Įkraunama...
Įkraunama...

Fototechnika

QUOTE(matuke @ 2013 05 24, 07:57)
Lituanus vulgaris, aciu uz nuomone, o bet taciau noretusi zinoti jusu kompetencija fototechnikos klausimais  smile.gif

Jei zmogaus pasakyta tiesa jums nepatinka, teiraujates kompetencijos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2013 05 24, 08:49)
"Radžis ieško žmonos" juk irgi tarp populiariausių laidų buvo, ar ne taip? smile.gif

Šitoje kainų kategorijoje joks neišsiskiria. Visi daugmaž vienodi.
Papildyta:

O kas yra sugedęs rankinis fokusas? Pirštų dėl kažkokios priežasties nebevaldote? Tada į medikus reikėtų kreiptis wink.gif

Esate smaikstuolis smile.gif
Sugedes rankinis fokusas reiskia, kad sunkiau sukiojasi, garsas pasalinis atsirado, fotografuojant nusoka fokusas, lygiu pavirsiu isvis nesufokusuoja...
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 05 24, 08:42)
Esate smaikstuolis smile.gif
Sugedes rankinis fokusas reiskia, kad sunkiau sukiojasi, garsas pasalinis atsirado, fotografuojant nusoka fokusas, lygiu pavirsiu isvis nesufokusuoja...

Kiek remontas truks ir kiek kainuos jums pasakys meistras, priklausomai nuo objektyvo ir nuo to kokios problemos.

O "ant lygių paviršių" nefokusuoja tai nesuprantu prie ko čia manual fokusas? Kaip fokusavimo žiedą sukate, taip ir fokusuoja.
Papildyta:
QUOTE(matuke @ 2013 05 24, 07:57)
Lituanus vulgaris, aciu uz nuomone, o bet taciau noretusi zinoti jusu kompetencija fototechnikos klausimais  smile.gif

Tai man reikia kažkur sertifikatą apie kompetenciją išsiimti ir jums pateikti? smile.gif

O šiaip aš nepardavinėju fototechnikos, esu visiškai suinteresuotas ir tik gerų paskatų vedamas noriu jums padėti. Jei jums pagalbos nereikia - čia ne mano problemos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2013 05 24, 09:55)
Kiek remontas truks ir kiek kainuos jums pasakys meistras, priklausomai nuo objektyvo ir nuo to kokios problemos.

O "ant lygių paviršių" nefokusuoja tai nesuprantu prie ko čia manual fokusas? Kaip fokusavimo žiedą sukate, taip ir fokusuoja.

Tai va, klausiu cia, nes ten ziuriu nelabai susikalbam, nieko negali atsakyti, jau dvi savaites laiko fotoaparata, ko nepaklausiu, atsakymas "nezinau". O man birzelio 8 d. kelione, pergyvenu is tiesu, nes jei tik objektyve beda, juk galetu pati aparata grazinti, issinuomociau objektyva ar pas draugus pasiskolinciau.

Apie lygu pavirsiu - gal neteisingai issireiskiau, norejau pasakyt, isvis nefotografuoja lygaus pavirsiaus, fokusas laksto pirmyn atgal ir nenufotografuoja. O tikrai fotografuodavo anksciau, zinau, nes kai mokiausi nustatinet WB balansa, fotografuodavau balta lapa, ko dabar neleidzia man padaryti...
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 05 24, 08:59)
Tai va, klausiu cia, nes ten ziuriu nelabai susikalbam, nieko negali atsakyti, jau dvi savaites laiko fotoaparata, ko nepaklausiu, atsakymas "nezinau". O man birzelio 8 d. kelione, pergyvenu is tiesu, nes jei tik objektyve beda, juk galetu pati aparata grazinti, issinuomociau objektyva ar pas draugus pasiskolinciau.
Įdomus labai meistras, jei objektyvo remontui ir fotoaparatą kartu prigriebė. Na, nebent jūs tą savo problemą visai ne taip aprašėte. Kol kas supratau, kad objektyvo fokusavimo žiedas sunkiai sukiojasi ir girdisi pašaliniai garsai.

