Įkraunama...
Įkraunama...

Fototechnika

Sveiki, gal kas patars blush2.gif
Noriu pirkti nauja fotoaparata ir blaskausi , nezinau kuri geriau pasirinkti blush2.gif
1.Fotoaparatas NIKON D3200 KIT 18-105VR Black
2.Sisteminiai fotoaparatai Sony NEX-5
Atsakyti
QUOTE(*rutuliukas* @ 2013 06 10, 09:16)
Sveiki, gal kas patars  blush2.gif
Noriu pirkti nauja fotoaparata ir blaskausi  , nezinau kuri geriau pasirinkti blush2.gif
1.Fotoaparatas NIKON D3200 KIT 18-105VR Black 
2.Sisteminiai fotoaparatai Sony NEX-5

Labas wink.gif jeigu planuoji rimtai fotografija užsiimti, tada imk nikon.. jeigu tik šiaip pasižaidimui - tada geriau jau nex smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Darkas @ 2013 06 10, 08:25)
Labas wink.gif jeigu planuoji rimtai fotografija užsiimti, tada imk nikon.. jeigu tik šiaip pasižaidimui - tada geriau jau nex smile.gif

Man jis reikalingas tik siaip smile.gif pasizaidimams t.y asmeniam albumui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Darkas @ 2013 06 10, 08:25)

Na, rimta fotografija ir Nikon D3200 taip pat nelabai dera.
Papildyta:
QUOTE(*rutuliukas* @ 2013 06 10, 09:00)
Man jis reikalingas tik siaip  smile.gif pasizaidimams t.y asmeniam albumui  4u.gif

Na, mano manymu čia grynai nuo asmeninių įpročių ir prioritetų pasirinkimas priklauso. Pvz. man visiškai nepriimtinas fotografavimas laikant fotoaparatą ant ištiestų rankų ir žiūrint į jo ekraną... Dėl to aš niekada nepirksiu tokio fotoaparato kaip NEX-5. Dabar atsirado ir tokių, kuriems nepriimtinas fotografavimas žiūrint per vaizdo ieškiklį - tokiems NEX-5 yra geresnis pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(*rutuliukas* @ 2013 06 10, 09:00)
Man jis reikalingas tik siaip  smile.gif pasizaidimams t.y asmeniam albumui  4u.gif

šiaip jei neturit kažkokių ypatingų reikalavimų ar fotografo ambicijų, tai visiškai užtenka to sisteminio.
Kokybė tikrai gera, o ir žymiai lengviau visur tūsytis su savim, į rankinuką įsimetei ir visad prie savęs yra.

O dėl to per kur žiūrėt gali prirast. Man ir kažkaip keista, net gal kvaila žiūrėt buvo per ekraną, bet dabar jau pakankamai įprasta. ir tas besilankstantis ekranėlis irgi visai nieko dalykas
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2013 06 10, 10:07)
Papildyta:

Na, mano manymu čia grynai nuo asmeninių įpročių ir prioritetų pasirinkimas priklauso. Pvz. man visiškai nepriimtinas fotografavimas laikant fotoaparatą ant ištiestų rankų ir žiūrint į jo ekraną... Dėl to aš niekada nepirksiu tokio fotoaparato kaip NEX-5. Dabar atsirado ir tokių, kuriems nepriimtinas fotografavimas žiūrint per vaizdo ieškiklį - tokiems NEX-5 yra geresnis pasirinkimas.

na matai, aš pats kažkada seniai seniai pradėjau nuo 350d, kuris irgi prie rimtos fotografijos net šalia nebuvęs.. tačiau kai investuoji į objektyvus, tai kūnelis itin didelės reikšmės nesudaro, na o jeigu planuoji su nex-5 pradėti, tai vistiek kažkada veidrodinio prireiks - vėlgi, čia tik tuo atveju, jeigu planuoji įrangai išleisti daugiau negu 3000lt smile.gif dėl to taip ir parašiau smile.gif
mano manymu netgi sisteminis nėra būtinas, teko čiupinėti kelias "muilines", tai tų jau net ir muilinėmis nepavadinčiau - fotografuoja tais pačiais raw'ais, yra visi pageidaujami režimai (Av, Tv, M), pastovi diafragma 2,8 - ir visa tai tik 2cm storio, kad į kišenę tilptų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Darkas @ 2013 06 10, 09:12)
mano manymu netgi sisteminis nėra būtinas, teko čiupinėti kelias "muilines", tai tų jau net ir muilinėmis nepavadinčiau - fotografuoja tais pačiais raw'ais, yra visi pageidaujami režimai (Av, Tv, M), pastovi diafragma 2,8 - ir visa tai tik 2cm storio, kad į kišenę tilptų biggrin.gif

Visiška tiesa. Yra tikrai labai simpatiškų "muilinių", tik kainuoja jos kiek ir entry level veidrodiniai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2013 06 10, 09:07)
Papildyta:

4u.gif o kas liečia techninius parametrus, kuris geresnis?
Turėjau Olympus e520, iš pražiu atrodė super, bet laikui bėgant norėjosi kažko kito. Tad dabar ieškau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*rutuliukas* @ 2013 06 10, 09:20)
4u.gif  o kas liečia techninius parametrus, kuris geresnis?
Turėjau Olympus e520, iš pražiu atrodė super, bet laikui bėgant norėjosi kažko kito. Tad dabar ieškau  biggrin.gif

O kas tame E520 neįtiko?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 06 10, 09:12)
šiaip jei neturit kažkokių ypatingų reikalavimų ar fotografo ambicijų, tai visiškai užtenka to sisteminio.
Kokybė tikrai gera, o ir žymiai lengviau visur tūsytis su savim, į rankinuką įsimetei ir visad prie savęs yra.

O dėl to per kur žiūrėt gali prirast. Man ir kažkaip keista, net gal kvaila žiūrėt buvo per ekraną, bet dabar jau pakankamai įprasta. ir tas besilankstantis ekranėlis irgi visai nieko dalykas

mane nex gundo,kad jis lengvesnis thumbup.gif bigsmile.gif gal turit ta ta sony nex?
Papildyta:
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2013 06 10, 09:21)
O kas tame E520 neįtiko?

4u.gif pasigedau ryškumo unsure.gif nors pradžioj atrodė,kad viskas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *rutuliukas*: 10 birželio 2013 - 09:27
QUOTE(*rutuliukas* @ 2013 06 10, 09:24)
bigsmile.gif  gal turit ta ta sony nex?
Papildyta:

4u.gif pasigedau ryškumo unsure.gif  nors pradžioj atrodė,kad viskas thumbup.gif

Ryškumą ne fotoaparatas "daro".

O šiaip nelabai ir aišku ką turite mintyje sakydama "trūko ryškumo"? Pvz. man yra tekę skaityti, kad sakydami, jog trūksta ryškumo, žmonės iš tikrųjų turėjo mintyje, kad jiems trūksta plačios ryškumo zonos.
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2013 06 10, 09:29)
Ryškumą ne fotoaparatas "daro".

O šiaip nelabai ir aišku ką turite mintyje sakydama "trūko ryškumo"? Pvz. man yra tekę skaityti, kad sakydami, jog trūksta ryškumo, žmonės iš tikrųjų turėjo mintyje, kad jiems trūksta plačios ryškumo zonos.

na , aš nesu profas blush2.gif tame reikale. Bet nuotraukos po metu naudojimo (olympuso) man atrodė prastesnes nei pradžioj blush2.gif
gal jau man tik taip atrodė,nes mintys sukosi apie nauja aparata smile.gif
Atsakyti