprato, tam nereikia.

***Ir apskritai man tik rašant šią žinutę toptelėjo į galvą, kad čia gali būti atsakymas į tą post'ą su konkrečiais objektyvais. Žmonės nei rašyti, nei kalbėti nebemoka, o tu suprask dabar kas čia ką omeny turėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 25 spalio 2012 - 10:25
Dar noreciau uzklausti kas turi Nikon 20,24,28 mm,gal kas turit,gal galietu kaska pakomientuoti?
Atsakyti
klausimas: kaip rasoma, jei objektyvas yra tinkamas tik ff?

tarkim sitas Objektyvas Canon EF 24-70mm F2.8 L II USM tik ff?
o sitas Objektyvas Canon EF-S 17-55mm F2.8 IS USM ? jau ir cropui?
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2012 11 02, 16:25)
klausimas: kaip rasoma, jei objektyvas yra tinkamas tik ff?

tarkim sitas Objektyvas Canon EF 24-70mm F2.8 L II USM tik ff?
o sitas Objektyvas Canon EF-S 17-55mm F2.8 IS USM ? jau ir cropui?

EF- tinka FF
EF-S, EF- tinka cropams
Atsakyti