QUOTE(sbo @ 2013 05 24, 08:59)
Apie lygu pavirsiu - gal neteisingai issireiskiau, norejau pasakyt, isvis nefotografuoja lygaus pavirsiaus, fokusas laksto pirmyn atgal ir nenufotografuoja. O tikrai fotografuodavo anksciau, zinau, nes kai mokiausi nustatinet WB balansa, fotografuodavau balta lapa, ko dabar neleidzia man padaryti...
Taip ir turi būti. Autofokusui reikia kontrasto, į vienspalvį lygų paviršių nefokusuos. O nustatinėjant WB tą baltą lapą fotoaparatas fotografuoja nefokusuodamas.
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2013 05 24, 10:09)
Įdomus labai meistras, jei objektyvo remontui ir fotoaparatą kartu prigriebė. Na, nebent jūs tą savo problemą visai ne taip aprašėte. Kol kas supratau, kad objektyvo fokusavimo žiedas sunkiai sukiojasi ir girdisi pašaliniai garsai.

Taip ir turi būti. Autofokusui reikia kontrasto, į vienspalvį lygų paviršių nefokusuos. O nustatinėjant WB tą baltą lapą fotoaparatas fotografuoja nefokusuodamas.

Aiškiai sakiau, kas per problema, tiesiog jis sako, dėl visa ko paimsiu viską... Tikrai keistas meistras. O man jau pyktis ima.

Ačiū, lauksiu toliau...
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 05 24, 09:30)
Jei zmogaus pasakyta tiesa jums nepatinka, teiraujates kompetencijos biggrin.gif

Nieko panasaus schmoll.gif pacituokite kur sakiau kad nepatinka g.gif nuomone uzskaiciau, bet noriu zinoti is ko isgirdau, ar prekybininko-konsultanto, ar fotografo profesionalo, ar technikos meistro , o gal patyrusio megejo, isbandziusio ivairia fototechnika mirksiukas.gif
P.s. ner cia ko burbuliuoti , manau normalus klausimas biggrin.gif ko cia gasdintis jei paklausiau kokia kompetencija (patirtis) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 24 gegužės 2013 - 09:23
QUOTE(matuke @ 2013 05 24, 09:17)
P.s.  ner cia ko burbuliuoti , manau normalus klausimas biggrin.gif  ko cia gasdintis jei paklausiau kokia kompetencija (patirtis)  biggrin.gif

Patirtis mano fotografijoje yra labai didelė.
Tik iš kur jūs žinosite, kad aš teisybę apie savo kompetenciją parašiau? smile.gif Juk čia forumai, visi rašo kas ką nori. Ir čia jūsų reikalas atskirti grūdus nuo pelų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lituanus vulgaris: 27 gegužės 2013 - 10:10
gal kam pravers perkant nurodytus canon daikciukus akcijoje dalyvaujanciose parduotuvese (galioja iki birzelio 30d)
http://www.fotofabri...t.24f639.2.html
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2013 05 27, 11:10)
Patirtis mano fotografijoje yra labai didelė.
Tik iš kur jūs žinosite, kad aš teisybę apie savo kompetenciją parašiau? smile.gif Juk čia forumai, visi rašo kas ką nori. Ir čia jūsų reikalas atskirti grūdus nuo pelų.

Nezinosiu, bet aciu uz informacija mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki, buvau atidavusi savo Canon 450D įtaisyklą keisti užuolaidėlių. Kai pasiėmiau - fotoaparatas nebetinkamas naudoti, viskas nefokuse, manau, blogai surinktas aparatas sad.gif Gal kas labiau patyręs galėtų pasakyti ar reikia vėl remontuoti ar užtektų kokios kalibracijos?
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2013 05 30, 13:27)
Sveiki, buvau atidavusi savo Canon 450D įtaisyklą keisti užuolaidėlių. Kai pasiėmiau - fotoaparatas nebetinkamas naudoti, viskas nefokuse, manau, blogai surinktas aparatas sad.gif Gal kas labiau patyręs galėtų pasakyti ar reikia vėl remontuoti ar užtektų kokios kalibracijos?

Kadangi mes gyvai nematom kame problema, tai kažin ar ką gero pasakysim.. biggrin.gif gal ant objektyvo perjungta į rankinį fokusavimą? gal vis dėlto tarpinėje problema? smile.gif bei vėlgi, kas per servisas ir kodėl atsiimant nepatikrinai? smile.gif

o šiaip tais jeigu nori rimtesnių patarimų tai aprašyk, kaip pasireiškia tas netinkamumas naudojimui? fokusuoti bando? į kažką pataiko? fokuso patvirtinimas suveikia? jeigu taip, tai kur fokusas? prieš fotografuojamąjį objektą, ar už jo? kokiais atstumais? gali ir su pavyzdžiais, aiškiau būtų, ar čia tiesiog objektyvo/fotiko kalibravimo reikia, ar gilesnės bėdos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darkas: 05 birželio 2013 - 08:15